Фараона:Обединеното кралство е най-голямата офшорка в Европа

Винаги по света е имало държави и територии с благоприятно законодателство за разлика от други с по-неблагоприятно.

Обратно в новината

Коментари - Фараона:Обединеното кралство е най-голямата офшорка в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оневиняването и популяризирането на престъпниците върви с пълна пара. А като накрая цитира Библията... Колко съдби е съсипал?

Авторът на тази информативна статиям, да го наречем Рамзес изглежда като човек преживял катарзис, като бивш хакер, който работи за ФБР. Без да съм му адвокат и разбира се понеже не му давал пари, обективно заявявам, че този човек знае много по специфични теми и най-важното, че го споделя. Бих казал, че е по-умен от повечето наперени консултанти и икономисти, които познавам. Има и доза ирония на съдбата - в началото на 90-те в едно предаване (+- )водещият от позицията на морален съдник разобличи и разкъса грешника Рамзес малко преди да се срути пирамидата му. Впоследствие Рамзес явно се е върнал от светлата страна и си е взел поука. Обаче водещия постепенно стана брокер на влияние, консултант, шеф на Банката за Развитие и дори цъфна с яхта в Панама Пейпърс. Така че, Ийст Вест, Плюс, Минус -всичко е оплетено в диалектичната амбивалентност на българския преход !

Може да е офшорка ,но живота се движи по правила от векове.Хората са доволни от живота си.А тук,такива като тебе са проклятието на България.Затрихте я.

В България офшорка може и да е мръсна дума но в Британия съвсем не е така. Даже и за простолюдието.

Което не означава, че не е мръсна дума! Отдавна правителствата се опитват да премахнат данъчните райОве, ама лобистите са по-силни. Това обезмисля всякаква данъчна справедливост, пазарности и все такива химери. Не може минималната заплата да е облагаема с много, а големите пари почти освободени.

Според мене подобни "експерти" бяха пуснати в началото на прехода да оберат парите на хората и да дискредитират самата идея за нормална пазарна икономика и социален капитализъм. Всички пирамиди от началото на "демокрацията" освен чисто криминалната си роля имаха и по-коварен замисъл - да унищожат предприемаческия дух и доверието сред хората. Както се вижда, успешно.

хмм.. значи някой ги "пусна" тези в началото на прехода, и някой "планира" всички тези неща а? Не е ли много лесно бягане от отговорност, вярването в тези неща? ти защо не планираш и не пуснеш нещо а? Я ми обясни кой точно планира и кой точно "пусна" тези хора да направят това? на бай ти тошо му дръпнаха стола неговите хора. Те ли планираха това? ами че те тези същите които му дръпнаха стола заминаха 2-3 години след него !? я кажи ти КОЙ ? КОЙ ? От мен да знаеш: ЗАКОН НА ДЖУНГЛАТА се казва, никой нищо не е планирал!

Ех какви пари можеше да изкараш ако правеше свирки! Нямаш достигане. Като говориш за закона на джунглата и защитаваш един престъпник, знаеш ли колко е готино в затворите на страната? Както се казва заслужен отдих за грамотни, умни , млади и способни като теб. И очевидно "недебили"! Елит!

В началото на т.н.преход,ограбване на целият български народ.Премахване на държавният контрол в/у банките.13 банки фалират .Парите изнесени в офшорни зони и разледването е достигнало до офшорни зони и до там.Смазката на корупцията ,на сивата икономика ,на мафиотския октопод ,е че се трансферират парите към чужбина-в офшорни райове.Перачните в банки в "офшорни зони"са трансмисия- те избелват парите.

Няма нищо по хубаво от лошото време.

Г-н Недялков не е фараон. Той само малко се различава от тези, които крадат от супермаркетите - по интелигентен и със замах, но има вероятно големи разходи. Колко ли плаща за оправдателна присъда? За охрана? Може пак да му помогнем.

abasador

безочието, на този господин или наричан още Фараона, много ми напомня за Мениджър/Президента на Байерн - Ули Хьонес! Хьонес започва блестящата си кариерара като футболист, след прекратяване на спортната си дейност става Мениджър на ФК Байерн и като такъв постига неверозтни успехи в периода 1979 до 2014 год. Независимо от това, че получава съдебна присъда от 3 години и 6 месеца затвор (който успешно излежава) заради укриване на данъци в размер 28 млн. евро, поради доказани качества и заслуги в управление финансите на дружеството в момента е Президент на ФК Байерн Мюнхен АГ. Айде, лек ден.

Рубладжията ( нерегистриран ) 20.11.2017 13:50 ДИР, колко ще ми струва да си платя та да ми поизлъскате сурата и така да стана "важна птица" ? Виждам, че и вие почвате като НОВА ТВ да лъскате суратите на Сульо и Пульо - тази сутрин беше дадена трибуна даже и на майката на убиеца от Борисовата градина !!! Това вече е ежедневие по тлевизиите - обявяване на концерти на певачки, лансиране на децата им, и, най-дразнещото - лансиране на емигранти-измекяри /понеже едва издържат на презрението с което се отнасят към тях местните/. Ето сега и вие- Иво-Фараона - експерт, учено копеле, разбирач . . Егати ! Много ми паднахте в очите. Затова пак питам - колко ви е тарифата ?

Защо се мълчи по сметките на ББ с над 3л8 млрд. солара. Първа вноска 2012 г.- 199 млн. дол.

как тъй бе, гусин Нидялков, как така не иска да се свързва името на собственика с фирмата, която е регестрирал в офшорната зона? Че нали всичко е законно и избират да се регистрират там, само защото данъците са малки?

А СОЙЛЕМОН АНДЖЕЛ нема ли да каже некоя делаверка

Нема, немааааа! Еврейска пофта само пред свои хора се споделя. Пофтичката не е за всеки!

Абе другарю фараон ти защо си на свобода?

казал е доста истини, евала

Не виждате ли, че човекът е болен и с базедова болест за капак? Но я се заемете с "ZZZ", какви ги говори, макар и прав, как може така в ефир? Оправдайте си надника. Още Ботев го е казал в прав текст - "Тук свестните считат за луди".

Те всичките ни престъпници са болни- и Златистия, и Маргина и Очичките. Вместо в затвори в санаториуми трябва да лежат. А този навремето го арестуваха на плажа в Ница. Но най-хубаво ги лекуват в Китай.

Не виждам нищо чудно и странно Иво Недялков да ми дава съвети по финансово право след като Румен Овчаров ми дава такива по енергетика, а пък Бойко Борисов ми е премиер. Следващата стъпка е да назначат Азис за директор на Националния Исторически Музей, а пък Владо Кузов за директор на Агенция за закрила на детето!

Всъщност не трябва въобще да ти дава съвети такъв. Офицер от ДС и КГБ може само да те провокира и разори.

му стиснал ръката, защото още 90-те ни показа, че има едни 80%. И не сорос морос или разни кравари, ватенки и нам си какви са ни виновни - 80-те процента гледайте. Много от тях сега смучат като пенсионери - добре че поне пенсиите са им мизерни - и пак имат дават за какви ли не глупости

аз лично много съм благодарен на г-н Недялков преди няколко години бях измамен от Англия да пратя пари исках да си купя кола по-евтина някакви пакистанци и после ни кола ни пари. Г-н Недялков се разтича звъня им по телефона на негови колеги там и за един месец ми върнаха парите а това ми бяха всичките пари тогава. и нито един лев не ми зема човека жив и здрав да е а вие просто не знаете какво говорите и така си чешата езицити

И аз ще кажа добра дума. Преди години го видях в една бакалия.Една възрастна жена поиска 100 гр, сирене, а той поръча на продавачката да премери една голяма буца (излезе над 1 кг.), плати я и я даде на възрастната жена... Колко ли други са го правили незнам, но знам колко пенсионери си броят стотинките в бакалиите.

И после се чудим,защо нямало живот по тези географски ширини,в които...лица,извършили финансови престъпления се превъплъщават след време във...финансови експерти,макар че разлика между двете едва ли има,тя е по-скоро в законите,които винаги са на тяхна страна!!!

казано е, че България е прокълнато място заселено с проклети люде- От проклетия няма живот, не от друго. Брей много хейт, много нещо

Този не беше ли ликвидиран отдавна? Как е оцелял?

Леле-мале, докъде я докарахме... Престъпници да бъдат обявявани за експерти и да раздават съвети...

Браво Дир би джи ! Сега очакваме и бизнес съвети от Анжел , Миролюб Гаич , Диамант Диамантиев , Майкъл Капустин и т.н. !

Къде забрави Цветан Василев????

Тоз колко пари откраднал - не е истина просто. И наистина е експерт по пирамидите. Но не бих му поверил и вчерашното ми лайно да пази....

Като се има в предвид на кого е сайта , и като й видиш биографията , и ти става ясно защо се публикуват интервюта с "фараони" !

Всеки момент очаквам коментара ми да се превърне в - "*Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име"

Те глупостите ги оставят.

Иди се лекувай бъбриците.Поне пари имаш бол.

ДИР, колко ще ми струва да си платя та да ми поизлъскате сурата и така да стана "важна птица" ? Виждам, че и вие почвате като НОВА ТВ да лъскате суратите на Сульо и Пульо - тази сутрин беше дадена трибуна даже и на майката на убиеца от Борисовата градина !!! Това вече е ежедневие по тлевизиите - обявяване на концерти на певачки, лансиране на децата им, и, най-дразнещото - лансиране на емигранти-измекяри /понеже едва издържат на презрението с което се отнасят към тях местните/. Ето сега и вие- Иво-Фараона - експерт, учено копеле, разбирач . . Егати ! Много ми паднахте в очите. Затова пак питам - колко ви е тарифата ?

Гледам тука коментари от типа "този ли мошеник намерхите да дава съвети". Ами от кого предпочитате да вземете съвет да ви обясни как работи един сейф? От разбойника дето ги разбира и краде или от някой друг? Аз лично предпочитам да чуя мнението на бандита в случия от колкото на некой друг. Човека обаче има стара информация и компетентноста му не стига да коментира виртуалните "начини"....може би защото дълго време е бил извън бранша. Свърши времето на лесното криене. За последните 10г стана толкова трудно че дори и много богатите и знаещи се затрудняват. Останаха много малко начини и те струват пари и са по рисковани и неудобни от преди. Разбира се има огромно значение на коя държава сте гражданин и от къде ви идват парите...за американци примерно е много по трудно от колкото да кажем за българи....Но всичките стандартни места дето масите бълнуват, като разни острови, са вече почти умрели. Новите места са много малко и ако им чуете имената няма да повярвате! Изобретателите на офшорната схема са англичаните. Чета тука един коментар че това не било вярно щото видиш ли в Англия богатите били плащали :-) Англия има редица територии където като чужденец имаше много начини да се крият данъци напълно подкрепяна от законодателството на тези територии. Англичанина може да не е крил данъци в Англия ама с тези територи се скъсваха да го правят :-) В крайна сметка данъчното облагане трябва да бъде по справедливо но това едва ли някога ще стане поради простата причина че повечето хора не изкарват достатъчно за да им се налага да крият със сложни схеми и политиците винаги търсят популизъм щото един глас си е един глас без значение дали е на милионер или на бездомен циганин.

е все пак някой по-запознат да коментира, ама човека ти е казал и за модерните начини - криптовалутите ... баси кво е тва- ще трЕбЕ да се чете пак

Това са глупости. Разни пишлигари и неопитни мафиотчета и бандитчета, може да се опитват да крият с криптовалути. Но сериозните и богати хора няма да го направят защото това е много рискован начин поради факта че цената им се мени много рязко и много често. Това са просто глупости...поне за момента!

откъде е излязъл пак? Кукла на конци, изпълнява ролатя си, гепва парите и се покрива. Щом е излязъл пак, значи пак някаква гадост ще ни набива в главите.

На младини бяха в една тайфа с вовата живков и добре си поживяха.Чудя се защо не е в правителството.

Сигурно чака Курни да стане премиер , и тя ще го направи министър на финансите . Заедно с Кирил Добрев и Румен Гечев ще успеят да повторят успехите от времето на Виденов .

Чакам да ми върнеш парите от пирамидата Иист уест интернешънал естествено с лихвите!!!!

Ийст уест интернешънъл- един излитащ самолет на фона на музиката на Крис Риа, а отзад милиционерче на 20 години изсмукало кинти дори и от президента Жельо Желев. Съден, бит, гонен и накрая свободно разхождащ се из софийските улици. Днес безсрамното общество го смята за икономически капацитет и му дава с голяма охота думата... Само като ви заговори такъв каква "офшорка била Великобритания" трябва да бягате ако не искате да ви се обвинявате за глупостта, която ви заразно ви овладява. питам се как пример за чист измамник се превръща в пример за обществото? На първо място обществото е неспособно да се противопостави на появата на такъв човек. Второ лидерите налагат в общественото внимание такива хора. Той е бивш милиционер от Магнаурската школа, което подсказва за здрав "партиен" произход и партийна закрила. Не е случайно, че го съдеха , а пари не му отне никой. Не е случайно, че отново такъв говори за икономика с милиционерското си "юридическо образование".Тикат ни в лицето явни негодници, а истинските новини се избутват като незначителни. В същото време всички партии се състоят само от членовете на БКП.

Абсолютно точно казано.

Не е от Магнаурската... завършил е Софийския и то при социализма, когато пет хиляди души кандидатстваха за 15 места .. . чети поне в статията си пише бре ...за разлика от други милиционери и пожарникари дето им гласувате...

Да, вярно! Комсомолски секретар и , вероятно, добър агент на ДС. Съгласно всеобщия сценарий е изсмукал доста парички, в това число от "честни" комунисти! А сега признат експерт по офшорки и международен консултант! Мястото му е в затвора за дълги години!

Офицер от ДС какво може да е учил бе драги? Разкрит от комисията по досиетата! Това за СУ е легенда. Роден 1966 година през 1984 трябва да е завършил училище- две години казарма ако въобще е бил и прави 1986г. Трябва да е приет в СУ- 1986 година, но до 1989 работи за Кинтекс в секция скрит транзит?! Следването беше 5 години- четири курса и една година е стаж и държавни изпити сиреч 1991 година... Документално бил в Кинтекс и школа на КГБ... Кога е учил бе? Я стига глупости! Съдия стажант в СГС през 1992 година?! Значи карал задължителния стаж, когато минава през следствие, съд, прокуратура, нотариат. Написали стажант съдия- глупости! Това му е шеста година , а вече вършее с Ийст Уест и води нощни заведения в София... Леле как ви се вързах на приказките с подарената или фалшивата диплома. Иво Недялков е фалшив герой- надута кукла, която нищо не струва.

Той и Мето Илиенския беше завършил СУ...

Преди 25 години познавах отблизо въпросния. Настрана мошенническия аспект на начинанията му, трябва да призная, че акълът му сече много и е доста образован.

Нашата професия е като медицината и архитектурата - веднага си личи кой е с купена диплома. За колегата Недялков мога да кажа само, че е брилянтен юрист и много може да му се завиди на знанията и опита.

отиват мръсните пари от наркотици, от трафик на оръжие? Плащат си данъка и си откриват банкова сметка в някоя от националните банки ли?

Внасят си парите в банката в Доминика и после от доминиканската офшорка си дават "заеми" на българските фирми - колко комплекси се построиха така в БГ...

Докато доказани мошеници, като този на снимката, Каролев, Хърсев, Харпацумян, М Велчев и т.н. се приемат за големи експерти, и специалисти, тази държава няма да се оправи.

Контролираното изтичане на информация за британските офшори е организирано от Вашингтон с цел насочването на фин. потоци към САЩ. Това е един от начините за запушване на дупката във финансовите дефицити на САЩ.

Баси и правосъдието!

какво е написал за България.... и става ясна експертизата му.

Какво общество! Вчера престъпник, днес юридически съветник. Обратни истини.

УМНОТО СИ Е УМНО!!!Квалификациите зависят от гледната точка.А то и двете/които си употребил/ са за УМНИ .

Еххх, браво на вас журналистите, най-големия мошенник ли намерихте да ви дава мнение....

A кой, бе, Менда или боко ли да дават?

да адвокатства на офшорките. Офшорките са неморални пред обществото дори когато парите вкарани в тях са законни. Когато обаче там са вкарани мръсни пари вече минава всякаква граница и е престъпление. Ако има политици там...какво правим? Какви пари биха могли да имат там освен крадени? Айде моля ви се.

Не Бъркайте Великобритания с Британски Антили, другари !

НА ЧЕНГЕЛА И ГАЗОВАТА ГОРЕЛКА ЗА ПРАСЕТО :))

Арогантен лъжец. Великобритания е всичко друго, но не и офшорка или данъчен рай. Във Великобритания по закон тези които печелят повече, плащат по големи данъци. Иначе нямаше и техните богаташи да си кътат парите в офшорки. А при положение че този е, пирамидаджия, т.е.измамник, защо изибщо се опитвате да ни го натрапвате с всичките му врели-некипели щуротии....

Ама ЛЪЖЕШ......Британия е велика,хитра,умна.Тя замени колониалната ТЕРИТОРИАЛНА СИСТЕМА с ФИНАНСОВАТА колониална!!!!И ОФШОРКИТЕ бяха създадени в съзвучие с нея!!!!ТЕ са БРИТАНСКО ИЗОБРЕТЕНИЕ ,а сега Америка се опитва да ИЗМЪКНЕ КОКАЛА!!! И ПАРИТЕ ,естествено......

Има определени категории фирми във Великобритания /еквивалентни на нашите Събирателни дружества/, които не плащат данъци, ако не извършват дейност в страната. Отделно за техния едноличен търговец има праг на оборота, под който не се плащат данъци. Та за това е прав. Въпроса е при високите цени за услугите на счетоводители и адвокати дали си струва да се правят тези гимнастики.

За сведение данъци не плащат тези които печелят под 10000 паунда на година, т.е.тези които са под минималния доход. Друте плащати ъо колкото повече получаваш толкова по голям данък плащаш

че пише такава дъ-ъ-ълга статия - как се плаща? доходно ли е?

от този, помня го и той куцаше с бастун - всички подсъдими престъпници се подпират на бастун. И у нас нямало свобода на печата и пр. У нас само опозиционната журналистика и опозиционните медии са на власт .