Тръмп: Не изнасяме по-добрата военна техника, запазваме си я

Доналд Тръмп заяви пред служители от бреговата охрана, че военната техника, която САЩ продават, е по-лоша от тази, която оставят за себе си.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: Не изнасяме по-добрата военна техника, запазваме си я | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

-:Не изнасяме по-добрата военна техника, запазваме си я, каза Доналд, докосвайки красивите форми на Мелания....

През тази година беше когато в Ормузкия пролив иранска ракета потопи почти нов десантен кораб на Сауди закупен от американците! След няколко дни от същата установка замерили и американски военен кораб и американците ги издухали на момента! Без съмнение американците продават високотехнологично и качествено оъжие като си запазват най новите разработки за себе си!Но има съюзници които активно участват в разработките като Израел,Великобритания,Япония,Южна Корея!Все високо развити държави които са в състояние да бъдат винаги много напред в технологичо отношение

ем пичуви са... кво да правят старата техника.... ще я продават на талибани...

тъй де, да не са глупаци като нас да си нарежат старите ракети, щом може да се изкара някой долар.

тва дебилите на иво христов винаги успявате да си го наврете самоунизително!И да!Наистина сте безподобни глупаци!

заради вас си сринахме икономиката, и младите избягаха да аргатуват в чужбина. Поне си замълчи от срам !

момчета, бре, това не е новина. Просто сегашният ам. президент не му пука да го признае публично. Това го правят и руснаци и американци. В Руската военна промишленост има едно понятие "експортен вариант" или "комерческий". Например нашите Су-25К(от комерческий) са такива експортни варианти. Су-22МК4 (които незаслужено пенсионирахме, за разлика от поляците), те също са подобен експортен вариант. И то това са оръжия, които сме придобили като съюзници на СССР в разгара на студената война. Да не би пък някой от вас да си прави илюзии, че руснаците ще дадът на Ердоган истинския С-400 в пълния му блясък?! НЕ, разбира се - той ще получи експортна версия! Та същото правят и братята американци....не им се сърдете. Интереса клати феса. Така е на голямата геополитическа сцена. Вижте, за французите и като цяло европейците не съм сигурен. Според мен Рафале, Еврофайтър и Грипен си ги продават в пълния бойни възможности...това е мое мнение.

то и тая която оставят за себеси е твърде калпава-като корабите които се сблъскват с търговски кораби и неработеща електроника и самолети от които 3/4 не могат да летят че даже супер холивудският ф-35 който 10 пъти при тестовете му се откача двигателя или резервоара му все тече и т.н.

Военната техника, която САЩ продават, е по-лоша от тази, която оставят за себе си! Това е заявено официално от президента на САЩ! Директно си казаха как продават на хората боклуци, които не стават за нищо и вземат луди пари за този скраб. Нашите глупаци нека се чудят още дали да купят F-16. Едва ли някоя суверенна държава ще купи американско оръжие. Остава да разчитат на банановите републики, които ще купят и амаерикански лайна, като им се разпореди от Вашингтон!

F-16 е на въоръжение в 28 държави. Все някоя ще трябва да е "суверенна". Ето, например F-18 се използва от "банановите републики" Швейцария, Финландия, Испания и Австралийски съюз. А "изостаналата" Япония мечтае за Миг-29 и се чуди как да изхвърли F-15. Да не говорим за икономическите колоси, Еритрея и Уганда, които пък са горди собственици на Су-27 и Су-30!!!

искам да питам, абе верно ли наште най добри съюзници ни продавали техника второ качество ? Мен ич не ми се верва, тва ще е путинска лъжа.

Изобщо не ни продават техникат второ качество, продават ни бракувана техника за скраб!

Прав е Тръмп ! На съюзниците не може да се има доверие. Точно заради това и нашите западноевропейски съюзници ни продават шоколад с по-ниско съдържание на какао. Откъде нашите съюзници да знаят , какво могат да направят българите ако ядат по-качествен шоколад.

При тези признания на Тръмп предлагам F-16 и F-18 да бъдат изключени от вариантите за боен самолет за българските ВВС.

Аз

Нема страшно. Те ше бъдат осма употреба - проверена стока.

Това по принцип не е тайна и се знае от десетилетия. Експортната военна техника на САЩ и Русия (преди СССР) винаги е била със занижени характеристики, спрямо същата техника за собствените им армии. Ако ракетата за американската/руска армия лети на 100км, експортната версия лети на 70-80км и има по-слаба бойна глава. Примерно. Но по принцип тия неща не трябва да се тръбят толкова много, щото клатят имиджа. Едно е да се знае и да не се говори, друго е едните да раздухват как продават скапана техника на своите партньори, дето не се знае кога ще им станат врагове (също истина, но в дипломацията е проява на липса на такт).

Американските ядрена техика се управлява от технология от 70-те години на миналия век, с 8 инчови дискети, които даже вече и в музей е трудно да се намерят. Та се чудех какви технологии се продават на балъците - технологии от 60 -те години на миналия век ? Това трябва да са перфокарти преполагам, ама колегите които са работели с тях вече са се пенсионирали и не мога да ги питам.

Че ако се вярва на твърденията, американците са кацали на луната през шейсетте, а сега с модерните си технологии не могат! Тъй че може технологията им от тази епоха да не е толкова за подценяване - ха,ха, :)

Аз

10%. Само за сравнение: Руските Калибри имаха обявен радиус на действие 300 км., щатяните предполагаха, че руснаците оставят за себе си такива, със 600 км., а накрая се оказа, че били 4000 км. 10, начи, процента... Ми убуу...

Руските калибри са с тридесет години закъсняла претоплена манджа!Едва ли имат толкова голям обхват колкото лъжат руснаците!И според това което демонстрираха в Сирия повече от 10% от тях падат далече преди целта!

Аз

Ъхъ... Тъй-тъй... Помним, помним: 59 изстреляни, 36 се загубили по пътя, 23 усул-усул стигнали до целта, уцелили - НУЛА... Ти смятай процентите! После Калибрите били претоплена манджа... Ако Калибрите са претоплена манджа, значи американците трябва да са с коне, лъкове и стрели...

Много ясно, че трябва да бъде така. Тръмп е симпатяга.

за супер самолета F22-Raptor (Хищник) ама НЕ!. А не за прехвалените СУ или Миг на руснаците.

тaка,защото северните конкуренти веднага ще му направят COPY PASTE .

... И , ЧЕ с редки изключения, ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ СА КРЕТЕНИ по рождение! ХАУ!

За пореден път американският Президент доказва безпогрешността на Принципа на Лорънс Дж. Питър: "В една йерархия всеки се стреми да достигне своето ниво на некомпетентност"

ееее... стига де, точно за малко и да си повервам, че пентагонците не продават скрап на индианците..цц ц.. Този напудрен палячо обаче, има способност да разсее всяка надежда.. Абе, докато си говорим за бизнес с фейк, какво стана с онази недооградената сержова пача и разследването й за печелившите от "националната сигуност"..!? Разбра ли, КОЙ спечели от оградата-паметник на бълхаротурската граница!? Спомена ли, че парите за самолети и ограда се превеждат на една определена сметка, на определена банка, назначила едно стадо "консултанти" да си сключват сделки от името на боклукоправителството и разбира се, изцяло за сметка на дебилния електорат?

Тия западналите наркомани една кърфица не могат да сделат. Доналд Кук ли ви е най-осраното оръжие, ма вий си го имайте за добро.

Този не се преструва, наистина си е тъп.

Бени Хил пак не си е испил хапчетата

Ако не разберете, че всички сме в един "кюп". Господ, на който му дойде до гуша от безумията ни, просто ще "кацелира" проекта и кой от къде е. А вие продължавайте да се мислите, всите назначени слуги, че от вас зависи нещо!

Дончо--е вкарал 2-3 бързи на крак преди тая реч--затуй си признава!:)))))) ...ся Боко Тиквата, ако можеше да чете, че и да разбере!?:))))))))

А защо тези велики борци за мир и човешки права продават военна техника изобщо, както и другите. Нали уж човечеството по земята трябвало да живее в мир. Лицемери мръсни.

В Последната война няма да гръмне нито една пушка, защото войната ще бъде космическа. НАСА ще атакува от космоса с двете си космически флотилии от безпилотните совалки Х-37В и плазмените летящи чинии TR-3B. Така светът ще остане без комунисти и цигани.

То пък много сте ни потрябвали.......свтът може и без вас

То пък много сте ни потрябвали.......свтът може и без вас мангалите!

Много е смотан горкия, сега само човек с ''тиква на раменете'' си би купил от него самолети след това откровено изказване...

По-добре смотан американски президент, отколкото психопатка с грандоманска мания за величие!!!!

Най-модерното въоръжение на хамериканската армия са памперсите. Вече задържат с 10% в повече. Да му мислят китайците.

бояришника или антифриза за танковете и камионите ви!

Абе спомням си как ривеше оранжевия че НАТОвците не били давали достатъчно пари за въоражение. Беше преди има няма два-три месеца. Кога ги беше строил меркелица, макрон и останалата непиеща сволоч да им чете конско в Брюксел да дават повече мангизи за въоръжение. Сега обаче излиза че няма да продават качествени железа. Май трябва да се инвестира повече в публични домове за офицерите!

Купете си трактор!

Какво ли ще кажат за това БЪЛГАРСКИТЕ политически пронститутки? Френските шофьори казват: Искам да убивам хора безпричинно като американците!

Завр и си я. У г аз. О, - всичката !

Това да не е на нашия г*зовия хъб? и мерака да му завре Ердоган една тръба там...

Въпреки,че оставят най добрата техника за себе си, това което продават е също безспорно най доброто. Крайно време е след като от толкова време вече сме съюзници да преминем изцяло на американска техника, а не такава производство на врага или някакви мътни полусъюзници.

Щерев, ами то не съвсем отдавна врагът беше съюзник, а мътните полусъюзници бяха не по малко мътни полуврагове.

На #психодесни малоумници не можеш да обясниш. Те са зомбита, факти и логика за тях няма. Също като партийните секретари и комсомолците.

БА СИ КРЕТЕНИЗМА! Удари десетката , БРАВО!

Може, Щерев, може да минем изцяло на американска техника, което при тия измикяри на власт може и да стане, но има едно "но"...Начи, целио бюджет, че требе да оди за тая цел. Пример, искат да ти продадат изтребители n-та употреба на цената на току що излезли от завода преди 40 години. А сега си представи за съвсем нови какво ще ти искат, и ще ти го искат веднага. Второ, видя се колко е "добро" американското оръжие в безбройните конфликти! Едно РПГ, струващо илядо рубли е*а мамата на един танк, струващ 6 милиона доларес. Е как да не те заболи сърцето за "най-добрата" американска техника? Та така, Щерев. Ти по-добре си вземай хапчетата редовно, че резултатът от пропускане на дозите е очевиден...и може някой хубав ден да ти наденат една бяла риза с мнооого дълги ръкави, закопчаваще се откъм гърба...

Ний си даваме и гъза. :Тиквата

Хубаво е , че ИД и Ал кайда не чува това нещо :)))))))

не се знае, на Младенов може и да му докладват ..

Келеш. Келеши. Съюзници. Ние си имаме по-доър съюзник. Сбогом

:))))"Никога не знаете какво ще направи някой съюзник. Съюзниците могат да се отметнат", заяви Тръмп. "Никой друг няма техниката, която имаме ние", добави той пред десетките мъже и жени от бреговата охрана в Ривиера Бийч. Това са Атлантическите и Европейски ценности и пазарна икономика в действие.Такива и самолети ще вземем от САЩ-те ако летят няма да могат да гърмят,а ако даже и стрелят ,няма да летят,щото виждате ли съюзника може и да ни измени:(((((

са изцяло безаналогови...

сметат едно към 3,14...

FuckTheEU

Каква по-добра "реклама" за купуващите американски оръжия, от тази да ги наречеш в лицето прецакани :D

Ми направи си по технологично оръжие кат можеш. Държавите купуват от съюзници заради доставки, ремонти и обучение и то онова, което не им достига.

Психодесните малоумници ще са горди да умрат от хубави и качествени хамерикански пушкала. Е, ще се радват и от дефектирало такова в техни ръце, но все тая, те и без това, освен кока друго хамериканско не хващат в ръце. ("кок-а" има двоен смисъл, нали схванахте, малоумници?)

Интересно откровение за дълбок размисъл на онези страни, които дават милиарди за УСА пушкала. Може в края на краищата да им се отворят очите какви глупости вършат. Велик е Путин, добре си е подбрал кадъра.

:) отчаяни блъфчета пред неизбежното !

ох.... спрете да пускате тази физиономия. сънувам кошмари

бай дончо открил топлата вода начи

ми ся ко ши парим ...толкоз искааме да си земем отварачки за консерви дето работят при радиация от рутений за 10 000 долара парчето ....ама сега че бичим с обикновени за 2 кинат ....хи хи