Румен Радев: Дарителството е критерий за цивилизованост

Дарителството е критерий за цивилизоваността на едно общество, то е признак, че това общество се крепи на хуманни ценности.

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев: Дарителството е критерий за цивилизованост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много сте едно пластови.Никой от споменатите не приемам.Най-малко пак бившия и дамата.Все такива са предложенията,че нямам представител.А и не гласувам,с изключение за горепосочения,за да не е именно цц

но този президент,вече не мога да го взема на сериозно,при все че гласувах за него,смятайки го за достоен.Да си остави подрастващи деца заради някаква си неиндетифицирана ,проста,неприятна жена.Не ,не и не.Каквито и да ги говори не го приемам.

роско плювналиев значи приемаш АШКОЛСУН

явно не разбират за какво иде реч...Не става въпрос само за помощи на нуждаещи се, а главно за ДАРИТЕЛСТВО в полза на държавата и цялото общество...КАК е построен Софийския университет...Колко от вас знаят на кого са статуите пред него...Президентът говори за ЧИТАЛИЩА, БОЛНИЦИ,ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ....БИБЛИОТЕКИ... Ама това било задължение на държавата...Така ще разсъждаваме, защото сме свикнали да получаваме всичко наготово...Та-когато държавата не го прави, какво? Да тънем в невежество без училища и читалища...А колко частни лица даряват целите си библиотеки? Но това пък не интересува никак пишещите тук...БИБЛИОТЕКА-виж в Гугъл... В резюме-Президентът както винаги е блестящ...Но образованият, знаещият, владеещият чужди езици, почтеният човек, е трън в очите на 80-те%....

дарителство ама недоброволно....

Дарителството е най-голямата тъпотия на света. Налага се, защото така наречените "държава" и "общество" не функционират правилно. Ако функционираха, нямаше да се НАЛАГА въобще да има дори термин "дарителство". Светът като цяло води себе си към самоунищожение, това е.

има предвид ТОЧНО такива като тебе...Аз нямам думи...

Не знам за народ, който като вижда децата му и майките му болни и умиращи да не протегне ръка и да не дари. Това е най- естествено човешко качество. А в България е излязло на преден план просто, защото няма абсолютно нито една държавна система или политическа личност, която да застане зад най- слабите. Вместо да говорите за силата на народа се засрамете, защото социалната ПОЛИТИКА на една държава определя етапа на развитието и. По-този показател ние се нареждаме до страните от Африка. Всички шопари по върховете, не само генералът, просто наведете глави и се засрамете, ако е останало нещо човешко у вас.

Така е правителства от 27 г. подаряват активи на България на чеждестранни инвеститори. Падарихме си държавата на чужденци и нашественици от Азия и Африка. А пък Боко, той всеки месец подарява целата си заплата на български бедни семейства в затруднение. Човекът я кара само на малка коричка лебец и тънък слой масчица дневна мижава дажбица. Както е изтънел скоро ще се гътне от слабост момчето.

РУМЕНЕ , ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЧОРБАДЖИЯ И БЕЙ МОЖЕШ ДА ВЗЕМЕШ САМО ПО ЕДИН НАЧИН С БОЙ И СЕКС :))) ... А OT ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС TORONTO ДАРИХА 10 МИЛИОНА ДОЛАРА ОТ ЗЛАТОТО ИЗКОПАНО В БЪЛГАРИЯ ЗА ДЕТСКАТА БОЛНИЦА "SICK KIDS TORONTO) В ТОРОНТО :)) .. Фондация "Болница за болни деца" обяви най-голямата кампания за набиране на средства в канадската здравна история. Кампанията "SickKids VS Limits" има за цел да набере 1,3 милиарда долара за три компонента, като 600 милиона долара ще бъдат насочени към изграждането на нов център за грижа за пациентите на University Avenue. Останалите два елемента ще поставят 600 млн. Долара за научни изследвания в областта на педиатрията и 100 млн. Долара за установяване на партньорства за по-добра, координирана грижа за пациентите.

АКО ОТКРАДНЕШ МИЛИАРД , ЩО ДА НЕ ДАРИШ 10 МИЛИОНА ???

От изпозастреляните мутри нямаше някой,който да не е дарил, и все за църкви.Даже и бранко, и там го застреляха.Нещо,като индулгенция.

моа да ви дарям по 10 суджука на калпак, стига пак да ме изберете.

СЕЛЯНИНЪТ СИ ОСТАВА ТАКЪВ ДОРИ И ДА Е ПРЕЗИДЕНТ....ДАРИТЕЛСТВОТО Е ПРЕДИ ВСИЧКО КРИТЕРИИ ЗА ЧОВЕЧНОСТ...ЧОВЕЦИТЕ СА ПОМАГАЛИ И ДАРЯВАЛИ И В НЕЦИВИЛИЗОВАНО ВРЕМЕ...

прост , прост та дрънка...

Отвора ДИР-а и веднага Раде Плиткия, ще го кръстя Раде Тъпото, така бяха измислили на един депутат от Демократичните сили Георги Петров прякор-, за да уязвят СДС-то- Гошо Тъпото.Познавам го , той си е и беше умен, начетен човек, в смисъл-нормален.Вижте на снимката Плиткия, как си е дигнал главата, казва "Вижте ме...!

И защото аз съм най-циливилизасион, тази година ще даря на ония дечица дето ги поканих в палатите моя потник и гащите с които ги посрещнах. Обувки няма, защото бях бос!!!!!

Къв перчем вади пича, също като ГРИВАТА на бае ТОШО. УБАВЕЦ ТА ДРЪНКА .

Интересно, а дали президентът Радев ги знае например и тези неща, щото то е хубаво човек да е дарител и цивилизован, НО ЗА ТАЗИ ЦЕЛ ТРЯБВА И ДА Е ... ЖИВ И ЗДРАВ!!! най-напред, общо взето: Европейската комисия: Българската здравна система не работи ефективно за намаляване на смъртността 23.11.2017 Българската здравна система не е ефективна в намаляването на предотвратимата смъртност (например сърдечносъдови заболявания) и спрямо нарастваща смъртност от рак, диабет и незаразни болести. България ИМА НАЙ-ВИСОКАТА СМЪРТНОСТ ОТ МОЗЪЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ (например инсулт) в ЕС И ОТЧИТА МНОГО МАЛЪК БРОЙ ПРЕЖИВЕЛИ РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ!!! Това се посочва в доклад, представен днес от Европейската комисия и съставен главно по официалните национални статистически данни, предоставени на Евростат и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Системата на здравеопазването в България е изправена едновременно пред няколко големи предизвикателства, пише в документа. България ОТЧИТА ВТОРАТА НАЙ-НИСКА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА В ЕС !?!?!?!?!?!? (след Литва) и някои тревожно високи равнища на опасно за здравето поведение (тютюнопушене, употреба на алкохол, затлъстяване), както и бързо застаряващо население, недостиг на медици и ниски разходи за здравеопазване, се казва в доклада...

...Честотата на съобщенията за туберкулоза е два пъти по-висока от средната за ЕС. Случаите на носители на вируса на хепатит В сред кръводарителите са 3,2 на сто - сред най-високите в Европа. По официални данни на сърдечно-съдовите и раковите заболявания се дължат над четири пети от всички смъртни случаи в България. Детската смъртност у нас е с над 80 на сто по-висока от средната за Европа. Очакваната продължителност на живота се е увеличила, но остава под средната за ЕС. Предотвратимата смъртност в България остава много висока. Очакваната продължителност на живота при раждане е била 74,7 години през 2015 г., което е второто най-ниско равнище в ЕС и почти с шест години под средното в Общността, се посочва в доклада.

Първо тоя президентът изобщо не знае за какво говори. Бъллгарите е No.1 по предателството в Европа.............. Няма другите п/тки като българите... пеят всичко на куките като пауните........... Всичко!!!!!!!!!!!!

МАЛИИИИИИ, ГЛЕДАМ ГО РУНДЬИО КАК ОТ ДЕН НА ДЕН ПОМПА ГЕШНЯКО, И ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПРИЛИЧВА НА ГОЦЕ !!! И ТОЙ В ЕДИН МОМЕНТ ЩЕ ОСЪМНЕ С ХОТЕЛЧЕТА !!!!

Да бе затуй 20г. една Стражица не можахме да оправим и едно 20 годишно замразено агнешко ядохме.

я стига дитирамби. А ти колко дари бе фатмак! Ама се скъса да приказваш, а докторЖелев без хвалби даваше всеки месец повече от половината си заплата за благотворителност и жена му не се чудеше какви тоалети да облече и къде на държавни разноски да се завлече.

човека е генерал, а ебача на майка ти е фатмак бе прост дебил!!;))

При цялото ми уважение към Президента, дарителството не е признак за цивилизованост, а за слабост и несправедливост на държавата. Дарителството е ценност, когато е спонтанно, не натрапвано чрез медии и от лицемерни политици, които свободно ограбват народа и не ги е грижа за неговия живот. Ако държавата е на място няма ежедневно да се просят пари за лечение на деца и възрастни, да се призовават хора и фирми "да дарят". Не-е, организираното в ДЪРЖАВА общество трябва да осигури средствата за здравеопазване и образование. Ако някой иска да дари допълнително - прекрасно, но не да правим дарителски кампании. За да има предостатъчно средства за смешно високи заплати на държавната администрация (на фона на 400 лв. МРЗ и 180 лв. МП) и луксозни коли (не ходят с обществен транспорт и по градските тротоари, а също са "обикновени" граждани, но се изживяват като богоизбрани). И нека не облъчваме хората и обществото, нека не внушаваме, че България е БЕДНА, о-о изобщо не е бедна. Беден е народът, а върхушката е много, много богата. Как ще е бедна държава, която дава златото си на концесия, от която получава 1-1,5 %, а останалото взема чуждестранният концесионер, който изчегъртва изпод земята ни най-малката частичка. И след себе си оставя празна черупка за българските поколения. Май това е "дарителство". И сега продължава предателството с българското злато. В Граово усилено копаят и търсят чужди концесионери!!! Защо??? Та нямаме ли ние специалисти, които могат да направят това и да добиват златото? Имаме Минно-геоложки университет, чиито випускници се славеха и работеха по цял свят. Да де, но те не дават милиони комисиона!

С две думи: цивилизоваността на една държава се определя от социалната и политика.

Този нашия пак се из цепи ....

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Грух пак е тук - интелектуалната Джомолунгма на форума, вечно, във всяка рубрика, по десетина пъти на ден с един и същи "универсален" copy-paste постен постинг! Не си добре дошъл, много-ников трол!

Съзнателно (подсказано) или инстинктивно, се докосва до законите на Ману, според които само "най-висшата" каста (избраните) има привилегията да дава и да дарява.

а вие политиците сте крадци по природа и дух

и винаги избираме най-можещите...крадци !

нормално ли е да са анонимни и наградени ?кои са имената ,знаете ли ?

Пак гледаме дайте да дадем!

А Радев дарил ли е някога нещо?

Дарителството е анонимен акт... Когато се даряват чужди /преди всичко партийни / пари , се прави с фанфари, та и глухите да чуят...

Трябва да подарим и на КОРНИ АМНИСТИЯ ЗА КРАДЕНИТЕ МИЛИОНЧЕТА ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ДРУГАРЮ (П)РЕЗИДЕНТ НА СеСеСере.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Бряяях каква глава, какви бузи! Какъв дух ... е тва е вече президент. Какво ще се пинкаме с някакви си бивши "комсомолски" от ЦК на ДКМС, аммаха!

нещо за санкциите не е ли споменал...

И аз със супер закъснение разбирам , че този мъжага 2 години е изневерявал на съпругата си с днешната "първа " някаква си .Този човек ли е морален ? Не не не .

А не би ли минал за мухльо, в противен случай?!

ТОЙ СИ Е МУХЛЬО,ПО-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ Е ЧЕ Е НАЗНАЧИЛ ДЕСА ПРОТИВОЗАКОННО;)

Българинът е дарител по дух и съвест.Дарителството е критерий за цивилизованост. Така е ! За дни събираме крупни суми за болни деца и за хора в беда. Не сме изгубили най-ценните си качества - Човечност и Съпричастност , които са абсолютно дефицитни на запад от Балканите . Затова ще ни бъде , хора , въпреки неистовите външни и вътрешни напъни в обратна посока . Пък нека някакви ментални пигмеи си плещят за " лош матриал " , за смяна на чипа , за проценти дебилност ... Отразяваме ги за ден , два и пускаме водата :))))

Мила госпожо, адски съм разбиращ Вашата деликатност по въпроса, но ми е жал на народеца ни! Жал ми е, защото наивността и добрината вървят ръка за ръка, ... та цял живот!

Добрината и наивноста категорично не са синоними .

Голямата награда за Дарител на годината се полага на ПП ГЕРБ ;)

на ОПГ ....

Вече ме е страх да ходя по улицата без каска защото от балконите непрекъснато хвърлят пликове с пари.

Как допуснахме ватенките и бандита Решетников да повлияят на избора на този неподготвен и непригоден за Президент Радев .....

само дебилите да избират подобни на онзи розовите чехли и тапета.

А Вие какво дарихте ?????

А познай от първия път. Оная си работа на кака генералшата,това е дарил до сега,за друго няма сили.

"Радев: Българинът е дарител по дух и по съвест." И още: Дарителството е критерий за цивилизоваността на едно общество, то е признак, че това общество се крепи на хуманни ценности..." Много добро и правдиво изказване на президента Радев за българина, ПО ПРИНЦИП! И само да напомня, прибавя неколко прости истини към него. Българинът наистина е дарител по дух и съвест, ЗА РАЗЛИКА ОТ УПРАВНИЦИТЕ МУ И ПОЛИТИЦИТЕ, КОИТО И ПО ПРИРОДА, И ПО СЪВЕСТ И НА ПРАКТИКА СА ГРАБИТЕЛИ, МОШЕНИЦИ, КРАДЦИ И КОРУМПИРАНИ!!! И още нещо - обикновено дарението свързваме с ДАВАНЕ, с ПРЕДОСТАВЯНЕ на нещо твое на някой друг, който има (по-голяма) нужда от него точно в този момент и от което ти се лишаваш - себе си и семейството си, за да му помогнеш на другия! Но ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ БЯХА ТОЛКОВА ЖЕСТОКО, ВАРВАРСКИ, ПЛАНОМЕРНО, МЕТОДИЧНО И НЕПРЕСТАННО ОГРАБВАНИ И РАЗГРАБВАНИ, И СЕ ОКАЗАХМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА ПО "ИМАНЕ", а според президентът: "Дарителството е критерий за цивилизоваността на едно общество", И МНОГО ПРАВИЛНО... ТО ОТ 2+2 СТАВА ПРЕДЕЛНО ЯСНО, ЧЕ ТОЧНО УПРАВНИЦИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ НИ НЕ СА ЦИВИЛИЗОВАНИ И ПРИЧИНА ЗА НЕШАТА НЕЦИВИЛОВАНОСТ, с това, че непрекъснато крадат, мамят и лъжат и отнемат възможността на населението, на хората да даряват просто защото нямат и се борят те самите да оцеляват! Или поне голямата част от българите! В България, имам предвид!

"Българинът е дарител по дух и по съвест..." Говори ги на ..я си!!! Ще даряваме по 10 ст. на 1 кубик вода заради миризливите цигани дето само ги въдите да ви избират!

Този човек няма работа и по конституция е кръгла нула . Чуди се с какво да бъде интересен и прави гафове всеки ден с някакви неясни , без  съдържание и глупави изказвания . По добре е да се скрие и да не се излага.

pompai

Така е а ТИ?

да дарим за пенсионера-резидент милото то - шофьорче...

Като се почне отгоре до долу сме дарители. Някои пратиха на север милиард и нещо преди миналата Нова година и още няма диря от тях. Други работиха цял живот за смешни заплати и пенсии. Трети ги пратиха бригадири. Четвърти се чудят как да хвърлят хилядарки от балконите... и т.н. Дарителството е в душите ни. Е, не на всички но другите ще пребъдете.

Веднъж и аз да съм съгласна с Президента Радев! Българският народ с пълно право заслужава да бъде наречен "Най-щедър дарител". Дари цялата си индустрия, селско стопанство, военна сила, държавни имоти и какво ли още не. Дари ги на хора, дето издигнаха Радев и сега той ни благодари за благородството ни. И аз съм му благодарна.

Дарителството за каузи, които са отговорност на "държавата" са глупост. За такива каузи дарителството трябва да е за бесилки за управляващите.

Държавата - това сме всички ние. Докато на мен, вас, Пешо, Гошо и т.н. не ни пука, и на държавата няма да й пука. Докато аз си хвърлям фаса през прозореца, такава ще е и цялата държава. Ама Куха лейка - кво ви се бъркам с тъпотиите си..

Стига писа глупости.

Държавата сте всички, ама някои не я почувстваха до себе си. Сбраха пари за път и..решиха индивидуално проблемите.