Симеонов: На шишетата ракия да пише колко е зърненият етанол

На етикета на всяка фабрично произведена бутилка ракия да пише колко процента е зърненият етанол.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов: На шишетата ракия да пише колко е зърненият етанол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе то зърненият алкохол не е по-лош от плодовия или гроздовия. Просто е по-евтин. Затова има правила за етикиране на стоката, за да не купуваш нещо евтино на висока цена. Ама то в България всичко е фалшиво, като тръгнем от кренвиршите от месо и стигнем до политиците-патриоти. Май ракията ни е последна грижа, особено купешката...

това ли е най важното за което се сети че трябва да се направи бе палячо??? на следващите избори патриотите ще са вън от парламента ,доживотно!!!! да ви е...ба и бг засраните патриоти!!!!

добре отлежал шотландски зърнен алкохол.

може и ирландски...

Водещият конструктор на руската самолетостроителна корпорация МиГ е бил намерен с прерязано гърло, съобщава Лента.ру, като се позовава на свой източник в правоохранителните органи. 38-годишният Алексей Сметаников е намерен в тоалетната на 14-я етаж на една от бившите сгради на корпорацията на Ленинградско шосе в Москва. Пазачът го е открил с бръснач в ръката. Мъжът е спасен. Откаран е в болница с прорезна рана.

Каквото сам си направиш, и най големия ти враг не може да ти го направи... А такова убийство не може да бъде направено без съгласието и поръчката на кремълския диктатор!! Миг-корпорация изостанаха драматично във военно-технологичната надпревара от САЩ , а вече и от Китай, и Индия, и най вече от ЕС... Но, това не е толкова важно. Блиц услулжливо пропуснаха новината, че вчера последната ракета Союз-2.1б, която беше изстреляна от новия им космически център в Русия,само минути след излитането стана неуправляема и се саморазруши и унищожи цели 19 спътника, които трябваше да бъдат изстреляни в околоземна орбита. Тези 19 спътника бяха платени и поръчани от трети страни! Поредния гаф и провал на руското ракетостроене, вече трето за тази година! Провал след провал!!

Тук лъжата е "прерязано гърло" - оказва се, че е "порязано". Вече е ясно, че е скаран с българския - "прорезна рана" няма в езика ни. Казва се "порезна". А коментиращия по-горе е съвсем объркан - не е прочел три думи, а може би не ги е разбрал - "Мъжът е спасен"... Големи идиоти са русофобите, платените такива. И затова са малобройни.

Браво! Най-после някой в държавата да каже истина! Ракия в магазините е само италианската грапа.

Боядисани плодове, соя в месото, палмово масло в сиренето. Онзи ден гледам - "Кисела подправка". Вместо оцет. Вода и оцетна киселина, произведена във промишлена инсталация по химически път. Докъде го докарахме ! За капитала няма нищо свято ! Даже и на ракията посегнали !

Те тоя и аверите му ще ни докарат беля на главата, няма да разберем как. Не са нормални, махайте ги, това не е шега работа. Най-важно е да запазим мира!

За да няма съмнения какво има в купешката ракия си купувате едно казанче и една дистилационна колонка ,не са толкова скъпи ,и си произвеждате каквато искате ракия ,ако нямате толкова пари ,се комбинирате със съседи и приятели и се оборудвате ,и да го духат и производители и акцизни и т.н..

Те вече и в бирата слагат, какво остава са високоградусовите напитки. Аз отдавна сам си правя вино и си варя ракия. Подквасвам си мляко, сиря си сирене и кашкавал. Суша месо на пастърма, и пълня луканки. Слагам си кисело зеле и туршия. Варя си компоти и конфитюри. Имам 1 кошер от алиекспрес и едно прасе за сланина. Даже на балкона имам две саксии с канабис, че от тая дизайнерска трева забравихме какво е истински коз

да! а аз освен това, си преда сам вълна и памук, жената тъче платове, а щерката шие дрехите ни! синът лее чугун, а аз го кова до стомана и си правим лека кола! надявам се и с вулканизацията да се справим, щото купешките гуми са менте!

става този нов метод за получаване на стомана от чугун. Какви са чуковете и наковалнята? Каква е силата на удара и колко време трябва да се бие този пусти чугун? Започвам веднага и аз, има много хляб в това изобретение!

Това означава, че в големите спиртоварни не се произвежда ракия от грозде, сливи и кайсии, а от зърнен етанол - тоест спирт ,тоест КУПЕШКАТА ''РАКИЯ'' Е СПИРТ С ЕСЕНЦИЯ !!!

А къдя пропускаш и...акциза,бря?

Симеонов има много просто решение и то е да се върне БДС

Не може да се върне БДС. Има европейски стандарти, които са с предимство пред БДС. А БДС е "хармонизиран" с тях. Евростандартите позволяват тези безобразия, те ни ги докараха !

В химията няма "зърнен етанол". Има етанол и всеки етанол е еднакъв със себе си - пак е етанол. Тези неграмотници ще ни върнат във средните векове с измислените си термини, които вече не се поддават на разумно обяснение. Гошо Тъпото вече ми изглежда като гений!

Коньо,етанол се произвежда и от петрол, и газ,бе!

От всякакъв чист 96% етанол става чудесна водка. С малки добавки разбира се.

Прав е. Ама трябва да пише от какво е направен, а не колко е пшеничиния алкохол. Щото те ще започнат да хакат я дървесен, я някакъв друг боклук и да пишат, че няма пшеничен.

Подкрепям идеята, добро предложние. Така ще се види, че троянската сливова, не е съвсем сливова, русенската кайсиева не е точно кайсиева, за грозданка - да не говорим. Браво, Симеонов

Валерка ела у нас да ми измиеш кенефа бе

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Симеонов, ти изумяваш, човеко! Вчера дискотеки, днес ракия, някакви тоалетни откриваш, от кораби разбираш... Такова развъртяно вице скоро не сме имали. Ашколсун!

Забравихте да добавите,че разбира и по опазване на границата ни от придошли пришълци,виж само как ги буташе и дърпаше стариците да ги го ни да си ходят обратно във Турция,ако нямаше камери,сигурно щеше и да ги нарита както бяха седнали на земята,във този човек има някаква циганска злоба:)

и ти май си дошъл с автобус на балкантурист

АБЕ КОЛКОТО И ДА СЕ МАЙТАПИТЕ КИРЧО ЩЕ СИ ПЛАЩА НЕУСТОЙКИТЕ ПО ДЕЛАТА МАКАР ЧЕ ЦЯЛАТА ПРЕСА И ТЕЛЕВИЗИЯ ГО ПРЕМЪЛЧА(НАЛ Е НАШЕ МОМЧЕ)

Купешка ракия не съм купувал с десетилетия.

И кВо като пише да не би от това ракията да стане по качествена , колкото се подобри качеството със стандарт "Стара планина".

ама ракията ще е със стандарт...Черно море ха ха ха

Сигурен съм, че всички умници от форума, когато на бутилките се появи информацията за зърнения алкохол, ще са първи читатели. Но ще забравят да благодарят.

Тоя сега и от ракия ли почна да разбира ?

И какво като пише? Да не би да има техническа възможност да се докаже, че количеството е точно такова, каквото пише? Смешник!

на Далаверко дали няма да е: На етикета да пише колко часа е седяло в бъчвата чорапчето на техналага, за да може младото вино да се продава за реколта 2004-та година, например.. 2004-та е памутна за него. Тогаз с царскио областен - Олимпи Кътев, за пръв път делна лентичката на WC-то на Калотина..

Ало, мъжагите? Ракия се прави от плод, когато има зърно е ВОДКА. Малей, ако и от коли, футбол и жени разбирате, колкото от ракия..

P.S. ОК, може да е уиски, може да е саке, но ракия не е.

Ти вземи нарежи салатата, пиенето от мене.

Ще я нарежа, душко... Че смея ли да оставя остър нож в тези леви ръчички ;)))

То и старият френски граф, когато предавал тайните рецепти на рода си за производство на вино, твърдял със сетни сили, че в краен случай вино се прави и от грозде;))

Лейка, ти явно не знаеш, че това, което се продава с етикет "ракия" и е в долния ценови клас, няма нищо общо с ракията. Прави се от някакъв спирт с есенции и оцветители. Тези, които ползват законни бандероли, слагат качествен зърнен спирт. Тези, които правят менте, слагат каквото им попадне...

Ракията си я купувам от една бабка - 15 годишна смокинова ми я дава за 10 лева литъра. Заредила съм избата като за две сватби - хем бабата доволна, хем гостите ми. Уискитата в барчето никой не ги поглежда. Няма син, няма черен етикет. Не вървят пред бабичката.

Симеонов: На шишетата ракия да пише колко е зърненият етанол Тоалетният вицепремиер,се превърна в ракиен такъв.

Виж, за началник на ракиите, тоз човек, сигурно го бива?!

Ало троловете, защо не си сложите по един ВЕС та да ви разпознаваме и визуално

етиловият алкохол, етанол, както му вика симеонов, е обикновен, или винен спирт. химичната му формула е С2Н5ОН дали го правиш от вино, джибри, хляб, пшеница, царевица или лай....формулата му е все същата. ние май сме единственият народ, дето съсипваме божественото вино да варим ракия! а зърненият алкохол е онова дето му викат уиски и водка!

Вино има в излишък

Я пак! само ние 'съсипваме' виното? а конякът, който го варят във Франция какво е?

Те поне имат оправдание, че са го сгъстили за да може да се събере повече на корабите им при завладяването на Англия през 11 в. После щели да го разреждат, ма се откАзали.

писах май единствените! а за коняка ...ми не си прав че коняка е съсипано вино!

разбирам, че не разбираш от ракия. Ако ползваш други, забранени упойващи средства, не се меси тук!

Първо, етанолът, който се добавя в спиртните напитки, никога не е чист C2H5OH. Стандартите на хранително-вкусовата промишленост различават 6 категории спирт, в зависимост от примесите и процентното съдържание на вода (минимумът, до който може да се достигне без специална преработка е 4.4% вода). Второ, етанолът за хранително-вкусовата промишленост се добива именно чрез зърнена ферментация, оттам и името му. Етанолът, получен чрез хидролиза на целулоза или чрез хидратация на етилен, пак в основата си е C2H5OH, но примесите в него са такива, че го правят годен само за технически нужди. Етикетът с изричното указание, че в напитката има зърнен етанол/спирт е 100% необходима, защото така производителят а) казва в прав текст, че напитката не е 100% резултат от дестилация (като домашнярката) и б) декларира, че добавеният етилен/спирт е безопасен (т.е., не е потенциално опасният гидролизен етанол).

Етилен и етанол са две РАЗЛИЧНИ съединения. Тук говорим за спирта, т.е. ЕТАНОЛА. Етиленът е химично съединение с молекулна формула С2Н4. При нормални условия е безцветен газ, по-лек от въздуха, неразтворим във вода.

Един от малкото коментари по темата...Всичко друго е бълвоч от глупости на неуки, безработни хора, които по цял ден висят пред компютъра...

WC-то на Великата българска оградка.. Пак са изходи.. Сега пък за ракията.. И кат пише - кво?? Ша знайм.. А кат не знайхме, не я ли пихме? Палмово масло не ядахме и не ядем ли?? Ама друго си е да си имаш ВИЦ-премиерин дет от всичко отбира.

ти излизал ли си от българия бе чукундур или ти не ползваш чиста вода

Утре Далавери ще сложи и данък литър ракия които хората си варят,и пред всеки казан камера да се следи произвотството да няма шменти капели,нали??А сега данък казан има ли?ако няма да си купя един казан,и догоодина и аз да си варя ракия:)

В. Симеонов пак не е в час... Във продукти наречени "сирене" и "кашкавал" не може и НЕ ТРЯБВА да има палмово масло, без значение от процента. С него става "имитиращ продукт". А, че големите производители на алкохол ползват зърнен (и не само) дестилат отдавна е ясно на всеки, освен на "вицето", може би.

Ми тогава да пишат имитиращ продукт на ракия да видим дали ще се харчи така!

Това, защо не го пишат е съвсем друга тема.

В мойта домашнярка има само грозде. Тая купешката си я пийте.

и поне 6% метилов алкохол!

Ма как само 6% - направо 106, че да е по-лесно! Баце, ма си и ....?????

Ха добър ден! Да сте забелязали някой от големите производители на ракия да вари джибри?! :) Купуват Украински спирт по 20 ст. литъра и разреждат!

Де е тоя спирт по 20ст/л? Да си карам колата на етанол.

за тебе е с акциз по 1,20 :)

Винкела нали се пише управляващ? Какво се прави на чукнат! Да внася закона и да го гласуват. Или и той се научи като Тиквата - дрънка общи приказки, за да се хареса на хората, а после си гледа само далаверата и да го преизберат.

За ракия пари не давам. Пийвам си гръцко узо или американско уиски. :-) Въпрос на вкус.

Че като искаш традиционна ракия - свари си! Аз си варя и въобще не ми пука за разни зърнени или не знам си какви, етаноли.

Защо само Далавери и Шкембелийята Каракачанов ги дават по телевизията кой какво бил направил,а предаделя златният пръст,препиканото мушкато,прехидрола,бялата златка.Сидеров никакъв го няма?и нищо следователно не прави,а само взима грешни пари на данакоплатците?Златен Пръст Гобарски къде си,народа да те замеря със камъни,продажник ниеден.Излъга сумати народ да гласува за теб,като им обещаваше че ще работиш против интересите на Борисов,а каква стана тя,а бяла златке,казвай?иначе линч?

Вие не разбрахте ли, че джуджето Сидеров е готов на всичко за пари. Този човек е еманация на простотията и продажността в политиката.

Е, не си прав - И Волния оня ден резА лента на 4 км. път;) Вярно е обаче, че Валери го сложи в малкия си джоб - вчера кенеф открива . От тримцата в кухнята Шишко войвода е най-личен - днес си вее ... перчема у СА;)

Браво баце Валери ! Аз пия и етанол , и метанол , и антифриз , и ич не ми дреме какво пише на етикета , ама това да стане задължително и за лосиона за баня , че иначе сега ще ти скочат рубашките !

Пропадането на протестърите продължава с настъпването на зимата

Кога ще построиш свестна ограда по границата бе цървул...

Кой си ти бе шушон? Да не си червенотиквеничковче?

Не съм.

Абе всички знаехме, че в купешката ракия няма ракия, ама сега стана ясно какво всъшност има.

Алкохолици! Биткойна мина $11000 и някои платформи са пред фалит!

Биткойна и зърнения алкохол мно-ооого отдавна са си дупе и гащи, биз бизе, дето се казва... Че това го знае всяко хлапе! Особено па ако мине 11000, тогава ракията я пиши бегала...

Поне на вецепремиер случихме. Оправи тоалетните, сега на ракията скочи. А подозирам, че вече е бил при суджуците...

Човекът вече е осигурил мезето и изхвърлянето на шлаките. Остана да осигури и пиенето, за да затвори кръга. Нищо, че границата, за която уж носи някакви политически отговорности, е надупчена като швейцарско сирене и през нея не минава само онзи, който не иска!