Алтернативен начин за решаване на кризата със Северна Корея

В опитите да се спре разработването на ядрени оръжия от страна на Северна Корея досега нищо не проработи - нито резолюции на ООН, нито икономически санкции.

Обратно в новината

Коментари - Алтернативен начин за решаване на кризата със Северна Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той може да убива и да е шизофреник но не е луд да се самоубива ,ти като си с промит соросоиден мозък ,той не е

Отчайваща и некадърно скалъпена манипулация. А бе направо гнусен пасквил.

Разбрах, скоро начаник Ким ще бъхти яко изперкалия риж дядка. Као маче у думар.

Бо Бо

Двойни стандарти: Външно министерство осъдило КНДР. А защо не осъдят САЩ за провокациите с/у Северна Корея!? САЩ провеждат най редовно учения в Корейския залив, до пъпа на Северна Корея. Следствие на манипулациите на САЩ, Южна Корея също е изстреляла ракета, но за това не се говори. КНДР споделят участта и съдбата на Либия, Ирак, Сирия, Югославия и нямат намерение да я последват. КНДР не нападат, но при нападение на САЩ и коалция ще се отбраняват. Затова са и тези опити. Това осъждане на КНДР от МнВР е в подкрепа на САЩ, като част от лобистични (финансови) интереси. САЩ търсят причини за нападение на КНДР и умело дърпат куклите си на конци по цял свят, в това число и МнВР. Защото Соросоидката посадена във Външно приглася на американските терористи, както е наредено от посолството на ФАЩ. Този, който е разрешавал на КНДР и Иран да разработват ядрено оръжие е същият онзи носител на спекулативен лобистичен елемент, стоящ зад стратегиите на САЩ, Англия, Франция...

Лъжа след лъжа и много нашвна манипулация като за аркохолизирани с бояришник обитатели на полупустинният раьон на североизток от нас! Ясно е,че С Корея провокира о заплашва съседите си а режимът тероризира собственото си население!

ДеДоВиЯ

Доста си неграмотен, което до голяма степен обяснява тъпотиите които пишеш. Не знам до сега С Корея да е нападнала някого, докато тия на които си се надупил, няма да стигне един ден да избоя съсипаните от тях. Ама си жалък да го разбереш.

Преди около месец статия с аналогични оценки се появи във Великобритания, не помня точно къде, но беше в сериозно издание. И какво се случи? Цялата "либерална" преса обсипа автора с обиди и хули...Предполагам, че съдбата на автора на тази статия ще бъде същата. По-голямата част от експертната общност в САЩ и ЕС е хипнотизирана и парализирана от бясната кампания било то срещу Русия, било за сексуални "нарушения", било заради някакви други идиотщини, а останалата част вече е "изкукуригала", защото в един момент лъжците започват да вярват на собствените си лъжи.

FuckTheEU

И на Козяк да падне няма да сбъркаш, щото позитано се командва от Козяк, който мисли и твърди че не е така е абсолютен будала, и си заслужава лъже-социалистите.

Абе пускай ракетите и това е!!!!

Сядат си краварите на посраните памперси в краварника ФАЩ и мирлик!!!

го е страх да не го демократизират и него ,световните демократизатори....

Добре де, в района има и толкова други държави: Виетнам, Тайланд, Лаос, Камбоджа, Индонезия, Филипини, Малайзия. Защо нито една от тези държави не развива ядрени оръжия, не се страхува от САЩ, няма никакви проблеми нито със САЩ, нито със съседите си, не търсят и не се оглеждат постоянно само за врагове и защита от врагове. И в същото време имат бързо увеличаващ се стандарт на живот, и все по-развита икономика и туризъм, заедно със свобода на жителите си. Тези държави нито се страхуват от "американско демократизиране", нито пък САЩ изобщо имат такива намерения. И все са различни държави- едни са мюсюлмански, други комунистически (Виетнам например), трети демократични по западен образец. И Северна Корея можеше да е като тези държави. Но не. Вместо това идиотския режим на династията Ким е превърнал тази държава в истинско плашило и посмешище пред целия свят. ЗАЩО Е НУЖНО ТОВА, след като можеше да бъде и както другите държави наоколо??? И тук няколко ненормалници с болни мозъци приказват пълни глупости, как лошите американци се чудят кого да нападнат, как Северна Корея била "суверенна" (?!?), в която хората живеят щастливо, как щяла да унищожи лошите САЩ, които пък "треперят от страх", и т.н. идиотизми! И е ясно защо приказват такива простотии- просто защото мразят САЩ, не за друго! А мразят САЩ, защото след 1989 година американците "не ни оправиха" както СССР преди това. Как по друг начин да нарека подобно поведение, освен поведение на подли и болни мозъци!

Виетнамците се страхуват от американците, но САЩ ги е страх повече и вече си знаят урока - нямат работа там.

Просто и ясно:Щатите се разкарват от цяла Азия , Китай постепенно запълва освободеното пространство и всичко е мирно и тихо.Същото важи за Европа , но там се нанася Русия.И имаме гарантирано спокойствие за 30-40 години напред.

И отново лагер - социалистически. Един път не ви ли стигна за урок бе дебили?

slaveikobg@abv.bg

И сега трябват лагери за за предателите, докарали народът до просешка тояга!

Има ли наистина някой ,който да вярва че ,дебелия ще натисне копчето пръв знаееки какво следва?

Той е луд шизофреник. Уби половината си роднини, включително и този който му беше наставник и като втори баща. Брат си го уби на летището с отрова. Какви още доказателства ти трябват, че е психясъл ненормалник?

Що за глупости са изписани. Цитат: "Три примера за наличието на алтернатива са Германия, Япония и Южна Корея, страни, напреднали доста повече отколкото режима на Пхенян. Това което спря тези страни да развият ядрени оръжия в миналото, бе сигурността, дадена от разположените вътре в тях американски контингенти и военният съюз със САЩ." Преведено, ако се откажеш от суверенитета си, няма да те нападат! Това ли трябва да е идеал? Дето САЩ държат май златен резерав на Германия и не го връщат. Цитат: "Досега Пекин никога не е показвал апетити към Северна Корея. Дори след като се намесва в Корейската война, Пекин просто изтегля милионния си контингент, след като е имал възможността просто да го остави, по подобие на начина, с който СССР си създаде сателити на Балканите след Втората световна война." Какви войски е имало например в България? Защо се третира Северна Корея различно от останалите ядрени сили? По сила последно класирани: Русия, САЩ, Пакистан, Китай, Индия, Франция, Великобритания, Израел. Северна Корея очевидно се бори за независимост. Да си гарантира, че никой (разбирай основно американците) няма да им се бърка във вътрешните работи. За да очакваш, че ще нападнат САЩ, то значи ги считаш за луди. Въпроса е, считате ли за луди ръководството на Северна Корея, че да се очаква такова развитие? Ако не, може просто да се примирят, както са направили с останалите. Дори само траекторията на ракетите им показва, че целят такава която би попаднала между големи острови от Япония. Целят да не минават над сушата на Япония, което е много трудно с оглед ограждането на пътят към Тихият океан, който пък е естествената цел. Но е показателно, че те не искат да се конфронтират с Япония. САЩ в момента е заплаха не само за Северна Корея, но и за Южна Корея и Япония. Това което могат да договорят е ненападение пръв, траектория на ракети над Япония, предупреждение за опити, падане далеч от територии на държави и неналичие в близост до Северна Корея на войски.

На кИфтето,му изхвърчало шкембетооо...

Някой ден войските в базите на САЩ по света , няма да имат къде да се върнат ! Ей така !

Заглавието в титулната страница е много тъпо. Ние не можем и нямаме право да спираме ничии ракети. Още повече, че нямаме с какво.

Коментарната статия спазва добрата стара традиция да се пише така, сякш трябва да се изманипулират олигофрени. Това ли е великото демократично постижение на добрия стар Запад в областта на свободата на словото и критичната мисъл - да пишем като за прословутото болшинство от 80%, сиреч - знаете кои? Та нали така ги създаваме, именно отказвайки им критичния и неклиширан анализ на фактите и събитията, които не нарочват предварително врага, а се опитват критически да изпробват гледни точки и взаимно приемливи позиции на страните? Изключително разочарован съм от този подход на масмедиите ,които очевидно са поръчкови на заинтересованите властови елити и тяхното нежелание за мир и нормална човечност! И съм отвратен, че такава е скритата същност на американската псевдокултура, опитваща се да минава за хуманистична и либерална. А всъщност създава и възпитава ботове и зомбита.

Засега можем да спим спокойно. В Библията се казва: "И [северният цар = Русия от втората половина на ХIХ век (Даниил 11:27)] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [1991-1993. Разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [разпадането на Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия]. И ще влезе на юг [тя може да бъде Грузия], но няма да бъде както първия път [2008 - Грузия], или като втори път [Украйна]." (Даниил 11:28,29) Но на третия път ще бъде американската намеса и глобална ядрена война. (Даниил 11:30а; Матей 24:7; Откровение 6:4)

Когато стъпиш на грешна основа ще получиш грешен резултат. Германия, Япония и ЮК са страни загубили война и са превзети от САЩ. Те нямат пълен суверенитет, а статут на икономическа свобода и пълна политическа зависимост и поради тази причина те не могат да разработват такива технологии. Просто не им дават, дори и да биха искали.

FuckTheEU

90% от храната в япония е внос - главно от западни страни, те и икономическа независимост нямат, не само политическа.

Ето отговора на всички проблеми по света. Ако можеше във всяка държава да има военна база на САЩ, всичко щеше да е цветя и рози... Но за кого? . "Три примера за наличието на алтернатива са Германия, Япония и Южна Корея, страни, напреднали доста повече отколкото режима на Пхенян. Това което спря тези страни да развият ядрени оръжия в миналото, бе сигурността, дадена от разположените вътре в тях американски контингенти и военният съюз със САЩ. "

Безусловно, поредното изстрелване на ракета е провокационно действие!!!

Това изречение е от официалната реакция на Русия по повод на поредното изпитание на ракета от Пхенян!!! Ма сте ми едни глупаци!

''И от най-големият майстор , се намира по-голям майстор ''.. Все някога , и САЩ ще си намери майстора !

Всеки трябва да спира агресори и да има адекватно оръжие не да се дупи-браво на чун чан...като са голямата работа защо не я свалиха не-мо-гат фълшиви пушки.

Човека нее луд! Видя демократичната общност как се изгаври със Садам Кадафи и другите и му е ясно че единственото средство за да ги спре са ясрените оръжия които за СК са отбранителни оръжия, за разлика от натовските и по специално американските!

Решението на въпроса е само едно, САЩ незабавно да се изметат от Корейския полуостров и да оставят хората да си решават проблемите. Какво търсят там? Не разбраха ли че времето им минава, да се прибират в Америка, не само от там, а и от други места дето правят поразии. Светът така ще се укроти, не стане ли няма да има оправия. Световната им хегемония си отива, идват нови времена, ама кой да го разбере, ината им е голям.

САЩ имат договор за защита с ЮК, точно както и Сирия има с Русия.

Ти не разбираш ли, че Южна Корея и Япония ИСКАТ САЩ да имат присъствие там? Много обичате да изкарвате нещата все едно, че никой не желае САЩ там, ама американците сами се бутат, а всъщност това е В СЪГЛАСИЕ със съответните държави!

Я, я да видим. Кой плаши Япония и Южна Корея. Измислици и после САЩ закрилници. Ефтини номера, но за сега минават. САЩ просто са натрапници. Вижте много сме загрижени, ала-бала. Ако ги няма американците там, района ще е сто пъти по-спокоен. Близкия изток е същото, ако се махнат американците от там и там ще настане спокойствие.

Иначе не можем по друг начин , ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ КОРУПЦИЯТА в БЪЛГАРИЯ !

Аз

Все старото - САЩ може, Русия може, Китай може... Ама други не могат... Проблемът със СКорея може да се реши много просто и лесно - САЩ си вдигат задника от ЮКорея и Япония, оставят СКорея на мира, да си живеят живота както щат. Без образа на външния враг, който сега за севернокорейците е съвсем реален, Кимовският режим ще се спихне за няма и пет години и СКорея ще се превърне в модерна държава или с катаклизми, по подобие на Източна Европа, или плавно, по подобие на Китай. Кой обаче има сметка от решаването на СКорейския проблем? Ми никой... И затова ще си остане. От време навреме ще се изостря, после ще затихва, според нуждите на великите сили... докато не стане голямата грешка...

Ако има "грешка", ще е по план. Отдавнашен.

Всичко, което си написал е безусловно вярно за проблема със СКорея, само трябва да замениш така омразния ти САЩ с КИМ и всичко си идва на мястото.

САЩ нападат бързо и ограбват по-слабите държави. След като до момента все още не са нападнали Северна КОрея, означава, че ги е страх. Ако нападнат, то Китай трябва по договори да се намеси за защитата им. Следва намеса и на Русия. Американските простотии приличат на провокации, с цел корейците да нападнат първи. След което договорите им с Китай не важат, само въпрос на добро желание. Тъй че едва ли ще има война. Прилича ми, че Тръмп прави малко раздвижване на войските и малко да повиши разходите, за да направи оборот на ВПК частния.

Между другото, в началото на тази криза се промъна едно незабележимо чисто информационно съобщение, без да се раздухва, че Китай е предислоцирал 150 000 войска на границата със Северна Корея.

Абе, доста държави имат ракети, начело със САЩ и Русия. Защо севернокорейските са единствените неправилни ракети!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Аз

Щото не са от никой лагер и са сами за себе си.

съвЦка лицензия,бе?...

Щото на говедарите им се иска само те да имат ракети и да си правят каквот оси искат. Оубаче, започна да им се вижда тясно вече, щото Русия, Китай, Иран, скоро и Ирак, полека-лека Индия, Северна Корея, започват да им проникват все по-дълбоко в дебелия задник.

"Три примера за наличието на алтернатива са Германия, Япония и Южна Корея, страни, напреднали доста повече отколкото режима на Пхенян. Това което спря тези страни да развият ядрени оръжия в миналото, бе сигурността, дадена от разположените вътре в тях американски контингенти и военният съюз със САЩ. " Автора халюциногенни гъби ли е ял? Причината горните 3 страни да не разработват ядрени оръжия е че ги смляха от бой WW2 а една от тях хапна и 2 атомни бомби за закуска. САЩ има войска на тяхна територия не за да ги пази, а за да ги възпира от боеннотехнически прогрес и жажда за отмъщение.

Аз

Просто има навика да лъже: "Пекин просто изтегля милионния си контингент, след като е имал възможността просто да го остави, по подобие на начина, с който СССР си създаде сателити на Балканите след Втората световна война." На Балканите никога не е имало съветски военен контингент. Ама никога.

БРЦК

Нали изтекоха плановете в уикито. Колкото и да отричат амриканците , работата е ясна. И като нямат планове - какво търсят американците на границата на Северна Корея и какво обикалят около нея с военни кораби като акули около удавник?

Какво търсят американците можеш да разбереш ако си чел историята на войната в корейския полуостров. Севернокорейската армия нахлува на юг с обичайната цел "комунистическа революция" и стига почти до Сеул, докато не се намесват американците, упълномощени от ООН, изтласкват ги чак на север, където ги спират милиони китайски войски. Ген. Айзенхауер искаше да им пуснат 2-3 атомни бомби, но президентът Труман не разреши и така след преговори беше установена т.н.демилитаризирана зона...Ама трябва да се чете и тогава да вземаш отношение в нет-а!

Този съвет за четенето го отправи към себе си! Неоспорими факти, които бъркаш: 1. Сеул е превзет от войските на С. Корея на третия ден от войната. 2.Бъркаш ген. Айзенхауер с ген. Макарти. Има и други разминавания, но те са спорни и не искам да коментирам. Първо чети, после поучавай!

Авторът като пише за съветския контингент на Балканите защо не каже колко е бил в България?

Нямало е такъв, не е имало нужда. Днес, за първи път в историята на България имаме на наша територия окупационни войски, американски бази.

Оплюхме професора, дето ни изкара 80 процента дебили. Грешка професоре, дебилите са над 90 процента, имайки впредвид положителното отношение към Ким.

Ако С.Корея намаше ядрено оръжие , до сега САЩ щеше да нападне като Ирак,Либия ... Обаче так вече на САЩ треперят краката, че този Ким може да е... ма... на САЩ.

Как как? Работа се върши со паре или со дупе. Ние паре немаме, но па на надупването сме царе. Така че цел свет сега нази гледа, да тръгват ББ, Плевнелиев, Цеца, Бреца и вся остальная сволоч и да спират ракетите доде е време.

Браво Дедо, щом си усвоил надупването, евала! Ако имаш проблеми с вазелина, обади се, килото го имаш от мен!

Дядото

Значи яко те райбероват, щом имаш кило за даване. Аз съм старомоден. Предпочитам аз да ева и да е женско.

Забелязвам, че когато дадат физиономията на някоя наша тъпа мутра, единодушно го оплюваме, че има фейс на дебил. Когато обаче гледаме снимките на Ким, се траем като професионални дипломати???

Че кво ме боли мен Ким. Той си еве неговите си хора и фърля малко семе къде говедарите, което е похвално. Мен ко питаш, направо е пич та дрънка. Па ония неговите щом траяха дедо му, баща му и сега него да ги еват, значи им е убаво.

Руснаците и поне още 1 млрд. човека Ви казват, но не! - Ами махнете се оттам, свалете половината от санкциите, говорен като с равен с тях. Това, че са комунисти, не значи, че са кучета. Педерастите меже, а комунистите не може. Има нещо супер извратено в мислите Ви, ГОСПОДа. А иначе - Върхът на Сащ е доброто ченге, но ЦРУ и Върхушката на САЩ са лудото лошо ченге, което моментално ще изтреби КИМ и неговите генерали, само да им се открият.

Руснаците са 140 милиона, а всички останали, дето са 7500 милиона им казват НЕ!

Подкрепящи Северна Корея (макар и негласно) са Китай (1379 млн), Русия (147 млн), Индия (1383 млн), Иран (75 млн) - както и да ги смятам са си 40% от световното население.

Те ги насочват срещу САЩ, те да се занимават. Нас охраненото гагнам стайлче не ни заплашва.

Ама заплашва Раша, изпревари ги по БВП един път и половина! Този мижав гангнамстайл, дето не може да гонамериш на картата! Пак американците са виновни, нали? Мухахахахахахаха!

Авторът е дебилен както се и очаква. Според него проблемите са винаги на чуждото място, а не при тях малоумните дебили. Например, когато Кадафи, който беше с голямо влияние в Африка, обяви, че едностранно се отказва от ядрено оръжие в името на мира, когато продаваше нефт и огромните пари държеше в западни банки, Западът го ликвидира и окраде десетки милиарди либийски долари. Съсипа и разграби цветущата държава, построена в пустинята.

А нещо да кажеш за Япония, която след 2 атомни бомби е на 3-то място в света по БВП? А нещо за Южна Корея, която е на 11-то място! А нещо за "великата" Раша, която от 5-то се запиля чак на 15-то място! Пак американците са виновни, нали?

Трябва да си наистина голям глупак, ако си мислиш, че Русия ще ти предостави реални данни за икономическото си състояние. Винаги предоставят данни, занижени в пъти. За предоставяне на такива данни, някога са разстрелвали хора. Това са държавни тайни и на някой там му дреме за някакви статистика. Боже, какво малоумно и безперспективно поколение расте. И понеже някак не ти изнася да споменеш, Япония получила само 2 бомби, два града. А след ВСВ Русия е в руини, с 20 млн жертви. Каквито Япония няма. И за няма 20 години Русия става една от великите сили със САЩ. Русия е започнал не от кота нула, а далеч под нулата. А фалира първи САЩ 1970г, когато отменя златния стандарт и покритието на долара. СССР фалира 15 години по-късно. Не мисля, че нещо разбираш, за да пишеш в този форум. Виж нещо в лайфа. Но предполагам, че ти плащат да пишеш тук. Троловете сте еднакво глупави и то по един съвсем еднакъв начин. Сякаш един глупак ви е учил да лъжете.

Човека ти говори за целия арабски свят дето го разбутаха едни презокеански особи и после целия останал свят и основно Европа трябва да им сърба попарата. Та по логиката на това как се случиха нещата в така наречените арабски пролети Ким си е изцяло прав да се притеснява, че ще се опитат да му организират и на него някаква корейска пролет, да му открият неоткриваеми от никого химически оръжия или друг подобен сценарий. Като цяло нито Китай, нито Русия имат интерес Ким да клекне, тъй като го играе балансьор на различните интереси в тази част на света.

Липсва Мирен договор за войната от 1953. Както между Севера и Юга , така и между САЩ и Северна Корея. Този договор щеше да признае разделянето на Корея и нещата щяха да приключат още през 1953. Да , ама не . Югът иска Севера , а САЩ иска пълна победа с давност 65 години Пита се в кое поле е топката?

Топките са при мене в десния крачол! от време на време ги местя в левия и после обратно! В левия те не се чувстват комфортно, и докато са там, по света се случват страшни неща с този който е инициирал преместването! Изводът - наблюдавайте дислокацията на топките ив никакъв случай не предизвиквайте препреместването им!

Северна Корея НЯКОЛКО пъти предлага да спре с ракетните и ядрените тестове, АКО САЩ спре с военните учения в региона.

Според Пхенян, това е страхът, че САЩ и Южна Корея планират агресивни действия срещу режима на Северна Корея, за да свалят Ким Чен-ун. За американците този страх изглежда абсурден, а държавният секретар Рекс Тилърсън наскоро отрече да има такива планове. За американците това изглежда Абсурдно, но за Руска Атака към НАТО не е Абсурдна. Смешковци

Няма по-опасна комбинация от мизерия и ядрено оръжие. Това е по-лошо от луд с картечница.

Има един единствен 100% сигурен начин: Оставете ги на мира. Ако не ги бяхте нападали, нямаше да имат ракети.

Наистина някой трябва да е много куха лейка, за да остави това идиотче /завършило в Швейцария/ да си играе с ядрени играчки.

Може би точно в това е проблема - всеки трябва да има право да се развива както реши за добре - иска народа му да мизерства, но да има ракети - ОК, да си ги строи и яде. Иска народа му да е добре, но няма ядрени ракети - ОК. И всеки да си върви така по пътя. Но посегнеш ли на някой, всички други да ти "сипят" по главата яко. А ние си играем на шепа богопомазани и маса васали... Ким Чен Ун е дебил (очевиден), избрал агресивен начин да се справи с чуждите интереси спрямо страната си (малко е като брат ми докато растеше - аз му казвах какво да прави, че да избегне грешките ми, а той упорито и агресивно защитаваше тезата, че пътя си е негов и сам трябва да го извърви. Е, аз го оставих и той стана човек), но не е лабилен. От друга страна Тръмп изглежда много по податлив на емоциите си, а както знаем има доста ядрен арсенал. Аз бих се притеснявал повече за щатският арсенал (с оглед на лабилният им лидер и желанието им да се месят навсякъде) от мижавият такъв на Северна Корея. И още нещо - за детето Северна Корея се грижат Китай и Русия - достатъчно са отговорни, както и "детето" си играе в задният им двор, че да позволят да прави бели...