Меркел предпочита избори вместо правителство на малцинството

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че би предпочела нови избори вместо да оглави правителство на малцинството.

Обратно в новината

Коментари - Меркел предпочита избори вместо правителство на малцинството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изглежда ще стане същото както в Англия с Тереза Мей. Меркел ще направи избори "за консолидация", а в резултат ще получи за коалицията си още по-лош резултат.

Краят на големият началник ? Смяната на големият началник наистина е свързана с голям стрес за подчинените. Започва едно изчакване, едни анализи, едни съмнения- каква свиня ще излезе от новото малко прасенце ? Човек да не е на мястото на Борисов.

Шило

Понякога съжалявам Меркел. Съвсем сериозно го пиша.Все ми се струва, че някой наистина и диктува какво да прави в отделни ситуации.

Аз плача с едри, топли сълзи. Благодаря ти , приятелю, за добрите думи и изкреното съчувствие. Збогом.

Тъжният край на една американска марионетка.

Путин е виновен!

Може да се спори дали не е Ким.

А може да е и наш Бойко, в когото тя е влюбена! Незнайни са пътищата господни!

Фрау Меркел падна жертва на политиката си за бежанците. Вече е в Историята!

Какво си въбразява,пе някой харесва нейната политика и ще има повепе гласове.,наоротив ще падне процента.За да не я искат има причина,да се пита ЗАЩО и жалко ако не може да си отговори.

Шило

А, Шулц да не е по-различен в тази политика? Същата работа.Иначе, наистина тази политика и изигра лоша шега.

Ако бай Тошо беше на власт, щеше да му стане любовница и да и даде софийско жителство и общинско жилище. Тогава щяхме да докажем на Европа какво се казва български мъж, а не като сегашните изнежени герберасчета.

Ходи си при бай Тошо! Нали сте от едно племе?

Много ми напомня за бай Тошо, когато му (го) подадоха, оставката.

шок и ужас- меркел е виновна за топенето на арктическия лед! тя затопля климата за да могат белите мечки да мигрират на юг и да ни изядат!!!

Не си разбрал - гордата, силна, независима първа лейди на европейската демокрация падна поредна жертва на дългата ръка на Москва след Килъри.

нищо подобно москва подкрепя демократичните процеси по света и демократичните движения като Азг, евроосвободителите на Фараж и ле Пень, а това, че Германия има проблеми е просто понеже не слуша мъдрите съвети др. Шредер.

Бабо , бабо , защо са ти толкова голми ушите ?????

Пишете истината..другите не иска с нея.

Червените лисугери бълват ли бълват заклинания хаха....правят се на много набожни и хрисими чак на консерватори вече и искат пак те да пазят стадото, ама Господ ги знае какви са...лисица веган има ли бе?-вместо да лъжете, покайте се" понеже осъден е князът на този свят". Йоан 16:11

Не всеки, който не скача, е червен, душка. Поне това няма ли да научите за четвърт век.

лисицата е като вълка- козината си мени, но нрава-не. и все друг краде кокошките, тя е светица. ама сложете я на тревица, да видите, дали ще пасе...

Крайно време е тази унищожителка на християнството да избяга от сцената с писъци! И на германците взе да им светва за гадната и роля!!!

май отива на ГДР. Мноо се забавиха нащи?

направо е уникално как не разбира случващото се и че тя самата се явява проблема.. Всъщност, тя е просто една елементарна, дълбоко комплексирана женица от провинцията. Използваха болните й амбиции. Тя няма никаква неконтролирана връзка с реалния свят. Да не кажа, че няма реален контрол даже и над собствените си мисли за които липсва всяка индикация. В малкото секунди в които я изпускат без слушалка в ухото, се вижда, че тя е неадекватна по всички въпроси. Практически я държат в пълна изолация в която всеки един момент е предварително и много внимателно инсцениран. Не е единствената жертва на тази гавра. Явлението е с глобален мащаб и съвсем не започва с меркел но тя играе много важна роля за края му. "..държаха ме под стъклен похлупак и нямах обратна връзка.." - това го каза лично б. обама за службата си.

които играят Путин. Огромна разлика при т.н. импровизирани интервюта, когато демонстрира пълна некомпетентност, стигаща до глуповатост.

Путин се намеси и в управлението на Германия. Ето го бабето на картинката в поза "кой ми сра в гащите". Явно руският Император има планове за нов губернатор на Германия.

Ей няма ли да дойде демокрацията най-накрая да помете тая либерстка сган контролирана от Сорос.Хазарите си слагат лидери като Меркел,Макрон и Бойко които действат като шпицкоманда и изтребват сибсвеното си население.Долу масонската диктатура над Европа.

Не знам какво се мота бабката, та вече не си е подала оставката! Нови избори може да има, но без нея. Тя носи политическата отговорност за настоящата ситуация.

"Свободните" демократи заслужават отново да не влязат в парламента. Една партия която беше за лични свободи и в частност тази на свободна инициатива, стана партия на големия бизнес. Нищо свободно не остана в тях.

Меркел поискала помощ от Бати Бойко за изборите.Той веднага звъни на Цецо и му нарежда да остави всички важни държавни дела и да замине да помага на Меркел,речено сторено.Някъде към средата на лятото 2018г малко преди финала на свтовното по футбол между Русия и Германия ,Бойко се сеща че е поръчал нещо на Цецо и му звъни-Какво стана със задачата ,Меркел спечели ли?ЕЕЕЕ шефе ти подценяваш ли ме,естествено ,че спечели второто място .Как второ ,а кой е на първо побъркан пита наш Бойко,как кой ,съвсем в реда на нещата на първо сме си ние от ГЕРБ доволен докладва Цецо.

Хайде сега да седнад да ми обяснят онези които плюят какви са били лоши комунистите и комсомолските секретари в България,как така комсомолските секретари от бевшето ГДР са готини и точни:))))

Каквото и да прави през живота си, човек не може да избяга от себе си... Бившата членка на пионерската организация "Ернст Телман" и възпитаничка на Москва и Ленинград предпочита Сибир :)

Каква претъркана опорна точка!

Че е претъркана,претъркана е,но зависи от каква ръка-мъжка или женска.Че е упорна,упорна е,но зависи срещу кого и на кого.А там за точката вече е съвсем не ясно-къде е и на кой я дава да я бара:))

КОЯТО И НОВИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА РЕШАТ. ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА ВОДИ НЕИЗМЕННО СЛЕД СЕБЕ СИ И ИКОНОМИЧЕСКАТА, А СЛЕД НЕЯ И ФИНАНСОВАТА. ЕВРОПА Е В КРИЗА ЗАЩОТО ДВИГАТЕЛЯТ И НЕ РАБОТИ.

Какъв двигател бе приятел,след като Европа е на ПЕДАЛно здвижване и управление... ....,,пляс...пляс...педалите..."

Е що, нали това е демокрация, различност и т.н.?

Баце е напълно безотговорен за благоденствието на всемира и по специално за Германия. Какво му пречеше навреме да изпрати магьосника Цвъки при Меркел. Навреме трябваше да уреди нещата и да не се разчита на простия народ. Какво да направи сега горкана?! Ще извива ръцете на играчите по един много груб начин. Най влиятелната жена в света.

Само дето вече има и българи в Германия,които представят по друга картина. Иначе то рай бе! Да се чуди човек защо защо Меркел не е избрана с пълно мнозинство...и не си прави самостоятелно правителство.

Моля, не преиначавай думите ми! Никъде не съм казала, че Германия е рай! Употребих умереното прилагателно име "добър" като оценка за политиките на Християндемократичната партия. Сравних политиките на тази партия спрямо миграцията в Германия с политиките на социалдемократическата партия, зелената партия и "Алтернатива за Германия". Старала съм се да бъда ясна, точна и съм се базирала върху фактите. В Германия никога не печели която и да е партия с абсолютно мнозинство. Това го има само в авторитарно-тоталитарните общества, където Господарят казва какво трябва да се върши, а пролетариатът изпълнява и козирува. :-)

между "абсолютно" и "пълно " мнозинство? Не манипулирай,за да си прокараш тезата.

Всички ние трябва да работим за България, но да мислим със своите собствени глави и да не преповтаряме изтъркани опорни точки. Не е хубаво да се обобщава от рода на: "Западът иска да унищожи България." Или: "Всички партии на Запад и в България са купени и се употребяват от соросоидната секта на глобалистите". Твърде е елементарно, за бъде вярно. С подобни генерални заключения се отдалечаваме от истината, която никога не е ЕДНОЗНАЧНА а и ОБЩОВАЛИДНА! Колкото хора, колкото народи, колкото манталитети и нрави - толкова и истини!!! Всеки носи своята истина в себе си. Та ако погледнем всеки българин си е отделен индивид, има различни мисли, цели и ТЪЛКУВАНИЯ - ОБЯСНЕНИЯ за реалността, за политически констелации и т.н. Затова съществуват толкова различни партии и обществени движения, за да защитават многобройните гледни точки. Светът е пъстър и интересен. Представете си всички ако изглеждаха еднакво и мислиха еднакво каква тъжна картинка щеше да властва. Хората и народите трябва да намерят общото, което ги обединява а не да търсят на всяка разликите, които ги разединяват! Но пред всичко стои разбира се моята и вашата родина - БЪЛГАРИЯ! Приятна вечер на всички.

Социалдемократическата партия на Германия не се различава много от зелените. Председателят й Шулц за разлика от Меркел е за БЕЗУСЛОВНО приемане на всички бежанци, за въвеждане на майчин език в училищата, за носене на бурки дори в училищата, за строенето на нови джамии. Тази партия и Зелените все едно са си "плюли в устите". И всичко това го правят, за да са на власт! За разлика от Меркел, те не настояват мигрантите-мюсюлмани да учат езика и да се образоват- колкото по-необразовани и неразбиращи езика мигранти, толкова ПО- МАНИПУЛИРУЕМИ! В Бавария е на власт партия-"посестрима" на Меркеловата ХДС - т.н. ХСС (CDU), християн-социален съюз с председател Хорст Зеехфер (Horst Seehofer), който е още по-краен към бежанците, настоява за законово определяне на квота -максимум за приемане на бежанци в Германия, ратува за признаването и зачитането на европейските и християнски ценности от мигрантите с мюсюлмански произход. ХСС се обявява срещу бурките, срещу безразборното строене на джамии, срещу използване на мюсюлмански религиозни символи в училищата и светския живот, дори срещу носенето на кърпа на работното място!!! Междувременно същите ценности изповядва и Меркел, колкото и да не ви се вярва! Така, че преди да оплювате Меркел, помислете каква е АЛТЕРНАТИВАТА! Зелените и социалдемократическата партия на Германия се държат точно като БКП/БСП! Безпардонно обещават на гражданите социално равенство и много други фантасмагорични небивалици, за да бъдат избрани на власт! На хората в Германия също им приятно да слушат хубави думи и много от тях им се хващат на въдицата (както в България), а когато дойдат социалдемократите на влас, то те разбиват икономиката, извършват партийни чистки, назначават свои хора навсякъде, докарват огромен бюджетен дефицит! След това плячкосване трябва да дойде на власт дясната партия, за да им оправя бакиите. Сега разбирате ли защо Меркел има такава подкрепа?!

Партията не Меркел е много по-социална дори от Социалдемократическата Партия и Зелените. В Германия образованието е безплатно, студентите ползват големи намаления навсякъде, грижата на държавата за инвалиди, възрастни хора и хора с различни умствени способности е изключително голяма!!! Добре финкциониращото социално и здравно осигуряване допълва гореописането. Здравното осигуряване също е на много високо ниво - след като човек си плаща задължително здравните осигуровки, получава добро здравно обслужване, всички операции са безплатни, предписаните лекарства, независимо от цената са БЕЗПЛАТНИ по аптеките срещу рецепта! За всички тези неща ратува Партията на Меркел, не си мислете само, че те са дело на социалдемократите и социалистите!!!

това CDU не е ли точно партията на Бате Бойко - основателите на Герб ..

Никаква оставка! Още 4 години да управлява! Меркел е най-голямата брекзитърка!

Британците се махат, защото според тях имало ревизия на резултатите от втората световна и трябвало те да се съобразяват с победената Германия. Обаче явно не осъзнават дълбочината на проблема, защото в Германия управлява кадър на бившия (уж загубил студената война) източен блок и член на германската комунистическа партия. Същия кадър е и председателя на европейския съвет. Ето го светлото комунистическо бъдеще - ликуй народе.

има ли нормални българи,които не се гнусят от т.н. германци?

Бай-бай, бабо :)

благодаря. бвп на германия 2005г. 2. 861 трилиона долара. бвп на германия 2016г. 3 467 трилиона долара. а за тази година 40 000 000 000 долара излишък в бюджета.

банките, медиите, и стъкмистиката винаги са играли голяма роля в зомбирането на гоите! догодина колко даваш, с помоща на софтуера на dw? ако не беше vw...

вижте нарастването и при властта на ким... ориентировъчно само. а и при мугабе. все един и същи строй... като този на хонекер

е, като си пишем за един и същи строй, ето 2012г. начало на мандата на путин бвп на россия 2.132 трилиона долара. 2016г . края на мандата на путин бвп на россия 1. 283 трилиона долара.

това е така,но не значи "благодарение на меркел",а "въпреки меркел"

След Джамайка-Ром коалиция сега конвулутът Ангела Мугабе обмисли предаването на властта : "Искам искрено , но Народа и Президентът ми наложи да слугувам , ох , ах , ех ..." Но вкусът на ром когато си на власт - изумителено ! Куба-Либре он дъ рокс ! Общо взето , Ангела Грейс Мугабе ще е винаги интересна за един неочакван поврат след нейната китайска револуционна стратегия един народ-един избран . Ако още Маргот Хонекър щяла да е под живите , сигурно би й пуснала от аржентинска подводница една поща със един поздрав чрез уникат пощенска фелд-карта подписан лично от Феликс Джерджински . Така , чакаме какво ще е решението на конвулутът Ангела Мугабе или по-скоро какво да се случи в тази незначителна изглеждаща сграда с червените тухли . Като физик от Лайпциг , гаранция за все възможни атрибути като престолонаследничка на Ерих Хонекър тя си има от Фрунце Академия в Москва . Но какво ще е решението както на Даунин 10 , така на Елизе ,както и в Ню Юрк , Доналд Тръмп Тауър ? Освен това , какво ще кажат сталинисти-маоистите в собствена и партия Христиан-Демократически-Съюз : Марш-марш или назад-назад ли ?

Абе умник, БВП не се смята в абсолютни числа бе $2,861 in the year 2005 is equivalent to $3,515.92 in 2016 Prices in 2016 are 22.9% higher than prices in 2005!

а бе някой многознайко знаели колко години меркел е начело на германията?

АКО МЕРКЕЛ ИМАШЕ ПОД РЪКА ГЕЙОВЕ КАТО 3-ТЕ ПАТРИОТУТКИ МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИ КАБИНЕТ :))

В партията и никой не мисли, че тя трябва да остане канцлер. Това бе решено още преди избори. И тя знаела това, но мислила, че изиграе всичките.

Правилно. Първо пробва да направи коалиция за някакво прилично мнозинство иначе провителството й няма да може да работи. Щом няма кандидати да работят с нея- те ще са виновни, ако сегашното невиждано високо ниво на икономиката им тръгне надолу, поне да се знае кой кой е в тая ситуация. При евентуални следващи избори пак ХД ще спечелят най-много и пак ще има същата картина, така че е безсмислено другите да го правят, но щом са мераклии...сигурно им е омръзнало да живеят най-богато в цяла Европа и не само.

Така е - другите са виновни, че изкуфялата баба с идиотските си политики не успя да събере достатъчно проценти, за да врътне правителство само с един партнер. А тва, че Германия е в чудесна форма е истина, само че се чудя дали тая убавина няма нещо общо с факта, че цяла южна Европа е в криза като контрапункт?

Като чета глупостите, които сте написал/а, изобщо не се чудя, че се чудите-то липсва всякаква логика в творението ви. Е, както и да е.

Не знам.Този Мартин Шулц?? Да не стане според поговорката"ела зло,че без тебе по-зло".

Точно, той е против депортацията на имигрантите, така че от трън та на глог.

Алтернатива за Германия ще вземат големи проценти и може да се намесят решаващо.

тъй тъй точно се навършва юбилей на болшевиките и на нацитата-социалисти до година две викаш да го отпразнуват като хората оф те им викаха фашисти на тия да де се тая

Погледнете ѝ ръката, Меркел си гризе ноктите, това е разстройство на личността, тип невроза, нарича се онихофагия.

и аз забелязах! направо ще си изяде ноктите! гризе ги с клепачите , та трици фъркат! иначе и диагнози поставяш, неща.стнико!

гризе ги,защото знае какво е направила...

Меркел има в резерв предложението на ИД към нея, да заеме пост на министър на пропагандата в ИД.

Падне ли Меркел с Банкянския е свършено... Що не се поучи от нашия КАПО ДИ ТУТИ КАПИ, как успява да организира останалите лапачи за "стабилно" управление - т.е. денонощно баламосване, лъгане, и крадене на електората (или поне на 80% от него)

Нее, по-важен е Юнкер.

БОЧКО , ГЛЕДАЙТЕ МАЙКА МЕРКЕЛ И ИЗЛИЗАЙТЕ ДВАМАТА С ЦЕЦО ФИЗКУЛТУРНИКА И ВИЙ ВЪВ МАЙЧИНСТВО :))

На нови избори, тя се надева саму на фалшификации, щот ое явно, че нема кой да я избере повеке. Това й е надеждата. Какви нови избори, тя пропадна на избори само преди 2 месеца. То избори до дупка, докато й нагласът резултаттите явно... Като не я искът ората, да си оди!

точно така е,роkcана! последната надежда за меркел е фалшифицирането-иначе може да стигне до europeische Gerichtshof!!!

КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ, КАКВО Е СВОБОДА Вгледайте се, моля Ви, в живота си. Нима сте СВОБОДНИ хора. Не, не сте. В представителната "демокрация", психо-соматична диктатура като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (който е скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура), Вие сте ОБВЪРЗАНИ с хиляди (физически, ментални и емоционални) вериги (пълно ограничение), наложено върху теб от алчни с болни мозъци ШЕПА "хора" (представителни политици и духовници). Може да НЕ си давате СМЕТКА за това - неприятно е. Може да НЕ го ПРИЗНАВАТЕ - боли. Това обаче НЕ променя нещата, Вие сте РОБИ (биоробот - стока - предмет). За да влезеш в СВОБОДАТА и демокрация, ти ТРЯБВА да ПРИЗНАЕШ, че си РОБ, че робството е дълбоко ВКОРЕНЕНО в теб, че то ТРЯБВА да бъде ПРЕМАХНАТО. Това ПРИЗНАНИЕ ще ти ПОМОГНЕ да се отървеш, да се ОСВОБОДИШ истински. СВОБОДАТА и демокрация ПРЕДЛАГА съвсем РАЗЛИЧНА перспектива. Тя НЕ е революционна, а бунтарска. Бунтьт ПРЕДПОЛАГА индивид. МОЖЕШ да се бунтуваш сам, без никаква партия или организация, по СВОЙ, неповторим начин. Запомнете добре - СВОБОДАТА и демокрация НЕ означава борба ПРОТИВ обществото, тя се СТРЕМИ да отиде ОТВЪД него. СВОБОДАТА и демокрация НЕ е антиобществена, тя просто няма НИЩО ОБЩО с фалшивото и фасадно общество, създадено от "представителната" демокрация, ШЕПА "хора" - привилегирован елит и паразит. Демокрацията, даже и орязана - Швейцария, Исландия НЕ е ПРОТИВ робството, демокрацията е за СВОБОДАТА, за една РЕАЛНА свобода за ВСЕКИ гражданин тук и сега, всеки ден. ЦЯЛАТА ВЛАСТ на ШЕПА "хора", представителни политици и духовници е РОБСТВОТО в представителната "демокрация", а НЕ политиката. Постоянна власт и реална информация за ВСЕКИ гражданин, това е демокрация. Да се упражнява ПОСТОЯННА ВЛАСТ от ВСЕКИ ГРАЖДАНИН при наличието на реална информация за ВСЕКИ гражданин, и да се носи ВИНАГИ от всеки гражданин ОТГОВОРНОСТ за СВОИТЕ постъпки, това е демокрация и свобода в 21 век.

"Демокрацията е обществен договор, при който, малка групичка от мерзавци управлява тълпа от идиоти ... " Виждаме го навсякъде, с малки изключения! Останалото е за ДОБИТЪКА, пардон ДЕБИЛИТЕ!

какво доживяхме в тия интересни времена. велик везир на европа да е германка, а не английската кралица... меркел има нещо против малцинствата? защо не направи едно правителство с поканените и интегрираните от самата нея? вчера гледах медиите на биг брадъра и четох по устата на един пишман професор, който каза, че и без меркел, социалистите ще се справят... с кого не каза. "левите" така изиграха "десните", в тая борба за природен климат, че... меркелауакбар сама не знае накъде, което не е никакво чудо, след като винаги са и подсказвали..

Меркел е Класа . Представете си Меркел и Германия - Правителство основано на Маркел , Волен Сидеров , Валери Симеонов и Каракачанов ? Не е ли Смех ?

хайде доуточни се, кои, кои са dybil

Ти си глупак и плямпаджия! Верно?

Опасявам се, че българското председателство ще премине под сянката на драмата около политическата криза в Германия и на Танте Меркел няма да й е до снимки с Геройко. Хич не му върви на Геройко - едно дето БСП му клати държата, а сега и тия неудачи на Меркел.

И в Германия явно има две позиции по въпроса за бъдещето: 1. Едните (либералите) искат да свири Гръцка музика и Банкета да продължава, с мотото "А след нас и потоп!". 2. Другите са консерваторите, които искат да съхранят ПОНЕ някакво ПРИЛИЧНО бъдеще за своите ПРАВНУЦИ. Кой ще победи не зная, но войната между двата типа бандитски групировки, ще бъде безмилостна и ще се води във всички страни в ЕС и по света. Дошло е време разделно ...

Колко ти трябва бе Меркел да проумееш , че си нещо повече от безполезно , ти си вредно.

Надява се на по-добър резултат ли, точно като Борисов. И той очакваше мнозинство да има и да управлява самостоятелно.