Ще плащаме ”водна такса”. Ще има отстъпка за бедните

Социално слабите ще имат таван на потреблението на вода по определена цена. Превишат ли го, ще плащат повече. "Водна такса" 10 ст./кубик ще има за всички.

Обратно в новината

Коментари - Ще плащаме ”водна такса”. Ще има отстъпка за бедните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилната посока. Следва такса възух... който ще се събира в специален бидон и ще се подава на социалн0 немощните ни политици :)

Защо не са изпълнили задълженията си за инвестиции по концесионния договор,а са усвоили печалбата за себе си отделните ръководни нищожества.Сега ние да плащаме заради тях,че са ограбили дружеството.ПОЗОР!!!!!!!!!!!!

Ей ,писна ни !Досега само прибирахте печалбите без да правите инвестиции ,повишавахте цената без да подобрява те качеството на водата ...няма да стане !

Отдавна трябваше да излезе народа на улицата срещу тези концесии. Колко години вече се повишават тези цени, и все "не драстично". Правят ни на овце. И то нашите чиновници прости и продажни.

С ДДС или без?

Честита баня!

Преференциална такса за базово количество вода трябва да има за всички, не само за ровещите по кофите. Ако специалистът плаща повече от чистачката, щото печелел по-добре, то тръгваме с бодра стъпка към комунизма. А правото на въздух, вода, че и умерено голямо жилище (без данък до определена квадратура!!) е фундаментално- имат го дори животните !

Тия, измислиха как да доограбят народа или имат носталгия по''Честита баня"? Изобретателни са , не може да им се отрече, но и ние дебилите имаме точка на поносимост!

Има и още един ресурс, който остава нетаксуван. Това е Слънцето. Куп Андрешковци, нежелаещи да плащат си сложиха соларни панели - електрически и за топла вода, с които се откачиха от централите. Те какво си мислят, че няма да плащат за ток и топла вода ли? Що за тарикатлък!!!

Въглеродните квоти какво мислиш, че са? Е не ги плащаме пряко само че цената на тока расте покрай тях. Сега е същото с водата

пуснете го за обсъждане след Коледа, ако може да е от 27 до 28декември и го приемете на другит ден та хората покрай празниците дори и да не разберат какво е станало. Ако случайно след време осъдят, че е неправомерна таксата пак не се притеснявайте. Продължете да събирате завишените незаконно суми и да не ви пука - справка цените на билета в градският транспорт

Това ми звучи като Боко с пенсионерите, харчете ще ви дам коледни надбавки по 20 лв ама да не ги криете под дюшека. Средно по 5 кубика вода изразходват хората. С колко ще помогнете на бедните?

Колкото и да е скъпа водата ще се намери достатъчно да се удавят всички привърженици на ГЕРБ.

Защо увеличават цената на водата? Нали уж подмениха тръбите с европейски пари по водните цикли? Толкова ли са зле дружествата сега? Версията е, че дружеставата нямат пари за поддръжка. Вече започвам да си мисля, че вдигат цените, защото подготвят дружествата за приватизация, за да може после концесионера да не трупа негативи, като увеличава цените и така ще гарантират печалбите. Ако някой е по-запознат да коментира, но на мен вече ми писна от тези ненормални увеличения - МЕСНИ ДАНЪЦИ, ВОДА, маслото е 5-6 лева за 200-250гр, пилешкото и то скочи много, лимоните не се пипат. Какво става в тази държава - заплатите не мърдат 10 години, а цените за 10 години по две!!!

Как можете да твърдите, че са ви малки заплатите!? А колко нещо изкрадохте през соца? И пак Европа ви даде доста ниска цена на водата. Мързеливи и неспособни само искате!

А защо нямат пари за поддръжка,къде са им парите? Къде да им видим финансовите им показатели за миналата година,например? Колко са получили и къде са отишли ?

Само едно плащане не се пипа никога, данъците на тези, който могат да плащат но естествено не искат

Абе не е ли време за една национализация на тези кожодери ?А 90 милиарда не искат ли случайно? Абе то бива та бива , е това не се търпи вече, остава и кръвен данък да поискат !

Недейте бе. Хем нас ще ни скапете допълнително, хем вие ще се увъртите съвсем. Омразата на толкова хора ще е насочена към вас-тва как смятате, че ще го издържите? Абсурд. Измислете нещо друго.

Моля, ви не противоевропействайте! Това е заложено в Директивата и никой не трябва да спори. Всички сме в общност и за тово живеем добре. Не разхищавайте вода! В Директивата е записано "цената на водата ще расте, докато стигне нивата на социалната поносимост." И пак ви предупреждавам да не ппротивоевропействате!

Клозетари...

Моля обяснете ми къде се събират излишъците от пътищата-най вероятно там където ще се събират и тези пари

Иска се много специален талант да накараш народа си да те намрази...

Супер!!!Какво са 10 ст. та нали заедно с водата ни доставят пясък,тиня,фекалий,пестициди,тежкиметали,та и други неща.

Абе чудех се аз, закво беха тия шумове с мутренската миска и колко се бил влюбил роско в оная странната комедаинтка от тв-та, а то да не беше за да заглуши това безобразие...

Отвратих се от всяка една думичка относно намеренията на тия въшки! Ето това реве за бунт!

Бунта ще е пред компютърните екрани, както винаги , така че спете спокойно и очаквайте нови удари под кръста...

И от къде на къде ще се слага данък на всеки кубик БЪЛГАРСКА вода?! При това в 21 век? Кой нареди това? Къде ще ходят парите? Кой притежава бг вода,земя,народ,изобщо територията на бившата държава БГ?!

Демек бедните къпете се по 1 път в седмицата не повече, защото ще има глоби. Много дават на бедните, по 2-3 лв да спестят от вода и да си купят кебапче. Деба и смешниците.

Тиквата и герперастити постоят още на власт, ще плащаме и данък въздух.

Тиквата и герперастити постоят още на власт, ще плащаме и данък въздух.

по 50 литра на ден или 1,5 куб.на месец. На "богаташите" над социалния минимум....цена чрез която да съберат 9 милиарда лева за инвестиции.... Правете сметка каква трябва да е цената на студената вода....а на топлата не ми се мисли.

Единственото сигурно нещо в този живот е смъртта ти, на второ място по сигурност са данъците, на трето място е задължителното образование, на четвърто място - нищо друго освен тях. Оградите, границите, оръжията, бюджетът и законите съвсем не означават сигурност, те означават просто разделяне и противопоставяне. А сега какво.

А сега ще се учищ да живееш без да умираш...:))))

Хахахаха, сега вече гордият и независим българин съвсем официално ще плаща водата на циганите! Няма такъв жалък и наведен народец, който иначе не спира да се гордее със себе си, вместо да се засрами!

Защо по времето на Тошо водата, токът и парното бяха в пъти по-евтини ?

Компетентни политици.

Такси за всичко - ГРОБ гарантира! Да се въведе и такса въздух, кво е тва!

Строителството на нови В И К обекти ще се извършва с пари които не влизат в цената водата.Това означава че тези съоръжения са собственост на българските граждани и за тяхната експлоатация като средства за производство В И К трябва да плаща наем към всеки гражданин иначе е чиста КРАЖБА!

Ама и този хан Аспарух... главата му да счупиш. Един народ създал... не народ а, знаете какво.

Той Славейков си го е казал какво. И Вазов също. И Ботев. Това, че българинът смята точно обратното е само потвърждение на писаното от тези хора.

Защо не си намалят Огромната печалба , та трябва ние да покриваме Кражбите на социално слабите ? Незабавно разваляне на концесиите , Нали това обещаваха някои " патриоти " !

!Apple

Колко жалко за нас Българите! Въпросната г-жа е завършила политология и международни отношения. Защо взема отношение по чисто технически дисциплини, в които не е компетентна? И от там идва проблема в нашата мила Родина, че хора неексперти се изказват неподготвени наляво и надясно. За съжаление, признавам пред себе си като мислещ човек - ние никога няма да стигнем Европа с такива баш "експерти" и пенкилер "специалисти". Жалко за нас! :(

Не са 80% - 100% са!

по БНТ? Трябвали им още 9 мириарда лева чрез цената на водата,за да се намалели загубите. Правете сметка каква ще е цената, та да съберат 9 милиарда от населението.

време е брашнения чувал още да се поизтупа , все нещичко ще пусне...

Като няма вода---пийте вино! ...Марин Антоанетов :))))

връзвайте на Ото Скопения,само мърси форума.

От какъв зор ще плащаме за нещо, дарено ни от природата на разни западноевропейски дружества? Да ги правим още по-богати? Ние ще плащаме а друг ще поръчва музиката??? От какъв зор задължително трябва да купуваме западноевропейски скрап за оборудване на пречиствателни централи на тройни цени?

ще сбираме задружно пари за нови коли на шефовете на в и к ,ама уж за подобряване на в и к мрежата ,ами парите които се събираха досега къде са бе боклуци????

Бентли, Мерцедеси, Ланд Крузери, Мис-ки, силикон...а ВиК мрежата остава тази, изградена от всички нас още от времето на соца!

По този безмозъчно порочен начин могат да се формират стотици изсмукани от пръстите такси и таксички/налози/. Мирише на чист монополен феодализъм. Май ще трябва народът да спретне някоя и друга клада за изедниците. Белким опитомят алчността си.

MAMИЦАТА ВИ ХАЙДУШКА.ДАНО НЕ ДОЖИВЕЕТЕ ДА ВЪВЕДЕТЕ ТАЗИ ТАКСА.

как с жена ми ще плащаме водата у дома, защото при пенсионирането ни тя беше със средна, за страната, пенсия, а сега е под нивото на бедността, а моята пенсия някога бе висока , а сега е на средното ниво! Как ще плащаме - като социално слаби или социално силни?!

Опровержение: "Не е вярно, че всички представителни политици у нас се продават! Някои вече са продадени."

до кога ще се стоварва на гърба на целия народ тежестта на управленческата немощ, индивидуалната глупост и безкрайна алчност на управляващите на всички нива и летаргичния сън на съд, прокуратура, правозащитници и всякакви други кресльовци "поборници" за човешки права!

Докато не ги избесим всичките по електрическите стълбове!

Ще си спомним ние---защо точно във Франция са измислени"Марсилезата", "Интернационала" и гилотината!:((((((( ..още малко да ни натиснат!:(((((

с въздуха не разбрах как са нещата?

И на "въздуха" ти има данъци и квоти, ти не знаеш ли, тогава помисли отново.

отде да знам, по истинските :) новини не казват

него ще го плащате, като ви Го сложат да ни управлява за 4 път

Той не ви е виновен, защото той не може да носи индивидуална отговорност и за вас.

Понякога си мисля, че за всичко е виновен Васко Кръпката. Той ни пееше по митингите: Комунизмът си отива, спете спокойно деца. И ние спахме. А те не спаха...

И най-лошото е, че не си отидоха. Ядат всепо-ненаситно и по-ненаситно. От 27 години насам потомците на луканов, лилов, младенов и джуров ни разсипват от данъци, кражби, пирамиди, закони създадени за един човек или група грабители. Трябва да ги гоним с кирки и лопати.