Съветват Ердоган да преразгледа членството на Турция в НАТО

Главният съветник на Ердоган Ялчин Топчу смята, че Турция трябва да преразгледа членството си в НАТО, тъй като алиансът води враждебна политика спрямо Анкара.

Обратно в новината

Коментари - Съветват Ердоган да преразгледа членството на Турция в НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да са маа от НАТО и да формира башибозук !!!!

abasador

P.S. пропуснах, да отбележа, че в статията описаната публична академична лекция на българският премиер господин Борисов в Университета за национално и световно стопанство, много ми прилича по стил на трезвите, прагматични, прости и нелишени от проницателност речи на ментора му другаря Живков. Само така господин Борисов, той и бай Тошо бе супер специалист по всичко и даваше направления ня родната ни енергетика, химия, металургия, селското стопанство и... и... и изобщо. Лек ден.

abasador

какво, би станало ако Турция напусне НАТО? Бих казал, че някои страни членки на съюза като САЩ, Германия, Франця и ... тези са дотатъчни, задължително ще преразгледат отношенията си с Турция. Едно от малкото неща, които биха направили, ще спрат и ще си изтеглят индустриално-производствените си технологии. С направената първа крачка, Ердоган върна страната си 50 години (минимум) назад, а сега ако излезне от НАТО с още 50 години. Естествено, единствено му оставя решението да се хване под ръка с другият диктатор другарят Путин и да си подаряват взаимно... юрганчета. Лек ден.

Без НАТО,Турция ще пропадне икономически,щ бъде изолирана и превратите ще бъдат нещо обичйно!Никой няма да остави Ердоган да се прави на велик диктатор!

уфф..а дано! Да ги ритат оттам час по-скоро! А после да идват кюрдите и да се свършва веднъж завинаги с Пуйка. А Ердо да свърши като Саддам и Кадафи.

Последният (опит за) преврат им дойде точно от НАТО. Платен и проектиран в САЩ, осъществен с ресурси на базата Инджерлик. Не съм им фен на турците но имат правото сами да определят съдбата си.

Натам вървят нещата! Разпад ще има не само в ЕС, но и в НАТО и това е неизбежно, защото всички структури, чрез които се осъществяваше американската доминация в света ще бъдат разрушени след слизането на Вашингтон от върха, а той самият вече крачи надолу!

тоа па..умно.. Гладна музилка разпад на ЕС и НАТО сънува. От НАТО са излизали и други държави, и после са се връщали. Само москалските опорни точки твърдят, че един като излезе или го ритнат и целия съюз се разпада като къщичка от карти. Пращиш от акъл ушанке.

И тия започнаха да вдяват, че са презряни като нас от говедата.

Мисля, че подобна стъпка на Турция ще има много повече ползи отколкото загуби. Ако Турция излезе от алианса ще се разкъса фланга на НАТО както на изток, така и връзката между Европа и Мала Азия и ще смекчи значително мераците за военни конфликти и заплахи на тези държави в него, които реално взимат важните решения. Това може да означава повече спокойствие и мир в региона! Щото Столтенберг едва ли може да разчита на България или балтийските тигри за да сплашва Русия ако Турция запази неутралност. Най-добрата позиция, която може да заеме Турция е да е неутрална страна и да не членува в никакви военни съюзи, за да маневрира в конфликтни ситуации и да защитава своите интереси. Съгласете се, една стабилна Турция автоматично носи стабилност и за Балканите!

Шундин и Ердо могат да дадат началото на една могъща руско- турска империя, която да завещаят на Кадиров! Треперете западняци!

Bсе повече се говори за военна намеса на HATO към Tурция , това още повече повдига духа на турското общество наследен от първата им победа срещу Aнглофренският империализъм през 1915 година . Cегашният Aмерикански империализъм също няма да успее, защото срещу тях е неотклонно, оформено патриотично ,национално турско общество.

общество или народ? А бе теб местан ли ти е преподавал български?

НАТО/ОТАН/какво ли значи пък отан/...Няма Акъл Тази Организация/кукла на конци/.

ОТАН е НАТО на френски.

на ляво и на дясно, с една дума в нато има и гейчета. за да не се мъчат арабите да четат

Благодаря..

НАТО и ЕС са съюзи на християнски държави и там място за "рязани" няма!

Ееехх, 80% българиии! Винаги сте готови да хвърлите калпака и да сложете я ушанка, я фес, я бомбе!

пo-добре е от овчарски калпак.

трябва човек вазелинче да си приготви а ти приготви ли си

ердоган вече е нашия президент,не ни трябват нашенски недоклатени мижитурки и крадливи дебили.

Ердоган има основание да иска излизане от алианса ,особено след преврата който му спретнаха американците ,управлението на пуча беше именно във базите на НАТО и основно в Инджирлик ,идеологическата подкрепа пък идваше от Гюлен в САЩ ,само ,че този път не направиха добре сметките ,не отчетоха факта ,че Ердоган беше прочистил армията от своите противници и тя нямаше необходимата подкрепа както при последният преврат на генерал Еврен ,сега турската армия е по-въоръжена ,по-многочислена и боеспособна от армиите на европейските страни взети заедно ,разполага с огромен мобилизационен резерв какъвто натовските европейски армии нямат ,те не могат да съберат и един запасняк ,както е и при нас .

Говориш глупости. Реалната война няма да е като предишната(II световна), да се разгръщат фронтове и т.н. Това е вече война на технологии и повечето стари европейски държави са способни самостоятелно да се справят с Турция. Но ние какво правим

Ще умра от смях. Ти бил ли си войник?

Абе Ердоганя си го влече орталъка с Путя и те това си е. Днес с "рубашки" - утре с ватенки...! Единия си мечтае да възражда Османската империя, другия СССР - лика прилика! Един дол дренки - като едно време Сталин и Хитлер.

..." алиансът е не само военен блок, но и нова форма на колониализъм, политическа и икономическа зависимост - май само ти не го знаеш!

Защото Варшавският договор (и при събитията и в Чехия, и в Унгария) начело с Червената армия си беше създаден за благотворителна дейност, нали така, както на 9 септември 1944 година, когато руските войски не се сдържаха да не навлезнат в България за да освободят българското неселение от цялата му ... интелигенция, като я изтреби, нали така!

Те и едни други двама диктатора на времето започнаха така, като първи дружки, и уж бяха големи съюзници - Сталин и Хитлер, и даже заедно започнаха и Втората Световна Война, а после всички знаем как завърши тази скрепена и с договор между двамцата дружба...

Не виждам драма в такъв развод. Това ще е полезно за България.

Шило

Полезно- няма с какво, ама не ни засяга, по-скоро. Тяхна им работа. От две години показват, че НАТО не може да разчита на тях. Особено след опита за преврат.

светни ни , кое ще е полезното , че и ние да се порадваме като теб

по-малко натовски бази край Русия-толкова по-добре за световния мир.

Нека се лепне за Евразийщината- ще му купуват скапаните ГМО- доматчета, хем.

тези от които си хапваш и ти, нали ? само ако знаеше, че до долните си гащи си в турски стоки...

kirchevo

А някой и под долните гащи също.

Това не е първият гаф на учения на НАТО. На проведеното през м. Август тази година в Румъния учение на силите за бързо реагиране на НАТО , българските войници и офицери са отказали да стрелят по поставените мишените. Българите са обяснили отказът си с факта, че опознавателните знаци поставени на мишените много напомнят на съвременната руска униформа. Организаторите на учението заявили, че сходството с руските униформи не е умишлено и се дължи на факта, че мишените са били изготвени от рекламни платна, които впоследствие не са били пребоядисани. В крайна сметка мишените били пребоядисани и ръководителите на учението се извинили на българските военнослужещи. Не съм сигурен, че българските войници щяха да откажат да стрелят, ако на мишените бяха поставени образите на някои български политици и държавници.Тук обаче случаят е доста по - скандален.

Не ни лъжи, Роско, грях е, има и Божа заповед за това.

Тази новина не е лъжа ! Първоначално е публикувана в румънски медии. В последствие е тиражирана и от други медии вкл. руски. Разбира се руснаците са се възползвали от ситуацията и са озаглавили новината - Историческа памет. Новината можеш да откриеш в западни сайтове, ако изпишеш в търсачката на чичко Гугъл името на учението - Noble Jump 17.

Русия е основният враг!

Русия е враг само за шепата предатели. Твърде малко сте за да имате влияние но сте твърде много за да успеят да евакуират всички ви с хеликоптери от покрива на американското посолство...

Като ти е враг Русия отивай да са оправяш с нея. Какво търсиш в БГ?

ами то , нато друг враг освен русия нямат...нашите по кого ще стрелят тогава, по дивите заици ли :))) пак за к.р не ставаме.

Чиста проба руски "хибрид". И сега има български военни в Украйна, но не е удобно да се говори за това...

"турската нация ще съумее да свали от себе си колониалната рубашка". Ето това наистина ми хареса. Не риза, а рубашка. С един куршум , два заека - хахахах

Има ли случай някоя страна да излезе от НАТО? В момента силните страни са в НАТО и е добре и ние да сме там! Не казвам, че НАТО е добра организация, хубава или лоша, ние почти не можем да си позволим друго отношение... Излизането на турция от НАТО има и добри, и лоши страни!!! То злото е създадено от много отдавна, когато някой умник е решил да вкарва турция в Европа

kirchevo

Много си"умен", нема що!

В интерес на истината има страна, напускала НАТО. Франция. През 1966. После се връща отново.

Dobromir Dimitrow

Благодаря за информацията!!!

Няма "излизане" от НАТО. Резака само си бълнува. Софтуера дето управлява навигацията на флотата или бордовите системи на авиацията е само за "приятели". Путьо се ебава за отмъщение за онзи свален самолет преди години и Резньо му верва. В момента в които Турция "излезе" от НАТО, нищо дето е натовска система няма да "запали", купчина желязо по хангарите, бойни кораби дето не знаят в черно море ли са или в залив близо до остров Тамбукту.

Много филми си гледал :)

Напускането на НАТО от Турция ще даде възможност на Русия да я нападне следващият път когато турците свалят руски самолет, без самата Русия да рискува да бъде унищожена от НАТО.

няма вероятност русия да обяви и води тотална война с турция ( изключвам малки конфликти ) които също са почти невъзможни. по принцип свалянето на руския самолет , а след това убииството на руския консул в турция, само по себе си бяха причина за война. причините са ,че русия е с 144 милиона население от които по официални данни над 20 милиона, а по неофициални близо 40 милиона са мюсулмани. във всички мюсулмански автономии положението е затишие пред буря. на въпрос "какво значи това ", искам да напомня само кървавата война с малка чечения, която не беше спечелена ,а беше намерено решение с формулата "кадиров". обърни внимание къде се намират тези автономии като чечения, дагестан, ингуши и т.н.. при една тотална война огънят ще пламне по целият този фланг, а в последствие армения , азербайджан и грузия. никой нормален не би запалил такъв огън до сеновала си в собствения двор. друг важен фактор е проходът "босфор", които е единствената врата на русия от черно море към света. проходът се затваря при война въз основа на международно споразумение за проходите. от друга страна точно толкова важни фактори не дават възможност и на турция да обявява война на русия. така , че в близките десетилетия очакване на воина между русия и турция е чиста фантазия.

Ердоган не е случаен държавник. Едно излизане от НАТО не значи влизане в руската орбита на влияние. Да не говорим за сривовете, които ще последват за икономиката на Турция. И тук руските кибер атаки няма да са от полза. Русия с нейната немощна икономика и ниска покупателна способност на населението не може да е алтернатива на ЕС и САЩ. Топчу да очаква уволнение в най-скоро време.

Кьорфишек ....

турската армия, която е с въоръжение и кадри на НАТО. Предвиждам скорошно излизане на Топчу от НАТО.

Когато атовете се ритат магаретата бягат щото страдат! Усещаш ли се какво направи?Просто се обади дето не трябваше! Той бил казвал!!!!!!!!!!!!!! СМЯХ В ЗАЛАТА!!!! ТИ НЕ КАЗВАШ НИЩО БЕЗ ДА СА ТИ ЗАПОВЯДАЛИ БЕ ОТ ЗАПАДА ИЛИ ОТ САЩ! И СА КО ПРАИМ? БЕЗ АРМИЯ, БЕЗ РАКЕТИ, ГОЛИ ОХЛЮВИ И ПАК СЕ ПРАВИМ НА ВЕЛИКИ! ТИ ЩЕ ИЗБЯГАШ, АМИ НИЕ КЪДЕ ЩЕ СЕ СКРИЕМ!

Продавай лаптопа, плазмата и Опела, за да плащаш на армията.

дай го тоя съвет на дебилите - българите!

той така като президент изпълняваше тая длъжност плашипутарник и ръсеше всякакви глупости! Сега бат ти хой взе да ръси глупости! А всички министри и ръководители вземат ли да изнасят лекции значи си заминават, огледай се !

Бо Бо

За съжаление Ердо, ще се окаже с повече гънки отколото нашите политици взети заедно.

Ердоган е патриот. Бай Хей е п-тка. НАТО от 25 години твори само простотии. Да бе умряло заедно с Варшавския договор. Светът щеше да е по-спокойно място. Да изтипосаш президент и национален герой на страна-член като врагове е УНИКАЛНА ПРОСТОТИЯ. НАТО не за пръв път прави такава простотия спрямо Турция - преди петнадесетина години на щабно занятие в Италия полковник Петърсън говори за вижданията на НАТО /разбирай САЩ/ за "преформатирането на Близкия изток" и показва карта, на която Турция е разпарчетосана. Турците възмутено напускат. Време е комшиите да разберат и изберат своя интерес. И ще го направят, Ердоган е патриот. За разлика от нашия путак

Ердоган е същият боклук като Путин

Стоиле,истинският боклук си ТИ.Пог- ледни се в огледакото и ще се увериш.

Ти така ли правиш ?

Мирослав Иванов: Службите трябва да се задействат по схемата Булгартабак 20.11.2017 Журналистът Мирослав Иванов коментира информацията на турските служби, че българската компания Булгартабак е част от контрабандна схема. "Това не е първият случай, в който турските служби дават знак, че стоки на Булгартабак са забъркани в контрабандни схеми", заяви Иванов в предаването "Честно казано" с Люба Кулезич. "Новото, което няма как да бъде заметено под килима от прокуратурата е, че за първи път Булгартабак директно се посочва като източник на контрабанда. Ако досега се е говорило за марки, сега турските служби директно посочват компанията" допълни Иванов. Според него това е само част от доклада на турските служби. "Но дори това, което е предназначено за медиите, е шокиращо и би трябвало българските служби да се интересуват от това, което е разкрито", допълни Иванов. Темата коментира и журналистът Асен Йорданов. "Темата не е нова. Новото е, че сигналът е подаден на Интерпол от турските специални служби. Важно е да отбележи, че продължават взаимоотношенията на Булгартабак с терористични организации в Близкия изток", допълни Йорданов. По думите му районът, в който се контрабандират цигарите на Булгартабак е един от най-горещите в света, с представители на кюрдските сили и "Ислямска държава".

Борисов каза по повод на острите думи на Ердоган по онтошение на НАТО, че с Турция трябва да се води диалог, защото тя има най-голямата и подготвена армия от всички в Европа. (Е, и че Ердоган направил много за да не тръгнат милиони мигранти към България и Европа...) И е прав в случая. Но... Това, което аз намирам за интересно е, че ТАЗИ ВОЕННА МОЩ, ТАЗИ АРМИЯ, както и подема на икономиката на нашата южна съседка през последните години, повече от десетилетие се дължи до голяма степен на ... САЩ, на милиардите, които американските правителства даваха на Турция всяка година под формата на плащания за базите, както и за модернизация на армията й!

Бил съм в армията. От много години се вярваше, че огромната и силна армия е причината да има светска република в турция. Вярваше се, че ако ислямисти се опитат да узурпират властта, армията ще поеме контрола и ще попречи на това. Е... случи се и видяхме "почти" това което се очакваше от десетлиетия, но... точно обратното за съжаление. Превратът преди година беше инсцениран, и послужи за да се обезглави точно тази сила в армията, която би трябвало да се претивопостави на ислямистите. Те победиха! за жалост

Турция и Саудитска Арабия от години водят голяма конкурентна битка кой да е лидерът на ислямския свят, и отделни силни кръгове във властта им подкрепяха радикалния ислямизъм, вкл. Ислямска държава. С благословията на краля на Саудитска Арабия младият наследник на престола Мохамед бин Салман разпореди арести на редица принцове, които де факто финансираха терористите от години. Почти всички задържани, сред които 4 действащи министри и 11 принцове, бяха доверени хора на починалия преди 2 години крал Абдула. Но Мохамед бин Салман твърди, че крайната цел е модернизация на страната, включително изповядването на по-умерена форма на ислям. ""Съвсем доскоро Саудитска Арабия не беше такава, каквато е днес. Допреди 1979-а целият регион беше различен. Ние искаме да се върнем към това, която бяхме. Умерени възгледи, ислям, отворен към света и другите религии", заяви престолонаследникът на Саудитска Арабия."

Военните могат да спечелят война (или да я загубят), могат и да направят преврат при определени обстоятелства и дори да оглавят държава(та), но военните по правило не могат да управляват успешно задълго, аз поне така мисля! Изключенията само потвърждават правилото, когато някой такъв военен лидер, генерал проявява изключителни други умения, управленски...Просто защото става дума за други качества и умения при управлението на една държава, която не е диктатура! А ние знаем как се приемат диктатурите в съвременния свят... С други думи - военните, военната мощ може да са гарант за стабилност и от там - благополучие на държавата, НО ТЕ САМИТЕ И САМО НЕ МОГАТ ДА ГИ ОСИГУРЯТ! Те са необходимо, и то не вече толкова много както преди, но не и ДОСТАТЪЧНО УСЛОВИЕ!!! И има доста добри примери за това. Виж само например къде са някои от победените от Втората световна война, и къде - някои от победителите, говоря за стандарт на живот и БВП!

Hе е вярно че военната мощ на Tурция се дължи на американската икономическа подкрепа , Aмерика на никого нищо не дава без да има интерес и печалба . Cлед Kипърският проблем , американците направиха военно-технологично ембарго , това катализира турците да си направят собствена, по малко зависима местнa военна индустрия . Tочно тогава с помоща на държавата се съдадоха фирми като Aселсан , Xавелсан , Pокетсан и др, които са конкурентно способни на международният военен пазар. Tурската военна индустрия; тук са турският танк Aлтай , турският многоцелеви хелокоптер, турското MPT - заместител на старите германски пушки, ракетите Kаан, Xисар(к,о,у) със обсег 400-600 км., безпилотните дронове Aнка S, байрактар S, гаубиците фъртина с обсег 60 км. Tурция е готова да се бори срещу всякаква външна интервенция.

Никой не разбра, че това беше премерен ход на НАТО да изкара Турция от алианса без тя да си загуби достойнството.

Алиансаджиите ги сърби от това , че Ердоган се сближи с Путин и търсят нначин да наложат на Турция да прекъсне това!

Ген.секретар на партия "Родина"е заявил,че Турция е длъжна да заяви своето излизане от Нато.Чуждестранните сили да напуснат Турция.-15 военни бази на САЩ и Нато,в първата редица "Инджирлик".Заради своята безопасност и икономическо развитие е длъжна да създаде крепки отношения с Китай,Русия,Индия,страни от Централна Азия.Имало митинги пред посолствата на САЩ и лозунги"САЩ да си отиват"За Турция РКП-работническата кюрдска партия ,за тях са терористи ,но САЩ им пречели да се справят с тях.

Ааа, абе къде отиде таз БГ интИлигенция, къде са скри? Изчезна заедно с романтиката и нежността на Бургазлийките вечер? /Да мъ звиняват варненлийките/ За една нежна и прекрасна душа иде реч, демократична и феерична персона обичаща да рани джурналистите, понастоящем близо край Ердоган. Надие д'Бютие или Хубавото Наде Що работи тъз убостница в тез съдбовни за Босфора и околностите дни? Или реперира валса на Каспичанската опера " Иии от мен си ти идии,, сал парите оставии"

ТУРЦИТЕ СА БОКЛУЦИ !!!!

...също като нас..

Няма случайности откакто ГЕРБ и Бойко са навласт средата на 2009 вървят НОНстоп ТУРСКИ сериали и сапунки по БТВ Нова Диема имаме си и ТУРСКИшпионски канал bitтв и протурска телевизия на Коритаров .Асфалт паша и пиарите на ГЕРБподготвят 80% от населението за бъдещи поданъци на вилает Булгаристан с валия Бахур Бахар и кхалиф Ердоган .Турските сапунки влизат всеки ден във всеки дом и то по време когато хората се хранят когато човек сехрани се отваря подсъзнанието итогава навлиза ТУРСКИЯдействителност плач рев болници омраза ревност гняв мъст заплаха кррясъци имръкане и така дежа вю всеки ден да свикваме с турския бит и начин на живот.Дргите 20% отдавна са приобщени

Ами спри да гледаш тия сериали. Като им вдигаш рейтинга как да не ги пускат. Пазар!

Не че нещо, ама примери за безумно яки тролски изцепки: Тиквун Тиквунов Комунягата ( регистриран ) 20.11.2017 22:00 ( регистриран ) "Преди 105 години България трябваше да влезе в Цариград, а не да спира при Дойран." Нерде Ямбол, нерде ... Дойран:) и тоя любител точно ( нерегистриран ) 20.11.2017 22:46 "аа с по-голяма от Бундесвера армия гаче ли ))))" искам да го светна, че към момента в Бундесвера има боеготови само 95 танка и нито една подводница. За кадети във военно-въздушното им училище текат реклами по телевизията. Бундесвера е класиран на 18 място от Credit Suisse и цитиран от Business Insider, като Полша е 17-та. Така, че дори бъзиците с германците не са това, което си мислите :), а гола и неподправена истина.

Ай стига Бе! Боко и Публична Академична Лекция. До къде я докарахме.

Чакам с огромно нетърпение да я видя качена в YouTule! Обзалагам се, че скечовете на Мистър Бийн ще изглеждат като защита на професура пред нея!

Евала на НАТО.Ми той АТАТЮРК е враг и на Човеството .Той и неговата шайка младотурски дьонмета сатанисти са избили 80.000 ТРАКИЙСКИ българи от Лозенградско и Одринско 1.5 МИЛИОНА арменци и 200.000 гърци .Ататюрк-Кемал е македоно-арнаутски сефарид член на Италиано-Гръцката Масонска сатанинска ложа Ризорта Македоника.Кемал на сефаридски иврит значи Състаряващ Изсушаващ Сбръчкващ.Кемал сбръчкал Османската Империя пресушил до дъно имотите и парите на гърци и българи и с тях основал Отоман Банк наследник на който днес е Гаранти Коза-Garanti Банк

Боко усети,че при едно нахлуване на турчулята ще настане анархия и народа ще си отмъсти на всички политици за предателството.

Да ама Бойко има къщи в Чужбина 1 на п-ов Касандра Халкидики в Афитос 1в Ориндж Каунти Калифорния САЩ 1във Барселона и много пари в Буркхан банк Кувейт Ливанска Заливна банка Катар Национал банк БНПпариба Люксембург НСВС Лондон Гаранти Коза банк и Демирбанк Т.А.Ш Турция

искаме да пръднат по въпроса 1) Тиквата с уши 2) Кауня с уши 3) може и истеричката, дето съ праи на спокойна от 2 дни

че останат едни гейове и реднекова завалиите

Турция има само 5% от територията си в Европа. Ердоган ще я върне там където и е мястото, в Азия. Това е пътят и мястото и. Просто няма работа в Европа. Икономически дръпнаха, благодарение на Европа, но всичко ще е до тука.

аа с по-голяма от Бундесвера армия гаче ли ))))

хах :) я кажи, къде точно минава "границата" на европа? и според кого а? нали знаеш, че НЯМА видима граница, и разделянето е съвсем условно? или не знаеш ?

сега ми отговори ако можеш, ако турция с 5 % територия в европа е дръпнала толкова напред, според теб с помоща на европа, ние като имаме 100% територия в европа и сме пълноправен член и до гуша с евро помощи защо не можем да дръпнем и сантиметър напред. да не би причината да е друга ?

АКО ИМАМЕ СЪЮЗНИЦИ КАТО ТУРЦИЯ ЗА КАКВО СА НИ ВРАГОВЕ !!!

на този въпрос би могъл да ви отговори само проф. тиквуний .

а що то с приятели като българите на никого не му трябват врагова

Съветникът по принцип е господин никой и дясна ръка на политика. Когато говори най- често е за шантаж, защото дава друга позиция, с която показва какво може да препоръча на политика. в случая Ердоган преди години е заявил, че не иска да допуска Турция до ЕС, не че повечето в ЕС искат да виждат турците пред вратите си. Но да говори съветник за напускане на военен съюз, тогава имаме скандал, защото лице от ниско ниво не може да говори ако в същото време е съветник на турския президент. Ниско ниво, доколкото не е заемащ официален пост. Недопустимо е съветник да се появява пред публиката и явно изявлението му нищо не значи. Излезе ли Турция от нато Ердоган ще види как му се плъзват Рено, Мерцедес и Форд към Румъния и Германия. Да не говорим за Хенкел и за безработицата, която ще се случи на турците.

единственото нещо което държи търция да не се разпадне е нато. ако излезе ще бъде разпарчатосана за нула време.

то па и нато една агресорска организация и ти ми хвалиш колко ти е акъла я ! крепяла турция пу пу ако ней нато светът ще се разпадне :))) еххехе то май работата отива накъм разпад на нато да ти кажа

разбирам, че не познаваш етническия състав на турция, както и отношенията и с нейни те съседи, но иначе като всеки панелен плъх имаш мнение по въпроса.

не знам кой щее разпарчетосан ама вите там с разни командни центрове дето пърдите срещу Русия си купете вазелин овреме

Ако турция излезе от НАТО опасността от инвация в БГ нараства стократно. Нашите политици няма да зная накъде да си завъртят задника. И тука ще стане много несигурно. В момента целият ЕС не може да извади армия, по брой и въоръжена като турската.

На където и да го завъртят все ще им е отзад

алиансът и най-вече онова българче Паси ще ни са гаранти....

Най-голямата опасност е Русия.

Ататюрк и Ердоган в един кюп? Има само един начин - турчина си е платил, за да използва провокацията!