В ”Бояна” дишат по-мръсен въздух заради печките

До 2 пъти превишаване на нормите на фини прахови частици в атмосферния въздух е отчетено в квартал "Бояна“ в София.

Обратно в новината

Коментари - В ”Бояна” дишат по-мръсен въздух заради печките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А знае ли някой кога ще се прокара мръсната канализация, защото всичко живо е с отходни ями независимо стар или новоизграден имот е. Позор и гротеска - 2017-та година, а все едно е по времето на куманите и печенезите! Язък им за парите, постовете и т.н. луксове, като се обслужват като първобитни хора.

Уювете си да дишат мутрите от Бояна, Драгалевци и Симеоново!:)))))

Това са пълни глупости. Едно време цяла София си се отоплявахме с дърва и въглища и снега беше чист и спокойно се играеше на улицата, но тогава нямаше толкова много коли и понеже всички станаха важни и за пет крачки се качват на колите, та видиш ли твърдото гориво им е виновно. Интересно ако се върнем съвсем назад във времето когато хората са били на огнища пък са били живи, здрави и дълголетници

Госпожо, това не са пълни глупости. Когато имаме изгаряне от твърдо гориво и течни горива мирисът е различен. Аз имам наблюдения и съм бил свидетел , че някъде горят гуми и дори дрехи . Тогава да видиш що е смрад?От 10 години съм на природен газ , преди това на дърва и брикети. Няма пепел, няма палене на казани , но за съжаление сме далече от останалите европейци.

Ти нормален ли си в Бояна да горят гуми и дрехи!!!? Това може да го видиш в други райони, цитирани по долу. Всезнайко.

Не става въпрос за мирис, а за ФПЧ. Чети всезнайко.

Абе, този че е дебил е ясно, ама е ясно и че 80% от българите сме дебили, щото търпим такива като този. Абе, ДЕБИЛ, как може да вадиш генерални заключения от ЕДНОДНЕВНИ ЗИМЕРВАНИЯ? Вчера каква беше преобладаващата посока на вятъра? А днес каква е? А утре каква ще е? Бах та у бурсука!

Е дебил.За ш0000лв. з0печки,ще ги откраднат. Но друго ме притеснява,онзи ден казваше,,че социално слабитв,ще ги подпомагат с електрически печки за социално слаби.Това са хора с къщи който даже и покривите им текът,дограмите стари,духа отвсякъде,как ще се стопли с ел .печка.Живея в къща,със сменена дограма,изолирана добре и съм на парно на дърва,но не мога да си позволя лукса да себотоплявам на ток,ще ми беде невероятно скъпо и няма да се стопля ..Никакви нормални мерки не предлага този подал се на корупция предполагам,щом предлага неадекватни мерки

dancho_o@

Нарочно ли не мерите въздуха привечер в кв. Факултета?

Едно време в тези райони въздухът беше чист, но хората там пак се отопляваха така. Интересно какво се е случило, че в момента въздуха е с превишени ФПЧ?!?

Едно време не са правили замервания.

Много си запознат с едно време! Ако си от София ще знаеш, че най-чистият въздух е бил точно в тези райони, но явно не си!? Кажи едно време какво се е правило? Може би нищо!

Егати изводите от два района с отопление на ТЕЦ, един с отопление на твърдо гориво и един типично транспортен. Без коментар.

Ами защо не направят замерване във всички райони, които се предполага, че се отопляват по този начин и тогава да се направи извод.

Бояна, Драгалевци, Симеоново, Княжево са кварталите, които масово се отопляват на ток и най-много се краде по последни данни на ЧЕЗ. Те така и ги хващат, качва се техника над квартала и гледа къде пуши комин, там където не пуши в големия студ, а има хора, веднага се прави проверка. Що не дадат данните за ФПЧ във Факултето, Татарли, Абисиния???

А в Красна поляна заради циганите, които горят всичко, при норма 30, уредите измерват 500, те за Бояна ще ми разправят...

Ами селските комплексари, които заселиха София и те замърсяват още повече,ама никой не го отчита това. Освен това преди нашествието на селяните нямаше такова движение,но никой и това не отчита. Тези квартали/Драгалевци,Симеоново,Бояна,Княжево/ още по времето на социалните са се отоплявани така,ама тогава не е имало значително повишение на ФПЧ.

Имах предвид "социализма".

Направо откриха топлата вода, че през зимата хората се отопляват и на твърдо гориво, ако питат самоковското недоразумение първите и думи ще са, че колите и недобросъвестните им собственици са виновни.

Лично съм го пробвал този лукс. Имах ентусиазъм да спортувам по пътеката над Бояна, посока Драгалевци и след няколко сутрешни експеримента, направо се отказах. Теиз идиоти как живеят там през зимата не ми е ясно?! Всеки комън дъни дърва, обикновено влажни, защото се вижда стабилен стълб дим. Лошо,че и в панелките из София има много такива селски тарикати.

В Бояна дишат по-мръсен въздух заради печките Богаташкият квартал на дърва и въглища ли е само. Нали до там бяха докарали газ за ползване.

Общо взето богаташите не са чак толкова много така, че не е за чудене факта че хората се отопляват на твърдо гориво.