България спешно трябва да направи нещо срещу бедността

България продължава да е сред страните от ЕС с най-слаб резултат според изследването по Индекс за социална справедливост и спешно се нуждае от реформи.

Обратно в новината

Коментари - България спешно трябва да направи нещо срещу бедността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

26 години западът работи систематично за бедността в България, сега трябвало спешно да на направят нещо против нея. И как ще стане ? Хайде да видим !?

За да няма бедност , трябва да се самопрецакат богатите ! Познайте кога :) ! Капитализъм е ! 70% мизерия и бедност или колкото да свържат двата края , 25% заможни и богати и 5% собственици на страната , държавата и хората в нея ! Същитите , дето още се борят с комунисти и винят соца ! А комунисти от 28 години няма !

Eвала, някой откри топлата вода. Най сетне се чу думата бедност. Когато бяха две системи комунизъм и капитализъм политиците малко се съобразяваха. Говореха за борба за мир, за повишаване на жизнения стандарт, за борба за бедността и т.н. От 25 години откакто е една система само две неща се повтарят от Сан Франциско до Владивосток и на Изток и на Западз - няма пари и пайсе, иде война. Господи, ти си знаеш работата, какво да правищ с всичките политици накуп - и на запад и на изток, че и на север та и на юг. Амин

Е, за това става дума. Всичко започва от що-годе добри условия за живот. Другото е лъжа. Каква духовност, каква наука, няма 5 лева в джоба си...

Така е защото комунистите след 1944 отнеха собствеността на хората, сложиха им хомота на врата и ги подкараха с остена. Какво искате от народ на който му беше отнето правото да мисли. Живеехме като дресирани животни. За съжаление някой още живеят така и чакат държавата да им уреди живота.

и каква собственост са имали туберкулозните работници по фабриките на буржоата преди 44та година бе!? Имали са колкото ти имаш днес - едно нищо..Добре че дойде комунизма, та изчисти туберкулозата и даде дом и работа на хората, които от ствоя страна построиха държава с 9 милиона жители за образец на всички в света

Родът ми е от Добруджа. Дядо ми е имал 200 декара земя,стадо овце,крави,коне и всякакъв инвентар."Колективизацията" го изравнила с безимотните и пръснала синовете му по градовете да строят "социализъма". Хората си имаха и дюкянчета и работилнички с които се изкарваха прехраната.

На крива ракета космосът й виновен...

Kaто слушам министър- председателят, доходите растат, пенсиите се увеличават, потреблението расте и още куп лъжи и стъкмистики, а ние сме цъфнали и вързали отвсякъде...

Единственият начин да се пребори бедността е да се осигури на хората достойно заплатен труд.

Правим, как да не правим - изнасяме се успешно. И успешно се интегрираме в Европа и по света...

Ами лесно става 1 Тази които окрадоха пенсионните фондове, да върнат парите. За сведение - пенсиите се изплащат не от натрупаното а от НОВИТЕ вноски. 2 Да се промени системата, защото сега за бизнеса е ФИНАНСОВО ПО-ИЗГОДНО да наема пенсионери. Хем са вече изградени кадри, хем струват по-малко - никой не е луд да предпочете младежа, ако има възможност да вземе пенсионер.

К'о, к'о казАха тия от "Бертелсман" !?!?!? Уж германци, пък наивници !?!?!?

.....Ами прави го- Умните и млади Българи се изнасят през ТЕРМИНАЛ 2. Останалите са на доизживяване......

Каква бедност бре, постната пица на Дянков беше за 2010 година нали??? Или след него вече няма и пица??? Мам.ичката ви ГЕРБерскаааа продажна и крадлива!

Гаси лаптопа и пести от ток за по блажничко !

да бяха дошли да видят преди - земен рай. Няма коли - за кола чакаш по списък 10 години ако междувременно не умреш, като предварително платиш половината ѝ цена безлихвено. И то какви коли- Трабанчета, Москвичи, Лади и пр. Това да пътуваш някъде освен в комунистическите страни - никога! Живееш в строго определена квадратура, дори и да си купиш апартамент - едно семейство - една стая и хол. Едно семейство можеше да има САМО ЕДИН АПАРТАМЕНТ. Колко семейства се разведоха проформа заради два апартамента, а после и де факто. Красота - кво да ви разправям. А кучешките салами, празните магазини - да не ви разправям. А софийското жителство!

Абе, серсемин, прав си, всичко това го нямаше сега го има ... Знаеш ли защо децата ти ще станат курви и наркомани? Ми щото няма да имаш време за тях, за това ... Тия неща трябва да ги изплащаш много по-трудно от едно време.

И всичко това го имам,и децата и внуците ми не са нито курви,нито наркомани! Образовани с добри професии и стабилни семейства. Въпрос на възпитание и личен пример. За пояснение-никой от тях не е държавен служител,нито партиец някакъв.

Сега като имаш кола,3 апартамента,и 3 къщи щастлив ли си? Ако да, много жалко за теб,малки човеко. Имал си най-важното по Соца,но не си го оценил,и заради такива като теб на моето поколение и тези след мен ни се падна да живеем в този бардак,или да бягаме.

Е нали 260 юро става минималната заплата. Вие кво искате 1260, като в Европа ли, нали трябва да има за бежанците!

Щом ме питате веднага отговарям,това не е въпрос с повишена трудност.Пенсията ми от 323лв.да стане на 969лв.

Мисля, че ако се направи 100% игнориране на сороските пачи, да не се допускат сороси до властта и да се прави точно обратното на това което препоръчват наглите сороски НПОта, България ще дръпне бързо поне до нивото на Унгария.

abasador

ще си, позволя да перифразирам познатата на всички ни историческа фраза, преписвана на Жан-Жак Русо (грешно е нарочена Мария Антоанета) Като нямат хляб, да ядат пасти тогава." Да преборим бедността с двойно по-високи заплати и пенсии... мисля, че само така ще успеем да я тушнем. Има малък проблем... ГЕРБ, БСП, ДПС и подобни, трябва да са от наша страна, а не както до сега. Лек ден.

Добре де, Боко казва че цъфтим и вързваме. На Великана Боко ли да вярвам или на германците? Всъщност, Боко явно говори само за гербаджиите и кумо-баджанците им, те със съгурност цъфтят. Но, германците явно гледат и народа.

да у,мъртви 3-4 хиляди отпадъка - мутропитеци с обслужващите ги семейства..

Спешно трябва да се увеличат помощите за безработни и те да достигнат минималната заплата.

Помощи - не, работа - да!

Правителството да чете! Ето му приоритетите, които трябва да залегнат в национална програма за спасяване на страната. Всички следващи правителства би трябвало желязно да работят по нея без значение каква боя са. :(

боли го фейса правителството за теб, хахаха има ли още хора да вярват че политицитге в бълхария ги вълнува какво става с хората? въпроса който трябва да си задаваме е до кога ще ги търпим?

щото има хора! борисов реши проблема на хората и всичко ще е бир тамън!

стига сте крали, въведете безусловен базов доход, ако не крадете поне по 10 млд. на година ще има, ненаяли се олигарси

За да се справи с бедността, ще трябва да се справи с бедните. Значи ще почнат да ги пръскат с ДДТ...

съмна бре съмна

"Най-голямото предизвикателство, пред което е изправено правителството на България обаче е справянето с бедността. По този показател страната заема 28-мо място с коефициент 1.39. " - Без коментар

Натрапват ни коментар,,,УРА ЗА ГРИШО,,....

Ами, ние това си го знаем.Само дето не знаем до кога ще продължава?! Българинът е с прекалено яка гърбина, и е прекалено търпелив към най различни "тормози" в дългата си история. И се задоволява (с радост) с подхвърлени трохи, от който и да е! Ето пресен пример - 20 евро еднократен бонус за пенсионерите, и то не за всички!!! И управляващите (мутрите) и техните нови "пудели" - ОП, смятат че са направили кой знае какво, и че, едва ли не, възрастните хора трябва да им целуват ръцете. В същото време, в съседна "мързелива и фалирала" Гърция, правителството декларира бонуси за пенсионерите от 1000 евро! (и то при 800 евро минимална пенсия, срещу 100 у нас) Ясно е , че пенсионерите никой не ги бръсне за слива, и колкото и да протестират, за правителството е все тая. А са и страхливи (като всички българи), и не смеят да недоволстват , за да не останат и без подхвърлените трохи! Но техните деца и внуци? Медиите? (които, впрочем са на мутрите) Защо всички си траят?Говори се за бедност сред децата и младите хора. Ами , в същото време, голяма част от младите семейства, освен борба за оцеляване и отглеждане на деца, трябва да подпомагат и родителите си. Щото, сам човек, с 200лв, половината от които отиват за лекарства, няма как да оцелява, освен ако живее кучешки живот (че и по-лош)! Нооо, човек който 40 години от живота си (и здравето си) е отдал за тая държава, ТОВА ЛИ ЗАСЛУЖАВА?!

Никога няма да се оправи нищо. Много крадат, но не знам къде ще го занесат откраднатото. Дядо Боже си знае работата. Например на Лилето Павлова защо и са толкова скъпи чанти, защото е от крадящите, може ли с тази заплата която обявява да си ги купи? ?? А като се прибави в сметката дрехите, колите жилищата, пътуванията. ...... И ако тези суми умножим по броя на "елитната"ни класа - ето ви отговора защо другите са бедни. Те здраво държат кокала, защото ако работеха в белите държави нямаше да "заработват"толкова.

Ех, тези хора как не разбраха, че нашия бизнес е беден, затова не може да дава добри заплати и дори му пречи ставката за прослужено време!

Ако няма цигани, няма да има проблеми. Защото тогава ще има за училища, болници и пенсионери. Кафявите търтеи-престъпници, обаче изсмукват всичко.

сетиха ли се,че БГ народ с нискипенсии мизерстват,има много изоставени хора,управници и политици пълнят само своя джоб,а не осъвременяват ниските пенсии.....,които издържат -хранят мизерно младите хора,които не могат да се регистрират като безработни.Безобразна 'демо крация",която ни стопява сигурно

Те под "бедни" не разбират толкова пенсионерите, колкото потомствено неработещите абонати за социални помощи. Ако сменят политиката към тях за пенсии ще има

сетиха ли се,че БГ народ с нискипенсии мизерстват,има много изоставени хора,управници и политици пълнят само своя джоб,а не осъвременяват ниските пенсии.....,които издържат -хранят мизерно младите хора,които не могат да се регистрират като безработни

хората, които имат професия и могат да работят, които могат да се бият за живота си, не са тука. Тенденцията е твърда, 58000 напускат страната ежегодно,при 43000 абитуриенти за миналата година. След 20г., когато няма да ги има 2 млн пенсионери, в тази малка страна ще останат само комунисти и цигани, които още отсега не са вече роми, а мюсюлмани. И тогава държавният въпрос ще бъде кой кого ще краде.

Много точно написано. Сложих +, но се чудя двата минуса дето някой ги е поставил - циганин ли е бил, комунист ли е бил, или някой който е осъзнал че след 20 години няма кой да му плаща пенсията в БГ и не иска да верва в написаното....

този проблем е наи вече държавнически и после са хората , хората слушат родителя държавата а народа същевременно навигира родителя накъде да клони ............................неможе във наса да правят космически кораби това е една агенция с няколко стотин души а ние цяла държава нищо ........макар че можем ..............за да направи нещо българина трябва първо да го уплашиш до смърт и тогава гледаи какво става ,,,,,странна специфика за нашия регион но факт . ....

Те крадат, та се късат, и непрекъснато лъжат и отчитат успехи, ЕС и Западът се прави, че им вярва, а някои там и понамазват от индеферентостта си, народът се е хванал за главата и вика неволята, и чака ОТ УМРЯЛ ПИСМО, ИЛИ ОТ ЕС - ДОКЛАД, и така ДЪРЖАВАТА СИ ОТИВА И ЗАГИВА! А е (бе) прекрасна страна, с прекрасна природа и славно минало и история! Просто не случи на народ, и особено на УПРАВЛЯВАЩИ И НА "ПРИЯТЕЛИ" И СЪСЕДИ!!!

За България ще излезе много по-добре и по-евтино ако си наеме отвън специалисти и фирми, които да изпълняват функциите и на МВР, и на прокуратурата и особено на главния прокурор, и на съда! А най-добре направо да се предадем на някоя западна държава и тя да дойде да ни управлява, ако има някой да се навие... И да ни поеме и управлението, и парламента, и всички основни държавни органи и институции! Колкото и да заплатиме на хората ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЩЕ НИ Е МНОГО, МНОГО ПО-ЕВТИНО И ИЗГОДНО, И ОСОБЕНО НА ХОРАТА! ЕС с тези нефелни доклади, които нямат абсолютно никакъв положителен ефект, освен някакви имитации и самозалъгване, "МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ", където нашите управници и политици се правят, че нещо са направили и ги лъжат, а онези пък се правят, че им вярват И В КРАЙНА СМЕТКА ПАК ПРЕ.БАН Е НАРОДЪТ, БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ПРОСТО ТОТАЛНО СЕ КОМПРОМЕНТИРА!

Та нали сега соросите правят точно това, американските и сороските интереси се натрапват вместо българските.

"България спешно трябва да направи нещо срещу бедността" Бедността в България се дължи на огромната корупция и организирана престъпност, на това, че мафията си има държава и че вече 30 години е съвсем планомерно, организирано, последователно и непрекъснато ОГРАБВАНА, откраднатите активи от България за тези години са около 150 милиарда долара, концентирани в малка група хора и обръчите и кръговете им, пристрастени към ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ "по братски" НА ПОРЦИИТЕ НА ДЪРЖАВАТА, вкл. и европейските пари! Каца без дъно НЕ СЕ ПЪЛНИ! България НЯМА ПРАВОРАЗДВАНЕ, СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И РАЗРУШЕНА, БЛАГОДАРЕНИЕ ПРЕДИ ВСИЧКО НА ИНСТИТУЦИЯТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, И ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО, А УСТОЙЧИВ И МНОГО ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПРОЦЕЗ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ И ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ! Пример - откраднатите активи от КТБ за 4 милиарда лева...

За България остана само една възможност за поправяне :за министри да се назначат пенсионирани бивши министри от Швеция,Германия,Норвегия.На народното събрание да се забрани да измисля закони,вместо това да се въведат задължително законите на Германия,Швеция или Норвегия.Създаването на партии да се наказва с лишаване от свобода.Прокурори и съдии-пенсионери от Германия,Швеция или Норвегия.Забрана на българи и цигани да заемат високи държавни и общински служби-да се назначат такива от горните три западни държави.След две-три поколения на горните постове да започнат единични опити с българи.

И в Русия и на Запад,като чуят за България ги втриса.Даже и бежанците бягат от България.Тука е черна дупка.А сме много бедни защото управниците крадът изключително много.То иначе в цял свят се краде.То се вижда-За30г. сме с 3мил.по малко.Ама управниците не ги е еня.

В тази връзка аз се чудя защо я строиха тази стена, като дори и българите, дори и бягащите от войната бежанци не искат да останат в България! За българите границите са отворени, значи не е и за да ги държат в страната, както бе преди 1989 година, значи остава само дежурното упражнение ДА СЕ "УСВОЯТ БЪРЗО ЕДНИ ПАРИ"! И това обяснява защо преди сума политици и управляващи ореваха орталъка как всеки момент ще ни залеят милиони мигранти, и в комента, в който парите бяха разпределени ВЕЧЕ НЕ СЕ ЧУВА ДОРИ И ОТДЕЛНО ГЛАСЧЕ ДА ПЛАШИ МАТ'РЯЛА С МИГРАНТИТЕ! А спомняте ли си каква психоза разпалиха тези сред българите? Спомняте ли си Розово?

Никой да не си мисли че докато не се вземем в ръце и да разскараме тая измет като ГРОБ БСП ДПС И ВСЯКАКВА МАФИОТСКА ИЗМЕТ БЕДНОСТА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДЕН НА ДЕН СТОКИ УСЛУГИ ВСИЧКО СЕ ВДИГА А ЗАПЛАТИТЕ СТОЯТ НА ЕДНО НИВО ДОКОГА

Жена ти, майка ти и дъщеря ти - тоже:):):) Да не са ти частна собственост, я!

Интересно на каква политико - икономическа система щеше да се гради третия райх :) ? Май пак социализъм някакъв !

Дам, ама с една единствена разлика- куманягите в тоя социализАм беха по лагери и чукаха камани за Райха и социализма му! Останалото им работеше също, за разлика от на куманягите. И циганите не беха гласоподаватели на иначе неизбираемите куманяги, а създаваха сапунено производство с нови оригинални аромати.

Странно ! Като изключим кой , кой е , май нашия социализъм беше същия ! Просто сопата е в ръцете на "другите"!

Много ли си пострадал/а от соц-а? Единствено това би те извинил/а за голямата ти омраза. Защото соц-а имаше и положителни страни за обикновения българин. Или не си живяла през "социализъма".И не се престаравай в неграмотност.....

Да, напълно съм съгласен. Циганите трябва да бъдат накарани да се издържат сами, не народа да им плаща сметките, да им гледа децата и да ги оставя да живеят на гърба на работещите.

Промени отвътре , в България никога не са ставали ! И сега ще са отвън !

Глей ти ! Д о като Мутрата чете лекции в УНСС ето какъв е вожд и международник се явява то вижте Еоропата каква сводка му спретна!!!!! КАКТО АФЕРА ПИСА МУТРАПРЕД СТУДЕНТИ НА ЛЕКЦИИ В УНССе ЩЕ ВИ ГО НАТРЕСЕ!!!!!!!!!!!!

"България спешно трябва да направи нещо срещу бедността" Т.е. трябва да вземе СПЕШНО ЗАЕМ!!!

Хипотетично решение: В никакъв случай да се допуска до властта българска партия. Все едно ще се краде. Да се внесат упрявляващи - най-добре от Китай, но може и от Япония или Израел. Бързо ще се научим и да работим, и да не крадем, и да не се корумпираме. Китайците имат чуден илач срещу корупцията и корумпираните чиновници... За една петилетка ще стигнем Швейцария! С по-малко, но читави граждани....

много не казвайте смърт на комунягите защото има една такава-ОТ УСТАТА ТА В ПАЗВАТА!

Капиталистическите изроди ако бяха направили така,че народа да живее по-добре сега от колкото през соца, сега никой нямаше да се сеща за него.

Ми соца са беше направл тека, че сега никой да не ще капитализам. Пък ето, орицата не щът куманиЗам сега, щото куманягите се осрахте и продължавате да се осирате. МАХАЙТЕ СЕ КУМАНЯГИ! СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДА!