Дългът на ВМА стопен от 130 млн. лв. на 12 млн. за 3 г.

Дългът на Военно-медицинска академия е намалял на 12 милиона лева, съобщи началникът на лечебното заведение проф. Венцислав Мутафчийски.

Обратно в новината

Коментари - Дългът на ВМА стопен от 130 млн. лв. на 12 млн. за 3 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече беше установен механизмът на "стапяне"на дълга на ВМА в няколко медии. А именно-чрез целево превеждане на Банката за РАзвитие всеки месец по 20 милиона лева. Е този начин означава че просто Държавата тоест ние-данъкоплатците изплаща дълговете натрупани от крадливите директори на болници. А този празник 128 години от какво е не разбрах? Че преди 128 години не е имало държава България бе хора, тези шапки се уляха, всеки измисля разни истории!!!!!!

Явно не се краде толкова като при Стоян Тонев. При онзи бивш шеф на здравната комисия в парламента от ГЕРБ, купували за ВМА столчета за по 400лв., дето в магазините на дребно били по 50лв. Плащало се и за обучение - тоест как се ползва стол! Пластмасови рафчета за по над хиляда лева. Храненето било на година 9 милиона лева, а след него същата фирма извършвала същата дейност за 3 милиона лева. Това за договор от 10 години. Разбирай само тук 60 милиона лева прибрани. За пране 1.2 милиона лева, а след него 0.2 . това без да говорим за договорите с частна медикицинска фирма. И там над 10 милиона лева - пишат различни суми.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички сужители във ВМА! Да са живи и здрави!

Е как няма да го стопят като хората си плащат всичко свързано с лечението им скъпо и прескъпо!

Ти да видиш;) Дългът на ВМА намалял 10 пъти - похвално все пак, въпреки че цинично ми идва отвътре на направя аналогия с "отклонените" от едни управители там средства: нормално е да намалее дълга на ВМА 10 пъти, след като "отклонените" от единия 10 милиона "спаднаха" до скромния 1 милион при другия. Ами това си е точно 10 пъти;))

в северозападнала България,няма хора,няма пътища,няма болници,няма проблем,да живее мафията герб.

11 от етажите в болницата се нуждаят от ремонт, има нужда и от нова апаратура?!!! Ами тя болницата има точно 11 етажа. Значи цялата е за ремонт и ще се купува апаратура? Интересно за какво са отишли стотиците милиони натрупани в дългове? Освен това събитието не кръгъл юбилей, та да има толкоз много дитирамби. Явно има ищах за нови харчове и трябва политическа подкрепа.

Всичко това е благодарение на г-л Николай Петров

Какъв е механизма за намаляване на дълга? Интересно е това.

Дългът се намалява, след като министерството на отбраната превежда целеви субсидии за погасяване на дълга в среден размер от 23 милиона годишно. Те така се намалява дълг!

за какъв паметник на чиновете става въпрос? как чин може да загине!?

Странно съвпадение, махна се оттам един генерал с мустаци и видиш ли можело да няма дълг.... Генерал Тонев, я кажи там където си "харчат" ли се милионите дето източи от ВМА, а?

Милиони за ЛЕЧЕНИЕ НА ХОРАТА ПЪРВО КАЧЕСТВО...