БСП подари на Фандъкова правилник за павета от 1936 г.

БСП-София подари на кмета Йорданка Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г. като критика към ремонта на бул. "Дондуков".

Обратно в новината

Коментари - БСП подари на Фандъкова правилник за павета от 1936 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да махнем паветата от основните булеварди, така и Правилникът, подарен от БСП ще остане в музея.

БСП подари на Фандъкова една павета от 1936 г.

Убеден съм, че сме колеги, та затова , колега да си кажем следното: Колко специалисти от материалното производство са били в Парламента за последните 20 години???Николко! Само юристи, икономисти, философи, журналисти, артисти, фотографи, художници, преподаватели!СКРЪБ за Народа!

Бул. Христо Ботев беше с павета, помните ли го? Не разбира се! С павета беше и сега с асфалт е в пъти по-добре! Защо наглеците от БСП се запънаха за паветата да останат по Дондуков, можем само да гадаем?! Сега подаряват наръчник от 1936-та?! Защо не от 1956-та например, от юлския пленум на БКП?

За да видите какво са ''наредени павета'', трябва да отидете по ул. Цар Симеон, там където пресича Женския пазар! Ремонта се прави в края на 90те , началото на 2000-, някъде този период. Знам какви бяха паветата преди, сега също всеки ги вижда! НЯМА ПО-ОТВРАТИТЕЛНА НАСТИЛКА. ДОРИ КАЛДАРЪМЕНИТЕ УЛИЦИ ПО ВЪЗРОЖДЕНТСКИТЕ ГРАДЧЕТА, СА ПО-ДОБРЕ! Така, че не е виновна Фандъкова, а ''майсторите'', които явно си оставят ръцете.

loyola

Да де, ама няма кой да чете наръчници! Колкото до работата - понеже знаят, че няма да понесат наказание (а само ще отмъкнат едни пари), въобще не им пука за качеството. Даже колкото по-често се ремонтира, толкова повече пари се отмъкват ! Така че всичко си е по план

Браво на БСП-София!!! 1936 година България не е и сънувала какво ще й се случи, когато тия лъжци и мародери, красиво самонарекли се комунисти и социалисти, ще вземат властта. Да си погледнат гредите в очите, та дано помръднем напред.

Лошото е, че 1936-а, по улиците са движели конски файтони и тук-таме някоя бричка с тегло под 3.5т. Не е имало камиони с натоварване от 8.5т на ос, дето като минат и оставят коловоз след себе си, дори и в асфалтово покритие. Особено ако изпълнителят си е спестил трамбоването на терена или дебелината на чакъла.

А на Борисов кога ще му подарите наръчник за отглеждане на тикви ....... под магнолии .....

и останах като гръмната,защото каказват,пишат,че е бил ремонтиран.По нищо не познах.Как,къде е имало ремонт.Нищо не личи.По-лошо изглежда

от къде една самоковска селянка ще има представа за подобни нормативи?

дарение за партията си от брат престъпник, и ако не е такъв защо ги върнаха?

Ааааа а вие ... защо си биете негрите ... а ...

искаш да кажеш мантра - ами научи вносни думички от президента ха-ха. Та това не е латерна, мантра. Това е истина - КОЙ, КОЙ от отрочетата на видните функционери на БСП учат или работят в Русия?

комуняги. Пак започнаха - шуробаджанащина и пр. Кажи ми кое е по-важно да си шуронайка, сват, съучиник или брат- ПРЕСТЪПНИК?

самият да си престъпник...!!!

Спомнете си София преди Фандькова - улици , градинки , Икарусите , метро ли имаше, какво? По-добре млькнете и като хора се присьедините и работете!

Спомни си София преди освобождението от турско робство - свине, говеда, кал и джамия.

сега както казвате печели яко в банка в НюЙорк и то Голдман Сакс, той ще връща ли пари за обучението си в елитната математическа гимназия и турнета по света на математически турнири. Щото се нахвърлихте Гришо да плати дето учил до 15 си година.Печелил милиони - а колко харчил, а колко харчи синът на Корнела, който го издържат Щатите?

Еййй, и що го стискахте досега този безценен наръчник по редене на павета ?! Питам, щото преди доста години вече, кмет на Бургас беше Йоана Костадинов - от БСП. Та той се беше заел с пренареждане на паветата на централни бургаски улици - злите езици твърдят, че не е бил толкова загрижен за улиците, колкото за спешното усвояване на едни пари;) Беше "ангажирал" с реденето им отбор пандизчии. Резултатът беше неописуем - твърдя го от личен горчив опит на човек, принуден години наред да си троши краката ( и колата) в хендеците, дето се образуваха след около 2-3 месеца от "реденето"!

чифте пищови. Не съм пътувал много - в Германия, САЩ и никъде не съм видял павета. Може да съм пропуснал. Но много друсат паветата бе - друго си е асфалт. Имаме си емблема на София - жълтите павета - стига.

Ех, а помните ли какъв кеф беше преди Фандъкова? Градски транспорт редовен, метрото също, чисто, няма дупки по асфалта, няма ремонти ... не чакай! Обърках се. Това май стана по време на Фандъкова? 80% не помнят явно

Направо да я избираме за министър председател, щом оправи София и България ще оправи. ББ явно се затруднява.

тези гениални синчета на елита - на ПРЕЗИДЕНТА доведения син и на великата Корни, та те няма да редят павета я! Синът на Корни завършил университета в Бъркли сега работи къде мислите - у нас - нее, сега работи в банка на Ротшилд в НюЙорк - Голдмас Сакс и печели яко.

главно комунетата и къде мислите - в Русия - не-е, в САЩ и Европа. Синът на Курни учи в най-скъпия държавен университет - Бъркли - с какви пари, казват университетът давал стипендии - значи САЩ плаща на синът на Корни - браво!Дали тя няма да е зависима от САЩ? И синът на Първата ни дама с биологичен баща - депутатът от БСП - Свленски и той в САЩ - браво и как няма ама нито един в Русия - защо?

Занаятчии няма, защото бащите и дядовците на днешните комуняги взеха поминъка от ръцете на хората и ги накараха да предадат всичко свое на ТКЗС-тата!Че не е качествен ремонта-не е, но в случая се получава като в приказката "Крадеца вика дръжте крадеца"!Тия не са никаква опозиция, а просто са жадни за власт и откраднати от народа пари!

БСП пак предробиха манджата. Специално за паветата Фандъкова не може да бъде обвинявана, при всичките й други кусури. Точно тя настояваше настилката по бул. Прага и Дондуков да бъде асфалт, но решението за Дондуков беше наложено от Министерството на културата. Преди години по същия начин общината искаше да махне паветата по ул. Цар Иван Асен II, но местните направиха 2 подписки - за и против, и в крайна сметка надделяха желаещите да има павета. Вървете и вижте как са сложени - безобразно, с фуги от по 2-3 сантиметра между всяко паве, дамски ток на обувка директно влиза и остава там, неравни, вече потънали на места, отделно шумът, който създава тази настилка. В страната от години няма добри павьори; в момента са някакви цигани, които се пишат на майстори, не се спазва технологията на полагане, защото е скъпа и времеемка, а главният критерий по ЗОП е най-ниската цена, и т.н. В Youtube има клипчета как се полагат павета в Германия - да ги пратят на фирмите, които печелят поръчките, барем научат нещо. Щото ако ще ги слагат некадърно както досега, по-добре асфалт.

Явно е добре по отношение на паветата да се вземе пример от опита на Париж . Преди две години гледах финала на Тур дьо Франс който беше на Шанз-Елизе , и водещите обсъждаха как успяват колоездачите да карат по тамошните павета с тънките гуми на състезателните велосипеди . Оказа се че там паветата не са в пясък , а в някаква смес подобна на смола или битум , и така се намаляват деформациите по настилката , както и шума и отделянето на прах .

Фандъкова се забавлява (сама си признава). Ама софиянци плащаме за нейното забавление с данъци, нерви и милиони часове загубено време.

амчи те бяха на власт точно толкова години, колкото и ГЕРБ - какво направиха - обогатиха се., направиха инфлация, заплати по 6-10 долара, пенсии - 3. Вчера гледам - пуснали тунел - слънце. Бил съм в НюЙорк - там се влиза главно през тунели - , метрото - нищо общо с нашите - верно нашите са нови. Комунягите кво направиха - взели по една лупа и се дупят да открият не-ещичко негативно на ГЕРБ - абе долни твари. Ако не беше така - всички щяха да ходят в Русия, а не в Европа и САЩ.

,,герб,, са негативът... светлината от ,,независимите,, медии като минава през тях , виждаме едни хубави шшарки и цветове...!!!

Айде стига с тая латерна - "комунягите са гадни, а гробарите (разбирай ПП ГРОБ) - велики". Изтърка се вече, а и всички видяха вече, че "царят е гол" - голия му г.з вече лъщи отвсякъде, а той краде ли, краде. Дори въпреки медийната хватка, вече всеки ден излиза нещо - я за шуробаджанащина, я за корупция по места, че и на най-високо ниво... Така, че осъзнайте се, гробари - с нищо не сте по-добри от комунягите, напротив - хо-крадливи сте, то затова и не искате да пуснете кокала, а и не можете - слезете ли от властта, върху "вождовете" Ви ще се стовари тежестта на прокуратурата и съда. Дано не се стига да ви линчува народа, че както сте я подкарали и не се свените, може и това да стане.

А "обратни" павета има ли и как разбират майсторите дали не са го сложили обратно? Дали пише нещо по въпроса в правилника за редене на павета?

То най - лошото в случая е че си има техника и за асфалирането, и за това има учебници и трябва да се учи. Защото и асфалт да бяха сложили пак толкова некадърно щеше да се получи. Иначе подкрепям с две ръце да се запазят паветата защото те придават много хубав вид на столицата. А за това че не са за натоварен трафик е друго и трябва да се помисли как да се изведе трафикът от един край на столицата към другия без да се прекарва през центъра! Това е решение е не дайте да асфалтираме всичко.

фандъкова да си вземе за ,,съветник,, ...,,жоро павето,,...ако е още жив...!!! при толкова ,специалисти,, по асфалта ,,паветаджиите,, са кът...!!!

"БСП подари на Фандъкова правилник за павета от 1936 г." Правилно другари социалисти ! Всичко което е отпреди 1944 година е доказано работещо и добро за държавата и обществото . После през септември 44-та слезнахте от горите вие обирджиите на мандри и кошари , и ето 73 години ви сърбаме попарата !

сега ни стана ясно ,,обичта,, на боико към ,,асфалта,,...!!!

Нагли комунисти, еййй. Тяхна организация поиска да се запазят паветата и сега те пискат, че криви павета не са подредени правилно. Аз пък работя на Дондуков и виждам, че много добре са си подредени. Фандъкова трябва да даде списък на БСП с всички кражби, които са правили през годините, заедно с Наказателния Кодекс за да си изисляват колко хиляди години трябва да лежи всеки от тях ако в съда не работеха продажници. Колко трябва да си прост и необразован, за да гласуваш за БСП? - Отговор: много!

добре ,,наредените,, павета се виждат след една година...!!! явно си ,,асфалтов,, експерт...!!!

не разбирам какво искаш да ми кажеш с простия си отговор. Може би, че работодателите ти трябва да подаряват книжки чак след една година, а не сега. Или може би, че сега като минавам по Дондуков и не ми друса в колата всъщност значи съм надебелял през последните няколко месеца и то си друса по същия начин, а аз не го усещам заради новите сланини по задника си, така ли? Можешщ ли да напишеш някаква простичка теза и да се обосновеш с факти, а не с опорни точки?

Случайно един близък възрастен човек ми беше разказвал за реденето на павета. Той самият беше някакъв пътен инженер, но е работил и по времете когато имаше много павирани улици и пътища. Твърдеше, че вече няма майстори по редене на павета. И не като носталгия по миналото - обясняваше го съвсем логично. Работата е тънка и иска доста майстортсво и опит. Някога тези хора са редили само павета. А сега са строители от общ характер, на които някой долу-горе им е разказал как се редят. И толкова си могат. Имам си едни такива за влизане в двора и гаража. Ама минавам по тях 2-3 пъти на ден и само за това все още са добре.

Бесеприте е ясно какви демагози са - наръчникът, който са изровили от някъде, е отпреди да съсипят занаятчиите и земеделските собственици в държавата, която управляваха зле толкова години! Те имаха две собствени и в още три правителства участваха с много министри и членове на местните, особено Софийския, ОС - тогава защо не четоха правилници и не правиха ремонти?! А, да - защото тогава крадяха всичко за себе си, родата, любовниците и дрОгарЕте от ДПС! Което не значи, че днешната селска кметица е някаква звезда на ремонтите и много преуспяла в придаването европейски или поне нормален вид на нашия град! Напротив - тя внесе своята огромна лепта за окончателното му съсипване! И в центъра, и особено извън центъра ... Данче, Данче, няма да видиш повече кметски мандати в тоя град! Отивай си на село и там си павирай каквото щеш, по каквато искаш технология! Паважите и политическите кампании са две много различни дейности!

Започна да става все по-очевадна липсата на КВАЛИФИЦИРАНИ РАБОТНИЦИ... Като нямаш естествено усещане за геометрия, прави, равнини, сечения... като не си ги придобил и в училище... Кък да станеш майстор, па било то и за да наместваш паветата равно...

БСП (к) да подарят нещо? Едва ли.. Поискали са нещо в замяна. Те са по заменките, не по подаряването

Тепърва че бере ядове кметицата, то ако беха само паветета добре ама тия пластмасовите дето ги нареди на платното насекъде по центъра я изкарат месец я не.

Нали уж асфалт и павета не се ядат?!

Комунист ли е - всичко яде и краде ! И в Сахара да ги пратят да управляват нашите рубладжии - до три години ще им се наложи да внасят пясък !

Ако само комунистите крадяха у нас, с мед да ги намажеш. Сите са един дол дренки. Герберите нима не крадат и със задните си части?

Значи учителки и още по малко директори на училище не приемат съвети и критики. Освен това в USA не ги ползват за съдебни заседатели, защото психиката и съзнанието им е изкривено.

Цоциалистите с тяхната платена НПО "Спаси София", принудиха Фандъкова да остави паветата между Министерски съвет и ул. "Г.С.Раковски", сега се правят на много интересни и критикуват за неравностите ! Още преди ремонта всички живеещи на булевард Дондуков и повече от 70 % от столичани се изказаха против оставянето на паважната настилка , сега руските коври се правят на интересни ! Те и затова врътнаха тая глупост - да си правят евтин пиар , и да отвличат общественото внимание от собствената си простотия в партията - Волгин , Иво Христов и т.н.

Ха-ха ремонта не бил приключил като гледам по-скоро няма никога да приключи . При малко сняг и ако минат снегорините на пролет ще започнат от начало.

Данчеее, издишаш. Вижда се краят на последния ти мандат! Не става само с комисионни, трябва и работата да се свърши качествено!:)

Че то качествено е свършена, какво?! Нов асфалт на вълни, нови павета на вълни, бордюри с по 3 пръста разстояние между тях и замазани като от три годишни деца, издигнати релси, та като вали водата да се стича настрани към тротоарите, респ. велоалеите ще се превърнат в плавателни канали, защото новите водоотвеждащи шахти са с огромно разстояние между решетките и бързо ще се напълнят с боклуци и съответно запушат, та да няма къде да се оттича водата. Изобщо има всички възможности Дондуков да се превърне в една малка, софийска Венеция. И ние ще си имаме плавателни канали пък! Да съ пукат душманете!