Омбудсманът: Сюжетът със Стефан от Смолян е абсурден

Сюжетът със Стефан от Смолян, който бе осъден за неплатено парно в София, без да е живял в жилището, е абсурден, сюрреалистичен, каза омбудсманът Мая Манолова.

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът: Сюжетът със Стефан от Смолян е абсурден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпите чиновници, показали своята некадърност и некомпетентност, ще бъдат ли уволнени?

ИСКАВМ ДА СПОДЕЛЯ,ЧЕ И НА МЕН МИ СЕ СЛУЧИ ПОДОБНО НЕЩО. А ИМЕННО В АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯ МОЙ ИМОТ ГО БЯХА ВПИСАЛИ НА ЧОВЕК СЪС СЪЩИТЕ ИМЕНА ,НО С ДРУГО ЕГН .И ТОВА ГО РАЗБИРАМ КОГАТО ИДВА СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ ДА МИ ЗАПОРИРА ИМОТ /В СЛУЧАЯ ГАРАЖ/ И ЧАК ТОГАВА РАЗБИРАМ ,ЧЕ ИСКАТ ДА МИ ЗАПОРИРАТ ИМОТА ЗАРАДИ ДЪЛГ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ НА ДЛЪЖНИКА. СЛЕД ,КОЕТО ПРИ СЪДИЯТА /БЪЗИНСКИ/ СЕ УСТАНОЯВА ,ЧЕ АЗ НЕ ТОЗИ ,КОЙЪО ТЪРСЯТ И ОТ ТАМ В "АГ. ПО Вп." И ОТ ТАМ НАЙ НАГЛО МИ КАЗВАТ "СТАНАЛА Е ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА" И ПОКРИХА ВИНОВНИКА ,КОЙТО МИ ДОНЕСЕ НЕПРИЯТНОСТИ. И НЕ МИ ДАДОХА ВЪОБЩЕ ИНФО ЗА СЪДИЯТА ,КОЙТО Е ВПИСАЛ ИМОТА МИ НА ДРУГ. А това се случи преди 5-6 години , така че явно във тази агенция работят все още или неграмотни или некадърни.

И в случая какво са виновни от Топлофикация !? Неверните данни с ЕГН -то идват от агенцията по вписвания , Топлото са си изпълнили задълженията да си търсят парите . Иначе тоя дълг трябваше да се разпредели върху коректните потребители , така както всички коректни платци на Енергото и ВиК плащаме авантата на любимите тъмнозелени избиратели на Майчето и нейната Партия !

Груьо? Прочете ли новината. Партидата е на жената на лицето с дублираното име!!! Тя е ОСЪДЕНА да си заплаща ползването. КАК ТОРОФИКАЗИЯ ще осъди втори човек за една и съща партида!?!?!?!?! Нещо май?!?!? А?

А нещо за съдиите осъдили невинен човек? Съдиите няма ли да си получат заслуженото? Те само със свръх права ли са или какво????

Тая няма ли кой да я махне само си назначава близки на какви ли не позиции- а пред камерите аз помагам - на кой бе ???????????????

Мая - защитникът на хората!

Особено на мургавите хора ! Нали са си електорат на любимата й Партия !

А съдиите къде са сбъркали или те пак не носят вина?

То в случая излиза че виновни са от Агенцията по вписвания , ама костинбродската лъжкиня си изпълнява политическата поръчка да плюе по Фандъкова чрез Топлофикация . Те не че са цвете за мирисане , ама по този казус са си изпълнили задълженията по закона !

Неприсъствено осъждане , без знание и уведомяване на потенциалния ответник , е абсолютно нарушение на всякакви законови норми , включително на Конституцията . Ерго съдилищата от всички инстанции потъпкват законноста в България . Не е сюрреалистично , направо си е брутален ъбсурд ... А Вие , г-жо Манолова , не бяхте ли последните двайсетина години в нс и не гласувахте ли всички тези безумния , изцяло в ущърб на Българските граждани ?!!! А сега смело се борите срещу тях ;00 Това е не по-малко цинично !

Много сте прав, че е абсолютно недопустимо без известие/ предупреждение да съдят. А кой е гласувал закон/ разпоредба или друго да се запорира пенсия? И това е абсурд.

Промените в закона за енергетиката , касаещи абсолютно незаконното събиране на задълженията , са внесени от дпс и почти единодушно гласувани от останалите малоумни безродници .

България е сюреалистична държава, в която сюреалистичните сценарии са част от нормалното ежедневие. А Топлофикация ежемесечно завеждат дела с колички от папки на "длъжници". И резонно идва въпроса, ако съда печели добре от водените от Топлофикация дела, то те не се ли явяват един вид техен работодател?

А цената на парното вдигнаха с над 20%, но никой не протестира. Явно няма бедни в България.

d4

някой да посочи нещо, по сюрреалистично от държавата ни...

Абе какви са тези пост-комунистически лигавщини ? Съд , вписвания , разправии ? Отиват , изхвърлят лицето , секвестират му собствеността и точка ! Демокрацията трябва да е ефективна !

Съшност разбрахте ли какво става Топлофикация смучи от двама. А има и нещо друго същата Топлофикация не си е направила труда да се срешне с двамата Стафановци! Нещо да ви намирисва на измама която се извършва то служители на топлофикация? А българските съдии са как да кажа к......те на власта. А сега другари яжте капитализма дет искате и гласувате за ДЯСНИ ПАРТИИ! А Мая е една хитруша дето си прави ПР. Питайте я за някои други интересни случаи дето са свързан ис разни концесии дето цели села биват изхвърляни на улицата?

ало маноловата, ама грешките трябва да се плащат бе, автоматично човека да си получи обезщетение, аре умниците да си плащат за тормоза, съда даже не знае кого съди, ба си скапаната работа, такива грешки да се криминализират.

Супер си е капитализмът за капиталистите ! Бачкаторите са евтин консуматив!

Не знам изобщо, има ли друга държава, която се води правова, където някой да бъде осъден и то на две съдебни инстанции, без изобщо ДА ЗНАЕ, че го съдят... Да му бъде заведено дело и бъде даден на съд, без да дори да е уведомен надлежно за това... Да не бъде призован нито веднъж в съда и да не му бъде дадено право да се защити... И най-фрапиращото! - да бъде принуден да доказва своята невинност, вместо ищеца да бъде задължен, да докаже неговата виновност!!?

Емиграция!

"Проявената несправедливост накърнява имиджа на "Топлофикация София", категорична е Мая Манолова" Мая на топлото хич ама хич не му дреме за имиджа си.За тях единственото най-важно нещо е да има кой да им плаща и ако се налага да е човек които няма нищо общо с това така ще бъде. Ако наистина им дремеше за имиджа нямаше да плащат обезщетения в размера 2-3лв на онези които останаха без парно за седмица през големите студове.И нямаше да искат увеличение на таксите през лятото.

Добре, че и в този конкретен случай, медиите свършиха работа, раздухвайки случая и то, просто в търсена на поредната битова сензация... Лошо няма, но представете си, колко хиляди обикновени хорица ежедневно се гърчат под ударите на такива подобни държавни фирми монополисти и абсурдните държавни институции, където по принцип работят маса безмозъчни индивиди, които освен да си получат заплатката в края на месеца, нищо друго не ги интересува... Такова ни е нивото - мизерията поражда единствени и само, още по-голяма мизерия, както в материален, така и в духовен и интелектуален аспект...

САМО В "ДЪРЖАВА" КАТО БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ТАКОВА НЕЩО. ХРИСТО БИСЕРОВ ОПРАВДАН ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ ЗА МИЛИОНИ, А ОБИКНОВЕННИ ХОРА СА СЪДЕНИ БЕЗ ДОРИ ДА СА ПРИЗОВАНИ ПРЕД СЪДА ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ЗАЩИТЯТ. ТОВА НЕ Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА.

В нормалните държави, при такива "грешки", с едно "извинявай", към потърпевшия, номерът няма да мине. Тук обаче ще го отсвирят, като последния помияр! Жалко, че човека няма финансова и фактическа възможност, да ги погне всички тези дебили по веригата и да им скъса трътките от дела за обезщетение... Но, така е у нас - справедливост могат да си позволят само богатите, а бедните... абе, бедните да го духат, както е казал Цезар!

Общата вместо да плямпа излишно да отива да адвокатства на миньорите от Бобов Дол, които нееднократно излъга!

Изводите са очевидни: 1. Топлофикация София - Държавна общинска фирма-монополист, която няма връзка с главния мозък и на която изобщо не ѝ пука, кой съди и за какво; 2. Абсолютно безпардонна безотговорност и безхаберие от странна на отговорните държавни и институции, вкл. и съдебната власт; 3. Показателно отношение от страна на държавата-мащеха, към обикновения безправен гражданин. Следва и логичният въпрос: Сега, след като му разгониха фамилията на този човечец, каква компенсация му дължи Топлофикация София, за причинените имуществени щети (патите, които е хвърлил в неравната борба да доказва, че не е НЕ Е ТОЙ), както и неимуществени щети за загубеното време и изхабените нерви. Отговорът също е ясен - НИКАКВИ... Защото и идиотите от Топлофикация и идиотите от другите държавни институции, ще започнат да си прехвърлят топката, кой всъщност е виновен и накрая ще си дойдем на думата за глобалната колективна безотговорност, т.е. абсолютно НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ... А това е най-големият АБСУРД! Абсолютната власт дадена на олигофрениите, които ни клатят ежедневно и на всички нива е абсолютна и не подлежи на ревизия... Така е в Абсуридстан и така ще бъде, докато ги търпим!

Мафията работи здраво! Вече всеки могат да осъдят за каквото си поискат, без дори да има нужда от доказателства. Това на българския съд въобще не му прави впечатление! Той е велик! И внимавайте да не "накърните доброто му име", както си мислят някои, че го имат. Сега ще чуем ли за уволнен съдия! Порицан публично! Кой съдия е достоен да работи като чистачка в съда? Как се казва?

Абсурдното е, че човекът е осъден по закон гласуван и подкрепен от омбудсманката Мая Манолова. Що за компетентност и квалификация, какви експерти ползват в Парламента , след като подобни безумия са възможни?! И за капак това е продължаващо безумие, където цяла държавна машина мачка фрапиращо невинен пенсионер при това.

...нещо си се объркал, коУега! Пчеличката Мая, в качеството си на Омбудсман на републиката, се бори точно срещу този закон, както и конкретно срещу своеволията на Топлофикация София, но видимо до сега, нищо не е успяла да постигне...

Кажи тогава какви добри закони гласува Манолова, докато бе в НС?

Всеки закон използван от амбициозни и безскрупулни адвокати и прилаган от некадърни и самоуверени съдии може да бъде превърнат в беззаконие. Закачката с омбудсманката тук е доста дребнава и неточна. Да не говорим,че тук имаме и документно престъпление и въпроса е кой е изментил с егенето?

Къде и с кой закон Манолова е гарантирала правата на потърпевши от подобни "грешки" и злоупотреби? Що за защита е гарантирала на гражданите със законите и процедурите в гласуваните от нея и групата и закони? Празнодумстването без реални действия, медийните изяви след фризьор, масажист, фитнес и спа не са закрила на гражданите, а поредна властова некадърност. Какво свърши Манолова досега? Но реални резултати и завършени действия?

-Ало, топлофикация ли е? - Не! Тук е агенцията по вписванията. - А бе, и на вас да ви е.а майката!

А топлофикация ще поеме ли разходите по делото? И също така е редно да компенсира човека за стреса, нервите и изгубеното време.

ЗАЩО никой не задава ВЪПРОСЪТ: ОТКЪДЕ Топлофикация взе ЕГН-то на човека, след като той няма нищо общо с тях? Кой и от къде?

Как ще е абсурден Нормално е Нали трябва да се заработят за 13 . 14 и 15 заплата Имат пще месец и нещо да пуснат някой доказан убиец и са готови

loyola

Никой нищо няма поеме - на топлофикация и е все едно от кого ще дере парите. взема толкова много , че няма значение за разни такива грешки (за справка вижте само колко отмъкна Вальо Топлото). Теса монополист, отчитат се на партиите и затова ги защитиха със закон.

Браво казвам на Мая Манолова. Точно в това ампоа ми харесва- обществен защитник. Справя се повече от добре, но абсурдите и несправедливостите в тази държава са толкова много...

Браво на Мая. Помага на хората срещу законите, които тя гласува или тя не смени!

Добре, че човекът е свестен. Ако беше някой гад, като нищо можеше да изгони собственика на апартамента, щом е на негово име и с неговото ЕГН. Плаща си сумата по делото, с което затвърждава собствеността си и е в плюс един апартамент. А собственикът - негово чудо ничие!

Та от цялото това говорене не се разбра кой ще поеме отговорността - Топлофикация, съда, ЧСИ-то, агенцията по вписванията или както обикновено никой? Майчето и то не внесе много светлина по случая, а само си направи PR.

абонат "160660", задължения към: 22.11.2017 Сума за плащане: 11935.26лв. Сума за плащане: 251.12лв. За Стефан може, но за мангустите не може! Това е върховенство на закона нали?

През 80-те един от любимите ми филми беше "Бразилия" на Тери Гилиъм, една антиутопия. Ние всъщност вече живеем в това кошмарно бъдеще, което показваха там. Всичко е едно към едно - и тероризма, и "сюрреалистичните" грешки на държавата мастодонт, от които страдат невинни хора. Гледайте го, няма да съжалявате. А Топлофикация... какво за нея? Тя може съвсем спокойно да те докара до инфаркт, добре че човекът се е оказал със здрави нерви, за да се пребори с този октопод и да дочака справедливост.

тоталитаризмът е от 1944 г. трол, а филмът е хубав и четете Оруел, ама ако не сте разбрали от собствен опит или сте рублажии няма спасение

????? Откъде изрови 1944, рублите и всичко останало???? Едно си баба знае, едно си баба бае, нали, соросоидче? А Оруел може да е писал през миналия век, ама големите книги са големи затова, че не остаряват!

ЧОВЕКЪТ НЯМА СРЕДСТВА ДА ОСЪДИ ИДИОТИТЕ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ ! ЕЙ ТАКА, ЗА КЕФ ДА ИМ СМЪКНЕ 300000-400000 ПАРИ !!!