Това ли е краят на Меркел?

Преговорите за съставяне на правителство в Германия се провалиха. Какво предстои? Нови избори? Нов канцлер? Или Меркел ІV, но с правителство на малцинството?

Обратно в новината

Коментари - Това ли е краят на Меркел? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

господи, колко прости и некомпетентни изказвания. а бе хора от 2з години живея в германия и толкова голям политик не е имало. просто велика. кас се справи с кризата 2007-2008. и при нови избори ще гласувам за CDU.

Германияе толкова стабилна икономически че никога не е имала криза.Това което наричат те криза е нищо в сравнение с другите държави.А като политици и дипломати не са много силни.Току що провалените преговори го доказват.

Благодаря Ви, старая се да дам своя принос по свой начин за България с главно "Б". Поклон пред България!

Харесвам интелигентни, възпитани, ерудирани хора, весели, с чувство за хумор без значение националност, пол, раса,..., контактите с тях са изключително пълноценно преживяване.

НЕ Е ПОЛЕЗНО ЗА ЗДРАВЕТО!!!

Не само край на политическата и кариера е нужен а и на свободата и , нужен е строг и справедлив процес за нея.

еродирано момиче, с тънко чувство за хумор, направо си е едно богатство за форума, което за съжаление не оценяват 90% от участници ???

Благодаря Ви много! Старая се да давам своя принос по свой начин за България с главно "Б"! Да живее България!

НИТО Е ИНТЕЛИГЕНТНА,НИТО ПЪК Е МОМИЧЕ!!! ДОБРЕ,ЧЕ Е ЗАД КОМПА,ЧЕ НЕ И ВИЖДАШ БРАДАТА!!! ТЯ СИ Е ПОРЪЧКОВА ОТКРАЙ ДОКРАЙ!!! АМА,МЕЛИХО,ДНЕСКА СИ МНОГО ПОСТНА,МА?!КЪДЕ СА ТИ ЗАХАРОСАНО-ОРИЕНТАЛСКИТЕ УИДУРМИ?!

Дай боже!

Поздравления към Мелиха за точния и задълбочен коментар.

Благодаря Ви, радвам се, че ви е харесал. Искрено се надявам, че сте взели нещо за себе си от него. Всички ние трябва да работим за България, но да мислим със своите собствени глави и да не преповтаряме изтъркани опорни точки. Не е хубаво да се обобщава от рода на: "Западът иска да унищожи България." Или: "Всички партии на Запад и в България са купени и се употребяват от соросоидната секта на глобалистите". Твърде е елементарно, за бъде вярно. С подобни генерални заключения се отдалечаваме от истината, която никога не е ЕДНОЗНАЧНА а и ОБЩОВАЛИДНА! Колкото хора, колкото народи, колкото манталитети и нрави - толкова и истини!!! Всеки носи своята истина в себе си. Та ако погледнем всеки българин си е отделен индивид, има различни мисли, цели и ТЪЛКУВАНИЯ - ОБЯСНЕНИЯ за реалността, за политически констелации и т.н. Затова съществуват толкова различни партии и обществени движения, за да защитават многобройните гледни точки. Светът е пъстър и интересен. Представете си всички ако изглеждаха еднакво и мислиха еднакво каква тъжна картинка щеше да властва. Хората и народите трябва да намерят общото, което ги обединява а не да търсят на всяка разликите, които ги разединяват! Но пред всичко стои разбира се моята и вашата родина - БЪЛГАРИЯ! Приятна вечер на всички.

това е наи-захаросаната опорна точка на сорос(козяк)...очаквах я към края на февруари 2018,но подрани.....

бабке налİ казахме коъто се скара с ердоган свирŞва,затова Çао.

Лудата бабичка явно ще си заминава от политиката, обаче нашия дебил Боко Тъпото кога ще си събира парцалите?

меркел гледа точно като тато,преди да го свалят от власт...

Баба ти Меркел заедно с презокеанските й покровители ни докараха бежанците и ислямистите, покрай опитите си да натискат хората на труда. Капиталистите искат повече конкуренция на пазара на труда за да плащат по-малко. Е, сега може да се каже, че се наиграха. Нищо не може да спаси лицемерната бабичка! Ще си отиде позорно и справедливо.

Всички на това се надяваме. Все пак някой трябва да спре диваците от Азия и Африка!

Дааааа, ама твърде късно се усетиха да я махат... Това, което причини на Германия и на ЕС не е никак малко... Сега долу и после на съд..Дай Боже да го видим по-скоро.. А ЕВРОПА да се събужда... НИКОЙ НЕ ИСКА силна и единна Европа освен хората живеещи тук в нея...

Защо така мрачно за дебелогъзия гостоприемник ?

100 години след една революция историята се повтаря-този път на запад ,а поръчителите са същите. Скоро оядените бургери ще разберат какво е комунизъм и неговият пръв приятел ислямът.

Меркел направи за страната си и Европа това което направи навремето Горбачов за Русия и народите от СССР и бившия соц. лагер - в следствие на безумното доверие към англоамериканската "дълбока" държава ИЗВЪРШИ ПЪЛНОМАЩАБНО И ВСЕОБХВАТНО ПРЕДАТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ на европейските държави и народи и на Германия. Истината ще бъде постепенно огласявана след като изпадне от властта. Чака е съдбатата на Горбачов - останла сама, презирана от немци и европейци... Ще ходи с охрана и ще организират в Англия или САЩ празнества за рождения и ден ...

Точка.

се надявам това действително да е така!

МЕРКЕЛ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА ДА ОСТАНЕ С ДОБРО ИМЕ В ИСТОРИЯТА, НЕЙНА ГРЕШКА!!!!

КОН НА ЕВРОПА,МИ Е ПРЕЗ...СЕЩАШ СЕ! ДА СЕ МАХА,ЧЕ СИ НАПЛЮХМЕ ТВ ОТ НЕЯ!!!

В Германистан не могат да се разберат за правата на гейовете ,които искат да влязът в харемите.

Съд за тази престъпница , която наводни Европа с шимпанзета мюсулмани ! Дано ври в Ада !

abasador

това, че госпожа Меркел успя да стигне до тук е благодарение на господина Зеехофер. Германците никога няма да простят на Меркел, че се опита да ги исляминизира. Благодарения на резкият завой наляво (броени дни, преди изборите) на председателя на ХСС Зеехофер, госпожа Меркел получи шанса да организира едно джамайка парти, но .... а сега на къде? Лек ден.

Тежки пазарлъци предстоят. Мен , което ме изуми Зелените искали да приемат семействата на "бежанците" неограничено, а Меркел настоявала за годишни квоти. И това станало част от "препъни камъка" на преговорите. Тези Зелените направо ми паднаха в очите, та те са по--зле и от Меркел дори. Загубеняци...

А, здрасти! Зелените в Германия (а и не само) отдавна са купени и се употребяват от соросоидната секта на глобалистите. Бегайте далече от зелените гниди!

Много жалко, Мери, имаш школувано и остро перо, но го употребяваш за сюрреалистични обобщения, които повтарят разни опорни точки и фрази на неосведомените българи, борещи се с физическата и духовна мизерия. Аз мога да разбера подобни мислене, но то е твърде субективно и нереално.

Прочети ми коментара по-долу. Аз точно това написах. Меркел и баварският християнсоциален съюз искат квоти, а Зелените са просто ужасни и искат да приемат всеки мигрант! Добре, че е баварският социалдемократичен съюз, защото той натиска Меркел да не прави такива остстъпки на мигрантите! А всички тук оплюват Меркел! Би било много хубаво, ако се махне, да се оправи всичко! Но-ядец!!! Българите си мислят, че Меркел авторитарно може да решава такива сложни въпроси. Говорят за комлоти с цел унищожаването на Европа и т.н. Така им изнася, така са свикнали да мислят и този начин на мисле няма да ги доведе до нищо добро!

Да, намерих коментарите-добър обзор. Защо ли са ти набили толкова минуси? може би по инерция, защото обикновено провокираш.

На тебе ти чета само името и ти слагам минус ! Марш в Анадола !

"ЗЕЛЕНИТЕ"ОТДАВНА СА ПОЗЕЛЕНЕЛИ ОТ ДОЛАРИТЕ НА СОРОС И СИЕ БАНДАТА!!!СОЦИАЛИСТИТЕ,СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ,ЗЕЛЕНИТЕ И ПР.ЛИБЕРАЛНА ПАПЛАЧ ОТДАВНА,ОТДАВНА СА"ПРИХВАНАТИ"ОТ КОГОТО ТРЯБВА!

зелените са партията на исляма!защото зеленото е бил любимия цвят на мохамед...които си мисли,че имат нещо общо с екологията-греши!!!!!

А ние сме и цъфнали, и вързали,та да мислим /злобеем /за Германия?

Я, текст на DW, който представя факти, а не разсъждения на тема. Не може да бъде. Иначе бебето си го заслужи.

Дали ще е меркел или някой друг третополов рептил от хазарската шайка , категорично няма значение. За щастие пред разпад е цялата гей -илюминатска схема за тотален контрол и поробване на целокупното Човечество . Най-тъмно е преди зазоряване ...

Амин! Чул те Господ!

...с двете уши!!!

Каква хубава новина.Лъч надежда за християнска Европа.

Тази изкуфяла бабичка ,която няма деца докара злините в Европа. Слушка Америка и цяла Африка се настани на нашия континент. Наш Боко също като нея.Цяла Германия е с/у нея ,а тя ,,печели" . Като у нас.А там стандарта на живот е едно към десет за тях.Меркел с 30 хил евро заплата ,а аз 300лв пенсия.Ядем и серем ЕДНАКВО.

Това просто е начин тая да се оттегли по-плавно, демек щото не се получило споразумение за правителство. Всички в немската политика, както и самият този народец са послушковци. Те ВИНАГИ имат един фюрер и нямат никакви разногласия. Всичките им т.нар. "Спорове" у бундестага беха имитиране на демократична дискусия. Херовете на поточните линии ѝ казваха кво искат и тя спуска на вечно-съгласния колектив в бундестага кво требва да гласуват. Те не се и сещат да противоречът, щото извън тая парадигма кво ше прават... и така...

Като напишем в нета: merkel doesn know where berlin is виждаме в ютюб как Меркел не може да намери Берлин на картата. И не само това, ами вместо в Германия го търсеше в Русия. Може ли някой да отговори, как е възможно тази бабичка да е толкова неука и да управлява Германия, че и Европа? Иначе знам, че ще се намерят опоненти, които да преразказват медийните приказки за високото й образование и интелект, но е факт, че не знае нещо, което се учи в първите класове и го знаят всички освен нея.

има тежка деменция и последните години не различава хората и не знае къде е. Точно затова е удобна на бизнеса и я преизбират. На последните преговори обаче видимо състоянието й се било подобрило - усмихнала се на двама - трима и дори си взела бисквитка.

А пък аз мисля, че тази тежка деменция е по рождение и е необходимото условие и идеалната предпоставка за началниците й за да е канцлер на Германия. В днешно време е очевидно, че това се отнася за всички политици на васална на САЩ Европа.

А беше щастлива, че спечелила изборите.

БУХЧАТА и през калпавата оградата на юг,няма нужда от стълба ,Борисов нарочно е наредил да има пролуки за лесно минаване защото не е сигурен че няма да му се наложи и на него

ТЯ, НАПРАВИ ТОЛКОВА БЕЛИ, ЧЕ И ДА СИ ХОДИ ИЛИ НЕ ВСЕ ТАЯ - ЛАВИНАТА НЯМА СПИРАНЕ!!!!!!!!!!!

Тук, във форума, българчетата дават обилно-обширните си мнения на всичко-знаещи, без да познават детайлирано политическата ситуация в Германия. Всички се молят за отстраняването на Меркел, радват се на провала на преговорите за т.н. "Ямайска коалиция", пророкуват злорадо разпадане на ЕС и се надяват силно при едни нови евентуални избори Алтернатива за Германия да вземе властта и да излъчи канцлер, който да изчисти страната от бежанци и да забрани на нови да се заселват. Това е доста опростено мислене, далече от дейвствителността! Меркел произлиза от и защитава идеите на CDU - християндемократическа, дясна консервативна партия, която изповядва християнските ценности и морал и се бори за една консервативна външна и вътрешна политика. Т.е. това единствената партия, (!!! колкото и да не ви се иска), която не одобрява засилилия се мигрантски поток към Германия! Тука е мястото да отбележа, че решението на Меркел "да отвори границите" и да пусне близо милион мигранти не е само нейно, а е взето след продължителна конфронтация с проблема на много партии и под натиска на социалдемократическата партия (SPD) , Зелените (die Grünen), както и Левицата (die Linke). Председателят на Зелената партия (die Grünen), Джем Йоздемир, е етнически турчин, а платформата й е много по-различна от партията на Меркел. Зелената партия е тази, която за разлика от Меркел, настоява за БЕЗУСЛОВНО приемане на всички бежанци, тя е против интеграцията име, тя въведе понятието МУЛТИКУЛТИ (MULTIKULTI-GESELLSCHAFT) и самата Зелена Партия обвинява, че ХДС на Меркел извършва "германизация" (Germanisiering) на мюсюлманите в Германия, тя е за запазване на двойното жителство на милионите турци, тя прокарва идеи за въвеждане на турски език в училищата, защитава яростно "правото" на мюсюлманските жени да носят бурка и т.н., и как няма да е така, щом председателят й е турчин?

Социалдемократическата партия на Германия не се различава много от зелените. Председателят й Шулц е за БЕЗУСЛОВНО приемане на повече бежанци, за въвеждане на майчин език в училищата, за носене на бурки дори в училищата. В Бавария е на власт партия-"посестрима" на ХДС на Меркел. т.н. ХСС (CDU), християн-социален съюз с председател Зеехфер (Seehofer), който е още по-краен към бежанците, иска законово определяне на квота -максимум за приемане на бежанци в Германия, ратува за признаването и зачитането на европейските и християнски ценности от мигрантите с мюсюлмански произход. ХСС е срещу бурките, срещу безразборното строене на джамии, срещи използване на мюсюлмански религиозни символи в училищата и светския живот, дори срещу носенето на кърпа на работното място!!! Междувременно това изповядва също и Меркел. Така, че преди да оплювате Меркел, помислете каква е АЛТЕРНАТИВАТА! Зелените и социалдемократическата партия на Германия се държат точно като БКП/БСП! Обещават безпардонно на населението социално равенство и много други неосъществими неща, народът иска да слуша хубави думи и вярва (както в България), а като дойдат социалдемократите на власт разбиват икономиката, правят партийни чистки, назначават свои хора, докарват огромен бюджетен дефицит - и после трябва да дойде на власт дясната партия, за да им оправя бакиите. Сега разбирате ли защо Меркел има такава подкрепа?!

Междувременно икономиката на Германия в момента е на завидно ниво, безработицата най-ниска от много години насам, заплатите се увеличават и страната има полза от това. Както казах, Меркел изповядва много консервативна и стриктна политика спрямо мюсюлманските мигранти! Затова колкото и да мразите Меркел, тя е най-добрата алтернатива за Германия! А самата партия "Алтернатива за Германия" е несериозна и неадекватна в съвременната реалност, раздирана от вътрешни борби и междуособици, партия, която няма никаква вътрешна и външна подкрепа. За нея гласуват предимно германците от бившата ГДР, които носталгично-нереално, с притъпени сетива за комунистическите престъпления ,си спомнят за социализма! Аз разбирам много добре, че сте се вкопчили в "Алтернатива за Германия" като единствената възможност за справяне с мигрантите и укрепване на ЕС, но както изложих по-горе, това е нереалистично и утопично.

Милке, много немска телевизия гледаш ма, това, което си написала нема нищо общо с опакото на нещата. А меркел я обичат само пенсионерите и мигрантите, а останалата част от немците я търпят, щото им гарантира условия за съществуване. Бегай да си отпереш шалварите, че от снощи си ги накиснала.

Напротив мигрантите и ТУРЦИТЕ гласуват само за социалдемократическата партия и за Зелените! На тях им се забранява с апели директно от Турция да гласуват за християндемократическата партия на Меркел!!!! Никой турчин или мюсюлмански мигрант НИКОГА няма да гласуват за партия. чието име започва с думичката "християн..." Германскатан социалистическа партив и Зелените използват михрантите мюсюлмани точно така, както ДПС използва неукия си електорат!!!! Благодарение на няколко хиляди турски гласа Шрьодер от социалдемократическата партия стана канцлер и опоскахга Германия! Запомнете: турци и мюсюлмани гласуват по поръчение за социалиститите и зелените! Междувпрочем те са образували в Германия цели паралелни съобщества, които нямат нищо общо с германската светска култура и нрави!!!

на Сорос в Европа,клюката шепне че семката им една и съща...

Пожелавам ти ,все с тази физиономия да те виждат европейците ,колкото си по нацупена ,толкова по добре за Европа,а ако въобще изчезнеш ,ще е най добре

Да! Това е края на дас райхсфюрера на Европейския райх-фрау Меркел! Факт! Достатъчно добре закопа Европа с нейните милиони ислями мюслита!

с германци Меркел не е била фаворит и не е отчела шансовете си при последните избори.

ВЧЕРА ЧАК РАЗБРАХ,ЧЕ БСП СИ Е ПРИЗНАЛО,ЧЕ ПОДДЪРЖА НАД 600 ТРОЛА ПО МЕДИИТЕ!!!! Е,ТО БЕШЕ ЯСНО КАТО ВИДИШ СТИЛА И НИВОТО НА ДРАСКАЧИТЕ!!! АМА МЕ ВПЕЧАТЛИ ЦИФРАТА НА ЛАПАЧИТЕ!

еее, на безродници като теб пък плаща Сорос ,така че не си губи времето ,блъска думи ,защото Сорос плащал на буква...

АМА ВСЕКИ СЪДИ ПО СЕБЕ СИ! АКО НЕ СЪМ ТРОЛ,ЗНАЧИ НЕ СЪМ ЧОВЕК,А?! МНОГО СИ ОПРОСТАЧЕН! ДА ТЕ СВЕТНА-ИМА И НОРМАЛНИ ХОРА,МИСЛЕЩИ,БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ!!!

ИМА ЗНАК НА РАВЕНСТВО,ТРОЛЕ!!! НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА МЕ ПЛЪЗГАШ! ИЛИЯНА ЙОТОВА Е В НЕГОВИТЕ СПИСЪЦИ,НЕ АЗ,НАЛИ?!

ЩЕ БЪДЕ ЕДИН ДОБЪР И ЗАСЛУЖЕН КРАЙ ЗА РЕПТИЛА МЕРКЕЛ!!!

Благодарение на тази зомбирана бабичка в момента Германия е помийна яма ! По улиците пъплят тълпи от забрадени ханъми с купища деца, бебешки колички и издути тумбаци ! По пешеходните улици на гермаските градове като хлебарки са напълзяли мургави брадати авгански и пакистански мангали, сред тях - и немалко мигрантски педали с изскубани вежди и червени обувчици ! Отврат !!!!!!!!!

Дано този фашизоиден вампир бъде захвърлен на политическото бунище,преди да е изтрила християнска Европа от географските карти.Да се разкара от политиката,че е вредна дори като диша.Дано Бог се смили.

Както изглежда Европа започва да се самолекува от американските марионетки - държавни ръководители, такива като Танте Меркел в Германия, дали обаче не е твърде късно, щетите и поразиите, които тези хора причиниха, може би вече са станали непоправими...??

А не, тая не трябва да я свалят, а да я съдят. Направи такива поразии из цяла Европа, че още години напред ще има катаклизми. И като остане без работа дано нейните любими брадати приятели я срещнат по тъмни доби и подобаващо да и благодарят като и скъсат задника.

Хайде бе, не се ли сещат съпортийците на Меркел да й предложат едно добро решение. Да направи като Мугабе, да си подаде оставката докато е време още нещо да спаси от потъващата й държава.

Време е за пенсия на изкукуригалата бабичка, която съсипва Геремания и товално вече съсипа Европа!

Краят беше малко по отдавна , сега е изживяването му.

От снимката мирише на нещо с цвета на палтенцето й! Време е да пуснат водата !

даже и имената им нямат нищо общо с истината. Това не са никакви партии, това са някакви гей-кенефки обединени в разни дружинки. Така или иначе, вече е късно. Няма никакво значение дали дъртата и болна свиня ще продължава да го играе канцлер. Най-много, собствениците на еврокочината да назначат някоя друга свиня.

СКОРО И БОРИСОВ ЩЕ ГЛЕДА КАТО ТАЗИ /КАТО МИШКА В ТРИЦИ /.... С КОГО ЛИ ДА ПРАВЯ ПРАВИТЕЛСТВО ????ПЪК УЖ СЪМ ПОБЕДИТЕЛ.....

тая дърта чанта,да се маха вече,макар че след нея ще дойде някой педераст сигурно....то читавите хора ,с политика не се занимават...