Свалянето на номера заради изтекла книжка може да отпадне

Свалянето на регистрационни номера заради изтекла шофьорска книжка може да отпадне, заяви началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски.

Обратно в новината

Коментари - Свалянето на номера заради изтекла книжка може да отпадне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За сетен път се доказа, че в НС са хора, готова да прегазят закона и да създат нов само в своя угода! Няма да има рд и законност до като има такива личности като Вл.Каролев. Между в прочев на руски тази фамилия би звучала като Каральов. Г-нът може и да има руско потекло.

как не си помниш ЕГН-то, ама си запомнил целия правилник за движение .... и не познаваш цифрите, ама спазваш ограниченията

Някой да е виждал циганин в учебна кола ???????????????????????//

Щом законите ухапят някого от вашите - поправка!Ванко 1,Каролев кръгла 0,скоро очаквайте поправката Кобурготски....извинете.... чисто нов закон посветен на Кобурга,с който дадените му за ползване като цар имоти да му бъдат подарени.Защото вече не е цар че да ги ползва,нито пък някога ги е плащал,че да са негова собственост.

Добре де, давам днес колата на баджо - той е трезвен.. решава обаче вечерта да обърне 2 ракии и го хващат. Каква е логиката да ме наказват мен като ми свалят номерата на колата ?

Ми да не си си давал колата на безотговорен глупак бре! Сега кажи, че и гражданската отговорност няма да важи за баджо ти, а смачканият от него човечец да пие една студена вода...

Ако на челата на безотговорните глупаци пишеше "безотговорен глупак", ОК. А ако въпросният не е обърнал две ракии, но дрегеръ покаже алкохол (има си катаджийски пинизи това да се случи) и му свалят номерата?

Ако срокът на книжката ми изтича днес, с какво утре съм по-некадърен шофьор от вчера? Това си е административно нарушение и е достатъчно да се наказва с малка глоба,колкото да не е без нищо. Опасни на пътя не са тия с изтеклия срок на книжките, а тия без книжки, с купени книжки и тия дето шофират от дъжд на вятър. Може би трябва да се помисли за проверовъчни изпити на новите шофьори през първите три години след изкаран курс докато придобият опит.

ДА ВЛЕЗНАТ В ЧАС !!!! ЗА ИЗТЕКЪЛ СРОК НА СВИДЕТЕЛСТВО - СПИРАТ ОТ ДВИЖЕНИЕ АВТОМОБИЛА !!! ЗА КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛА И БЛОКИРАНЕ НА ДВИЖЕНИЕТО ЗА ЧАСОВЕ - 50 ГЛОБА !!!!! АЙ СИКТИР БЕ !!!

ХУБАВА РАБОТА АМА ГЕРБЕРСКА!!! Така е в Греберистан

И на Запад има много дебили, но елитаът им го бива и затова живеят добре и подредено. У нас елитът се състои от най-големите дебили и престъпници.

Няма такива управници - първо сами създават проблем(сваляне на номера за изтекли книжки) и после героично обикновено лично по нареждане от Баце проблема се решава. Хората са го измислили - в някой американски щати книжката е с валидност до живот. Защо трябва да има валидност при положение че не се налага да минаваш на проверовъчен изпит на 10 години? Снимката на книжката е пълен боклук, едвам се познава човека. Защо е нужно да има въобще шофьорска книжка, като може да се прави справка по интернет - нали им раздадоха таблети да проверчват гражданските? Или по просто да се запише в още един ред в личната карта кои категории имаш.

Според мен основната причина за подновяването е минаването на медицински преглед.

Това е противоконстуционно действие срещу собственоста!!!Защо жена ми или децата ми или мой приятел седейки аз в колата и той ме вози до болницата да не може!!!!!!!!

Прав е другаря професор Христов за дебилите.Четейки по долу коментарите се уверих в неговата констатация.В статията става въпрос за номерата а дебилите почват коментари кой каква кола имал по време на бай Тошо.Какви данъци и такси плащал.Какви стикери слагал на стъклата и т.н.Накрая троловете го обърнаха на политика за да спечелят някоя стотинка за кафе.Лек ден.

паразитната служба КАТ и пратете дебелогъзите и служители на улицата да се борят с престъпността. От КАТ няма никакава полза, освен за подкупните куки, които безнаказано дерат кожи на поразия!

взеха ми ,,книжката,, с талона ...на въпросът ми дали мога да шофирам ,,калинката,, каза не...!!! откога областите станаха ,,щати,,...!!!

,,..Важно е да знаете, че бележката за получаване на новото свидетелство за управление на МПС не ви дава право да шофирате, ако срокът на настоящото ви свиделство е изтекъл...,,!!!

Най - сетне дойде времето да се свалят номера на коли и мнооого сериозни глоби да се налагат за това, че са ти мръсни седалките в колата, джантите са леко ръждясали, не работи ключалката на жабката, а най- опасното и криминално деяние, което предстои да се приеме като РЕЦИДИВ е да се качи някой много гладен да шофира. Присъдата и глобата ще е двойна, ако се докаже вината му, че е бил и жаден.

има и един междинен ,,период,,...!!! подал си документите за подмяна, нямат ,,експресна,,...чакаш една седмица,..имаш документ за ,,подмяната,, но не можеш да караш с него...!!! тази седмица си ,,правоспособен,,...,,неправоспособен,, или ,,неправоправоспособен,,...??? след като ти вземат номерата за половин година защо да не намаляват и ,,данъка,, за това време...??? иначе излиза че всичко е за ...пари...!!!

Някой няма ли да светне милиционерите най-накрая че свалянето на номерата независимо от причината е противоконституционно поне по два от текстовете в Конституцията на Р. България? Както казваше един приятел чужденец - ще се оправите само когато почнете да съдите държавата и общината за всяка дреболия. Друг начин няма!

и вътрешният ни министър каза че мерките са на ,,ръба,, на закона...??? както всичко останало...!!!

"а по пътищата има хиляди неграмотници и малоумници които трябва да пазиш" а защо требе да ги пазиш?!?:-)

може и да не дават книжки на НЕГРАМОТНИТЕ цигани, както и да ококошарват тея дето карват без книжката, включитално и от наще, но... едвали!:-)

Дееба тъпите милиционери и чудо! Изтичането на срока на свидетелството не означава, че водачът е неправоспособен! За чий тогава отпорват номерата?!?

Пардон - документ!

Ах ах- правоспособноста се удостоверявала от мидицинска комисия... тоя не си знае засона

Първо се гласуват малоумщини, после се отменят.

...и да не ги свалят.Може и местата им само да разменят НЕЩАСТНИЦИТЕ...

Поправката "Каролев"... :-)

Не пипайте разпоредбата заради двама лумпени Каролев и Васил Иванов дето опищяха орталъка не трябва да променяме закона !

Какво нещо само!? Започна Каролев да плаче и ще променят закона!? Ами ако се беше случило на някой простосмъртен,по чийто вени не тече синя кръв и не е участник в разграбването,пардон - в изграждането на Нова България!?

За кокошка няма прошка. Докът са праат на принципни, край тех фучат джигити с мотори и кортежи от лимузини с мутри и охрана,, но страх лозе пази.

Не моа ви разбера, кво ви е трън в очите тая охрана. А да си вземете прислужница, не възразявате, да?

Прислужницата ми не би пречила никому, докато кортежите, които умишлено блокират две платна на шосетата пречат. Ама кокошият ти мозък не може да го стопли, нали?

Цитирам квитанция за платени ГОДИШНИ,такси,застраховка Община Варна за 1985-та г. - л.а. ,,Трабант"-комби - год.на производство........1981 стойност на ново................4950 овехтяване 25%...............3750 Вноска застр.,,КАСКО"".........48,75 Вноска ГО..............25,00 Такса правоползване прев. с/ва.................................30,00 ВСИЧКО................103,75 лева НЯМА ВИНЕТКИ,СВИНЕТКИ и т.н. Всичко платено на едно гише в Общината на една квитанцийка,която НОСЯ И ПРЕДСТАВЯМ ЕДИНСТВЕНО ПРИ МИНАВАНЕ НА ГТП или ДЗИ при евентуално ПТП ! В джоба си носех при проверка на пътя : - СПУМПС/стар обр. сгъваше на три/,в него мушнат КОНТРОЛЕН ТАЛОН/който се дупчеше на място при нарушение! - РЕГИСТРАЦИОНЕН ТАЛОН МПС на него отбелязан с щепъл печат,дата и подпис преминат ГТП Това беше ВСИЧКО ! НЯМА,СИКЕРИ ПО СТЪКЛАТА,ПОЛИЦИ,ОТРЯЗЪЦИ ОТ СВИНЕТКИ,РАЗНИТЕ МУ КАРТОНЧЕТА....ТОГАВА НЯМАШЕ НИ GSM-и ни таблети,ни лаптопи, НИТО КАМЕРИ! Бай Тошо режеше ленти на Завода за ПОЛУпроводници и обещаваше и такъв за ЦЕЛИ проводници Заплатата ми бе след 3-г. Саж,като висшист ....210,но хора в происводството си докарваха над 350-400... Да не казвам,че се отоплявах на ток със ,,Смядовски" и зимата плащах мах.18-20лв! Цигарите ми ,,АРДА-филтър бяха...45 стотинки!

БЕ-КА-ПЕ, БЕ-КА-ПЕ, УРРР-АААААА, СЕ СЕ СЕР , СЕ СЕ СЕР, УРРР-АААААА

И самолета го дигаше тогава, нали?

Другари! Тая работа с тия винетки няма да я бъде! Другарят Горбачов беше твърдо против на последния пленум на ЦК на КПСС! И стига с тия мукавени шевни машини! Купете си Вартбург, Шкода, нещо по-така! Все пак ВИСШИСТ сте били, другарю! И какви са тия Арда? За вас няма ли Стюардеса, ВТ? Ще се излагаме пред другарките... А за стикерите не сте прав. Имаше кръгли стикери с българското знаме. Тия дето ги помнят, да лепнат по един + тука.

Как пък един път не седнаха разните му там комисийки и да го изковат този закон. Всеки ден месец гласуват и решават нещо ново, после го отменят или решават да го доизмислят по-добре. Само лапат заплатки

Тоя палячо начело на Рекетьорския отбор по контрола на движението , дето през месец променя закона не е ли вриме да го пенсионирате! Пак като иска да се изявава отново да става охранител - там да предлага на шефа си всеки ден да му мисли нови правила за тъпеене!!!

Хайде сега от начало. Хайде да питам дупетатите т.е. задниците от Народното събрание на България, нямат ли неща по-важни от това.... да правят закон, за какво могат да се свалят номерата на колите или (от миналата година), как да се пресича на пешеходна пътека.... !!! Ако някой ми бе казал преди тридесет години, че Народното събрание ще се напълни с пълни идиоти... нямаше да му повярвам!

законите в бг се коват от малоумна и много противна паплач !!!!!

Когато излезе през далечната 1974 година сегашният закон за движение по пътищата беше един много добре обмислен закон на база добрите световни практики. В последствие обаче се намеси милиционерската мисъл и с течение на годините се превърна в едно кърпено уродливо творение подобно на това на д-р Франкенщайн. За съжаление в милиционерска държава няма как милиционерите да се държат на страна от законотворчеството. До каквото и да се докоснат то винаги ще бъде недоносче направено с една единствена цел да тормози законопослушните граждани.

Франкенщайн не е доктор бре, доктор е този, който го е сътворил - Хайд се казва.

Я прочети пак: "подобно на ТОВА на д-р Франкенщайн". Или и на теб граматиката ти е толкова, колкото на милиционера, на когото сме позволили да управлява държавата. Въпреки, че човекът ясно ти го казва - до каквото се допре милиционерската мисъл, пиши го пълна щета.

Светла му памет и ВЕЧНА СЛАВА на Бай Тошо !!! Тогава Винетки Немаше ; Тогава джигити нЕмаше ; Тогава безумни глоби нЕмаше ; Тогава Евро стандарти нЕмаше ! Тогава Еко Такси нЕмаше ! Тогава и Автокаско нЕмаше ; Ама тогава и КРАЖБИ на МПС нЕмаше ! А въздуха беше 100 пъти по-чист , по пътищата имаше 100 пъти по-малко дупки ; в града разрешената скорост беше 60 км/ч ; а загиналите в ПТП бяха ХИЛЯДИ пъти по-малко !!! За капак на всичко номера тогава ИЗОБЩО НЕ СЕ сваляха !!! Светла му памет и ВЕЧНА СЛАВА на Бай Тошо !!!

Ако ми разрешите да продължа Вашата мисъл.... - Жителство ИМАШЕ! - Гранични зони ИМАШЕ! За да отидете до Петрич, дори и да живеете в Сандански, Ви трябваше "Открит лист". - Битова техника по магазините НЯМАШЕ! - Деликатесни продукти по магазините само с връзки! -Свободно пътуване в чужбина НЯМАШЕ - Нова кола се купуваше след минимум 10-15 години чакане при заровени 1500лв и то социалистическа. Употребявана 10-годишна Жигула струваше колкото чисто нова от Мототехника! - Свободен пазар на недвижими имоти НЯМАШЕ! -Свобода на словото НЯМАШЕ! -Лагери на смъртта, където изпращаха и за разказан политически виц ИМАШЕ! -Прасета, които ядяха убити лагерници ИМАШЕ! ......... Можем още много са изреждаме. И Вие, и аз. Всеки сам за себе си ще въздиша по или ще проклина старото време. Нито Вашият списък е пълен, нито моят. Всеки, сам за себе си, може да реши, коя от точките от Вашият списък е готов да размени за точките от моят списък.

Ами във вашия списък има някои неверни неща. Как да нямаше битова техника. Техниката се скри в складовете точно като дойде демокрацията, и мошениците изчаквах да се вдигнат цените. Деликатесни продукти също имаше. Не знам къде сте живели тогава, че говорите глупости. Или сте младеж, пропит от пропагандата на псевдо демократите. Колкото до политически вицове, знаете ли колко много сме си разказвали, и никой не отиде в лагер. Там бяха престъпниците, които като дойде демокрацията се изкараха репресирани политически затворници. Истината е, че истинските дисиденти са били избити още в началото на социалистическия период.

Често срещана заблуда. Може лесно да се направи проверка - данните ги има на сайта на КАТ - от 1963 г насам, последните 5 години са с ПО-МАЛКО УБИТИ при ПТП отколкото която и да е от предишните. Така че, съжалявам за определението, но това са глупости. Факторите раз бира се са много - и по-безопасните коли и направените все пак магистрали. Колкото до НРБ, тя като всяка социалистическа страна се управляваше лошо и затова фалира. Което се случва неизменно навсякъде, просто защото самата идея на този строй е строшена. И не вадете като пример Китай. Те от четвърт век живеят в държавно контролиран капитализъм. Т. е. на верни другари от партията им раздадоха фабрики, но те работят за себе си и затова управляват предприятията си доста по-ефективно.

То и коли нЕмаше!

Може да вали, може и да не вали.

Държава по руски образец. Що се чудите?

70 хиляди души в шуробаджанашкото МВР на луди ви направиха в тази България бе! И умрял кон да беше щеше да ритне. Вие обаче си траете и те ви мачкат ли мачкат.

Важното ченгетата да имат достатъчно бензин за точене, рушвети и други подобни облаги, но за сметка на това да са винаги недоволни и протестиращи!

и преди писахме по тази тема! глупостта си е глупост от където и да я погледнеш! примери могат да се дадат бол. шофьор на автобус от градският транспорт. шофьор на камион. на такси, или каквото се сетите не лично превозно средство, включително рента кар! изтекла ти е книжката, караш си, и те спира кат! сваля номерата на автомобила, ти си взимаш .у.я и си отиваш! а собственика си скубе косите!

Ами пак не си прав, философе. Щом като караш служебен автомобил, било то професионално или като придобивка в "пакета" на възнаграждението, нека този, който ти го е дал да те контролира. Колкото до автомобилите под наем - не знам дали някога си наемал такова нещо, но на мен винаги ми искат свидетелството и го проверяват. Така че ходи се скрий и не се обяснявай с голяма уста и празна глава.

На нашето семейство един талон за колата не ни стига искаме или два талона или КАТ да си проверяват on-line собствеността на колата.

не е ли по лесно да си подновявате книжките на време?

каролевия Мафиот е много важен за него закони се променят.

Като фермер имам едно тракторче и го карам само по черно чат пат и из село като ида да ора на някой градината или да си купя нещо от хоремака. На мене книжки и застраховки не ми трябат! Ако кажат да дават субсидий да ги плаща държавата щот на мене не ми трябат!

... хоремаг, бе, фермерчо... хотел-ресторант-магазин... аре, марш на обиколка по рилските езера...

всеки ден...нека въведем закона от която и да е страна в Ес и НО ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА !

Когато управлението е в ръцете на Европейска Народна Партия каквато е и ГЕРБ всички може да са напълно спокойни даже да се допусне некаква грешка с законодателство или друг проблем веднага се поправя! ГЕРБ винаги си признават грешките колкото и малки и незначителни да са те затова и хората ги обичат и гласуват за ГЕРБ една истинска афтентична дясна Народна Партия!

Уверявам те, че не си нищо по-различно от форумен трол, при това аВтентичен.

Банда, която само мисли как да измъкне повече пари от хората.

Направо и джантите с гумите свалете нещастници. Система за дундуркане нехранимайковци за пенсия това е КАТ.

Натроението в обществото е да отпадне целия Закон за движение по пътищата! Мога да се хвана на бас че без тоя некадърен закон и без КАТ, катастрофите и жертвите по пътищата ще намалеят драстично!