БСП иска НС да разследва санирането, ГЕРБ отказа

БСП поиска парламентът да разследва има ли корупционни схеми в програмата за саниране на сгради и какво е нейното бъдеще. ГЕРБ няма да подкрепят искането.

Обратно в новината

Коментари - БСП иска НС да разследва санирането, ГЕРБ отказа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Даа, БСП е много чувствително, когато се направи нещо добро за народа ни. Някой може ли да посочи поне едно добро дело на БСП в полза на хората? Моля, посочете!

Хора не се обиждайте, а спорете! Няма безвъзмездно, има заем с лихва. Собствениците ще го изплатят, чрез данък сгради, а некачественото изпълнение ще е за тяхна сметка, както е с наредба 4-ри за водата в София и Топлофикация ЕАД-само нерви, а за финал ще пият по една студена!

Ето къде била дискриминацията-между тези, които ползваха 100% безплатно и тези, които ще доплащат?! Никъде другаде дискриминация между гражданите на България по този въпрос, очевидно, няма, нали?Аз, който живея в къща, с какво съм по-лош от един гражданин , живеещ в жилищен блок, подлежащ на саниране?!

за саниране на 9-ти етаж платих по 45 лева на квадратен метър.Фирмата използва младежи алпинисти,които се спускаха с въжета от покрива.Всичко над 50-60 лева е краэжба-т.е. герберските фирми са откраднали и са занесли на тези ,които сега отказват комисия за разследването поне 2/3 от тези 2 милиарда лева-има грабеж на поне милиард и четиристотин хиляди лева,прибрани от гербомутрите.

Млъкни бре олигофр*н. Да не би да си хидроизолирал покрива? Да не би да си си сменил дограмата? Да не би да си сменил дограмата на общите части? Да не би всичките ти материали са със необходимия сертификат за качество? Сигурно и фактура имаш? Имаш гаранция? Пич, тебе за тия 45 лева са те ограбили посред бял ден и ти им ръкопляскаш.

Тая държава трябва да се управлява, а не всички да се занимават с болните амбиции и всевъзможни приумици на БСП.

да се управлява и да се краде, докато се управлява, защото излезеш ли от управлението, вече не можеш да крадеш!

Абсолютно е забранено топлоизолирането на складове да е изпълнено с друго освен с каменна вата!Разрешение за експлоатация не се дава.

Заоблено пълничката малина и доста задръстена с тези намаления на парното.А вчера каза,че трябвало да набутаме 9 милиарда лева допълнително за водопроводите.Абсолютно куха крадла!

"реализирали между 40 и 60% спестявания на разходите си за отопление, обясни Малина Крумова." ОТИ Ма БУДАЛКАШ МА МОМЕ!!!

за едно семейство от саниран блок, които реализираха 110% от разходите за отопление! Даже раздаваха ток на други, които не са санирани, ръиш ли? Електромера им отчете минус разход на киловати! Сериозно, бе!

Не ми се мисли с какви некачествени материали се е работило. При един пожар ще иде целия блок.Бог да пази санираните.

"реализирали между 40 и 60% спестявания на разходите си за отопление". Това е добре, доста надвишено, но все пак е добре. Въпроса ми е, с колко се удължава живота на сградния фонд след санирането ? 40% - 60 % или повече ?

Крадлива герберска паплач!

Какво да разследва?160лв. на квадрат малко ли са?Лъжата има нужда от двама,единия да измисли и балък да я изслуша!!!!

2 млрд. саниране, 4.5 млрд. КТБ, 3 млрд. АЕЦ - това са неоспорвани суми. Ограбени от всички, разпределени между малцина !!!!Иначе най-ниския стандарт на живот в ЕС, най-висока смъртност, най-застаряваща нация, най, най.... След три незавършени мандата на ГЕРБ !!!!

Че са късогледи червените олигофрени,нима не видя във всички тези грабежи крадливата партия БСП !

И нещо много "весело".Една "естетка" от самоков,назначена за кмет на софия-фандъкова,нейната нежна провинциална душа се беше Фпечатлила колко грозни били къщите в софия след като некои от апартаментите в даден блок са изолирани а други не.И тъй като е известно че е много по-лесно да развалиш нещо направено,Фместо да направиш нещо не направено,може би за да не се нарушава душевното равновесие на тази нежна изтънчена селяндурка,няма да е лошо да се обсъди темата за премахването на направените изолации.И така ше върнем естетиката в нашия живот а и ше премахнем бунта на една нежна душица.Па била тя и от село.Всяка душа е важна.хаха

.... Санирахме 1 000 сгради, и заради икономиите ви дигнахме парно с 20%, вода 22%, ток с 15% .... За баланс.... С една ръка даваме с другата връщаме. За баланс.... Стига с това недоволство.... Българина си е такъв, колкото повече му вземат повече ще дава и все недоволен.... Но си плаща.... Прост народ дебилска работа. Сега ни натискат за атомната. А пък ние задържаме, да се качи цената.... Друго си е 50% от 4 милиарда и от 10-11 милиарда... Ами ние си ги пресмятаме непрекъснато... А ако започнем ще задържаме, така де не 10 а 15 години, това си е политика... Колкото повече, толкова повече... Ама за нас не за вас.... Те старите си отиват.... И няма нужда да хабим пари за пенсии. Държавна политика, така го пише и в доклада на световната банка, всички цени само нагоре....

Проблема "саниране" е принципен и показва че в БГ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ВСИЧКИ ТАКА НАРЕЧЕНИ "ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ" СА ПРОТИВ НЕГО И ВСЯЧЕСКИ ГО САБОТИРАТ. Преди няколко години мой роднина който е строителен инженер,технически директор в строителна фирма,човек който е бил на ти със строителството СЕ БЕШЕ ОПИТАЛ ДА ИЗОЛИРА БЛОКА В КОЙТО ЖИВЕЕ ПО ТАЗИ ПРОГРАМА И СЕ БЕШЕ ОТКАЗАЛ ЗАЩОТО Е ВИДЯЛ ЧЕ ТОВА ПРАКТИЧЕСКИ Е НЕВЪЗМОЖНО.И се беше изолирал за своя сметка.Няма да обяснявам защо управляващите в БГ саботират всячески изолирането на жилищата на хората.Това е очевидно за всеки.В тази посока действа и така наречената такса "сградна инсталация" в топлофикация.С нея се стимулират тези които не са се изолирали,да не се изолират тъй като тези които са се изолирали плащат и част от тяхното парно.След като ти сложат 50% сградна инсталация(brunata-47%) то ПОКАЗАНИЯТА на УРЕДИТЕ ЗА ДЯЛОВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПРАКТИЧЕСКИ СА БЕЗСМИСЛЕНИ. Аргумента за такова твърдение е конкретен ,изпитан на мой гръб.Аз който съм изолиран отвън (както се прави стандартно)и от вътре с депрон 6мм имах показания на уредите за целия апартамент 70 СЕДЕМДЕСЕ единици.Неизолиран апартамент със същата квадратура имаше покания на уредите над 2000 ДВЕ ХИЛЯДИ единици.Приблизително 40 ЧЕТИРСЕ ПЪТИ повече.А аз плащах за отопление САМО 2ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКО от съседите.При това положение за какво съседите да се изолират след като аз им плащам парното.Това е стимула от закона за сградната инсталация за по-големи разходи за отопление.КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГАЗ СЕ ИЗГОРИ В БГ ТОЛКОВА Е ПО-ДОБРЕ ЗА ПРОДАВАЧА НА ГАЗ.Това е политиката на управляващите в БГ.По-просто едва ли някой може да обясни ЗАЩО мая манолова ужким повдигна въпроса за "сградната инсталация" и така го повдигна че всичко да се омаже и ТОЙ ДА НЕ БЪДЕ РАЗРЕШЕН И ВСИЧКО ДА СИ ОСТАНЕ КАКТО Е БИЛО.В полза на съветска русия.

За дебилите които смятат че изолирането е ала бала,ше кажа.КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ В ЕДИН ИЗОЛИРАН АПАРАТМЕНТ А СЪВЪРШЕННО РАЗЛИЧНo ОТ ЕДИН НЕИЗОЛИРАН.При таз годишните температури аз можех да мина без парно до ден днешен-23 ноември.Пуснаха go преди един месец.A дали сте дебили,какви точно дебили сте,дали ше умувате как горял неопора на BASF и за това да не се изолирате,това си е ваша работа.

Момче не трий,имам го записано

без парно до днес, бе, мозък ненагледен?До днес външните температури не са падали под 12 градуса, какво парно те гони, другаде пуснаха ли го?

ГЕРБ отказват защото не искат да им лъснат далаверите

Само не разбрах защо с моите данъци трябва да санирам панеляка на бай Спиридон от Горно-надолнище?!

Защото си мълчим и позволяваме проста мутра да ни е премиер вече за 3-ти път в рамките на 8 години!!!

805-те процента ще ти отговорят с любимата им фраза - "Поне Бойко прави нещо", повръща ми се всеки път когато го чуя!!!

Т.нар.Саниране е поредната схема за източване уж в името на гражданите.И те като чуха "безплатно" се юрнаха да си правят сдружения. Слагането и то некачествено на некачествени материали е обявено за грижа. Кой ще се санира и кой не-решава собственикът.Защо не се хванаха да санират болници,училища, дет.градини,соц домове и пр? Затова може би е прав проф.Христов за 80% от българите.

Не е далече денят в който някой "дебил" ще реши да пробва дали изолацията е пожароустойчива.

е тази, която разследва, не каманягите у парламенто! :)

ЗА БСП КАКВО ДА КАЖЕШ , ОСВЕН ПОМИЯРИ ,ТОВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ ИМ ПРИЛЯГА !

Бъркаш в една каца наречена бюджет.. куче влачи рейс.. взимаш от всички, а уреждаш малцина - развит социализъм в Тикволандия..

При 370лв квадрата на стиропора, какво има да му се разследва!!!??!!

а 37000...помияр!

80%!!!!

Като съберем парите за КТБ, тези от санитаренето, от кражбите от магистралите и тези от оградата и всичките малки, средни и големи герберски далавери... е тогава спокойно до две години можеше да имаме нова атомна централа на 100% платена от държавата...

Санирането е един полезен, дори спасителен жилищен ремонт за хората, които след престъпната приватизация и фактическото ограбване на народа от БСП и креатурите й СДС, ДПС, цар и пр. нямат никакъв шанс да си подновят жилищата!

Брутална наглост - това е санирането: За 2.5 милиона пенсионери няма пари, но за ограбващата схема саниране има. От изработената пенсия над 910 лв национализират горницата. Грабят, лъжат!! Справедливост няма. Това не е солидарност !! Това е пладнешки грабеж !!

Не 80 % а 100% дебил

Мдам, по-важни от пенсионерите и циганите няма. Другите кучета ги яли.

а знаеш ли колко важно е да си циганин пенсионер?

Много сте странни БСП , Герб са на власт и Санирането е техния Бизнес ! Ако се започне Разследване за Санирането и се копне по-надълбоко и ще се открия не една , а няколко Афери и ББ го е страх ! По принцип ББ винаги е бил страхливец и охраната му е увеличена в три пъти за да пазят една Тиква ! Държавния Департамент на САЩ е неговия началник и на кражби затварят очи , те знаят що от малък краде и лъже , но не е смел !

Абе друго пише за началника САЩ: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП... след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа). ".... Не случайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид..." Из интервю с Академик Борислав Йотов.

демокрация,демокрация ,но докато не сложим по един разследващ до всеки (честен ) крадец ,тая държава ще потъва все повече !

... Пак сте недоволни! Ние делнахме само 50% а за вас всяка година 30-40% ако не ви ги вземе топлофикация! че и тя трябва да ни се отчита с 40_50% . Пък за вас каквото остане.... Така де. Не може за всички по 50%. Ша фалираме ".държавата " Ние ви даваме, а вие харчите... Ама много харчите, докато ние спестяваме,....

Цялата патаклама със санирането цели напълването на джобетата на неколцхранени търтеи- вносители и производители на евтини лепила, бои, мазилки, стиропор, както и на циганите- тартори на циганските саниращи орди от орки и извънземни маймуни, катерещи се по скелетата.... В Германия се санира само и единствено с каменна вата. При един пожар , знаете ли , че стиропорът гори като бензин? Къде е Пожарната, къде са главните архитектчета, къде са домоуправителите? санирането с пожароопасния евтин стиропор е организирано държавно престъпление!!!!

, а просто се стапя и отделя гадна миризма.

това ли е работата на нс ,да разследват ??

Ми да, и това им е работа, що да не е?

а що от герб се стряскат ?

Е това ще доведе до де неща: Първо що санираха само някой с парите на всички и това, че ние решихме сами да си санираме блока ама касиерката открадна парите.

Защото ще лъснат измамите и далаверите на крадливото герберистко племе !

ЩЕ Е ТОП КРАЖБАТА НА ГЕРБ В ТРЕТОТО ПРАВИТЕЛСТВО.СЛЕД КТБ НА ВТОРОТО.

То бива манипулации ама тези май съвсем по гербераски са тръгнали да лъжат...Нещо не разбирам как над 2 милиарда уж бяха дадени а някакви си хиляда изработени и договорени от над 4 хиляди?????От къде пари за тях???И кой гербераски умни взе че ''изчисли'' това ''намаление'' на разходите сяйаш няма други хиляди граждани дето са се бртъкнали в джоба да си санират сами дето не виждат колко се спестява...Стига с тези тарикатлъци дето някакво малцинство винаги се изкарва по хитро от мнозинството. Като не са платили лев и като са спестили толкова от разходите да бъдат така добри да си платят половината от изразходваните наши пари

Благодарение на ГЕ'П сме свидетели на нови стандарти в строителството. Така разбрахме, че 1 метър магистралата е равен на 1 метър ограда, което е точно един квадрат стиропор или един линеен метър водопровод. А всяка една мерка от тези е равностойна на един хектар от Елисейския дворец.

След като прочел поста ми, президента на Франция разбрал, че мечтата на живота му е да живее в санирана панелка в България. Току що ми се обади с молба да го уредя. Та ако някой има телефона на мис Пиги да съдейства да не караме президента на Франция да чака.

Стига с това саниране. С тези два милиярда да купим десет Грипенчета, и пилотите няма да стачкуват, и президентът ще е доволен, и топлофикация ще преизпълни плана за постъпленията. Така няма да има корупция в санирането, а че ще има в самолетчетата, голяма работа.

Боко, я обади кой взриви Цеца Секса, докато ти го играеше генерал? Защо не ни разкажеш за трагичния си дядо, първи отечественофронтовски кмет в родното ти село, убит с юмруци и ритници насред мегдана от демобилизираните войници на генерал Стойчев, защото давал държавните дажби брашно, газ, ориз, боб, сол, захар, мас и олио на войнишките жени, ако му пуснат? Разкажи ни как беше бедно детенце, с тате капитан от милицията и мама учителка, и как ядеше по дванайсет яйчица на ден. Разкажи ни как беше неприет в Първи факултет (ДС) поради три двойки на приемните изпити и как с тия три двойки влезе в Трети факултет, дето подготвяше кадри за пожарната, оглавявана от брата на макя ти Кирил Войнов. Разкажи ни как стана член на БКП на 18 години и два дена. За последно, е ли Красимир Маринов (Големия Маргин) кръстник на дъщеря ти, а ти кум ли си на Младен Михалев (Маджо)?

най-големата схема за източване на бюджета е санирането! ГЕРБ ОСТАВКА!!!!

от там откраднаха около 3 милиарда за 2 години а само от ДДС то, дето Мария мургина го беше кеширала, Бойко вместо да го върне гепи 4 милиарда ..... да не говорим за длаверите с тика, с водата, с цените на лекарствата, с цените на горивата, с дървесината, със субсидиите за земеделски производители, с Паркинги и Гаражи в София и с какво ли още не!! Всичко е далавера .... яка далавера за около 10 милиарда на година!!!

Бесепарите се осраха да пишат +. Яд ги е,че те не могат да крадат!!!!

е как няма да откажат аз си санирах къщата за 30лв/м2, а дебелото Лили санира за 300лв/м2

Ако всичко по програмата е наред, то тогава защо бягат от провекрка ?? 3 милиарда са потурчени в това ей!! Наскоро санираха къщата на познато семейство - къщата е на три етажа, в нея живеят само двама души и санирането излезе 80 000 лв. !!! Ако им ги бяха дали на ръка, старците можеха ад живеят с тия пари до края на живота си, без да получават пенсии ......

Пич аз за тия кинти още една къща ще построя, по скоро 70 бона са краднати по трасето, 10 са отишли за саниране.

Или да ги хвърлят през балкона...

Това е все едно да разследваш от къде са скъпите чанти и костюмчета на Лилито, без да изключваме магистралите разбира се.

КОРУПЦИЯ е всяка далавера в която НЕучаства ГЕРБ

Преди изчисляваха, че цената на апартамент излизала 3 пъти по-скъпа от това сам да си правиш санирането. Другият въпрос е каква част от жилищният фон се санира. Хвърлените и предвидени милиарди какъв процент от апартаментите покриват? Защо средства на всички българи, се хвърлят в изгода само на определени хора? Не се ли явява това вид купуване на гласове с държавни средства? Санирането огнеустойчиво ли е? Да не се получи после като с блока в Лондон дето изгоря!

"реализирали между 40 и 60% спестявания на разходите си за отопление" Глупости! Сметката за тока изобщо не се промени! Ни зиме, ни лете!

Това е тема табу. Става въпрос за едни милиарди за една румънска изолация която гори и т.н.