Черният петък вече е стабилна традиция в Европа

Внесеният от Съединените щати ден за търговски промоции, Черният петък се е прехвърлил и в Европа, но не радва всички.

Обратно в новината

Коментари - Черният петък вече е стабилна традиция в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

цяла година увеличение и един ден намаление. типична хАмериканска демокрация. :-)

"Черният петък вече е стабилна традиция в Европа" пример - "Спор между двама мъже причинил паниката в лондонското метро".

според някои други медии, благодарение на "черния петър" (ако не беше петък), светецат с измисленото име безос станал по-богат с над два милиарда, но самият той си остава бедна душица, понеже не може да плати достойни заплати за гоите, които го обслужват. канализационната система в действие...

ако едно палто или яке се продава на промоция за 80 лв. защо да струва иначе 800 или 1200 дори сигурно първо го продават на богатите после на бедните имам предвид и хора и страни

целта е да ти втълпят че ти правят голями отстъпки иначе якето е произведено за 50 лева и могат успешно да го продават целогодишно за 120 с риска да не изкупят всички якета. ама търговците на парцали си хващат от 1 яке 10. затова и не реват като им откраднат 1 яке от 600 лева. те отлично знаят, че са го купили за 60 и не върви в полицията да им дадеш фактурата за покупка. Пишат го фира и това е. Първия който им купи 1 яке е избил 5. Последните 2 дето се вика може и да ги подарят.

КУЛТУРНИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ : - ХУЙВУУД - ПРАЗНИЦИТЕ - РЕЛИГИЯТА - ПЕРВЕЗНИТЕ МОРАЛНИТЕ ЦЕННОСТИ

на витрината беше сложена голяма табела намаление до -70%, влизам вътре взимам една обувка и от 190 лева намалението беше до 160 лева, иначе има намаление до -70%

А проблемът е че ти трябват 2 обувки. Като ги огледаш се сещаш че нямат и връзки. И отиваш на щанда за връзки и виждаш "ВРЪЗКИ за 2 обувки - 70%. Стара цена 10 лева, нова цена 3 лева. И си спокойна. все пак нещо е намалено. Тъпто е че няма закон който да забрани такава простотитя да се обьвяват нереални остпъки само за един артикул примерно, а всичко друго или на реални цени или с 3 лева наолу.

ТИЯ ПРОСТОТИИ СА ЗА СЕЛСКИТЕ ПРЪЧКИ ДА ОТИДАТ И ДА СИ КУПЯТ БУКЛУЦИТЕ ОТ МОЛА

С такива "новини" в платени медии се втълпява на читателите, че всичко американско е най хубаво и трябва да го внедрим и тук незабавно като забравим собствените си традиции, Все едно нищо не е имало преди това на тези територии. Първо ти сменят чипа, после ти доставят американски танкове и войски да те "пазят" дали правилно изпълняваш каквото е наредено.

ТВА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЕВРЕЙСКО ПОРНО :))) ... НАЙ-ЯКИТЕ НАМАЛЕНИЯ В АМЕРИКА СА СЛЕД КОЛЕДА - ДОКЪДЕ ТРИФОН ЗАРЕЗАН

нещо такатова е чистят стари стоки за да мога т да зарядат за коледа. После е изгодното януари февруари. тогава чистята стоката койта е залежава от нова години ама хората след нога година са с кредити и само цъкат с език и така

Хайде холан, може да минем и без папагалстване на чужди традиции. Освен това звучи много грозно - ЧЕРЕН петък. Кому е необходимо един Божи ден от календара да бъде обявявян за черен?!? Оставете американските традиции, чужди са ни, колкото и да ни ги натрапват. Имаме си наши. Апропо, нима нямаме Коледни и Великденски намаления, че ни е притрябвал някакъв черен петък?!?... Друг е въпросът, че намаленията са твърде минимални...

За всеки сноб е много "фешън" да копира задокеанските "традиции". За дебилите пък е "яко". Затова масово се изпадна във възторг на тиквен ден. Странното в случая е, че тази година пуйкин ден не беше отразен проглушително. А да си дадеш парите за нещо на "черен петък", това вече е върхът на върховете.

Нарочно не купих нищо,противник съм на сатанинско-еврейските "традиции като Хелоуин,Св.Валентин,черен петък ,зелен вторник и други извращения на чифутите.

А у нас е традиция да се надуят цените, та после гледаме странни намаления с по 11, 18, 23 и т.н. проценти, само и само да стигне цената, дето е била 1 месец по-рано.

Владке, не се крий зад мъжки псевдоним и излез от форума на БГ МАМА където ти мътят главата с такива глупости. От 11 години това е забранено и реален магазин не може да го направи защото се следи и ще го глобят с % от годишния оборот или печалба. Още повече, че ще го изпорти конкуренцията, която не спи. Така че, мило ми владче, слез на земята и вече махни тия розови очила, смешно е.

заБРАНЕНО Е , АМА НЕ Е оТМЕНЕНО.

Отпразнувах черния петък в България като не купих абсолютно нищо във вчерашния ден, ей така за кеф :)

Точно така се прави. Умният човек няма да се избие за една стока, която не му трябва, само щото е на промоция. Имаше един лаф по темата. "Що го купи ма? - ми намалено е на половина. Трябва ли ти - не, ама е изгодно. - мислене на жена. Що го купи от тука бе? Ей там е по-евтино с 2 лева. Щото ми трябва и не ме интересува къде е по-евтино. - мислене на мъж.

традиции за овце и говеда

Хубава новина , но без всякакъв смисъл за нашата страна.В писанията ви виждам държави в който седмичната заплата е колкото тук месечната , цените са доста по различни ,стоките с по добро качество...... защо не се поровихте в интернет и не побликувате снимките на потребителите за тукашния "черен петък" ??

Чак стабилна традиция.

Иван

По заглавието личи, че някой е много доволен от творението си. Пълна простотия, като всичко, което е измислено за да промива мозъци. Поредната измама. Но няма как, нали живеем във века пна измамите.

Въздух под налягане. Даже и не забелязвам.

Тикви , помилвани пуйки и черни петъци , благодаря Америка , ама си имам собствени адети.

А в България Черния петък е една голяма измама. Вчера гледах в Технополис толкова много хора, като на митинг. Опашки по 30 м. И всичко това за 10% отстъпка! Миналата седмица в Техномаркет вървеше реклама "До 70% намаление", на място се оказа, че реално намалението е със 7-8% и то където го има. И това при положение, че по всяко време без Черен петък консултанта може да ти направи отстъпка 5%. Аз като поговорих малко с един от консултантите и той сам ми предложи такава отстъпка, без да съм го питал. В Зора "опасно падащите цени" са всъщност 10%. Щом това е опасно, какво ли чудо ще е 12% отстъпка!? Няма и да видим, за да не умрем от страх. Та това е БГ Черен петък - една голяма измама. Хората се надяват на големи отстъпки, търговците правят някакви, за да не са никакви и така върви търговията. А народа се избива за 10%.

Пич, не се захващай с търговия. Нищо не разбираш. Или всъщност дай да почнем общ бизнес ти и аз с твоите пари? А? Ти правиш ли разлика в черните петъци в Америка, Европа и България? Знаеш ли, че в черните петъци в големите американски вериги вечерта се подменя почти цялата стока със такава от преди 1-2 години и се обявява 50% от цената преди 2 години. Искаш ли да си купиш примерно перла 05 с 50% отстъпка или Аристон от 2017 с 15%? В реален магазин за техника, я има я няма 20% надценка, за високи технологии даже и по-малко само и само да ти предложат избор. Замислял ли си се защо и трите големи маркета за техника са с макс 10%. То трябва мислене, не само ядене.

Явно много ги разбираш нещата, но май само на теория. Хайде да те питам и аз теб нещо, но не с измислени теории, а от реалността. Преди 2 г мисля беше си купих ТВ от Техномаркет на техния черен петък, който всъщност беше в края на април. Телевизорът струваше 800 лв, а го купих за 600. Колко % е това според теб? Според мен 25%, а според твоите теории, таква отстъпка не може да съществува /тяхната надценка е 20%, значи ме спонсорират с 5%?/. Модела на ТВ беше нов, с актуалното тогава 3Д. След края на уикенда цената му стана 800 лв, т.е това е била отстъпка от реалната цена. Толкова хора в Техномаркет не бях виждал. Опашката беше може би 100 м и всеки влачеше по един голям ТВ. А ТВ ги вадеха от склада буквално с палетите, огромни камарѝ. Та тогава аз си купих ТВ с нереалната според теб отстъпка 25%, а хора, които бяха купували предната година, когато за първи път обявиха такова нещо в Техномаркет, познати ми казваха, че отстъпките били 50%. Но според теб такова нещо няма. А телевизора все още работи в хола ми. Между другото това със старите модели и тук го забелязах вчера. В Технополис нямаше нито един ТВ Сони с актуалниата за марката в момента ОС Андроид, т.е. извадили са старите модели.

новини през уикенда... Всичките са животрептящи теми за българите.

И в нашата Россия сыщо е традиция - обкновено в петык има 3 пыти повече смырни случаи от Боярищник...

Що ти е нужно и потребно с познати тъпотии рано сутрин да ме вкисваш и нервиш? Кеф ли ти прави ?

Товарищ, просто не купувай на черно Боярищник и няма проблем. Този от автоматите е гаранирано истински препарат за вана. Четири битылочки - гаранирано удоволствие за 80 рубли!

Една точка разлика, а като разсъждения светлинни години назад. Ти си машина на времето, демократично недоделанная.

Черен петък в Пернишка дискотека: - За едно настъпване два боя...

Този ден трябва да се нарича ДЕН НА РИБАРЯ. Толкова шарани в никоя кошница не са се мятали до сега.

Ние си имаме - Никулден!!!!! А той за балъците не се отнася!:)))