Македонската църква: Не ставаме българи, ако БПЦ ни признае

"Гражданите трябва да знаят, че никой не става българин, ако БПЦ като църква-майка признае автокефалността на МПЦ", казват от македонския Синод.

Обратно в новината

Коментари - Македонската църква: Не ставаме българи, ако БПЦ ни признае | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие там на Вардаро сте такъв цирк и смях, че човек може само да ви съжалява, и да не ви обръща внимание! Обаче, понеже сте изостанали в развитието си с 50 год., не се усещате какво ви чака и как ще се молите като вдовица за х-й да ви осинови някой.

ОООО, неразумник июроде, що се срамиш да се наречеш Българин? И що бре се срамите? Нима някой си е проливал кръвта за вас ( освен Българи). ИИИ прабабите / прадядовците ви като какви ще да са биле по народност, а?

Тия пък макета кой ги кара да стават българи? Някакви миражи в беловласите македонски кратуни.

те трябва да могат да си взимат независими решения за бъдещето, но никога не трябва да се допуска късането им на връкзаката като една от епархиите на БПЦ, защото това би им дало право да променят историята - историята на Охридската Книжовна Школа. Автономна Епархия е най-високото зваание, което може да им се даде.

шиптърите не са българи

Първите, които повдигнаха политически темата за признаването на МПЦ от БПЦ са от движение "Възраждане", така че ГЕРБ да не си присвояват чужди заслуги!

Като не сте българи какво правите на българска територия,югославски гюбрета?

я да видим сега как едни ченгета признават други

бпц трябва да признае първо украинската православна църква за автокефална, и чак по- подир да признае македонската !

Че от какъв зор? Укрите, като са толкова отворени, да се обърнат към Московската Патриаршия... ама и тях няма да ги огрее нещо...

Александър

Вече правят опити: https://topwar.ru/130911-preodolenie-raskola-upc-raskayanie-filareta-ili-gde-zhdat-predatelstva.html

Ще им се на макетата!!! Св. Синод да не са луди да признаят по този начин автономна Македонска Православна Църква?!? Все пак говорим за епархии, насилствено откъснати от Българската Екзархия и придадени към Сръбската Православна Църква /която между другото даже и не помисля да ги признае, от няколко години едностранно са прекратили диалога/...

БПЦ: Бюрмаджия става българин само по паспорт, но винаги си остава МакЛайн!!!