Симеонов: И еколозите са съгласни за втори лифт в Банско

Вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че втори лифт на Банско ще има положително влияние върху туризма. Според него еколозите одобряват изграждането на лифта.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов: И еколозите са съгласни за втори лифт в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казвайте кога ще се протестира..няма друг начин

А за теб най малко едно хотелче,краденото трябва да се вложи.

ну даваите скорее строите етот лифт! хочу поменят моя недвижимост в банско на похоже в крим! там у нас море хорошее чем ваше - не как у вас песок а камнеи! и вода хорошея! здес толко один бански старец остался и то что водка и ракия дешевле чем у нас!

Текат взаимосвързани процеси. Банско и околията се презастроява. Нормално е и съществуващата инфраструктура да отеснява. Втора кабинка би решила временно проблема, но спиралата ще продължи до пълното съсипване, пренаселване и обезсмисляне на района.

"Екоорганизациите са притеснени, че изсичането на гора може да предизвика наводнение при валежи. Притесненията им не са екологични, а свързани с демографията, безработицата и цената на имотите в региона. Иначе всички страни искат бързо решаване на проблема с втория лифт на Банско, обясни вицепремиерът." Къде елогиката тук - извинете, но не разбирам.

деер

Мъни, мъни, мъни

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

и осмърдя националната ТВ. И тоя мега ппростак ни е вицепремиер!?!

Напълниха морето с л..на, време е и планината да напълнят. Ама, ако някой ни изобрази, като кенеф, сме люто обидени.

А Витоша бе боклуци?Умишлено съсипахте всичко.

Хора трябва да се протестира. Пирин е на всички Българи, не на шепа крадци

Супер новина,дано се направи лифта колкото може по скоро.Всички разумни хора ще приветстват развитието на планината и региона.

И 10 лифта да направят, Пирин няма да стане Алпите.

По български : След като не искаха 2-ри лифт , тогава преминете направо към 3-ти лифт , прескочете 2-рият лифт , нали за 3-тия лифт няма несъгласни ?

Лъжеш Валерко, корумпирани педа*и

До кога ще водим класацията , на най-бедна и най-корумпирана държава ? Кога ще има поне ЕДИН осъден крадец на прехода ? Кога ще започнат реформите в държавните корумпирани институции , и най-вече в Бг-СЪД. СИСТЕМА ? Кога в България ще имаме , НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНА ДЪРЖАВНОСТ ?

КАКВО СТАВА С КОРУПЦИЯТА ? ОЩЕ ЛИ НЕ Е СТИГНАЛА ВЪРХЪТ НА БОРЧЕТО ?

Тоя Далаверий е навсякъде където плащат кеш - особено обича курортите, особено курортите на ПИБ и ЦКБ. Един вид харсват му клиентите с дълбоки джобове.

Тая подлога, взе да разбира от всичко.Жалки , алчни гадове.

Двамата министри на Патриотите са всъщност на Пеевски и на Цеко Минев - така че Симионовите инициативи са добре материално подкрепени!!! Да си алчен и властолюбив е добре за да си герберски партньор! Но Бойко е малко по умен от тия и ще разбере добре посланието от Швейцария!!!

Цяла България се занимава с това Банско вече няколко години. Накрая е ясно, че лобистите ще победят - те си плащат на властимащите, а мотиви - винаги могат да се измислят.

Пирин не е само на банскалии а на целия народ. Банскалии си мислят, че около тях се върти свето.

Симеонов, ако случайно имаш екип, който чете и наистина се интересуваш от туристическия продукт, чуй какво да направиш: 1. Да се промени основно схемата за издаване на карти. На гишетата на долна станция се чака повече, отколкото на опашката за лифта; 2. полудневната карта да е на половин цена от дневната, не с 15% по-малко. Така ще има логика да се кара от обяд и 20-25% от натоварването на кабинката ще отпадне; 3. Да се въведе разумна цена от 7-8 лева за еднократно качване с кабинката. Така скиорите ползващи само писта 1 в долната част, ще ходят когато решат и също няма да се тълпят сутрин; 4. В събота, неделя и дни с ваканция лифтът да започва работа 1 час по-рано; 5. Да се премахне "бързото трасе" на опашката, направено уж за някакви със специални карти. Оттам минават всички тарикати, дето са хора "на някого"; 6. Когато има официални състезания, организаторите да не обезпечават качването до Бъндеришка поляна на състезатели, съдии, логистични екипи и т.н. с кабинката, за сметка на туристите. Ако тези неща се изпълнят, опашката на долна станция на лифта ще намалее драстично. В делнични дни изобщо няма да има.

и ти ли ще правиш хотелче на банско или вече го направи Валерян ???

Сега опашката е пред кабинката. Ще пуснем втора. Ще изнесем опашката пред лифтовете. Щото горе и сега капацитета е максимално натоварен. Тогава ще се появят протестиращи искащи нови писти, ама който се е качвал на Тодорка знае че там място за още писти няма. Добринище е на пет километра от Банско. Безбожка поляна е дълга над петнайсет километра. Условия за ски идеални, но... Интересите на собствениците на хотели в Банско се разминават с тези на хората искащи просто да карат ски. За това никой нищо не казва за Безбог и условията които той предлага.

Напълно подкрепям!

На Симеонов много му пука за Банско.Днес го има патриотара в управляващите, утре ще се скатае по морето или в х-ла,,Козият рог" и ще си харчи натрупаното.Банско бавно ,но сигурно се превръща в Пиринският слънчев бряг.С изсичането на вековните дървета се унищожава Пирин и на алчните Банскалии при една буря подобна на тази до Атина ще им се разкаже играта.Днес Банско не е китното Банско и втори лифт с презастрояването ще донесат повече вреди,отколкото ползи за жителите му.

Чиче, другото лето, бутнете действащия лифт и на негово място изградете един мощен, като в големите курорти - с големи кабини.И готово!Стига сте плакали като ..........

Тия не си дават сметка, че една мъничка ливадка райграс (ниска трева), дава кислород колкото за един човек. Като изрежат една просека от дървета и ще изчезне целогодишно произвеждан кислород за примерно 40 000+ човека. Минимума който трябва да изискват е, срещу това да засядят 3 пъти повече територия с дървета. Примерно от задната страна на Витоша. Могат предварително да оставят улеи. И освен това Гърция е в субтропически климат. Тук не е много за зимен спорт.

Щом хора като Симеонов и Сидеров управляват Б-я има да чакате да се завърнат от чужбина българите, защото те избяга от Б-я точно заради такива. Говоря за хората, които са имали избор, а не за сезонните работници.

Сега лифтовете са малко ,след като постраят още един хората ще са малко и ще трябват нови хотели и после.......

Алчност и невежество!

Не ми пука, отдавна не ходя тамл Неи е място за ски, а за пиене и изява на местната алчност ... По-рано софиянци можеха да карат на Витоша, но сега нарочно я държат съсипана. Единственото останало място е Чепеларе, а и родопчани са далеч по приятни като хора :)

Екоорганизациите са притеснени, че изсичането на гора може да предизвика наводнение при валежи. Притесненията им не са екологични, а свързани с демографията, безработицата и цената на имотите в региона. Да им имаш еколозите... Ще си ходите. Наистина вече съвсем прекалихте.

А посланиците на САЩ и Турция питахте ли?

Лъжеш мошенник ! Никакъв втори лифт , народа не иска ! Ти хотели почна и лъжеш като циганин !

то няма защо да не са съгласни, ясно е, че във втори лифт няма нищо лошо, ще има само положителни последствия, след като се построи. чакаме го с нетърпение

Момче за поръчки на туристическите ОЛИГАРСИ !

При втори лифт ще требе и втора атомна.

си требе за страшно много неща освен тока, но единици по тази територия разбират това.

Режете, режете накрая склона като тръгне към Банско и Добринище ще се изпокриете като мишки.

Ха ха като ги наблъскате горе какво? Кебапчета ли ще ядат. Я си вижте персонала, пуши нон стоп по съоръженията. Да ама туристите са със скъпа екипировка гори със 100€ в секунда. Хората искат да дадат пари за чист въздух , те пишат цигари в работно време и дърва, въглища и нафта през останалото.

Ех Валери Валери Като си спомня че мислих да гласувам за тебе ...Хубаво че взе да махаш палатките по къмпингите че навреме се отказах

БРЦК

За какво ви е втори лифт? Разширете капацитета на съществуващия.

Аз съм против втори лифт. Да им е гадно. Няма само на мен да ми е, я!

Абсолютни лъжи! Нито един нормален българин не е съгласен да се оголи планината и след някоя и друга година да си бием (със закъснение) главите - каква поредна глупост сме направили. Дописката е долна лъжа!

Алооо, бансканлии няма ли там бе? При тези "инвестиционни" намерения трябва всички жители на Банско да протестират! Само че те се надяват на някаква облага от втория лифт явно. Ами облагата иде бързо и яростно под вид на ПОТОП! После да не се чудите и маете по медиите. Тези хора там явно си заслужават съдбата. Един път не излязоха на протест против изсичането на горите в Пирин, даже напротив!

Банско: нашият планински Слънчак!

Хубаво е да имат втори лифт.Ще има с какво да се извозват, като започнат да се наводняват.Припомням потопа във варненския квартал Аспарухово, възникнал след порой.Официалната версия - нямало е какво да спре водата, защото гората е била изсечена и превърната в сметище.

тоя още ли е вице?!?

банското че стане вече курорт номер едно у свето! до ся ги дърпаа назад у класаиите опашките на мераклиите да се излъзгат по баирите ма ся вече край.

Защо си мълчат така усилено , че само 5 дни в година лифта е претоварен ! И за тези 5 дни ще се строи нов лифт ! Тотално безумие !

Нали не ти ще плащаш строителството? Частен капитал ще бъде, а частникът пари на вятъра не хвърля. Та не умней по форумите. От такива, като теб - многознайковци сме на това дередже!