Владислав Горанов: Обещаният ръст на икономиката е реалност

Заявените ръстове на икономиката по време на предизборната кампания вече са реалност.

Обратно в новината

Коментари - Владислав Горанов: Обещаният ръст на икономиката е реалност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нещо прегреваме посред студения сезон. Да не би да имате температура..

като надуете още цените може и 200 милиарда да стигнете

На чия икономика,бе?

Министрите на Боко са големи сладури - виж им тъпашките прически и не чакай умни приказки от тях. Никой не може да е над НАЧАЛНИКА! А както всички знаем той сам се представи като - ПРОСТ. Цяла една книга е прочел човекът!

В момента по телевизиите върви конгресът на ГЕРБ,който ужасно напомня конгресите на БКП,та по този повод ето няколко лозунга от време оно: 25 победни години обикновен локум! (Надпис на опаковки локум) Всички луди - на борба за мир и световен комунизъм! (Агиттабло в клиника за душевно болни) Когато ям съм глух и ням! (Поучителна табела в училищна столова) Всеки комсомолец - пример за хулиганите! (Лозунг на заводска ограда) При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Колкото и да работиш, все е малко! (Комунистически лозунг в казарма) На лица в носии не се оказва медицинска помощ! (Надпис в лечебницата в родопското село Горно Дряново по време на възродителния процес) Говоренето на чужди езици - забранено! (Надпис в автобусите в Югозападните Родопи по време на възродителния процес) Да живее 10-и септември - Ден на Народната милиция, единствена опора на народната власт! (Лозунг на гара Пазарджик) Народната милиция - биещото сърце на Партията! СССР - родина на всички безотечественици! (Надпис край жп линия) Правим обувки с кожа на клиента! (Надпис в обущарска работилница) Дори и най-малкият пожар е срам за добрия колектив! (Надпис в магазин за платове в Казанлък от 70-те) Повече деца във всяко българско семейство - повече млади сили за Родината! (Плакат в детска градина Да приберем навреме хляба на народа! Всяка ръка на крак! Селянино, изми ли си яйцата? (Надпис в АПК) Турското кафе е виетнамско! (Надпис в кафе-сладкарницата на Орлов мост)Мързелът е гавра с труда! Всяка наша двойка приятел на враговете ни в училище! В чест на 9-ти септември да озъбим целия български народ! (Лозунг в стоматологичен кабинет) Всяко яйце над плана тухла в строителството на социализма!

За първия ни вожд - най-големия нож! /Лозунг в ножарска фабрика/

"..Правим обувки с кожа на клиента! (Надпис в обущарска работилница).." Не само обувки, праим и атомни самовари с кожи на нацията...

За тази година вероятно ще достигнем 100 млрд. лева, нещо нечувано при влизането ни в ЕС Прав е - при влизането ни в ЕС структурата на БВП беше друга - в него НЕ СЕ ВКЛЮЧВАХА парите от проституция и наркотици: "Националният статистически институт (НСИ) започва да отчита от септември 2014 г. брутния вътрешен продукт (БВП) на държавата, като включи в сметките и парите от проституция, търговията с наркотици и няколко други нелегални дейности." ... Всичко е КУХО.... В противен случай горановчетата щяха ли да теглят заеми, ако всичко е цветя и рози?! ... "Данъчната политика не бива да бъде променяна, ниските данъци, макар да не са самоцел..." Казаното от Свищовския кадър КАК КОРЕНСПОДИРА с вчерашното / а и не само / проучване на ОИСР, според което Дания е държавата с най-високи данъци/ съответно най-щастлив народ /, а БГ е на другия полюс?! ... "Отделният човек е по-важен от това ние да взимаме решения за доходите на хората, да харчим вместо тях..." Грижа за човека??? Българинът заслужава да плаща най-много косвени данъци, защото магарето го товарят, колкото позволява... Естествено, магаретата са поне 80% и... заради тях страдат и мислещите...

"кореспондира"

Не знам дали са започнали да отчитат проституцията и търговията с наркотици ,но е факт че от миналата година в БВП на страната вече включват и парите получени от ЕС !

Да-да, но вече във Фискалния резерв в БНБ включват и ЕВЕНТУАЛНИТЕ вземания от еврофондовете // става въпрос от стотици милиони до 1-2 / и малко отгоре / млрд. лв. //. Надуват и ФР...А след това за финансовите корекции - неизпълнени задължения или санкции заради нарушения в усвояването, ни гък, ни стон... Който знае, намира, останалите пасат тревицата, подхвърлена от Овчаря и подгласниците му...

Когато влизахме в Еврогейския съюз ,хляба беше 50ст ,а сега е над 1лв ,тоест според този фокусник имаме двойно "нарастване" на икономиката !?? Не им вярвайте другарки и другари ! Няма никакъв реален "ръст" на икономиката ,а имаме инфлация и увеличаване на паричната маса ! Нека този специалист да даде данни ,дали има реално физическо увеличение в който и да било отрасъл ! Преди два дни излезна статия ,че в момента броя на овцете е 10 пъти по-малък от колкото преди 25години . Над 70-80% от месото ,плодовете и зеленчуците са вносни при положение ,че някога България хранеше 9 милиона и още толкова изнасяше . Бяха унищожени цели отрасли и в момента не произвеждаме нищо и в същото време тези смешници твърдят че сме били задминали 1989г !???

добруджански думбази барато така са го пресметнали.

Горанов ако аз съм министър на финансите ще постигна 10% ръст на година.А ти с твоите 4% се хвалиш.

Преди 10години през 2007 мин. заплата (за провинцията също така максимална) стигаше за най-необходимото Сега 2017 е същото, ръст може и да има ама в София и 1-2 големи града. За останалите - среден пръст. В какво образование ще инвестират- на тъмнокафявите ли? Младите отдавна избягаха, взеха и децата си, сега друг им "бере кахъра", а после и...плодовете

А накрая среден пръст...

Абе то хубаво да има ръст , ама на практика все се оказва , че от 10 години на сам , откакто ГЕРБ са на власт , ръст има изключително и само ПРИ ЗАЕМИТЕ И при ДЪЛГОВЕТЕ !!!

Румъния БВП на глава от населението:9500 $ България :7500 $ След десет години румънците ще са средноевропейска страна, а вие ще сте все още стабилни .... и последни.

Горанов отчита Ръста цените на храните и горивата . Голям дял заемат Яйцата - 25% ръст на цената .

не виждам нещо да се случва по обещаният от преди 5 години вдигане на прага за регистрация по ддс на двеста хиляди лева другите мерки де ги споменавате обслужват единствено международните корпорации

Когато фирмата X произвежда стока за 1 000 000 през 2016 и за 1 100 000 през 2017, ръста е 10%. Ако фирмичката Y (България) произвежда стока за 5 лева през 2016 и за 10 лева през 2017 - това е 100% ръст. Та и ние така. Германия с ръст 3 процента, ние с 3.5, значи сме по-добре от немците. И осемдесятките вярват и гласуват за ГЕРБ. А истина е - БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕС. ВЕЧЕ И РУМЪНИЯ Е ПРЕД НАС. И всичко това дължите на Тиквата и Калинките му.

Абе цървул - вече 28 години слушаме такива недоразумения като тебе, колко е добре и стабилна държавата, ръст и др. простотии, а в реалния живот сме най-бедните не само в Европа! Изроди като тебе са само за разстрел!

Как се издържаш с тая министерска заплата? Когато бяхте в опозиция депутатската заплата не ти стигаше и напусна парламента. Направо да се чудиш.....

Има една малка подробност, че нещата у нас, ако вървят са въпреки гербавите, а не благодарение на тях.

България свършва. Този палати строи.

ИМА ЕДНА ИСТИНА, КОЯТО НЯКОИ ЗНАЯТ, А ДРУГИ Я ЧУВСТВАТ ПОДСЪЗНАТЕЛНО. В БЪЛТАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ МНОГО ПО ДОБРЕ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА КРАСИВИ ДУМИ ЗА ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ СЪЩНОСТА НА ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА..