Борисов нареди спешни мерки за язовир ”Бели Искър”

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че по искане на главния прокурор Сотир Цацаров е разпоредил спешни мерки за язовир "Бели Искър", който е в неизправно състояние.

Обратно в новината

Коментари - Борисов нареди спешни мерки за язовир ”Бели Искър” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква е тази простотия" Борисов нареди проверка"? Борисов си има задължения и нека си върши. Защо трябва всяко негово действие да става новина? Ако може да ни информират кога се почесва по темето и кога си бърка в носа! Борисов...Борисов..Борисов...стига вече!

Борисов това , Борисов онова, хайде прстанете да облъчвате хората с тази Тиква. Но всъщност , защо не , та нали сме страна на тиквите , а те си харесват Голямата Тиква.

само един член от ,,резолюцията,, на европа за ,,водата,,...??? ,,..18. Призовава Комисията да признае значението на човешкото право на вода и канализационна инфраструктура, както и че водата е обществено благо и основна ценност за всички граждани на ЕС, а не стока; изразява загриженост, че от 2008 г. насам, поради финансовата и икономическа криза и политиките на бюджетни ограничения, които увеличиха бедността в Европа и броя на домакинствата с ниски доходи, все по-голям брой хора са изправени пред затруднения при плащането на сметките за вода, като въпросът за разумната цена на водата се превръща в повод за нарастващо безпокойство; отхвърля прекъсването на водоподаването и принудителното спиране на водоснабдяването и изисква от държавите членки незабавно да сложат край на тези практики, когато се дължат на социалноикономически фактори в домакинства с ниски доходи; приветства факта, че в някои държави членки се използват водни банки или минимални водни квоти в рамките на усилието за подпомагане на най-уязвимите по отношение на техните разходи за комунални услуги, за да се гарантира водата като неразривен елемент на основните права;...,,???

,,..5. установява, че когато се управляват по предприемачески модел, водоснабдяването, както и отводняването и събирането на дъждовни или отпадъчни води и другите колективни видове използване на вода, основани на фиксирани мрежи, представляват естествени монополи и олигополи, обхващащи района на управляваната мрежа, и поради това към тях не могат да се прилагат пазарните инструменти, нито инструментите за свободна конкуренция;..,,???

В Хасково от десетилетия плащат водата по 3 лева кубик, а тя е с уран и манган и не става за пиене и готвене.

Може и така да е, но там има разход на ток за доставката на водата, а в случая със Бели Искър са сложили едни тръби и гравитацията върши останалото.

d4

концесионерът да си бръкне в джоба и да отсрани проблемите. то не може само да събираш... отвреме навреме трябва и да изваждаш!

Тиква, а кога ще наредиш виновните за Бисер да влязат в затвора? Нали и там ставаше въпрос за пълна безстопанственост на един държавен язовир? Нали и там живееха хора, ТАМ ЗАГИНАХА ХОРА! Или те нали там не са шопи, а някакви тъпи кауни! Да умират!

Значи концесионерът "Софийска вода, която не е никаква софийска, а е френска - "Веолия вода", "стопанисва язовира", разбира се, ама разбира се "с грижата на добър стопанин", както е записано в договора за концесия, вие какво си помислихте ? Та французите "стопанисват" язовира, дигат цените, дерат по две кожи и когато дойде време за 5-6 милиона, за ремонт на язовира - хайде държавата да ги даде ? Много, много странно разбиране за бизнес (или чувство за черен хумор) имат западняците ?

НЕ ние сме си простаците на тази географска ширина..

Те действат на принципа: Твоето си е твое, чуждото е общо! Те на тези цени на водата, могат да носят вода от Франция и пак ще са на сметка!

ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ЗАЯДЛИВИ КОМЕНТАРИ. НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДА СТАНЕ НЕЩО ТОГАВА ЩЕ РЕВЕМ...

Поддръжката и ремонтите на язовира трябва да са отговорност и да се извършват от концесионера, а не от държавата. Дори нещо повече - Цацаров би трябвало да инициира производство срещу съответните лица от "Софийска вода" за допуснатото предаварийно състояние на язовира, което представлява реална опасност. Няма такъв концесионен договор по света - защо и той не стане обект на проверка и евентуалното му ревизиране? Въпросът е риторичен, защото отговорът е известен - поне на 20% от народа.

И защо френските крадци от Веолия не си оправят стената, а трябва пак от нашия джоб да се плаща за техните ремонти. Значи качват цената на водата, изписват си заплати от по половин милион месечно на гърба на българите, а после пак ние да им плащаме. И всичко това за да се снима Боко с Макарона. За една снимка Боко оставя на всички да ни крадат.

Просто е не сме Румъния в момента там тече разследване спрямо същата тази френска фирма "Веолия".

Защото на премиера ни, тези неща не са му ясни.А на тези с които се е обградил също.Те нали си получават тлъстите заплати,нали си присвояват на воля,че 2ммлн.са бедни и 2млн емигранти това тях не ги касае. Друг е въпроса ,ако това е стратегически обект.

Какви 9 месеца? Първия етап на ремонта беше 2003г. 14 години са минали.

А защо като концесионерът е"Софийска вода те не си оправят язовирната стена,а веднага държавата да вади пари а те само да лапат ??

Ааа, те черпят само ползите, разходите са за държавата. Водата по 4 стотинки кубика става 2 лева в София.

Според препоръка на световната банка за цената на вода у нас за гр. София цената би трябвало да стане 8,20 лв. Да залагаме ли дали ще се случи като знам слугинажа на нашите палячовци.

В България се изгражда култ към личността. Всъщност каква личност е една тиква. Значи се изгражда култ към тиквостта.

Благодарение на ББ над 2 млн. лица в България живеят под линията на бедността!

Не ББ, а собствената им глупост, невежество и липса на инициативност и отговорност за собствената им съдба е причината за да живеят в бедност.

Прав си Корадо! долу ББ !! Иначе от години Името Стефан Софянски се свързва със Бели Искър и по специялно вилата в този нац. резерват поправете ме ако греша.

Чакай сега нещо не разбирам има нЕкакъв концесионер той за какво е само да събира парсата ли и да реве вечно, че цената е ниска и сега пак държавата ще спасява положението. В това отношение не трябва ли да му се бие шута като плати и неустойки по договора?

Боко Светкавицата!:)))) ...от февруари до ноември е сричал писмото, не се знае дочел ли го е!:))))))

Нема да обиждаш център-нападателя!

Прочетох: Борисов нареди смешни мерки...

Спешни, спешни, колко да са спешни мерките? Има-няма една година!

Абе борисов, я разпореди кога да ходим да пикаем.

Е, човекът не може да огрее навсякъде! Пикай в гащите!

Без ББ не растат и тревите в БГ вече:)

Тези незабавни мерки кога ще се взимат?Този язовир е на почти 2000 м надморска височина, а вече сме началото на зимата.Кога?Когато затрупат преспите икато замръзне ли?Каквато мутрата-министър, такива и тези около него и в правосъдието!

Не, не през зимата, а на пролет, когато трябва да се напълни и се стича водата от стопения сняг.

"Незабавните" мерки ще бъдат взети при най-добро желание през април следващата година, а дали ще са ефективни? Реконструкцията на язовирна стена не е като да кърпиш дупки на асфалта.

Недейте бе джанъм, политици, управленци! недейте така! Оставете го(както си му е реда) да прелее и да издави народа. тцтццтц

Въпросът е защо Боко не изиска от френските крадци от "Веолия", собственици на язовира да го ремонтират, а трябва да е от нашия джоб. Тия мошенници трябва да бъдат изгонени с тояги, както от други страни са ги гонили. Тия са свикнали - за тях лапачката, а ние освен прескъпата вода да им плащаме и ремонтите. Е, важното е Боко да снима с Макарона и оня да му разпореди коя френска фирма да облагодетелства.

Ще чакаме да стане бедствие и тогава ще се тюхкаме !

Да но ... язовирът е собственост на френската фирма "Веолия", защо да се ремонтира с нашите пари. За да се снима Боко пак с бабоеба ли?

За всеки язовир ли ще трябва нареждане от СветиняМу?... Ха, ха, ха... :::)))

"Защо никой нищо не прави?!" "Защо нещо някой прави?!" ..една дебела сопа си трябва да му се проясни на народеца какво точно иска..

Не някой - а Баце!;) То аслъ това е единственият човек, който работи в тази държава, нали?!;) А за чий са ни съответните институции тогава, след като Той върши цялата работа... и на пожарната, и на МЗ, и на Басейнова дирекция, абе всичко на плещите му лежи, ей;)

стига с тоя Борисов -- не ви ли досраме - лизачи

"Язовир "Бели Искър е в неизправно състояние и следва да се предприемат незабавни укрепителни действия, съобщи в края на февруари тази година зам.-главният прокурор Ася Петрова." Е, поне разбрах какво разбират "отговорните институции" под "незабавни укрепителни действия" - това е в края на ноември, т.е. близо година по-късно, Баце да разпореди "спешни мерки".;) Само не разбрах конкретните ДЕЙСТВИЯ по укрепването кога ще се изпълнят?! След още една година или след поредното "невиждано природно явление" дъжд?!