Трайков: АЕЦ ”Белене” не е жизнеспособен проект

Учените от БАН се опитаха да звучат позитивно за АЕЦ "Белене", но всъщност и от техния доклад става ясно, че проектът не е жинзеспособен.

Обратно в новината

Коментари - Трайков: АЕЦ ”Белене” не е жизнеспособен проект | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо бе Трайков? Защо е "нежизнеспособен проект"? Изкарай проекти и сметки и да ги сравним с тия които са дали от БАН. Ако си прав - ще те послужаме още един път. Ако ли не - прав ти път. Неприятнити е че имам едни съмнения относно твоите познания и екипчето ти, което не е май от специалисти а само фианнсисти и май никой от тях няма реален опит в такива инфраструктурни проекти. Още тогава аргументите ти издишаха. И за тия 13 млрд. - я се оправдай някак. Все пак това е почти половината цена на проекта, а ние нияо нямаме.

"АЕЦ Белене не е жизнеспособен проект" Ако това ... "нещо" (Трайков), беше сред управляващите преди 10.XI.1989г. сега и Козлодуй, нямаше да го има. Този вид ... "неща", (не мога да ги нарека хора, защото не са) мислят само за собственото си бъдеще но не и за бъдещето на България. щщд

Общоизвестен е фактът, че възобновяеми енергийни източници ( ВЕИ) са най скъпите дори за богатите държави, съответно те дават най скъпа енергия. Токът за потребителя в БГ е с относително поносима цена благодарение на тока от Козлодуй, който изработва евтината енергия. Съответно Трайков защищава мутренските ВЕИ тоест интереси на тези, които са собственици на ВЕИ (не е изключено, че и той получава печалбата там ). Докато доста години омаскарявали Белене със всички средства набързо с изпреварващи срокове заинтересованите лица построили ВЕИ. А необразованите и елементарни хора, които лесно се залъгват не могат да разберат, че става дума за КОНКУРЕНЦИЯ. Ще печелят ВЕИ на гърба на потребителя, а не Белене, която е загробена нарочно.

Така е, Трайчо подписа договорите на над 90% от СЕИтата, с което ни ощети със 13 милиарда. Ако не беше избързал, нямаше да загубим тия 13 милиарда. Дали от некадърност, дали са му давали подкупи, няма значение, мястото му е в затвора, а не да дава мнения енергетиката.

Този господин от снимката ми дължи хиляди от времето преди да стане министър нна енергепиката, икономиката и туризма, т.е. когато беше прокурист на ЕВН. Може и да не си споммня, че се опита да съсипе живота ми, но Господ със сигурност помни и ако сега не си плати престъплението спрямо мен, ще дойде време да си плати с лихвите.

е неприемлив- това трябва ясно да се заяви и да се спре с полуграмотните интерпретации на тема - ефективен или не! Въпроса с какво да го заместим стои за решаване!За съживяване на икономиката ни много опции няма - всички страни ,които искат да развиват ефективна икономика,наука правят АЕЦ. Примерите са толкова много ,че не си струва да ги изброяваме.В Англия напр. една от новите АЕЦ ще я строят китайци. Аз силно се надявам при нас да дойдат неруски инвестиции,за да го няма досадния проблем!?

Отдавна стана ясно,чи Белене е един криминален проект на руската мафия за ограбване на държавата! Трябва да се прекрати и отговорните за този грабеж българи и руснаци да се дадът на съд!Трайков е прав за пишман учените от БАН!Абсолютни мижитурки които паразитират на бюджета и реват за големи заплати за никаква работа!

Друго какво те осведомиха в Козяк. И за колко цента се продаде?

Пенсиите си мечтаят за евтин ток от Белене, а той ще е толкова скъп, че ще ги уморят от глад.

Тъпаците от БАН , които са толкова несъстоятелни умствено, че не могат да се издържат, не могат да изготвят план и бюджет да изкарат за даскалска заплата, и постоянно реват , че са бедни, въпреки , че науката и технологиите са най-печелившия сектор в света, тръгнали да натрапват и препоръчват инвестиционно начинание за поне 10 милиарда на гърба на данъкоплатците. Тия са толкова некадърни, че вместо с наука, обслужват мафияъа с поръчки да го набутат на данъкоплатеца.

Трайчо, я да си плащаш 13-те милиарда с които ни ограби с ВЕИтата или да влизаш в затвора. Защо ние да ти плащаме за далаверите?

Като прочетох коментарите , извода е ,че не 80 %, а 90 % са малоумниците, и ли Кремъл яко цака.

Кали, Бети, Пипо, И сто имена да смениш, все си си от групата на 80-те %.

Малоумници, 90 милионна свръхиндустриализирана Германия се оправя без и една атомна централа и атомен реактор. Пък на 5 милионна , България искат да и набутат да плаща трети реактор. Такива бългоромразци няма.

Да , ама не ! Има действащи 9 :)

В Германия тока струва три пъти повече от тока в България. Те са богати и могат да си го позволят. Когато икономиката на България стане като тази в Германия, може и ние се откажем от евтин ток от АЕЦ. Да но ... това няма как да стане, защото технологиите са в германците и те няма да ни ги дадат за нищо на света. Е, ще пращат разни инвеститори, но това нищо не променя, защото ние пак сме ратаите, а те господарите, а никъде ратая не взема доходи колкото господаря си.

Кой му дава думата на тоз човек! Утре като въведат задължително само електромобили ще трябва той да върти педалите на турбините ,които ще трябва да покриват енергопотреблението!!!!

Над 90% от договорите за ВЕИ бяха подписани от Трайчо, така, че той носи отговорност за милиардите загубени от ненужното предсточно въвеждане на ВЕИ. Освен това Трайчо подписа допълнение към договора на Иван Костов с американската ТЕЦ Марица Изток 3, според който България се задъжава да плаща въглеросните емисии на американския ТЕЦ. Според тенденцията за цени на емисиите, това ощетява България с около 5 милиарда лв. Делян Добрев пък подписа същия анекс с другата американска Марица, което ни ощети с още 5 милиарда. Докога такива престъпници ще ни лъжат, вместо да са в затвора.

Докога това провалено същество ще се прави на експерт? Тия дето го тикат не разбраха ли, че тоя им носи само негативи? Ако искат да убеждават някого за политики в енергетиката да си намерят истински читави експерти, а не пишман ахмаци като този, дето хал хабер няма от енергетика!

Нали затова сме простаците,да си пеем тъпите упражнения по всяко/никое/ време

Защо давате трибуна на този агент на австрийските интереси! Зад всичко негативно казано от него, по енергийните проекти не стои дългогодишен опит, изследвания, аналитични институции...Чиста проба "Въздухар"!

Лъсна схемата, по която козяк 16 обработва 80-те % От пацолството плащат за публикации в медиите на някой грантаджия, а след това платените от америка срещу България и отровено общество, денонощно ръсят пропаганда под "новината".

По времето когато министър беше Трайков, България с 8 години предсрочно преизпълни задължението си към ЕС, да построи определен процент ВЕИ. Тогава ВЕИ бяха скъпи и всички знаеха, че цената на ВЕИ ще намалее драстично. Ако сега се бяха построети същите ВЕИ, нямаше да плащаме огромната надценка. В резултат на некадърното решение на Трайчо, да се избърза със строежа на ВЕИ, българите бяхме ощетени със 13 милиарда лв. Точно толкова струва надцената, която сега плащаме за преференциалните им договори. И този, който е ощетил с 13 милиарда българите има наглостта да продължава да дава съвети. Вместо да е в затвора, той се вихри по медиите с още лъжливи поръчкови съвети. Ами дебили сме си след като го допускаме това.

Трайков пак ще получиш Скунса за най- голям Лъжец и мошенник и много Българи ще си спомнят майка ти' ! Да твърдиш такива лъжи , ти си за обесване пред НС и да висиш три дена докато не засмърдиш , то и сега миришеш на мърша !

Този пак се пови дали го пуснаха от затвора или е избягал, моля Покуратурата да се самосезира

Не ми е ясно, тоя предател кому служи и защо все още му дават да плямпа своите антибългарски тези. Защо не е арестуван, ако по негово време е спрян проекта, за чието спиране се хвали и мутрата!? Вместо да търсят кредити с лихва 1-2 % и АЕЦ да бъде построен, те се натискат да вземат комисионни от по-високи лихви и какви ли не далавери.

Ако "специалисти" подобни на Трайков, обслужващи чужди интереси, не бяха спъвали реализирането на проекта, със сигурност той би бил и жизнеспособен и печеливш! Когато го започнаха, се говореше за крайни суми около 6 - 6,5 милиарда, т.е. доста под цитираните днес цифри! Но такива "родолюбци" като тоя клекнаха пред 30-те сребърника отвъд океана и сега той със сигурност ще се оскъпи. А можеше вече да е почти готова станцията и да ни решава проблемите за десетилетия напред. За съжаление някои не мислят нито за бъдещето на страната си, нито за сънародниците си, а само за себе си и след тях и потоп! Същото беше положението и с "Южен поток" и с "Бургас - Александрополис" и какво ли още не! Затова ще имаме и скъп ток от "приятелски" ВЕЦ-ове и чужди енергоразпределителни дружества, както и по-скъпи горива и огромна зависимост от "братска" ни Турция, както сега от "приятелска" Украйна! Но кой пък е казал, че националната ни "независимост" е евтина стока! Особнено когато политиците ни я плащат с нашите пари!

Кофти работа а Трачоффф. Взел си едни пари от Южния Парк и сега се проваляш.

Пак същата мантра: България била в банкрут! България 1989 година беше с 11 милиарда дълг и беше организирана държава с работеща икономика (макар и не на световно ниво). България "банкрутира" 1990- 1991, защото беше разграбена. За "кой не скача е червен" даже няма нуждада споменаваме

увъртат го научно по килифарски. Но въпреки референдума пак облъчват с неясноти избирателите.

То и ВЕИ-тата са един мъртвороден проект,ама като гласувахте едни закони за преференциално изкупуване и го реанимарахте....За собствениците де, не за портебителите...

И този ако е експерт колкото аз съм космонафт ! Защото аз никога не съм си мазал космите с нафта !

Същия този Трайков твърдеше, че Турски поток е само един блъф и никога няма, не може и няма сметка да бъде реализиран, а то скоро и газ ще потече по тези тръби. Та след тази издънка като експерт много олеква и сегашните му твърдения просто трябва да ги пропуснем покрай ушите си.

Пенсионери, БСП ви лъже, че токът от АЕЦ е евтин.

разбира се, че е по- евтин от демократичния ток на тец-3

Ток от АЕЦ 3 ст/кВч от български държавен ТЕЦ 6 ст/кВч от американски Марици ТЕЦ 20 ст/кВч от трайчови ВЕИ 50 ст/кВч

Пенсионер загубен правиш ли разлика между АЕЦ и АЕЦ? Козлодуй и Белене?

Какво щастие е за нас,че в страната ни има подобни експерти със свое независимо мнение, твърдо отстояващи националните ни интереси. Така е на нас енергетика не ни трябва. Ние индустрия не развиваме, а за нуждите на туризма и селското стопанство екологичните възстановими енергийни източници са ни достатъчни.

да, за банановите насаждения ток си има.

Пропуснал си саамо една наставка "не-" пред щастие във втората дума от писанието. Като я добавиш, може и да се окажеш прав!

Тоя платен предател докога и защо получава медийно внимание?