Социалният дъмпинг предизвика протести на шофьори в Европа

Шофьори на камиони протестираха по френските граници срещу изключването на пътните превози от новата европейска директива за командированите работници.

Обратно в новината

Коментари - Социалният дъмпинг предизвика протести на шофьори в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Беата Шидло е в правото си да критикува различния подход който предприема ЕС спрямо отделните държави.На дискриминацията ако не се тури край ще има развод изглежда.Вишеградската четворка Австрия Словения и Хърватска са готови да си направят свой съюз без да се съобразяват със Макрон и Меркел.Нашия Самодържец се заел в момента с по важни дела да оправя Сирия.Тя му е легнала на сърцето в момента изглежда.Шофьорите кучета ги яли.

От Европа наляхме милярди евро в България не да ги крадете а да си вдигнете стандарта Ако си мислите че ние безкрайно ще наливаме пари а вие ще ни подбивате работниците много грешите Озбора ви е или да напуснете ЕС или да вдигнете поне на 1000 евро МРЗ. Всъщност освен България това не е проблем за другите държави

Свободен си да лъжеш другаде. Имаме баланс, защото от 2007 г България си плаща членската вноска в ЕС. Друг е въпросът, който страхливо подминаваш, че местните разбойници не плащат заплати, а робски подаяния. Ами защо ги търсиш по форумите? Те са в парламента, и неколцина си почиват на вилите.

Аахах еййй Абе и аз бих искал еднакво заплащане за еднакъв труд, ама некси го смятат за нормално тука да ни плащат 10 пъти по-малко отколкото за същото в Западна Европа

Изключително съм очарован от загрижеността на френските синдикати за социалните условия на колегите им от Източна Европа. Да бе да! :)

Да ама тях има кой да ги чуе Утре франския посланник ще привика Борисов и ще го посъветва да подаде оставка защото Макрон и Меркел искат да се снимат с друг преди изборите в България Работата е повече от сериозна

А тия да кротуват да не им пратим гръцки фермери.

малко си е гадничко когато изкуствения интелект се изравни с твоя.... добре че работя професия в която ИИ скоро няма да се намърда....

Буря в чаша вода. След няколко години, камионите ще минат на автопилот. Тогава сигурно тези шофьори, ще спорят с корпорациите за правата на роботите, които бачкат кат роби, 24ч в денонощие и то без всякакви почивки.

Напълно си прав. И всяка стачка и искане за повече и повече пари само ускоряват този процес. Стане ли по изгоден робота в каквато и да е индустрия той се имплементира веднага и хора остават без работа. Това е бъдещето. Всяка стачка за още и още пари ще ми приближи до края на света

ами не са им рязали турците 500 години главите и затова ги надигат ...

Нагли франсета! А като получават най-големите субсидии за селско стопанство не им пука за останалите! Хайде сега и източноевропейските шофьори да им блокират границите!

Хич не им пука на френските шофьори, че колегите им от Източна Европа живеят по паркингите! Другаде им е "болежката" - че чуждите шофьори им изяждат хляба. Иначе и те харесват ЕС и да има свободна конкуренция, ама ако може тяхното да не се губи!

Това, че харесват ЕС и конкуренцията, но тяхното да не се губи ми прилича на онзи милиционер, който най-много мразеше расовата дискриминация и негрите! ;-)

Елементарно е- събират се и слизат всички до един от камионите докато не им решат проблема.За стачкоизменниците бой.

Да елементарно за елементарни хора. Професията шофьор е на път да изчезне в близките години.