Икеа изтегля 29 милиона ракли и скринове - убийци

Икеа (Ikea) даде нов ход на изтеглянето на 29 милиона ракли и скринове (в САЩ и Канада - бел. ред.) след смъртта на осмо дете.

Обратно в новината

Коментари - Икеа изтегля 29 милиона ракли и скринове - убийци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чета долу коментарите се благодаря на Бога, че жена ми не гледаше сама децата като малки!!! Имаме 3 деца и нито едно от тях не е отваряло без причина никога никакво чекмедже, шкаф и т.н. Има едни много удобни приспособления за предотвратяване на нежелано отваряне на шкафове и чекмеджета - използвайте ги!!! И мъже не разчитайте на жените си да предотвратят такива инциденти, повечето от тях нямат опит и въображение за да си представят такава ситуация!!!

То човек шегуваш ли се. И аз имам съм гледала три деца. Няма шкаф който да не отворят или да не дърпат до край. И приспособления слагах и какво ли не. Боклуци, Всичко се потроши от отваряне и затваряне. Отказахме се. Докато не изрови всичко не мирясва. Все пак аз не съм с униформа и пистолет да гледам деца. Всичко им позволявам да видят. Свободни да растат. Пък и нищо не можеш да предвидиш напълно. Има всякакви луди ситуации. Утре на улицата пък съвсем не мога да го спася.

Заради тези умни задокеанци се въведоха правила: Моля не яжте електроуреда и не миите в миялната тостера. Макдоналдс сложиха картони на чашите с кафе, щото пише че пари, ама тези мозък нямат никакъв. Сега горите плачат от тъпотията им. Не е новина това. Икея са супер, ние сме по лъскавото,затова хейтите. Ми измислете нещо като не ви харесва. В т. ред в Арон, Зоната и Айко само уникати...

Шило

Не знам дали е виц, ама четох, че на пазара им са били пуснали и клавиатури с клавиш "any key"

PekoHcTpykTop

Най-якия случай (реален) е моторна резачка, на която в инструкциите за употреба е написано "да не се правят опити да се спре с полов орган". Явно е имало прецедент. :D

В ШВЕЦИЯ И Е САМО ЦЕНТРАЛАТА :)) ... ВСИЧКО ДРУГО Е В АЗИЯ :))

Иначе колониите какво ще правят??? Ще мрат от глад!

Имам различни мебели от Икеа, включително подобен скрин. И той, и високите библиотечки имат механизми за закачане към стената. Всеки скрин ще се обърне като се увесиш на най-горното му чекмеджа, ако не е закрепен. Дори празен гардероб с големи врат може да падне напред. Няма значение на кой производител са.

аз искам един ще го застопоря

Изтеглянето на 13 милиона души...Хора ли изтеглят или шкафове, или става въпрос за писане в нетрезво състояние...

беден ганио са в икеа по два лева обяда

На тези скринове изрично пише да се хващат за стената отзад. Ама кой да гледа. И у нас имаме и е супер удобен и добре направен.

изчетох коментарите и реших да експериментирам с моя сто годишен скрин с 4 чекмеджета от ясен. Та така- отворих чекмеджетата натъпкани с дрехи, натиснах първото опитах и с второто , е не помръдна! По надолу прочетох,че кой и да е скрин се обръща с отворени чекмеджета. Не, не всеки, а всеки с не добре изчислена маса на основната контрукция, съотношение на височина спрямо широчина и т.н. Проблемът е от Калпави конструктури, спестяване на материали и разбира се нечетящи потребители. Имам опит с Икеа единствено със скъпоструващата им кушетка, която за Бога как е направена, но скърца от самото начало отвратително, добре докарана като дизайн и нищо повече... е няма да купя нищо повече от там.

Едно време в "специалист по всичко" имаше услуга обезшумяване на скърцащи кревати. Явно и тогава е било проблем. Може би по голям отколкото сега, съдейки по демографските показатели.

Я сметни ако всички скринове, гардероби, спални и т.н. бяха направени от ясен, бук или дъб, недай си Боже от орех, или иначе казано от широколистно масивно дърво колко дървета щяха да отидат "под ножа" и какво щеше да стане с гората???

Никой не иска всички мебели да са от масив. Явно не си ме разбрал. Исках да кажа, че преди сто години майсторите на мебели са помислили за всичко. Днешните конструктори са далеч по-калпави въпреки цялата техника. И от МДФ, и от пластмаса, и от каквото си поискаш , трябва така да изчислиш конструкцията,че да бъде безопасна. Междудругото опитах и с гардероба с отворени врати да го обърна - е не става, ама и той е на близо 100 години. А някой замислял ли се е за производството на ламинирани плоскости - колко вредно етова за екологията и колко години са необходими за разлагането на съвремнните ни мебели с тия изкуствени и химически съставки в тях !? а да не говорим ,че всяко съвременно производство е враг на природата... та толкова за масива и изсичането на горите...

Ами опита ти не е добър. Издърпваш напред само най горните чекмеджета. Слагаш в тях нормални неща: ключове, стотинки, ножици, такива. После натискаш надолу най - щръкнала част. Сякаш малко дете се е хванало и виси направо с цялата си тежест на чекмеджето. Но детето е малко , по -ниско от скрина и виси на чекмеджето. Пробвай. Лесно се обръща без особен зор !

Много са си хубави мебелите на Икея Тичам да купя едон за тъщата Утре ще я застраховам

ТОЯ МОДЕЛ СКРИНОВЕ СА СИ ОТ ВЕКОВЕ В САЩ - ТИПИЧЕН АНГЛОСАКС МОДЕЛ - ВСЯКА КЪЩА ИМА ПОНЕ ПО ЕДИН .. А ИКЕА СА КАТО ГЕЙПЪЛ .... ИНОВАЦИЯТА И ХУБАВИЯ ДИЗАЙН СА В НАЧАЛОТО - ПРИ ГЕЙПЪЛ НА ВСЕКИ 15 ГОДИНИ ПРЕДИ СТИВ Abdulfattah Jandali ДЖОБС ДА ПУКНЕ - СЛЕД ОСНОВАВАНЕТО - СЛЕД ТОВА Е ПО ИНЕРЦИЯ - ШИРПОТРЕБА И РАЗДУХВАНЕ НА ИМЕТО И МАРКАТА :))

Абсолютно раздухване на името. Сигурно в една стотна от продуктите им може да се намери някаква естетика. Останалото е грозно и евтино, въпреки че излиза скъпо на наивниците, които робуват на марки.

Много важно, че Малм на шведски е Malm, нали, дировци дирноцови подирчени!? Явно шведите освен собствената си страна се опитват да затрият и света!

Пресен пример: врата на ПАХ от сглобка пада при отваряне върху дете..явно сглобката не е на ниво, а тежестта за детето е огромна...Тук ше спомена, че Customer servica на Ikea за нищо не става

си заварями скриновете за винкел.Бием в кирпича две желиза и после с електрожена . И свекървата още жива! Почваме от икеа да си копуваме иние!

Чекмеджетата на скрина са на релси, лесно се дърпат и прибират, имат и ограничител. Достатъчно е да издърпаш горните две и центъра на тежестта отива напред и целият скрин пада напред! Задължително е да се захванат за стената. За тази цел на задния панел има планка която посредством винт и дюбел са хваща за стената.

...обаче хората не четат инструкции и айде! Всички мебели на въпросната компания с височина над 97 сантиметра трябва да бъдат застопорени към стена. Обаче Чукча писател, не читател.

този шкаф от талашит да бъде продаван извън колхозия? не е нормално такъв шкаф да съществува!

Икеа са смотани,но тези американци май нямат никакъв мозък.Утре ще осъдят някой,че им вали или им духа.Пълни африкански тъпанари и англосаксонска измет.

Ти па си много убав. Купи си руски, те не падат.

Винаги съм се чудела кой купува тези грозни сандъци и щайги, които от Икеа наричат "мебели" ?!? ... Апропо, деца без родителски надзор, стават жертва на какви ли не злополуки, така че точно пък за това Икеа няма как да е виновна...

Не са виновни скриновете, а ТЪПИТЕ американци, за които е закон детето да бъде оставено да се развива свободно, т. е. да прави каквото си иска. Не случайно на найлонови пликчета 5 на 5 сантиметра има надпис да не се слагат на главата щото има риск от задушаване, а на костюмите на Батман за Хелоуин изрично пише, че не дават способности на носещия ги да лети. И това е водещата световна нация. Сбирщина от пълни дебили.

... да, ама са само 69%...

Това нещо съм го виждала с очите си с моето дете. С друг скрин не на Икеа. Дърпа най - горното чекмедже и се надига на него, хваща го и се набира за да рови вътре. Върху скрина имаше огромен плосък телевизор. Цялото нещо полита напред върху детето, пада телевизора и се обръща целия скрин. Аз стоя на половин метър до детето и не можах да реагирам, за секунди. Слава богу малката се дръпна назад и това цялото не я сплеска. Телевизора отиде, Не ми пука естествено. Оттогава телевизора е закован със стойка на стената. Скрина захванат със скоба за стената и той закован.

Да добавя че малката тогава нямаше 2 години.

Благодаря Ви за смисления коментар. Разказахте нагледно какво може да се случи на всеки и без да е безотговорен наркоманизиран тъпанар. Дано и другите да помислят малко, преди да избълват поредните тъпотии как всеки си е виновен за всичко. Аман от "перфектни" хора, които знаят всичко, могат всичко и винаги във всяка ситуация знаят какво да направят. +++++

Значи седиш си ти и гледаш двегодишната как отваря чекмежето ... набира!!!! се да вземе нещо... И чак когато скрина тръгва да пада се сещаш да реагираш...Да ти имам родителският инстинкт и рефлекс - на умряла лисица.

Мъжа ми до ден днешен спори с мен че това е невъзможно. Тежък , широк масивен скрин, не е особено висок и голям масивен телевизор. Детето нямаше 2 години , слабо ниско, по - ниско от скрина. Въпреки че му се наложи да даде 1000 лева за телевизор, пак мъжа ми обяснява че няма как да стане. Гледаш гледаш , и изобщо не може да ти хрумне че е възможно. Малко хилаво дете да обърне всичко за секунди. Ей, затова е статията горе. Пък вие си говорете за лисици. Аз да обясня с нас как стана.

Леле, това го пише майка ... Горкото дете! Като си спомня само какво беше, когато моят син беше малко дете - живо, енергично, доста силно и творчески развито създание, което се носеше като вихрушка из стаите ... Но аз не съм дете - и си обезопасих всичко, което би могло да представлява някаква опасност при някакви обстоятелства в ръцете на малкия човек! Чекмеджетата се връзваха, вратите на гардеробите се оборудваха с ключалки и нито един ключ никога не беше достъпен за него, всякакви стъклени и други чупливи неща бяха изпокрити и качени на наистина високи места - недостъпни за него, единственото, което остана под съмнение, беше една печка Раховец върху нисък шкаф, на която аз готвех ... И като го видях, че вече протяга вредни ръчички към горещите тенджери и ме дебне, когато се обърна ... един ден нарочно налях мляко в млековарката, оставих я на края на печката, без да включвам котлона - млякото беше студено. След което се обърнах към мивката, уж да мия чаши ... След секунда - плисък на мляко по целия под, стреснато дете пищи, наоколо цялата кухня в бяло - цирк! И аз казвам високо и отчетливо - Видя ли, че стана точно както казах - не се пипат тенджери и изобщо нищо върху печката, защото пада и се разлива! Пада върху теб и те залива теб, а също цялата кухня! Ами ако беше горещо това мляко?! Това е съвет от една много мъдра книга - "Аз възпитавам детето" на Лоранс Перну - горещо я препоръчвам на всяка млада майка и баба! Много хитри неща има в нея! )))

Както е тръгнало Икеа ще се окаже доста масов сериен убиец. Преди техни нощни лампи бяха пак убили деца, сега скринове, ужас.Скоро и от възглавниците им сигурно трябва да се пазим.

Не мога да си представя как "прохождащо дете" - значи, под едногодишна възраст, ще събори върху себе си такъв скрин, като тези на снимката само, особено пък ако е пълен с бельо и дрехи?! Какви са тия деца-гиганти в кравария, или някой надрусан родител номер едно или две им е помогнал?! Или пък самите родители, и двамата надрусани, са се сбили на тема кой от тях е номер едно и кой - номер две?! И в боя са съборили половината мебелировка, тоест тоя шкаф, щото другата половина е леглото, а него малко трудно може дори родител да го "събори" ... Нещо пак издиша в новините от кравария, може би скандалът с "многократно изнасилените" актриси и певачки преди 30 години, вече е затихнал, и сега се търси нов скандал?! ... Пълни откачалки ...

Много скринове се обръщат сравнително лесно като се издърпа напред едно от чекмеджетата, например второто отдолу нагоре и детето седне или стъпи в него.

Дядото

Не много, почти всички скринове се обръщат като им извадиш горното чекмедже и стъпиш в него, но това могат да го правят само дебилните американци, щото те геометрия и физика учат чак в 11-ти клас, ако изобщо учат.

Имах щастието да си купя от Икеа дървена масичка-табуретка. Оригинално решение, но брак. Не можеше да се сглоби без допълнителна преработка. Вероятно продуктът е върнат някъде в Европа и е засилен като втора употреба в България. Ако мине номера.

Изпратила имейл на 13 милиона души за изтеглянето.