Ева Майдел към ИТ гиганти: България е на световно ниво

България е в крак с технологичните тенденции. София е все по-атрактивна за стартиращи компании, ИТ талантът е на световно ниво, заяви евродепутатът Ева Майдел.

Обратно в новината

Коментари - Ева Майдел към ИТ гиганти: България е на световно ниво | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Станно защо почти всички наши евродепутати са от 80-те процента...., а май и еврокомисарят...

Тая важи само за едно нещо. И само един път.

Ти нямаш нормален среден интелект в България за база да развиваш, даже и да говориш за изкуствен интелект нямаш интелект, бе моме!

А, бе, да идва по-скоро Жан Виденов на власт, та да въведе някакъв елементарен ред!

Коректно е да се каже, че има няколко Българии. 90% от България живее в панелки или неизмазани къщи с кални дворчета и мърляви градинки. 10-15 годишни коли. Кауфланд в събота за "средната класа". Нямам упрек към хората. Потиснат човек така живее и толкова може. Тукашните реднеци сме "панелни скотове", както ни наричат "красивите". И аз съм такъв. Съвсем друга България е онази, която живее в "комплекси от затворен тип", кара нов джип, почива по света по няколко пъти годишно, ски в Банско, луксозни офиси с "атрактивна локация", био храни и прочее руси булки. Тази България, на "успешните, глобални и образовани", както казва Плевнелиев е 3%. Както вероятно е и по света. Ако Майдел е права, това касае тази България. Така че коментарите върху неправилно становище няма как да са състоятелни.

Алоооу, компютъра не са яде ба!

наизуст и всичко живо покрай нея го знае.

За западните компании тука сме една малка Индия, която географски е по-благоприятна, понеже е малка часовата разлика с тях.

Спорно е, че сме на световно ниво, една опън код библиотека или алгоритъм не ми е известно направен от българи да се ползва от други ИТ специалисти по света.

Едно ми е чудно - как човек без опит в ИТ сферата може да коментира нещо по въпроса? И изобщо в България (и не само тук) напоследък забелязвам една тенденция как хора без задълбочени познания в дадена област заемат отговорни политически постове и решават съдбите на хората.

Важното е да е секси и да се държи секси, пък със секс далеко се стига!!!

Именно де, как така хем нямате опит хем коментирате? Твърдението е напълно вярно - а причината - в ИТ сектора не работят аграри.

Ха ха ха. Добрите БГ специалисти от много много години работят в САЩ, Великобритания, Германия... Може би световното ниво ще дойде от сополивите студентчета или пълчищата цигани?

Пълна глупост. Това, че има работещи в чужбина не значи, че всички добри са там. Напротив, много са тук и много се връщат. Вземи за пример хаос груп и оскарът който получи Владимир. Да не говорим, че все повече компании аутсорсват тук.

да не са болни мозъци да се връщат тука??? Никой не оставя уредена, сигурна държава, за да се върне в един разграден цигански двор.

Направихме конференция, изхарчихме държавни пари, отчетохме дейност. И така - до следващото мероприятие !

Ева може би не знае, но ИТ гигантите отдавна са в БГ....

От къде да знае, я и прочети биографията, един нормален работен ден няма.

България беше на световно ниво, но до 89г, когато произвеждахме компютри. Сега сме държава от третия свят, капитализма ни върна със сто години назад.

България до като произвеждаше 8 битови компютри с процесор откраднат американците, хората на запад произвеждаха 16 битови, а може би са били проектирали и 32 битови.

А сега колко битови компютри произвеждаме?

НИКОГА не сме били на Световно ниво с крадените от руснаците технологии (а те реално са крали само това което са им позволили). Днес обаче Chaos Group не е просто на световно ниво а е световното ниво.

Виждане а не "визия" драги ни български "политици" и "журналисти". Също: не "увеличена" а "изкуствена" или "опосредена" реалност. Както и: "блокчейн" следва да е на чист български език "запис на банкови операции".

Нали Габриелчето беше по ИТ? Сега и Мейдел ? Коя от ГЕРБ НЕ Е експерт по ИТ ?

... пак робите за продан на пазара, а? А не може ли да се стартират държавни проекти? Телекомуникации и отбрана са добро начало - имаме нужда от ПВО, което да покрива цялата държава. Нещо като израелския Купол

на плахите българи им унищожиха държавата чрез похвали и тупане по гърба на гладно

Ами то всеки който държи в ръката си айфон е на световно ниво...

мам, да си драскат драскането и да си цъкат цъкането за по - малко пари, тези високобиологични продукти на опитната реакция. опоскаха сичко навсякъде с мегданските си струпвания. виновен им е някой, че при освобождаването си от тях, майките им са ги оставили с толкова много недоимъци

България е далече от световното ниво! А бяхме близо до него преди няколко години! Причината е, че и бизнеса се мутризира като всичко останало! За съжаление остана един Телерик, който вече дори не е и български!

Погледнах 10-ина коментара - само шибан тролски грак. Безмозъчна работа ей. Че е сбъркана идеята на тия по кабинетите да говорят за развитие с големите от рода на гугъл и MS събркана е, интересът на тия е да не поникнат техни конкуренти. И че разните като тая мацка от ръчкане да се наврат и те в по-така офис им се бутат в ръцете за жълти стотинки и им правят услуга - много от тях и без да го разбират - също е факт. Ама защо загубеняка руски трол грачи като знае, че няма представа за какво става дума и съответно освен да вдигне ппразна врява друго не може да постигне.

Ева,Ева света не е централата на герб, с посредствената ти селска пропаганда можеш да впечетлиш само някой пенсионерски клуб и то в провинцията.

Българското правителство ни представя пред света с много посредствени хора.

Евче, след онези изпълнения с евро депутатът Майдел трябваше да се оплачеш от сексуален тормоз, не да се жените. Нищо де, поне се ориентираш добре. Много поздрави от България. Ние тук ще оцелеем някак. Не ни мислете. Както каза шефът на партията ти...По Витошка нЕма празно!

Някога бях ИТ-специалист, но се вслушах в призива на Премиера, да се свети ИМЕТО Му, слава на Господ, и не сгреших! Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има МАТРЯЛ! Тука нямаше матрял, но се върнахме от чужбина и положихме основите на високотехнологичното животновъдство в България! Аз съм първият в света ИТ-овчар. Необходими са ни истински ИТ-гиганти сега, тук и навсякъде, за нови, качествени и още по-качествени овчи транспондери, които да изстрелят ИТ-овцевъдството до нивото на ИТ-говедовъдството и високотехнологичните образцови свинеферми!

Аз досега търках билетчета само за хоби!

Не изглеждаш на фен на Борисов. Явно си се вслушал в мъдрите съвети на Орешарски. Или на Станишев? Само мога да ти отговоря с поговорката: Камъкът си тежи на мястото.

Аз не съм фен, опазил ме Господ, обожател съм, благоговея!

колкото си бил ИТ - специалист, толкова си и овчар! ориентирай се към бутилирането на трапезна вода, щото си гола вода!

И аз така - паса овце ама във фермата на фейсбука. Само дето млякото им не става за пиене ама иначе там лесно се разрастваш ... А едно време бях даже и цар и от време на време император в цивилизацияна и Age of Empires. Какво падение само!

тука само мурзилки цвъкат

... взривяване на банкомати, източване на сметки, участие в спектакли...

ми тъй де, ама забравила да спомене за технологическото откритие на 20-ти век - Чушкопекът !

Който бледнее пред Самовара.....

Да свариш вода е лесно! Ама да изпечеш чушка и то технологично - това е голема задача!

Тулският самовар е от няколко века. Днес говорим за ИТ, тва включва Чушкопек и Правец ! Точка !

Познавам им групата!

Ама разбира се. Особено много напреднахме в логистиката на ИД и международния тероризъм. Талант до талант. Дебил до дебила.

Ами такива глупости не бях чувал отдавна, ама като имаме миска за депутатка, какво да очакваме? Бяха добри българските специалисти преди 30 г. Сега с тези схеми в образованието са народа е тотално неграмотен! Какви по-точно старт-ъп компании може да има в България? Колко процента от бюджета отиват за иновации? Абе аман от дрънканици !

За Chaos Group/ VRay да си чувал Груйо? Освен това ВСИЧКИ големи ИТ компании са добре представени в България. А преди 30 години си имал единствено лъжи смешни илюзии с с крадени от КГБ в САЩ и 'побългарени' технологии.

Най-голяма смъртност в света.

Че нали за дигитализацията отговаряше другата герберска евро калинка Габриел? Какво става тука? Двете да не се хванат за гушите?

"...другата...Габриел" . Извинявам се, но това Габриел не е ли мъжко име? И тая Ева Майдел каква е по народност - еврейка ли е, германка ли?

Българка е. От новите българи. Просто окончанието -ова е провинциално. Няма да мърсим ушите на евродепутатите я.