Иван Ибришимов (БСП): Бюджетът на НЗОК се вдига незначително

Увеличението на бюджета на НЗОК е незначително. Задължително е въвеждането на електронното здравеопазване.

Обратно в новината

Коментари - Иван Ибришимов (БСП): Бюджетът на НЗОК се вдига незначително | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демагози-прахосници

"Задължително е въвеждането на електронното здравеопазване" Като трябва толкова много защо още е под кривата круша програмата?Два три мандата преди герберете да дойдат го говорихте и все още нищо.

пълни касата вместо нас и да се разпорежда с лимита както си иска.

На социалистите им дай да харчат. Приходите не им вървят, защото данъци от цигани и пенсионери как да събираш..

Пак не сте разбрали. Не е нисък бюджета на НЗОК, а неправилен е подходът на плащанията. Лекарските заплати следва да бъдат мин. 2000 лева, но не трябва да им се плащат клинични пътеки. Така няма да съществува мотимът да се лекуват ЗДРАВИ хора, заради пари. Така и лекарите няма да се скапват, като работят на 2-3 места. Осигурителните вноски на всеки пациент да се разпределят в съотношение 70% по лична сметка и 30 % в общия кюп. Така никой пациент няма да допусне плащане на ненужно лечение или изследване. Така няма хората с изцяло ясен доход да издържат здравно хората от лъскавите коли и имоти, било то бизнесмени с минимални осигуровки или телефонни измамници и джепчийки. Всеки ще се ползва от здравеопазването, за което си е платил, чрез осигуровките. Иначе парите няма никога да стигат, докато ги управляват несобственици.

2000 лв стартова заплата на лекар.Която да нараства двойно и тройно в зависимост от броя придобити специалности. Отделно да се плащат дежурства,нощен и извънреден труд и т.н.

Идеята 70% по лична сметка + 30% в обща е много добра и изцяло я подкрепям, но ако стане, тогава няма да има за 2000 лева лекарска заплата. Защото тези, които в момента внасят най-много, не консумират от системата, а тези, които реално не внасят - пенсионери, инвалиди и безработни, консумират най-много. Т.е хептен няма да излезе сметката

pompai

Пич ,не да отпадне а да е лична здравна по сметка и където и за каквото иска да си я харчи.

pompai

Всички депутати избрани от Бизнесменчета в БГ не искът да сме добре ,сещате ли се?

Късно е, Ибришимов, късно! Лимитът в здравната система се появи с антинародния проамерикански преврат, който извършиха, по инструкции на американския шпионин Горби, другарите ти Луканов, Лилов, Пешо танка, Станишев старши и пр. основатели на БСП, а след като БСП, ведно с другите си политически креатури като СДС, ДПС, цар и пр. ограбиха и унищожиха страната и народа ни в интерес и по волята на новия Голям Брат и неговите европейски слугувници, това вече е невъзможно. И затова ви препоръчвам, на теб и всичкото бесепар и демокраД в България, вместо да плещите лъжи и небивалици ще е най-добре да се гръмнете! Преди Народния съд разбира се!

Комуноидния професор май освен,че ви нарече дебили е забравил,че има и лумпени като теб .....какво е било "народно" по време на соц. лагер бе главун освен думичката в името на държавата????Роба си иска бащицата и тоягата и сега много ви липсва и не знаете на кой свят сте робски чеда

Народно, защото бе създадено от българския народ!

"... през 2010 г. бяха отклониха милиард и половина лева от НЗОК." През следващите още... Има ли депутати, които биха напуснали НС, докато Банкяския специалист, Менда и Свищовския кадър не възстановят противоконституционно откраднатия резерв на Касата?! ... "...управляващите заявиха, че имат подобни намерения с новия бюджет, но в частта дентална помощ такива СРЕДСТВА НЕ СА ОТДЕЛЕНИ." Сефте! Кога са направили един добре разчетен бюджет за каквото и да било?!

Какъв е този на снимката? Този ли иска власт и да управлява държавата, в случая НЗОК ? Заедно с Жабата, Корнела и Наркодилъра ли? Едва ли народа ще го допусне.

и да си плащаме като се лекуваме.. цял живот внасям и някои други ползват и като ми се наложи, недай боже, ще ми кажат,че няма я направление я пари в касата я нещо друго!!! Или всичко да мине на лични партиди..никой не съм осиновил все още . Ама от такива вдигачи на лимити за чужда сметка!

Каква друга идея очаквате от БСП? В крайна сметка това са циганските гласове - лечение на аванта, че и по 25 лева на ръка.

Да се въведат ИНДИВИДУАЛНИ лимити за здраве: 1 категория - осигуряващи се над 200 лв., деца и пенсионери със стаж, инвалиди със стаж; 2 категория - осигуряващи се до 36 лв, държавни чиновници, пенсионери без стаж, инвалиди без стаж; 3та категория - всички останали, които сега"звънят на бърза помощ", да получат минимална доболничан помощ. Глоба/затвор за звънящите на бърза помощ без осигуровки, ако се констатира, че състоянието им не е животозастрашаващо.

аз не знам що за наглост е, "работещите" в бг убедено да вярват, че имат повече стойност от циганите. имаш изкуствена заетост и неколкократно завишено заплащане. т. е. ти си няколко циганина на едно егн. че и самочувствие вади. що не си смениш паспорта, не ми звучиш много български

под "държавни чиновници" имаш предвид държавните служители

до Уточнение: А бе може ли да сте такъв дървеняк ? значи ще правиме осигурени 1-ва група и осигурени 2-ра група и ще делиме хората на класи така ли ? Хитлер по време на третият Райх делеше хората на Раси, едните бяха някаква раса която е над всички за всичко а останалите ги гонеха и убиваха като кучета. тъ значи според вас последно ще делиме ли хората по раси за да има право да се лекуват или да ги изтребваме по улиците като кучета за да не пречат на онази по виша раса която се осигурява на над 200 лв ?

Ако всички имаха еднакво участие нямаше да има проблем, ако ще държавата да доплаща на най-бедните. Но дз да плащам на тази от БМВ-то НЕ!