МЗ: Няма радиационна опасност за България

Няма опасност за здравето на гражданите, тъй като към момента няма данни за пренос на радионуклиди на територията на България.

Обратно в новината

Коментари - МЗ: Няма радиационна опасност за България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те и за Чернобил така говорихте: Яжте марули на воля.

Радиацията е полезна, тогава марулите порасваха до метър височина! Изнасяхме ги в СССР! Тогава работих в Москва, московчени бяха шашардисани какво изобилие има в бедна и нещастна България! Те не бяха миждали марула по висока от 15 см., а тук цял метър та и кусур! Все питаха, "что это, что это за чудо", в какъв Рай расте?

Две неща: Облакът е с размерите на цяла Източна Европа заедно с Украйна макар и с различна наситеност на замърсяването. Системата за ранно предизвестяване не е държавата да мисли вместо хората, а хората да узнаят навреме и сами да решат, защото наред с регулациите знанието за опасността е приоритет на всички международни актове в областта на ядрената енергетика. Мълчанието се смята за проблем и нарушение на международните правила. Както виждате руснаците отново лъжат, мажат и крият. Отравяне има. У нас също се крие. Ние сме онези, които решават, а не държавата ни. Едно време скриха от нас и ни пуснаха под дъжда на първи май. Аз бях там и видях как плъшоците ги нямаше. Ебал съм им ядрената енергия като ще се крие всяка авария. Ако беше безвредна защо крият копелетата? В Сибир нещо голямо е станало, за да прелети над Урал и цяла Източна Европа.

Забравих да отбележа: безсмислено е да взимате йод. тогава се взимаше йод, защото и радиоактивното замърсяване беше с изотоп на йода, който, естествено, влияе на щитовидната жлеза. Сега замърсителят е друг.

най-мирният атом в света... и най-здравословен.

Да, сигурно няма сега. Н о облакът е минал в края на м.септември-началото на м.ноември. какви са били стойностите тогава? Периодът на полуразпад на рутения е повече от година-към 390 дни. Вземети си хомеопатия -Рутений 30 С. Ако имате симптоми след това-главоболие, гадене, температура-несе чудете, но и не се притеснявайте, ще минат. Можете да си направите сами- вижте "вербална хомеопатия" в нета. Твърди се, че облакът е минал основно над Северна Европа, но високи стойности за засечени и в Румъния. Иначе, алтернативната руска преса-комерсант и н.газета има доста информация по въпроса. Не всички руснаци са съветци, както и не всички българи. ---------------------------------- Мамо, това е за теб. И за другите, които също бяха беззащитни. Тогава.

Майко на автора, ако той е глупав, не си ли ти виновна? Наследствено ли е или от радиацията?

Глупакът си ти. Предполагам, не си говориш с отвъдното?- Майка ми е починала. Другите, за които става дума, също. От онази, предишната радиация, дето пак я нямаше. Лека нощ и чиста съвест.

niama opasnost tai kato do momenta niama zaseceni... mi to triabva vreme be i ste badat zaseceni

От партия ГЕРБ също побързаха да уточнят, че всяка друга опасност съществува, но не и радиационна, понеже бате Бойко не слуша радио!

Почеайте да пиете само минерална вода и си купувайте йод! Не пускайте децата навън и си купете Гайгери за да проверите лично какво има и какво няма Нас червените говеда ни караха са маршируваме под Чернобилския дъжд защото не знаехме Вие имате избор!

купете си гаигер-мюлеров брояч и проверете , вместо да пишете тук глупости драги ми 80% дебилчета ...

САЩ , Русия и ЕС казват че има Опасност , а БГ Правителството казва че сме извън Опасност ???

Комундетата се скриха по дупките. Излезте бе нещастници да поемете братската съвеЦка радиация.

"МЗ: Няма радиационна опасност за България" въобще някой съмнява ли се в това ? преди 30-на години успокоението беше същото. няма никаква разлика м/у онова и това време. :-)

Шилo

Вече няма!

Всички злини идват от Империята на злото, деба техната мама мужишка, и искат да ни се натресат с Белене, а нашите телета почти се съгласиха след като са получили тлъстите комисионни.

И ДА ИМА ОПАСТНОСТ, ТОВА ДА НАС НЕ Е ПРОБЛЕМ. НИЕ ВЕЧЕ СМЕ НАВИКНАЛИ НА ТАКИВА НЕЩА.

Еее - споко бе! Това е руска радиация - най хуманната радиация в света. Тя е като манна небесна за нашите комуноиди. Полезна за здравето, подмладява и дава нови сили за лизане на руски червени задници. Да здраствует - значи. Так держат товарищи камунисты!!!

Години след Чернобил, може би над 20 потърсих по Интернет данни за тогавашното замърсяване. Не ги търсих на български защото освен безкрайни вайкания информация няма. Та общо взето информацията е малко, има карти на движението на радиоактивният облак. Не мисля, че България е била замърсена с някаква доза, която да е имала дори минимален ефект. Като разгледате картите, данните за заболявания, измерванията. Мисля, че е само истерия. Както беше казал някой по долу за случай дето един се намокрил в дъжда и умрял от левкемия. Българинът държи в себе си двете крайности. Умирам, умирам, умирам и тези са виновни (доктора, политика, световният заговор за изтреблението на българина, руснака, американците, генно модифицираната соя, невероятният стрес на който само и единствено в света той е подложен, и т.н. и т.н.) Другата крайност е, че докато яде мазни мръвки, пие като за последно и хвърля по два пакета на ден вика Е все от нещо трябва да се мре, я виж как ме замърсяват, Ран и ът ме искат мъртъв, Сорос ме убива а лошите американци, руснаци, доктори и политици как искат да умра. Таааа

Хубав коментар......макар и фалшив.

Добър анализ!

мерси за превода от руски, нямаше нужда

Реално информацията е малко. Реално е силно противоречива. Реално е имало информационно затъмнение. Реално никой не е знаел цялата истина поради невъзможността да се контролира и следи нито облака нито неговият състав, нито движението му нито промяната в състава на този облак с километрите които изминава. Не казвам, че е нямало жертви, директни и индиректни. Загинали са веднага и в последствие вероятно хиляди. Най засегнатите зони са Русия, Белорусия и Украйна. От Европа вероятно част от Норвегия, Австрия и Германия. може би и Англия. Трудно е да се каже. Нямаме данни и нямаме база за сравнение. Единствено което можем да ползваме е Хирошима и нагазаки, реално няколко десетки години след директен ядрен удар те са обитаеми. Вярно е, че говорим за различен тип радиация, но вярно е, че говорим за живот в град в който е експлодирала атомна бомба. Няколко хиляди бомби са експлодирали в последните 50/60 години по света. Опитите са били извършвани наземно, подземно, над и под водата и дори в космоса. Не може да няма никакви последствия Чернобил. Но, първо е изключително трудно да с екаже този рак от какво е предизвикан, дали от замърсяване, генни изменения, лош начин на живот или професионални натрупвания. Второ, мисля, че България се е разминала със значително ниски поражения. Трето гледайки как животните се размножават в центъра на аварията само няколко години по късно, как дивият живот там няма проблеми ( вярно е, че на всеки организъм радиацията влияе по различен начин но говорим за най/най/ най замърсената и поразена част и с вероятни продължаващи изтичания, саркофагът който уж направиха е далеч неперфектен

Ако си малоумен, това е доживот. Надявай са да е на нервна почва и пробвай първо с успокоителни.

Този Ото Скорцени / жалко, че си е присвоил името на велик човек / трябва да заеме мястото на всеки русофилистик - между двата глутеусите на бащицата Путя и за го олизва до забрава. Нещастията на страната идват точно от такива комуноиди които щом е за "големите си братя " са готови да затрият България. Проклети да са во веки.

От министерство на здравеопазването побързаха да успокоят гражданите, че положението в България вече е толкова зле, че няма как нещата да се влошат повече.

...има, има.....вервайте ми!

"Няма радиационна опасност за България" Това като е ли съм го виждал вече...

комуноидите по същия начин криеха и лъжеха хората за чернобил.

Не познавам някой който да е починал заради радиоактивно облъчване. Сигурен съм, че и скотовете пишещи глупости тук не познават. В същото време милиони булгаристанци през годините са се самозатрили от собствената си глупост и простотия. И продължават да се самозатриват по всякакви начини.

Аз обаче познавам. Левкемия веднага след работа в дъжда от радиоактивния облак от Чернобил!

Това,че не познаваш ,,някой който да е починал заради радиоактивно облъчване'',не променя факта за СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ изпепелени в Хирошима и Нагасаки и хилядите жертви на аварията в Чернобил през 1986 г.Някои ПОМНЯТ повече от 5 минути......

След като не вярвате на компетентните институции, които осъществяват необходимия контрол на въздуха, тичайте до аптеката, купете си едно шише йод и го изпийте. Тъкмо ще пукнете като кучета от собствената си простотия и ще освободите държавицата от жалкото си и безполезно съществуване.

Е , затова съм против Белене . Може никой да не ме пита ,но искам да извикам силно : Не, на проекта Белене .

Точно това е факт!.. На Мерцедеса Аутобан му трябва.. Както биха казали Бойко Борисов и Тил Линдеман, странна аналогия. Край на предаването.

През 1986 също нямаше нищо....руска му работа

този дъжд дето се лее из европа и у нас сега е радиационен

"Няма радиационна опасност за България" А бе то и в 1986 нямаше, пък какво стана...

За тия и предишните човешкият живот няма никаква стойност.

Кога и в коя държава руснаците не са били диваци и варвари?

работих в радиоактивна среда,жив съм още. Наблягайте на кабернето,чисти всичко:))

"Гордия европеец", "T-14 Армата", "Schillo" що сте замлъкнали бе?

ОтРусия точно в този момент ми се повръща, но също така виновни са тия учени дето са засекли замърсяванен и не са съобщили веднага. Нямам съмнение, че нарочно са мълчали толкова дълго и че тези които са знаели са взели мерки за тях, въпреки че "не са били застрашени".

Не ви вярвам! На времето Бай Тошо нарочно скри от хората проблема с Чернобил. Бойко не е по-различен. Ще ви спести истината, а утре и ще ви се скара, че не сте се пазили.

Никой не ви вярва,по-добре млъкнете.

Рашаните си затраяха, както по времето на Чернобил и нищо не регистрираха. Дето се казва ни чули , ни видели. У нас , като в Раша и едно време. Нищо страшно няма, само дето облако преминал Урал и обхванал територия като Казахстан и уекинко преминал из Европа. Че май и у нас. То и едно време нямаше страшно, но на Първи Май плъшоците всичките се бяха изнизали от Мавзолея. Що бе като няма страшно ги нямаше, а сега държавата пак мълчи за руската смрад. знаете ли какъв е размера на авария, която минава планината Урал и стига до Европа? Ееее деееба , стига лъгали и раздайте йод на хората. Пак ли ще се дзифтарите? В Швейцария още раздават заради Чернобил. Що бе? Тъпи ли са швейцовете? Просто злокобни боклуци пак лъжат.

стандартна пакетирана йодирана сол, що лижеш крупите с овцете

"Да бе мръсните комунисти пак лъжат" А нещо да кажете за водата с уран в Хасково или и там са виновни комунистите......

Че кой е виновен? Кой разработи мините за уран? Вие комундетата никога нищо не признавате. "Кой ми сра в гащите?" е вашата дежурна фраза. Все друг е виновен. Нагли сте, другари.

Знаеш ли за какво се раздава йод?

Калиев йодид е по-точно и се дава за да запълни щитовидната жлеза.

Събрали сме ви ПОПАРАТА с ЧЕРНОБИЛ, същите лъжи, мръсна лъжлива пасмина, но никой и от вас няма договор със Смъртта, и вие и роднините ви ще се гърците от рак!!!! ДАНО морфина не ви помогне!!!!

Мче то кога е имало!??? Ние сме неразрушими и това не ни засяга.

Разбира се че няма опасност от радиоактивния облак за българите. Нямаше и от Чернобил. Това е братска радиация, и е безплатно лечение на онкоболните. Явно руските алкохолици ни смятат за червени дебили.Чернените да, но другите не.

Не радиационна, никаква опасност за България няма!!! Майтап бе, Уйли!!!

Едно време какъв рутений имаше - 150, 180, че и до 200 стигаше. А сегашният, едва до 106 го докарват.

Все едно малко ни облъчват с лъжи и лъжлива пропаганда, сега и радиация...

Ка щяло да има. То и при Черноил нямаше ама никаква радиация поне за членовете на семействата на партийният елит на БКП. За Станишеви, Бокови, Пръмови и не малко други - но ги забравихме. Носеха им по къщите екологично чиста храна, вода и др., а ние се тъпчихме с радиация. И сега пак искат ядрена енергетика.Като пукна за чий ми е тази енергетика Някой да ми каже поне един член от техните семейства болен от рак или починал- няма. А народът мре- като моят съпруг.

Рутения не се използва в ядрената енергетика.

"Днес компанията Росатом обяви, че не е регистрирала никакъв инцидент или повреда в своите ядрени инсталации въпреки радиоактивното замърсяване с изотопа рутений-106." Явно за въпросната компания изхвърлянето в атмосферата на радиоактивни изотопи е нормална технологична практика, която е абсолютно безопасна и не противоречи на никакви еколкогични или други изисквания. Честито! Дишайте дълбоко...

я погледни кам небето и виж как те праскат като мишка с химикали. дишаи далбоко

МЗ: Няма радиационна опасност за България Абе същото ни казваха и през 1986 г.