Полша ограничава работата на магазините в неделя

Полският парламент одобри днес законодателство, което постепенно ще принуди повечето магазини да затварят в неделя, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Полша ограничава работата на магазините в неделя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от полша пак са се оляли :))) Да им е честито! :)

Пълни глупости, скарани със всякъква логика. Пак комунделски простотии.

Това мерки срещу затлъстяването ли са

Обичам близките денонощни магазини и магазинчета, но като видя нещо затворено Уикенда, дори да трябва да се поразходя по-далеч, някак си се радвам за хората, нека си почиват. Подкрепям всичко свързано с по-малко работна експлоатация. 30 часова работна седмица още по-добре.

А три часова работна седмица не искаш ли? В понеделник от 9 до 12. Типично мислене на държавен служител, на който някой друг му изкарва заплатата.

в Германия няма отворени магазини в неделя или празници. Събота са до 16-18. За денонощни да не говорим - само бензиностанции. Ама казваш живеят по-зле и икономиката им е скапана, нали?

Защо като кажете така е в Германия, значи е супер. Ами в Германия в неделя може гладен да си умреш. Вярно, че някои хора им се налага да работят в събота и в неделя, но това е положението. А им се заплаща и с 50% повече (поне при сериозните работодатели). Толкова е удобно да пазаруваш в събота и в неделя, а ако нещо ти потрябва посред нощ да отскочиш до денонощния на ъгъла. Твърдо против със закони да се регулира пазарната икономика.

От къде на къде със закон ще казвате на хората кога да си отварят магазините,и кога да пазарувам? Какви са тези западни глупости,които трябва да важат за всички?! Надминаха комунизма демократите.

Еми загубената църква се е намесила. На средновековен акъл ли си, нищо не те спасява.

И комунистите така говореха ама отидоха на майна си Райна.

До педи две седмици мислех че само Америка полудява... после видях чу лудостта се пренася и в Западна Европа, ама сега виждам че и източна полудява!!! Работното време си го определям сам и никой не може да ме задължи със закон в кои дни да не работя!!! Това и при комунизма го нямаше!!! Църквата да си гледа нейните магазини и ресторанти и да не се бърка в държавата...

При комунизма го имаше - магазините не работеха в неделя, а в събота до обяд.

Като заменят хората с роботи , тази дилема ще отпадна ! Ама ще се отвори много по голяма ! Капиталистите ще имат безплатни работници , но няма да имат купувачи :) !

Има една Хлебарница до нас - стоката е хубава - има Хляб, Сладкиши, Дребни слади и Соленки ... ама Момичето стои до Неделя до 20 часа. Че то, по това време НИЩО Свястно не е останало. А и да си тръгнал да купуваш стар хляб /ако го има/ за кучето е също велика измишльотина.

В повечто държави от западна Европа магазините не работят в неделя, но причината не е забрана. Длъжни са да плащат много повече на персонал и не им е изгодно. По същата причина и работното време на много магазини е значително по-кртако, отколкото у нас. Супермаркет от 7:00 до 23:00 като у нас не съм виждал никъде.

И правилно! Това е безобразие. Продавачите също трябва да почиват. Тая консуматорщина ще затрие всички. в България в неделя следобед може ли някой да ми каже какво правят продавачите в отворени магазини за чаршафи, палта или чинии? Толкова никой няма да умре, ако точно в неделя не си купи възглавница.

Точно така, другарко! Защо трябва да има такова разнообразие в магазините - 100 вида салам и сирена, само да се увеличават затлъстяването, инфарктите и инсултите! Ние, русснаците, сме една стъпка напред - открихме, че ни е достатъчен единствено Боярищник. Четири шишенца по 250мл постигат състояние на нирвана и затова всички русснаци сме щастливи и обичаме нашия вожд Путин!

Господин Горд Европеец незнам как сте вие с вашата любоФ към господин Путин и какви са руските Ви обичаи, но ние човеците така правим и не всичко опира до плюскане господине, макар на някой мерилото им за света да е няколко вида сирена и 250 мл по 4 шишенца.

дебилът си е дебил, дори когато използва фалшиви профили на ГОЛЕМИТЕ.

А кога да ида за чаршафи? В сряда? Да си взема отпуск, или болничен? Магазините трябва да работят, когато ние, които си харчим парите в тях почиваме.

Що не пробваш да си купиш чаршафи в Мюнхен в 14.30 в неделя, а? СтанАхте по-европейци от Меркел и Макрон.

Никакво пазаруване в неделя, марш под строй в църквата.

Те, поляците и без "марш" го правят и то Всеки ден - туй, католиците, не са като протестантите...

А Производството, ще го спират ли в Неделя?

Има производства с "непрекъснат цикъл" и за това има и "Нощни смени"...

Времето на соца беше. Неделя, оставаме с малко Хляб, в събота имахе гости. Татко вика -отиди до "Потсдам" и купи два хляба. Там имахме познат Келнер. -------------- То и в ГДР така беше - ако си пропуснал "в събота до обед" има Бирарии, Кнайпета, а и Митропата бачка - нали е в Гарата.

То и през седмицата, в 18-18.30 магазините от всички калибри праскаха едно "Гешлосен" и това е.

Тъпичко ми се струва това решение, защото хората събота и неделя гледат да си напазаруват за през седмицата, когато са на работа. Доколкото разбирам, забраната се отнася за големите магазини МОЛ, а не за малките магазинчета тип "квартален". Намирисва малко на протекционизъм, като че ли. Лично мое мнение, все пак. :)

Имам магазин под наем на морето. Всеки ден плащам 1000 лева наем през сезона. Тия нормални ли са??

Те ще ми кажат кога да пазаря??? А колко недели имам право да сера?

Кирчо, у Варна си голема работа, ама що не се праиш на мъж в Мюнхен в неделя след обяд? Или в Берн?