Никулден е, слагайте люспи от шаран в портфейла

Днес е Никулден, един от важните православни празници и денят, на който в много семейства на трапезата се слага морска или сладководна риба, но най-често шаран.

Обратно в новината

Коментари - Никулден е, слагайте люспи от шаран в портфейла | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

страшно заглавие... докога с тея суеверия и простотии бе, стъпете здраво на земята най-после..

Да ви шибам и пожеланието ! Значи за НАС ...ЛЮСПИТЕ, за мазните БАНКЕРИ...ПАЧКИТЕ В КУФАРЧЕТА ОТ...МЕСЕЧНИ ЗАПЛАТКИ ! А!? Т Ъ П О. ! Иначе поздрав за всички именници и МОРЯЦИ РИБОЛОВЦИ с ИСКРЕНИ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ВИНАГИ ЩАСТЛИВО ЗАВРЪЩАНЕ НА РОДНИЯ БРЯГ...ЖИВИ,ЗДРАВИ И С ПЪЛНИ ТРЮМОВЕ И МРЕЖИ !!!

Мълва Баце май е хванал кит! Във герана бил е скрит Опнал шланг вода да точи, нещо взело да клокочи! Цяла Банкя се събрала, за да види тази хала. И мълвата се понесла, за юнака ни известен. Журналетки, репортажи, телевизии, масажи. Станала световен хит, Бацевата риба-кит! Вече съм наясно аз Всички в Банкя мажат мас! В родните ни ширини, китоловец се роди! 09.08.2014

Братя рибари, да ви е честит празникът! Тази година сме капо, дано догодина ни провърви. Банкерите не са капо и никога няма да бъдат. Жалко е, че празникът ни е общ!

ЗОДИИ, люспи от шарана в портфейла, ЕКСТАСЕНСИ и друга подобна ГНУС!!!?

Докога ДИР и другите медии ще действат СРЕЩУ народа си и вярата му! На всеки християнски празник се дават трибуна на баячки и вещици да си пропагандират безмозъчните антихрситки глупости - люспи в портфейла, напита вода не нам какво си малоумнщини! Вместо да пишат за светията или за събието което почитаме те пишат за магии и простотии който малоумни вещици правят!

Това е класическо езичество. Четете словото на Бога записано в Библията за да познавате Неговата воля, закон и спасителен план за падналият в грях човек. Идолите и езическите ритуали са буквално вредни, защото изграждат едно фалшиво разбиране за Божият свят характер, воля и закон. Има твърде много езичество в нашата така наречена "Православна" църква и който чете словото на Бога ще разбере за какво говоря. Понеже идва коледата ще напоня, това не е хри9стиянски празник, а продължение на езическият римски праник "сатурлия". Самата елха символизира масонската пирамида с техният символ петолъчката разположена на върха и, която символизира закани ('ще" - та) на падналият Сатана, които намираме в Исая глава 14. "12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите; 13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север, 14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния. 15 Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова." Четете словото на Господа за да не могат губителите на този паднал свят да ви продават езичество облечено в християнски одежди. Бог спасява чрез разума, не чрез чуствата.

Който е приятел със света, който погива, не може да бъде приятел с Бога.

Типично езичество е - ДА, но има общо не с православието което винаги е просветлявало хората и изобличавало подобни глупости, а с вашия ПРОТЕСТАНТСки дух - всеки да си е папа и да се мисли за голяма работа и да си чете и претълкува както му дойде. Оставете езическите, протестантски и други сатанистки глупости и отидете към истината!

Говорите на изуст без да ме познавате и да знаете в какво вярвам, но кажете ми кое от написаното от мен е в противоречие с Библията? И защо Бог казва че всеки който Му служи вярно според словото Му в което е изявил своята воля, е негов свещенник? Бог е дал своято слово ясно написнао за да може тези които тъерсят вечната спасителна истина от Него да я разберат. Това слово като двуостърт меч разделя ясно и категорично правда от неправда, и добро от зло без размити граници. Бог не спасява чрез принадлежност към определна църковна деноминация или кръвна (родова) линия, а чрез вяра и благодат, която е свободен дар от Бога за тези които познаят Божият Син като наш единствен Спасител и ходотай пред Бога. В православието хоратa биват приучавани да се молят на икони, които са идоли на светии. Но Бог забранява това категорично. Изход 20 "4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; 5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, 6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди." Истинските християни се молят само на Бога по всяко време и на всяко място когато имаме нужда от това. За предпочитане на уединено тихо място където да останат сами с мислите си и с Бога. Не спасяват традициите, обичаите и ритуалите, които са превърплъщение на плътксите страсти в човека. Нито принадлежноста към църковна деноминация. Спасява животворящата истина от Бога записана в Библията и послушанието на Неговата свята воля и закон.

ГОГО яд те че нямаш имен ден ли :)?

Не се заблуждавайте, номерът няма да мине! Ако пък, недай си боже, сте честен и почтен човек, никога няма да си видите портфейла пълен с пари.

Не са люспите, а в шарана има една специална костица- триъгълна. Тя се слага в портофела.

баси колко глупости изчетох в тая статия.... добре че баба ми помни защо и как се празнува този празник... честит празник на именниците :P

Ако люспите правиха пари мързилът щеше да тържествува.

Кой ми взема парите?Портфейла ми се напълни с люспи пари няма а на някои в портфейла люспи няма а е пълен с пари.Да не би и моите пари да са там?

престанете да превръщате дните на християнските светци в някакви тъпи езически простотии - люспите в портфейла, на св Екатерина пък да сме били в цикъл ....еба си тъпата хорска простотия...

Честит празник на всички именници, техните близки и всички християни ! Бъдете здрави, силни и късмета да е винаги с вас ! Честит Празник на Бургас и чичко кмет !

Дъра-бъра, сто чадъра...;)))))) Важното е --че е празник, апнете довечера риба, пийнете чаша вино и туй то!:)))))

Ейй, за големи шарани ни визмате май, а?

Никулден е християнски празник. Глупостите, които сте написали нямат нищо общо с християнството. Добре е, когато някой пише по дадена тема, преди това да се образова малко.

Слагайте люспи от шаран в портфейла, а после го изхвърлете, защото ще мирише на блато. И без това номера с парите няма да стане така.

Слагайте люспи от шарани. ТОВА ПРИЗИВ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ ЛИ Е?

Приказки за порастнапи деца!

Никулден е, слагайте люспи от шаран в портфейла? Езичник, безбожник или неверник това написа?Християнски ли е българският народ? Езически вярвания, преплетени в никулденската православна обредна практика. Православна е една малка част от хората у нас. Мнозинството са езичници все още и езичеството им е дотолкова естествено, че не си го признават. Никой езичник няма да каже: Аз съм езичник. Никой, който си връзва мартеници или червени конци против уроки и на Никулден си слага люспи от шаран в портфейла, няма да се съгласи, че е езичник. Той прави това, понеже така правят всички или поради дребно суеверие. Без да осъзнава, че всъщност по този начин става част от езически ритуал, а езичеството не е нищо друго освен служба на нехристиянски духове, преклонение пред демони. Демоните не са никак безобидни.

че има езически традиции. Придават колорит на празниците. Езическите ритуали са най-истинсиките, народът си ги тачи и харесва. Познава ги по-добре и от православните. Важното е, че носят радост и вяра на хората. А това е и смисълът на християнската религия.

вяра в конците и люспите

Народа (който му минават такива простотии) е НЕГРАМОТЕН и невеж, но трагично е че вместо да го ограмотяват и просвещават журналята с подобни статии дават думата на баячки и врачки и така съвсем го затъпяват!

списващите ДИР, Свети Никола да се застъпва с молитвите си за вас и близките ви пред Бога.

хм... значи свети никола, християнски светец, на неговия ден всички ГЕМИИ спират да се движат, защото бил покровител... а защо ГЕМИИ (кораб, от турски)? някаква по-християнска дума за кораб/лодка не се ли намери ?

то бива да си про.ст, бива и идио...т да си ама когато св.Никола е живял 270 година след Христа, и гемии са плавали из моретата, турците още никакви ги е немало ни на север ни на юг

Знаеш доказателствата за антихриста. Не ги помни само за себе си, а ги съобщавай щедро на всеки. Никулден е постоянен празник, винаги на 6 декември, посветен е на Свети Николай Мирликийски, който се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и само за АНТИХРИСТА е покровител и на е банкерите. От това, което ще бъде при антихриста се вижда, че той, бидейки отстъпник и разбойник, ще иска да му се покланят като на бог, точно както на слугите на антихриста - банкерите се покланят като на бог, и, бидейки раб, иска да го провъзгласяват за цар. Той, получавайки цялата сила на дявола, ще дойде не като праведен и законен цар, а като нечестив, неправеден и незаконен, като богоотстъпник, злодей и човекоубиец, като разбойник, повтарящ в себе си дяволското богоотстъпничество. Губернаторът Морис, който е един от авторите на Конституцията на Съединените щати, мрачно предупреди всички ни, че ние не трябва да си позволяваме да ни поробят банкерите: "Богатите ще се стремят да доминират и да поробят останалите. Те винаги правят така. "

ВТОРО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛА ДО КОРИНТЯНИ - Защото такива са лъжеапостоли, като банкерите, лукави работници, които се преобразяват в Христови апостоли. И не е за чудене: защото сам сатаната се преобразява в ангел на светлината, та затова не е голяма работа, ако и служителите му банкери се преобразят като служители на правдата; но техният край ще бъде според делата им.

Я по-добре викайте неволята, а най-добре прочетете една книга. Като за начало Старецът и Морето е добър вариант.

Бе вие луди ли сте?! С люспи в портфейла, че да ми се усмърди на путка портафелата....да бе, некой друг път.

На 5 декември почитаме св. Сава Освещени Кападокийски, а т.нар. "света Сава" е персонаж от народните "вярвания", ама нейсе... А люспите може да си ги ръгате не само в портфейла, ами навсякъде - все няма да свършат работа. Суеверия. По молитвите на св. Николай Чудотворец Бог да помага на всички нас! Честит празник на всички именници!

честит празник именици! свети Николай да помага на всички! редакторе, коледната елха се украсява на 24 декември, а днес се чисти и готви шаран!

То ако ставаше с Люспи.

Нека да живи и здрави всички мъже и жени,които носят името на Светеца!

А не може ли да вложа на депозит един килограм люспи в нЕкоя банка нали е и техен празник???

Може. Оставяш кило, след година с лихвите имаш кило и половина и си ги ползваш със здраве.

разбира се че може! като купиш и изчистиш тон-два шаран ще събереш около кило люспи! не си струва труда! по добре директно внеси тия десетина хиляди в банката!

Господа вие от майтап не разбирате ли защо да си омирисваме портфейлите !!!