Берн подписа ”чек” за €1 млрд. за Източна Европа

Швейцарското правителство съобщи днес, че ще деблокира над 1 милиард евро, за да продължи да помага на а източно- и централноевропейските страни от ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Берн подписа ”чек” за €1 млрд. за Източна Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя корумпиран тип на снимката веднага е отишъл при парите, да иска да минат през него, та да окраде половината. Бахти и съюза с престъпник като Плюнкер начело.

Старт. Внимание пари!!! Кой ще се окаже най-големия мошеник и ще присвои най-много от тях.

когато България е във възможност да отдели 1 млрд. за другите, това ще означава само едно, България е Щвейцария на Балканите.

Путлерастията оплюва поредният жест от страна на неутрална Швейцария към Източно европейските държави!Парите са безвъзмездни!

От тези пари половината няма да стигнат до страните.

за коледните премии на евромилионерите от европарламента, за още по някоя къщичка на лазурния бряг, апартаментче в NY или нещо подобно, за това.

на развитото социалистическо общество и на нечии високоразвити мозъци от това общество.

А с малките букви какво пише??????Щото досега от банкерска щедрост България има да връща над 35 милиарда евро/66% от БВП/. На един трябвало да му присадят сърце:Имаме само на 90 годишен банкер.....--Ооооо,добре ,та той никога не го е ползвал..

СПОКО НЯМА ДА ГИ ВРЪЩАШ ТИ ЩЕ ГИ ВРЪЩАТ ДЕЦАТА ТИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА, ТИ СИ МРИ СПОКОЙНО

Ние не искаме чек, ама ще ви спрем търговските преференции. Ма да не си мислите , че ви изнудваме - бо-о-же, няма таквоз нещо...

"Над 1 млрд. евро от новата сума за следващите десет (!!!) години е предвидена за професионално обучение и образование и справяне с безработицата сред младежите, а останалите пари са предназначени за "по-добро управление на мигрантските потоци". това, второто е много витиевато, та не му се разбира много-много на целта каква е. инак и сорос "инвестира" в "образовние" и безработица сред младежието...

От Берн 100 милиона са малко на година. От Москва нищо, но от сърдце.

ТЕЗИ ПАРИ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ, СА ОТ БАНКИТЕ, КЪДЕТО Е СЪБРАНА МЪКАТА НА СВЕТА ОТ КРАДЕНИ ПАРИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ КРАДЦИ. А ПЪК НЯМА И ДА СТИГНАТ ВЪОБЩЕ ДО МЕН И ТЕБ, ТАКА ЧЕ СПОКО, ПО- ДОБРЕ Е ЧОВЕК ДА СЕ НАХРАНИ ОТ ИДЕИ, ОТКОЛКОТО ОТ ПРЕСТЪПНИ ПАРИ.

то п.рди, та водата плиска.

Не, благодаря - не се продавам и подаяния не ща !

ВЕЧЕ СИ ПРОДАДЕН, ЧЕСТИТО. ДАЖЕ СИ ПРЕ-ПРОДАДЕН И СИ ИПОТЕКИРАН С/У ЗАЕМ

Hикой не дава, без да получи!! "Hяма, безплатен обяд"!! шъ видим, къде е капана!?;)

ИДВАТ ЛИ ПАРИ ОТ ЗАПАД- ПОЛИТИЦИТЕ ЩЕ ЛАПАТ А ПЪК, ЛИХВИТЕ ЩЕ ВРЪЩА ВНУЧЕТО НА МОЙТА ТЪЩА НЛО, ????Г.

СИНЯТА ЛЯСТОВИЧКА Една синя лястовичка летяла напряко към демокрация и свобода, но студът от капитализма (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) я застигнал и премръзнала до смърт, тя паднала в широко поле на представителната "демокрация" и "свобода". През полето минали крави водени от представителен политик - лидер, и една от тях се изсрала върху птичката. Изпражнението стоплило лястовичката, тя се съвзела и радостно започнала да чурулика за демокрация и свобода. Минаващият наблизо чуждестранен "приватизатор - инвеститор" чул чуруликането, и следвайки звука, извадил птичката от кравешкото лайно и я приватизирал в клетка. Бизнес и други поуки: 1. Не всеки, който те бута в лайното ти мисли злото. 2. Не всеки, който те вади от лайното ти мисли доброто. 3. Когато си затънал в лайна до гуша, недей да чуруликаш много-много, а осъзнавай и действай постоянно, а не оставяй никога някой друг да взема решения и действа вместо теб, защото тогава ти си загубил напълно своята свобода. 4. Не гласувай в представителната "демокрация" и "свобода", защото това означава някой друг да те представлява теб напълно и безусловно. С други думи, ти реално не гласуваш, а само ти се съгласяваш да си роб на шепа "хора" - привилегирован елит и паразит. Защо тогава ти си гласувал досега, нещо промени ли се за теб, нищо нали. Те стават все по-богати, а ти все по-беден с всеки изминал ден, защото ти си гласувал за тях. Защото ти си се отказал да бъдеш човек, защото ти си се съгласил да си роб на тях, нали.

1млрд. за десет години са 100 млн. на година. Разделени на 10-ина държави, тва прави по десетина милиона. За такава сума е съмнително дали наште крадци изобщо ще се напънат да измислят схема, за да ги приберат по джобовете си.

Не броиш, че Плюнкер вече си уреди да гушне половината пари.

Това, че бизнес партньорите на Тиквата ще си купят по още едно Бентли, а аз и мойте децата ще трябва да изплащаме изобщо не ме радва...

Днес в Господари на ефира ще покажат пак Депутат от Герб , който с братовчеди , кумове и сватове присвояват пари и обикновения Българин нищо не могат да се опълчат на лакомите Чакали !

Нищо не разбирам , само чувствам , че някой се готви да открадне някакви големи пари !

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

а ний подписахме пътният лист на европата за дъното на атлантика! да не почива в мир!

Или иначе казано, на собствениците на парите ще бъде предоставена възможност да получат подходяща сума, с която да покриват разходите си за живот до пет дни след пет дни, след като изпратят молбата си до компетентния орган. В предложението си от ЕЦБ дори посочват, че ако фалитът на една банка изглежда неизбежен, то значителен брой вложители ще искат да изтеглят своите средства от нея, тъй като не вярват на схемата с гарантирането на депозитите. И това явно е аргумент тази схема да бъде променена и депозитите да не бъдат гарантирани. Оказва се, че обикновеният европеец, а в това число и обикновения българин, няма да има право да тегли собствените си пари от фалираща банка, те няма да бъдат гарантирани, но за сметка на това след петдневно чакане ще може да получи пари за храна и вода. Основният проблем в тази ситуация е именно липсата на възможност за избор за съхранение на спестяванията на европейците. Това става с премахването на банкнотата от 500 евро и настояването за лимитиране на кешови плащания до такова ниво, че единственото практично решение е парите да се държат в банкови институции. Дори наличието на алтернативни безкешови методи за разплащане, каквито са криптовалутите например, ще попаднат под рестрикциите на бъдещото европейско законодателство, както става ясно от това становище на Европейската комисия.

Ще падне голямо лапане ...

Още не сме пораснали, щом представителните политици ни приспиват със сладки приказки.

Скоро ще ни събудат: Предложение на ЕЦБ: Махат гарантираните депозити, отпускат джобни на ужилените вложители След като през последните години работи упорито за принуждаването на европейските граждани да държат парите си в банковата система, премахвайки банкнотите с висока деноминация и настоявайки за въвеждане на лимити върху кешовите плащания, Европейската централна банка подема нова инициатива отмяна на гаранцията върху депозити до 100 000 евро или в българския случай до 198 000 лв. С дълбоко съжаление трябва да ви уверя, че това не е фалшива новина, а официално предложение на ЕЦБ, публикувано в обширен документ на 8 ноември 2017 г., целящ да бъде ревизирана политиката на европейските финансови институции по време на криза. Документът е подписан лично от шефa на Европейската централна банка Марио Драги. В понеделник самият Драги заяви, че не може да има единна европейска схема за гарантиране на депозитите, ако нивото на лошите заеми не бъдат намалени. Ето какво се твърди в документа: The general exception for covered deposits and claims under investor compensation schemes should be replaced by limited discretionary exemptions to be granted by the competent authority in order to retain a degree of flexibility. В свободен превод това означава, че схемата с гарантиране на депозитите ще бъде заменена с възможност за лимитирани тегления, които обаче ще бъдат позволени от компетентния орган, за да му се осигури гъвкавост в ситуацията. Абсурдната чиновническа мисъл се разпростира и по-далеч: during a transitional period, depositors should have access to an appropriate amount of their covered deposits to cover the cost of living within five working days of a request.

си лягайте...

Не било сближаване, а било отдалечаване...Догонваме Европа в обратна посока: България продължава да изостава в политиката на сближаване след 10 г. членство в ЕС България изостава въпреки получените над 11 млрд. евро от ЕК през първия програмен период. България не само не успява да настигне другите държави-членки на ЕС по ключови показатели, но дори изостава в догонването им. Основните показатели на сближаване БВП и доходи на човек от населението като дялове от средните за ЕС, нарастват бавно. Напредъкът, който България постига преди влизането в ЕС, като догонване на средните нива в ЕС, е почти равен на постигнатото след 2007 г. с помощта на еврофондовете. Колкото и политиците да се хвалят с високата усвояемост на европарите, очевидно е, че това не е достатъчно. Няма друга страна освен България, която да е напреднала толкова малко след присъединяването си към ЕС. Икономиката на България продължава да е с най-ниска производителност на труда и най-ниска конкурентоспособност в ЕС. 5 от общо 6 региона в България са в топ 10 на най-бедните части на ЕС. 10 г. по-късно България продължава да е най-бедната и с най-голяма корупция страна в ЕС."

Защото първо се унищожават причината/паразитите/ а след това симптомите!!!За да сме най-бедни и ограбени,означава че сме най-големите дебили в ЕС.Не можеш да очакваш от крадци и измамници/ненаказуеми/ да оправят икономиката на Държавата.

Колко са един милиард евро. Берн с този "чек" може да си купи само един боен самолет, но не може да си купи и ракета въздух-въздух за него. А сега какво.

Нищо пара - аз толкова харча до обяд само.. И се чудя как цяла България изкарва само 50 милиарда евро годишно, и то от съвсем скоро! Даже през соца бяха по-малко..

Е и какво -парите ще се усвоят от наши фирми без да научат някого на нещо.Пак ще трябват връзки за да се уредиш на безплатен курс. Накрая връзкарите ще си окачат поредното свидетелство на стената щото тая работа не ги влече. След всички пари изсипани за намаляване на неравенството,то още повече се увеличава. Тия пари да ги бяха раздали на калпак много по добър щеше да е ефекта.

акъла или го имаш или го нямаш - не е чеп да ти го набият така че неравенството ще се увеличава - само умните вървят напред

Над един милиард долара струва само един боен самолет. Ракета въздъх-въздух струва над един милион долара. А сега кажете колко са реално един милиард евро за цяла Източна Европа - една шега, ето това е.

"е предвидена за професионално обучение и образование и справяне с безработицата сред младежите" т.е. за дебилите ...

Направо изпадам в УЖАС . . УЖАС, ако продължават още да ни помагат. Резултата от досегашното помагане се вижда, 2.5 млн българи напуснаха България. Резултатът от следващото "ПОМАГАНЕ" ще е, най-малката клетка на българското общество ще е еднополовото семейство (щото щом румънския конституционен съд получи отговор от Европейския съд в Луксембург ще е задължително за целия ЕС и отговора ще е положителен, или и България ще и го наложат . . . "началника каза . .") население с креолски цвят и говорещо на развален български.

И да не ми каже някой, че съм против ЕС и не знам си къв, ще го доуточна като за проЗЗЗти хора: Искам да ми помогнат (ако искат да помагат) да имам работа в България, от доходите които получавам да ми вземат данъци и с тях да "пълнят" бюджета (който да е на излишък като Германия) и от тия пари да санират и наливат асвалт колкото си искат.

евреите си ги местят от единия джоб в другия

Пътьом ще мината през нашия ,за да засмучат стотинките ни....Нали пари при пари отиват-малкото пари при многото...

е тва е разликата между ЕС и рф

Над един милиард долара струва само един боен самолет. Ракета въздъх-въздух струва над един милион долара. А сега кажете колко са реално един милиард евро за цяла Източна Европа - една шега, ето това е.

И СССР наливаше в България но тогава управниците ни се страхуваха да крадът като сега...

Постоянно някакви пари се леят от ЕС и приятели,заеми след заеми,а България и народа най-беден,без икономика,работа,порядъчни доходи.Явно по крадене и далавери нашите,,управници,, са 1

А русийката кога? Нали са необятни и пребогати :))))

на нинова сигурно и е дошло от яд че няма да види вече власт и пари

Сега вече всичко ще е по мед и масло. Тиквата няма ли да се изкаже че лично е уредил парите.

Като знам, че по една от предишните швейцарски програми се раздаваха презервативи на проститутките по магистралите...

А така, браво! Пари ни дайте, какъв е тоя асфалт горчив..

Голямото лапане започват.....3....2.....1......сега

не е лапане.. а усвояване за да направат народния живот по-добър... /сарказъм ако не личи/