Нова трагедия на пътя - 3 жертви и 4-ма ранени

Трима души са загинали, а четирима са ранени, при нова тежка катастрофа, станала на пътя Шумен-Силистра, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - Нова трагедия на пътя - 3 жертви и 4-ма ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами като раздавате книжките все едно са награди от зрънчо така ще е....

Махнаха знаците за камерите и народа взе да се доизтребва!!!! Преди всеки шофьор,като види знак за радар или камера и намалява скоростта,дори да няма съответната камера,скоростта се намалява и жертви няма,а сега ,като няма табели и народа хвърчи и се избива! Но нали на тези горе не им пука за хората,а им пука,колко пари от глоби ще влязат в хазната и затова махнаха табелите за камери и радари!!!!

Питате се кой е винвен тук? Виновните са много. За да се стигне до тук, да не се спазват никакви правила от никого, виновните са много. Незнам дали законотворците спазват правилата за движение..може би да, а може би не. Но на 1во място причинате т.нар. КЕЛЕШЛЪК. Всеки водач си мисли, че е хеанал бог за шлифера, когато не спазва правилата и се движи с 200км/ч. - голяма терикатия, няма що. Избийте терикатлъка и келешлъка от вените си нещата ще потръгнат. Амин.

БРЦК

Не , не са много вновните. Виновни са САМО и единствено от КАТ. Прилагат 0 контрол и са чудят кой да рекетират , вместо да си вършат работата. На което и кръстовище в София да застанат-ще видят хиляди нарушения! И понеже няма контрол - всеки си кара както си му е кеф. За това са катастрофите и жертвите! Примерно целия бизнес парк в София се изнася от насрещното в еднопосочна улица срещу сервиза на Опел. Всеки ден! Щото ги мързи да заобиколят 5 метра! И така е навсякъде!

Катаджиите не знаят ЗДП, затова не могат да глобяват. Дори и да са го знаели някога, вече са го забравили - те не го спазват, умишлено го нарушават. Може би няколко офицера да има изключение, от тези с предишното обучение за книжки, когато имаше полигон.

Аз ако знам, че полицията работи и си върши работата ще й званя за нарушения, които виждам, но знам, че усилията ми нямат смисъл, защото полицията не работи. Не работи и искат увеличение !?!

Докато е възможно по пътищата да карат лумпени с по цяло тесте неплатени глоби, с едно ало да се покриват нарушения и т.н. това ще продължава и продължава...

Какво е виновен лумпена затова че не могат да го спрат по никакъв начин ? Явно хората ,които сме избрали да ни управляват нямат необходимите умения и знания!!

За това ми е думата, не за друго.

Ако продължава така,скоро няма да останат живи хора в тая държава само от катастрофи! Все едно играем на блъскащи колички! Всякви малоумници карат коли тук!

Аз немога да ви разбера какво пак държавата ви е виновна? Лентата е непрекъсната, ясно е че някой е искал да умре или да убива. Какви точно закони ви трябват, че да започнете да цените живота си и живота на другите???? Какви изроди сте точно, че чакате държавата да направи нещо, за да спрете да убивате??? Не разбирате ли къде е проблемът НА ДЪРЖАВАТА - във ВАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЛАВИ!!!

За да няма смъртни случай при челен удар, трябва при засилен трафик да НЯМА еднопосочно движение. Върви малко по света и ще видиш. Върви поне в Гърция да видиш магистрали между големите градове. Върви в Германия да видиш как правят ремонт на магистралата, ремонтират ЕДНО платно остават две за движение ЕДНОПОСОЧНИ. Върви в Англия да видиш, че на такъв път се прави пешеходен НАДЛЕЗ, а не пешеходна пътека да мачкат децата по нея. Изобщо поредния промит мозък от държавната пропаганда, как само шофьорите са си виновни. Иначе казано от 10 000 автомобила на ден трафик в посока това прави 10000по10000=100 000 000 разминавания. Знаеш ли че при 100 милиона разминавания и то на един път само е цяло чудо, че няма убити всеки ден. Хейде стига с това какви били българите. Върви карай в Италия да видиш какви са пък там. Но там нямат двупосочни пътища на такъв трафик

Държавата драги е тази, която трябва да възпре тези, които не ценят живота. Човек трябва да е доста ограничен за да не го разбира. Хора, които не ценят живота има на всякъде но добре управляваните държави намират начини да ги узаптяват.

Самоубийци по пътищата... много Но това измества новините за убийствената политика. Кого и как продължават да убиват........

резултатите от дуенето и пърденето на банкянския трътляк не закъсняха ...щото той е много "оперативен" зер

Бат` Бойко тоя път не прати ли линейки?!?!

Говорят ни постоянно за катастрофи, за да отклонят вниманието от престъпленията на мутрите и ченгетата, които изтърбушват България.

Бг инструктора, но му се накърнява доброто име.

За съжаление катастрофи се случват често, по ред причини, къде виновни шофьори, къде пътна настилка..... Но такова насищане на публичното пространство с новини от този сорт не е имало. Явно ще се въвеждат някакви непопулярни мерки, я забрана за движение на стари автомобили (което няма нищо общо с произшествията), я въвеждането на нещо безсмислено към катастрофите, но носещо пари.... И всичко това за да се преглътне по-лесно от хората. Само ако се оправи пътната настилка и грамотно се правят пътища, маркировка и знаци то може произшествията да намалеят с около 30 процента.

причината е само и единствено една - задкурмилното устройство, най-вероятно гласувало за разрухата на България с глас за БКП-то... Нормален човек няма: - да изпреварва на завой без видимост - да кара неизправна кола - да лети като шумахер из иглолистна гора...

Не и докато не свършат 80-те % дебилиС голяма мъка го казвам това.

През 80-те, и в края им, жертвите бяха 1100-1200 на година. Сега са 700 - 800 на година, при 15 пъти повече автомобили, и средно 10 пъти по-голям пробег. Колите станаха много по-безопасни, за разлика от шофьорите. Жалко разбира се за хората, но медиите пресилват ситуацията и помпат паника. Вероятно това е цел на някого. Каквото и да излиза в медиите, факт е жертвите намаляват, спрямо колите и пробега.

Стар съм вече и паметта ми изневерява, ама моите спомени поне за седемдесетте е от порядъка на шестстотин годишно. Освен това да не забравяме и развитието на пасивната безопасност при автомобилите. Абсолютният брой произшествия също така днес е многократно по голям. Просто манипулирате цифри за да ни убеждавате в нвщо което не е вярно. Арогантността и беззаконието на пътя е достигнало немислими за цивилизованият свят нива.

Това е официалната статистика на КАТ. Така че ако някой манипулира, това е КАТ.

Може и да има държава тука от 1300 години, ама тя не е на българите, а на уногундурите, които днес се зоват българи, но са си останали уногундури и вечно ще бъдат такива, и никаква цивилизация не може да ги промени. Както са препускали с кобилите където им скимне, по същия начин препускат през просото с автомобилите си.

Жалко, че пак трябва да коментираме най-лошото -загубата на живот. Сега: ЗА пререждане при чакане на светофар- спиране в другата лента и предреждане в твойта, както и завиване ПРЕЗ една лента - в САЩ е нарушение 16 неправилно използване на пътна лента/ Unproper USE of traffic LANE/ Следва отнемане на книжка избираш:1.$ 100 глоба и получаваш книжката по пощата но губиш 33% от правото да шофираш. 2.Отиваш на съд да докажеш , че си прав, обикновено казваш, че си виновен и получаваш около 170 -200$ пробойна в джоба +1 ден дъждовни-около още 150-200$, НО не ти отнемат точка /33%/ но ти слагат 4 месеца условно / сюпервижън/ и 3.трафик училище, 125 $ такса + 1 ден неработен и пак няма загуба на точка. /една от 3 възможни. / За Лимузините е забранено да влизаш в повече от 1лента при една маневра-т.е. не можеш от първа дясна да пресечеш 2-ра и направо да влезеш косо в 3-та . Може плавно -една по една. Иначе Проблем. Аз често карам в София автом с регистация от Прованса и понякога нарочно ме засичат особено перничани. Преди се разлютявах и отговарях по подобен начин , сега ме е страх. На ЮеС магистралите пише:" Раздели правото да шофираш с другия".

Не ни говори глупости. В САЩ нямат пътища като в София, където трябва да се движиш с танк или луноход. Глобите в мутренската ни държава са толкова високи в сравнение със заплатите, че вече са отвъд границите на абсурда и никой не се стряска дори да му наложат глоба от 200 000 щатски долара. Така или иначе няма как да платиш такава глоба с 200 долара месечна заплата.

я се поразходи из монтана например. Не Кутловица, а щата Монтана и тогава приказвай за пътиша в щатите. Дори и в Калифорния на много места ще ти изпаднат бъбреците

Те тук си много прав. В САЩ има разумни глоби и с 1-2 до 2,5 малки надници се разплащаш. Правиш си извод какво си нарушил и се поправяш и забравяш. У БГ глобите станаха безумно високи. Малоумна работа. И знам на къде ще избие напрежението, но не искам да кажа. Страничен ефект -няма да има кандидати за катаджии. И в САЩ има малоумщини . 2 пъти са ми вземали книжката без да съм виновен и 0.01%. Но това е включено в играта.Викам на полицая защо ме глобяваш, движа се като битълс, пресичам ж.п. линия. скорост 2 майла?" Ааа преди 2 мили си се движил с 10 мили овър/ повече." и се ядосва и ми кресва: "Ей в бюджета на Ситихол общината има дупка от $300 милиона. Вие печелите колкото нас, ще вземем парите от вас!" Това е Амер. затова често има застреляни полицаи на случаен принцип. Някой като се скара с жена си излезе и гръмне 1-вия случаен полицай , Вика: "Нема начин да не е ощетил някой неевинен." Това ще дойде и у БГ.

Не се коси, не е до регистрация, те перничани засичат всички.

С , СА ,СВ веднага имам предвид,че насреща идва или задминавам С/ЕЛЯНИН/ и дебил,и съм много внимателен!

Зад всяка буква от регистрационния знак може да се крие Дебил!

Кървавият данък на капитализма..

Само където по СОЦ-а, при пъти по малко превозни средства е имало повече жертви от катастрофи... ВИЖТЕ ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА МВР... някой да е чул по татово време, че има много жертви и катастрофи???

Не само сме чували,но в градовете на централно място бяха излагани катастрофирали автомобили,без никакво миене,с кръвта от жертвите и ранените,за поука на автомобилистите и мисля,че имаше ефект.Но катастрофите бяха много по-малко.Сега си е война.

Абе така е ...в държава в която улица се нарича ГРАФИК НАТИЕВ, какво да чакаме?!

Официално декларирам , че принадлежа към 81-вия процент дебили!

....Все още търкалям ,,Москвича,, !

И добре правиш . Да си чувал за катастрофирал Москвича?

Иво Христов не е прав!Не 80%,а 95% от населението са дебили!

a ти?

ти...!

100%. Без да изключвам себе си. А вас пък ептен!

Този хаос/от самозабравили се джигити/ в България скоро няма да се оправи,примерно в Австрия правиш нарушения и веднага се появяват полицаи.Там гражданите веднага сигнализират за нарушения,а тук на кой да се обадиш след като няма да последва нищо.

Убо ама на тези дет пребе са обаждаме кат са на по 3-4 промила......

Че те най-много нарушения правят КАТ-аджиите! Ти да си видял полицай в патрулка с колан?

Всеки ден виждам големите дебили какъв пример дават на децата си- малките дебили.

Нали това е модерно в БГ да си чалга мутра и никой не може да ти каже нищо.

Много сме. Силни сме.

Това на мен не може да ми се случи, карам си със 150 км/ч по междуградските пътища и непрекъснато задминавам по 3-4 коли наведнъж, които едва се влачат по пътищата с 80-90 км/ч...

По законите на Мърфи - ще си намериш майстора, ..и сигурно ще си самият ти.

Българи, поради що се срамите да ви наричат 80% дебили ?

Като питаш да ти кажа бе.щото 50 от тези 80% са цигани , а 30 турци.Как да кажеш тогава на българина дебил, а резанка.

ха ха..ще ме накараш да се смея като .чукчата. ..ха ха. ..

Яловите политици се хванаха за гушите и господ наказва народа задето ги търпи. Пътят там е със завои, наклони, на места позволява по-висока скорост, на места не, може би пак изпреварване е проблема или висока скорост. Виждал съм намятани коли край пътя - доста е опасно зимния сезон при заледяване. След някоя година този път ще е пак нов ама вече на дупки и ще е даже по-зле. Обаче селските пръчоци от Ф1 няма да мирясат

Пътя винаги е имал наклон и завой . Хората пощуряха и все бързат..бързат ..за гробището. Жалко за загиналите и Бог да ги прости .

Аз даже се чудя как така се случват толкова малко катастрофи при толкова много дебилност и такава подкупна аматьорска полиция.

а, кой ти каза, че свръхдебилната и изцяло купена журналистика в мутристан те информира коректно..!? щом ви харесва, можете да се почудите някоя минутка и по този въпрос... дано чудесата станат по-малко за сметка на обяснимото

Свръхдебилната журналистика се чуди какво да пише, затова цитира сводката на МВР, което по времето на "Работническо дело" го нямаше.

На влизане в София може да видите още на пътя какво значи ..ДебилизмA .. на Христов! ?

Му се казва естествен подбор. Само дето не стана ясно как се е случило нещастието с незрящите хора?! БНТ1 спомена само какво се е случило, а след това предаде обстоен репортаж за наводненията в Гърция. Нещо май пак се покрива.

Ще останем без гяури в Булгаристаня, само с мургавели! Aман!

Най-кофтия матрял: От онези, дето са с вдлъбнати тикви и им викат турчета?!

Така масово не се спазват правилата, та тези които се опитват малко поне да ги спазват, стават опасни за себе си и другите!!!

Хайде сега да посмятаме. Почти всички смърти случай последния месец са по пътищата в Северна България. Какво излиза според всеки който обвинява само дебилите по пътищата? Излиза че в Северна България сме дебили. Да де ама излиза тогава, че 80 процента от българите сме в Северна България. Абе нещо май не излиза сметката само ако шофьорите се винят за всичко. Май все пак ще излезе, че по двупосочните пътища се мре повече и е редно да спрат да крадат и да оправят пътищата спешно!!!!!!!!

Виж статистиката на КАТ. Най-малко жертви има по магистралите, като дори по третокласните пътища са повече.

Дебилитетът се повишава и смъртните случаи по пътищата се увеличават.

Всеки един шофьор знае ли ,че го чакат в къщи, знае ли че до него има родите ли, деца, приятели, познати, че носи отговорност за тях и че също са чакани. Мислете бе хора за къде бързате, път време няма има цел.

Видя ли номер с кърджалийска,шуменска ,смолянска и прочие регистрации от тези райони, увеличавам дистанцията.Проблемът при тях не е скоростта,а колебливостта при шофиране.

населението от районите с ракетите по селата причинява много материални щети и жертви при шофиране... това да не е от ракетите ?

го псувам директно.

Нека бъдем честни - повечето българи са лоши хора, кофти материал, дебили! Промити мозъци, ганьовски манталитет. Нация на която героите са хитър петър, бай ганя, андрешко. В допълнение на това половин век комунизъм, после дивашка свободия с елементи на капитализъм и мръсотия от комунизма. Загледайте масовите нарушения - предреждане на светофар от друга лента, като искаш да се престроиш ти дават газ за да ти попречат, каране в аварийна лента по магистрала, същото в бус лентата. Всичко това е в резултат на манталитета -ганя си мисля че така става велик, счита че другите са глупави карайки що годе според правилата, ганя се страхува че някой друг може да се окаже по-хитър. В резултата страдаме всички - и нормални и ганьовци и идиоти, в резултат масово лъжат системата и мислят че са я прекарали, но винаги системата ни го нач.ква на всички без оглед какво сме. В резултат на това има и крайно начук.ане когато си заминават деца, родители, възрастни, биват очернени цели свмейства. Явно ни харесва да живеем по този начин, и да търсим вина винаги в кат и държавата.

По принцип си прав, но все пак трябва да си подбираш примерите по-правилно. "като искаш да се престроиш ти дават газ", но това едва ли е "за да ти попречат". По-скоро следва от "предреждане на светофар от друга лента".

Не е до материала, а умишлено отглеждан манталитет и поведение, за които говориш, в продължение на 28 год. Вж. какви програми се излъчват по ефирните тв-та, вж. езика на медиите, вж. рекламите и пр. и т.н. Ако пообиколиш света, и можеш да наблюдаваш, ще стигнеш до заключението, че бълг. народ все още е сред най-съхранените и нормални народи на планетата. Но това се крие услужливо , а се изтъкват и натякват всички отрицателни явления в живота ни, до степен всеки един да започне да плюе родината си. Недей да мислиш, че това е случайно. Последният пример е човечето Волгин и случващото се по пътищата. Мислете с главите си, а като нещо не ви харесва, веднага се запитайте: "какво направих аз, за да променя това, което критикувам", а не само да заемаме удобната позиция на отрицатели и хулители. Тя в крайна с/ка ще се върне в/у нас и ще ни накаже, макар и да не си дадем с/ка за това.

Няма да се обърна към шофьорите да карат блезопасно и умно. Дебилите които правят катастрофите не влизат в интернет, не четат вестници и не гледат новините. Те са в чалга кочините и карайки втора ръка ВМВ или АУДИ се правят на велики. Велики са, но велики дебили.

В катастрофите от последната седмица къде видя или чу за участие на БМВ или Ауди? Не е до колата, до манталитета е!!!

Толкова много катастрофи за кратко време не е случайно. Това е резултат от систематичната работа на руските хакери. Ужас! КГБ е намерило начин как да се включва към нашите мозъци и да ни управлява.

Карлуково, хипотезата ви издиша. В нея има един много слаб момент. Тя предполага наличието на мозък

Бабина ти ТРЪНКИНА на припек!!!! СЕДИ си у Карлуково и кажи на доктора да ти даде по-силни хапчета!!!!

3а ганю(дебила), не коли и магистрали, а каруци, Hо,.. без коне, а той да тегли каруцата, и пак няма гаранция, че ще спрат катастрофите де!!!;))

Mного дебил, много нещо!!!! Tрепат се като мухи!!! лош маT*рял ей!!;)

Проблемът е в ЗИМНИТЕ ГУМИ! Малоумниците,които задължиха от 15 ноември да се кара със зимни гуми трябва да ги обесят за най-болезненото място! Зимните гуми са по- добри само на сняг! На мокро и сухо каквото е повечето време през годината са си направо опасни, защото спирачният им път е с 10-15 м по-дълъг от този на летните или всесезонните, а сцеплението им в завои е много влошено! В последните два броя на Автобилд са направени точно тези сравнения и резултатите са недвусмислени! Но тук Гумената мафия се интересува само от това, да си пробутва гумите и да кара шофьорите да висят пред пунктовете за смяна по два пъти в годината!

Тъпанар чуваш ли се какви глупости говориш

Тоя, дето уби детето в бургаско, какви гуми да сложи, като не е натиснал спирачките дори?

Дрънкаш глупости. Спирачния път на зимните гуми на сухо е поне два пъти по-къс. На мокро с 30 процента повече. Доказано е в безброй опити, проведени от различни организации.

Това за гумите,дето го твърдиш ,,коко,, е все едно да тършиш причината в кондома,че не можеш да е*еш защото ти е ...мек :)))

Хабер си нямаш от гуми...

За мен карането на фарове е още по- голямо малоумие защото най- узявимите участници в движението - пешеходци и велосипедисти не карат на фарове. А гумите е друга бира. Разлика 10-15 метра спирачен път на сухо и мокро се получава и от различни модели летни гуми. Така че всеки трябва да си знае възможностите на колата и гумите. Не напразно на ралита возят по 10 модела различни гуми за сухо само според настилката. Има най- различни гуми според твърдоста на сместа от която са изработени и поведението им е коренно различно. А на сухо и мокро разликата между добрите зими гуми и летните е около 20% в спирачен път в полза на летните. Но на лед и сняг зимните бият летните с 300% по- къс спирачен път. Така че зимните гуми е оправдано

Аз да ти кажа търкалях миналото лято стари зимни гуми, не съм забелязал да има разлика в спирачния път на сухо. :P

талибаните като четат тези новини са категорични че българите ще им освободим територията без атентати . 90 % от загиналите са 20-30 годишни. Какви поколения каква България ?

Избийте се, бе дебили! Само така ще намалеят катастрофите.

Ще намалеят катастрофите, когато водачите са обучени както преди години и бъдат по дисциплинирани и толерантни.