ГДБОП иззе лекарства за милиони левове (Видео)

Проведена е акция за данъчни престъпления и пране на пари, при която са иззети лекарства за милиони левове.

Обратно в новината

Коментари - ГДБОП иззе лекарства за милиони левове (Видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали е възможно в Германия да се приемат и ползват медикаменти със неустановен произход?Ако, във случая става дума за реекспорт на медикаменти,който не е забранен от закона, тези стават за смях.Или може би държавата е дотирала закупуването на лекарствата, а онези ги изнасят на пазарни цени и лапат.Ако е така,трябва да построят още един затвор за лекари и управници!

Защо чакахте до момента на приемането на бюджета за да обявите далаверата. Елементарна ПР акция. Защо не седмица по-рано или по-късно. Не съм против акцията, а против герберското позьорство. Ами за дебили толкова. Вервайте им. Гласувайте им.....

Тези източени стотици милиони от продадени зад границите с фалшиви документи, жизнено важни за болните хора у нас лекарства, не стават за един ден. А нашите служби и институции, отговорни да следят подобни престъпления ги разучават, наблюдават, подслушват, повече от година??? Докато мръсниците си вършат спокойно далаверите??? А сигурно ли е, че и сега не ги вършат? Това ли е така нашумялата напоследък дума "превенция"? Не е ли задължително, при първите сигнали и доказателства, тези престъпници да бъдат зад решетките, да се стопират схемите по които "работят", да има лекарства за нашите болни хора, а веригата на мръсниците да я разплетат от окошарените, овластените за това "органи"? В нашата България всичко се прави "след дъжд качулка", т.е. тестото да втаса достатъчно. А болните-кучета ги яли.

Ей, да внимавате, че 25000 брюкселски зелки ще идват скоро в БГ, да не им намалите и на тях дозата от легализараната дрога, че някои имат слаби сърца, няма да издържат като видят на живо 27-я член на европейския съюз.

И защо няма нито едно име. Кои са извършителите или това е само медиен шум.

Източване на бюджета на НЗОК за стотици милиони, контрабанда за почти толкова, наблюдения половин година ? Или милионите са само няколко или има престъпление по служба на всички право охранителни органи допуснали тази гигантска кражба.

най-вече, новите играчи явно са навлезли в територията на Цветанка Карагьозова-Бориславова. ами глупаци, кво да са прай?

"в координация с премиера" Ако не беше "премиера" слънце, то нямаше да има Р.България.

"паралелен износ на лекарства" что ето!? А митниците са проспали тези сделки, а пък Фармахим и др. явно имат полит.покритие.Дали не е опит да ощипят БСП за да ги омиротворят или Марешки е част от играта,сега по-малко ще скача тук и там. То в тая "държава" където и да бутнеш ще изкочи далавера,затова много не си дават зор управляващите.

Ще помисля на глас: Откъде се взеха тези лекарства? Възможно ли е да са лишени пациенти от цялата доза, която е следвало да им се влее за лечението, примерно на рак? Просто да са им влели половината, а икономията, вече платена от здравната каса да са продавали в чужбина? Стандартът и имотите отговарят ли на действителните доходи на хората от схемата? Защо здравната каса отговаря за моите осигуровки, като е видно, че не се справя добре? Защо няма възможност осигуровките ми да се внасят в частен фонд по лична или семейна партида, която да се наследява? Защо хората с явен доход плащат лечението на хората от сивия сектор? Защо ни правите на амсалаци? Явно ни заявихте, че сме 80 % дебили.

защото нямат интерес ти да ги контролираш! Предпочитат те да "контролрат" нещата... вече толкова десетилетия. Те разпределят "твоите" пари. Те "контролират" твоите лекарства. И винаги остава неизвестно КОЍ точно стои зад всичко това.

В един от кашоните ми се струва, че мярнах "Ритмонорм". Това лекарство периодично изчезва от аптеките (всяка година поне веднъж). Иначе, не разбирам защо тежко въоръжени полицаи ще тарашат един никакъв лекарствен склад? 2-3 цивилни следователи са достатъчни за тази операция (не вярвам крадците с "бели якички" да отвърнат с огън от "Узи"-та). Пак ПР като по Цецково време...

Проявявам интерес, кои или ;кой; са собствениците на Фармахим и производството на лекарства.Искам да зная имената и и тяхното минало. Как са приватизирани предприятията за производство на лекарства. Имената И, за да знае този народ изстрадал в чий ръце е неговата вяра и жажда за живот. А живота е един миг в съществуването на Вселената, миг в състояние на илюзия.

Това е добре, но трябват и реформи в здравеопазването. Парите които се влагат е необходимо да отидат в добре работещи структури.

Колко грозно звучи поредния гаден пиар на б.б.,"под ръководството и на примиера",се извършват далаверите в държава,кого заблуждавате и хвърляте прах в очите на народа,гадни гробари.

много хванати.. а осъдени няма какво е значението от поредната пиар акция....дето има хваната ама се оказва че няма престъпници? на всяка подобна акция хващат някой, които в последствие се оказва невинен

лекарства за милиони левове ! а на нас ни трябват лекарства за болната ни система ,спешно ! май още не са ги измислили ...

На Вас не ви трябват лекарства - Вие си имате ''елит'' от ''управляващи'' , които ще се погрижат много скоро да НЕ боледувате повече !!!!

Проклети да са!

че просто няма кой да вЕрва вече, показни уж акции и най-вече приказки, белким от ЕС ни повЕрват. Кражба, далавера кой, какво , как

Ъхъм. Бият самара да се сеща Марешки. И както винаги - няма имена, няма споменати болници (за "ваденето" на лекарства от тях - няма как да стане без мениджмънта да забележи, щото количествата са големи), няма имена на фирми - български и в "страни от ЕС".... Някой, някъде, нещо нарушил закона... Някой = Никой.

И се пипа с бели копринени ръкавици , защото като мине председателството , пак оттам ще текат парички за офшорките !!!!

Аз не видях лекарства за онкоболни!

Добър рекламен клип ,но никой не му вярва.

...... източили. Дянков източи 2,5 милиарда от касата и..... пълно мълчание.... Всичко краде отгоре до долу...... Нямаме ви грам доверие......

...... а Москов като направи далавера за 15-20 милиона..... какъв е резултата...... Стига самореклама..... Дел, дела и пак дела...... (Т. Живков)

" Не ме занимавайте повече със съдебни реформи. В България корупция няма. Казвал съм ви го! Затова няма осъдени политици. Няма и контрабанда, затова няма и заловени контрабандисти."

Прав си Баце , в БГ има само кокошкари , които в най-добрия случай съвсем случайно са попаднали в МВР , че да могат спокойно да си пооткрадват по малко бензинец необезпокоявани от никого ...

Като са толкова загрижени защо не забранят паралелния износ с заповед ? Защото и те са вътре в играта правителство и парламент ,те са крадци на живот. С тази акция искат да заблуждават нуждаещите се.

Защото паралелния бизнес не е незаконен. И ако нашите направят някакъв акт, ще падне веднага, защото Европейския е по-висш. Нали те в западна Европа са пълни тъпанари.... Като не разбираш, чети и се учи, с не се изцепвай неподготвен.

гледам някакви киборги разглеждат инсулин?

За случката в Мировяне - 25 ЯНУАРИ 2012-та.. " Легай веднага бе, престъпник, абсолютен престъпник Виждали сте по телевизията как го правят. Изсипали се 20 ченгета с качулки, стълби, щанги, търнокопи дори... Разбили вратата, защото стопаните били с белезници и явно не са можели да им отворят. Вътре кой как сварили, така го замръзнали... Цяла България се чуди бива ли за пет кутии цигари без бандерол да се поломи къщата на хората. Бива и ще ви кажа защо. Защото акцията е демонстрационна, да се види какво се случва с тези, дето се опитват да правят нелоялна конкуренция на властта в цигарената контрабанда."

Това не са икономически престъпления! Не ги набутвайте под тази точка на закона! Това са тежки криминално-мародерски умишлени изстъпления, чист геноцид! Да откраднеш лекарства от отчаян онкобелен човек, да изгасиш последната свещичка от надеждата му - такива и земята/пръстта няма да приеме!

Витиевато-речевита Мелиха, онкобелен?

Пък извършителите на последното отвличане ДНЕС - УТРЕ щяха да ги фанат.. Пак ДНЕС - УТРЕ обирджиите - дет ПЕШКОМ направиха на мат и маскара 250 обучени служители с техника, че и чак дронове, и тях щеха да ги фанат.. А месеците си летят...

Само Луна и Динку ши ва опраят

те не са били за бой тези лекари те са за убиване бе браточка

Така, така ... направо дай да ги избием, браточка! Ама давай да побързаме, че след 5 години няма да има кого да избиваме

Сега,като ревнат едни адвокати,че този износ не е забранен и е търговскоболнична практика , ще се .......

Министъра на здравето каза,че са разкрили група източила стотици милиони от здравната каса.Дано е истина!Другият, обаче каза,че имало износ на внесени лекарства....Освен да са ги купували евтино от Европа и да са ги продавали скъпо.Или да са ги вземали без пари от болниците...Другата седмица ще ни кажат!

Това е доказателство за безумието на настоящата система за регулиране на лекарствата. Износът на лекарства изобщо не трябва да бъде разглеждано престъпление, това че се прави показва единствено вредата от законодателния спам! Премахнете антипазарните закони и проблемът ще се реши.

МАГАРЕШКИ е 100% ВЪТРЕ !!! Само , че сега ще направят всичко възможно за да го покрият ...

Той ще им се отблагодари с правилно гласуване в НС, не го мислете него.

правителството е против лечението на онкоболните с оригинални медикаменти!!! Нали искат евтини генерици???

Алоооооо, дира, пак не ми публикувайте поста...... Толкова ли съм страшен?

е покъртително!

Докато наричаме престъпленията "недобри практики" нещата ще продължават в същото русло.

Ти си простия! Разбери първо как работи системата и тогава се изцепвай неподготвен!!!

"в координация с премиера"

Ама как ги взеха тези лекарства за милиони, откъде се взеха? Нали все ни убеждаваха, че някакави мръсни капиталисти ги били изнесли в EU, че цените били по-добре? На кои е да вярваме? Или истината е многого прозаична, както всичко в България /не важи само за ББ и ЦЦ/: някой иска да прибере и този бизнес, че бил печеливш.....

Аз да питам, шефа на МВР-то: К'во стана брат с тези които думнаха доста банкомати? На, "топло"ли са или си барат пишките на Малдивите?

Видях си лекарството(Салофалк) , и се надявам да спре недостига му .

едно кашонче!

5 години и 5 милиярда по-късно ГДБОП се активираха. Аз знам кой ще спечели делата , а вие? Вакуум в системата няма да има.

Евтин гербаджийски съботен ПР. Спомням си предишни - например срещу войната по пътищата. Резултати - традиционните за ГЕРБ, т.е. никакви...

Не от пръста отпечатъци ами и от г.зъ на доктори и аптекари трябва, защото крадат не искат да се отчитат да ги контролират и винаги да е на тяхното особено ако трябва да те оберат когато си на зор, тия спекулират с най ценното за човека- здравето и живота и не им пука че трупат грехове за които ще дойде ден да плащат, много алчни и нагли хора има между тях.

Фамозната говорителка на прокуратурата Румяна Арнаудова спретнала бретонче и тя, барабар Петко с мъжете. И както обикновено изплещва грандиозна тъпотия: "Правим този брифинг заедно с министри, за да покажем как работи държавата..." От всички отговори на шефа на ГДБОП, на спецпрокурора Гешев и вся остальная, стана ясно, че нищо не е ясно, защото тепърва щяло да се прави анализ на доказателствата и че ако кажели изобщо нещо конкретно "ще попречим на разследването". Иначе хванали ОПГ,

ама не се знаело какво точно ще издържи като доказателство, защото това било икономическо престъпление и имало много документация, която оттук нататък щели да "анализират" Вие давате ли си сметка за какви смешници става дума, тия, дето трябва да ги видим като "как работи държавата"?! Със следствието по ВАКСИНИТЕ на Менгелето, много добре видяхме как НЕ работи държавата..

Странно че не ти е ясно, ти може би искаш и ЕГНтата на арестуваните. Но в живота е така, някои схващат, други патки пасат. А може би си социалист, тогава всичко е ясно.

кво стана с ВАКСИНИТЕ на Менгелето.. Щото от тогава къде ГИДЕНА веч минава.. Нещичко, някъде да си прочел? А сега си прочети за ЕДИН НЕЗАКОНЕН ЕТАЖ на лятна хасиенда.. Как не го бутнаха, щото незааконно построилия под ръчичка на Лаута го завлякоха. Президентин на Локо да го цанят.. Да видеш, че ми е ясно как НИЩО НЯМА ДА СА СЛУЧИ..

Kalin

Тъпия си е тъп няма спасение и лекарство за това.Здравната каса плаща нещо сред като стигне до клиента малоумнико!