Младен Маринов: Не може да има полицаи навсякъде по пътя

Полицията прави всичко, което е по възможностите ѝ. Няма как да присъстват полицаи на всяка критична точка и никъде по света не се прави така.

Обратно в новината

Коментари - Младен Маринов: Не може да има полицаи навсякъде по пътя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много обичам две реплики. Едната е "Не можем да поставим до всеки престъпник/нарушител полицай", а другата е "Ние не сме богове, направихме каквото можахме". И в двата случая означават безсилие.

Голем смех. На разходка до районното. Нов вид атракция. 27г. правим модернизация и в ерата на интернет още не можем да направим справка от патрулката за нарушенията на даден водач. Ба си пародията и чакаме оправия. А за оня дето се е разхождал по пътя си го е получил. Има места за разходка и такива за МПС. Главният път не е място за разходка особено в това време.

Никъде няма полицаи на всяка крачака! Но им достатъчно! А в България полицаи има само за да пазят Бойко Борисов и да броят труповете ! СЛЕД 27 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ ИСТИНАТА Е ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖА НОРМАЛНА ПОЛИЦИЯ !!! ОТДЕЛНО, ВСИЧКО ДЪРЖАВНО Е РАЗЛОЖЕНО ОТ ПРЕСТЪПНАТА ГЕРБЕРСКА ВЪРХУШКА ОТ МУТРИ, КАЛИНКИ И ЛУДИ !

Тоя тъпак на снимката да изкара подчинените си на пътя, не в храстите и шипките покрай банкета, а - на пътя!!! В пикови часове и на най-натоварените кръстовища и пътни възли лешперите от КАТ вместо да застанат в центъра на кръстовището или натоварения участък и да регулират, улесняват и подпомагат трафика, се крият из драките по пътя като лалугери- мазни, мазни, с бели , меки ръчички и червени бузки- сложили тъмните очила като Еди Мърфи и си играят на стражари и апаши с хората. като децата- кой сложил колан, кой не си запалил светлините, кой нямал аптечка или гуми с голям грайфер...Абе, малоумен тъпако, даже и колата ти да е чисто нова, с гуми, ако щеш и с грайфер като на трактор,когато не никой в празната ти кратуна или кога си синче на полицейско шефче, митничарче, кметче, депутатче- кой смее нещо да ти каже , бе каун ненормален пъпчив?

Не е смотаняк!Само за София оборота на горива се вдигна със около 9 / ДЕВЕТ/ кубика на ден-заради включените светлини.Символичен преразход от поне 700 000 движещи се автомобила. Малко , но от сърце за основният доставчик.

А кой смотаняк измисли да се кара с запалени фарове?Решението е много просто-слагате умни камери следящи и калкулиращи средната скорост на автомобила и тогава пак да говорим

То па един "път" - мутрогерберастки шменти-капели... :::))) И те па едни "полицаи" - к'во пра'им сега?... :::))) Ха, ха, ха... :::)))

колко е симпатичен този човек той е напълно прав - НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДО ВСЕКИ ПРОСТАК ДА СТОИ ПО ЕДИН ФАТМАК!

Затова има други ефективни мерки, които незнайно защо никой не се сеща, а тоя симпатичен човек дрънка глупости, на които само идиоти могат да се вържат.

Тоя е толкова умен, колкото и бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров, който каза, че лошият път не е опасен, защото по него не можело да се развива висока скорост. Как пък все от одиот нагоре ги намират???

Бързо издирване? Че той човека почти е избягал щом сте го "издирили" чак в Шумен. 200 км е минал без проблем. Милюцинер тъп!

и да има ,и да няма все тая , и без това половината са пияни и дрогирани и те дебнат за дреболии само за пари,вместо наистина да спират тези ,които са опасни за себе си ,и за останалите...железни закони и железни санкции,само това ще ни оправи...хванат пиян или дрогиран-затвор,взима му се книжката и конфискация на колата,убиец на пътя-затвор и дотук с шофирането..на фирми пък ,които раздават купени книжки-затвор ,и до живот да се следят какви ги вършат...

Не обичам да обиждам, дори с причина, но тоя е особено дразнещо дебилен. 1. Изказва се уверено за нещо от което си няма и хал хабер - също като шефа си Боце 2. Мисли си, че нещо прави, решава, от него зависи и има полза и резултат за други, освен за него самия, но бърка - пак като Боце 3. Обяснява как било по другите страни, след като едва ли е бил в чужбина, а и да е бил очевидно не е гледал как е, нито знае. Пак като Боце, само дето той обикаля като клисар за сметка на данъкоплатеца, но същи нито гледа, нито чува, нито знае. 4. Нагъл, прост, неграмотен и некадърен тарикат на дребно, но достатъчно вреден, също като Боце, само дето оня играе вече на едро. И не е само Боце, и друг да беше от друга партия начело, все тая ще е. Откакто дебилите шумкари, крадци, мързеливци и разбойници грабнаха властта с чужда помощ, оттогава не са я пуснали. Ей го и тоя, вместо да е овчар, тракторист или селски стражар като и шефа си Боце, тоя бил топченгето на държавата, Господ да ни е помощ. С тия пари и активи, дето бяха натрупани с безплатния труд на родителите ми и моя дори, с милиардите от Европейския съюз, тая малка държава щеше три пъти да се построи, ама не - дебилът властва, опитва се да размишлява даже и има предложения, представяш ли си? Идиот на куб.

Пешеходна пътека-критична точка! В училището ни учат,че там се пресича.

Полицията у нас е на 12-то място в Европа по брой полицаи на 100 хил.човека-311 служителя. Румъния е далеч след нас- 190 на 100 хил. човека.Но, там няма такива нарушения,кражбите на автомобили са екзотика.Защото има санкции,корупцията се преследва и некадърните се уволняват!

Като гледам какви тъпанари ни управляват , страх ме хваща..

Значи пътните терористи ще продължават да убиват в БГ?

Не е задължително да имаш нещо в главата за да изръсиш такава простотия- да отвеждат нарушителите в районното...При недостатъчна полиция, патрулите да се превърнат в таксита или съпровождащи автомобили. В районното боб ли ще им хвърляте?През това време кой ще е на пътя,бе другарю?

Към "Не може да има полицаи навсякъде по пътя" Младенчо Мъ. трябваше да добави:"защото те са ангажирани в опазването на политиците от бликащата народна любов към тях.

в близо 3милионен Букурещ има не само регулировчици, но и ред попътищата им, полицията е респектираща, санкциите са реални, няма такива "свои хора" на пътя и привилегиите им, как у нас е невъзможно всяка начинание....егати народа, от тоз народ държава не става

Ей некъдърници!!! Оправете пътната инфраструктура и жертвите със сигурност ще намалеят!!!

не сме в състояние да се управляваме пълна липса на ум и разум

След като има концентрация на ПТП в този участък, не можие ли да се поставят пътни знаци, да се ограничи скоростта и да се забрани изпреварването! Какъв е проблема да се поставят камери, по скъпи ли са те от човешките животи, които си отиват всеки ден???

Ами те поставиха няколко хиляди камери. Да броели трафика! От малоумници какво очакваш?

На такива места от камери фйда няма......КАТ.Камерите са за места-капани и за глоби, не за сигурност.За това се повишиха ПТП-та и жертви.Пред камерите намляш и после газ до дупка, за да наваксаш и резултата го виждаме-смърт,смърт и пак смърт.Алчни келеши.А редовите катаджии, какво са виновни.В много случай даже помагат и проявяват човещина, макар и платена.

Крайно време е полицията да раздава усмирителни жилетки,това което чуваме и виждаме ежечасно по пътищата граничи със шизофрения.Дебили е дипломатично казано.

Да бе да може да има камери и жестоки наказания. Ама КАТ е част от Мафията предпочитаща да клечи в храстите и да си съвира РЕКЕТА. КАТ отдавна е за разформироване. ПП: А пунктовете за ГТП са на КАТаджии и пускат срещу подкупи всякакви бръкми да се движат /и тва ли не го знаете/.

Ти да има - файда. Да речеш, че правите нещо като сте на пътя...

едно ограничение на скоростта и камери, които обаче да работят и готово . Финансовите глоби страшно дисциплинират !!!

да няма после, това е момчето на чичо или това е щерката на депутата ...

Младене, стига си говорил глупости...

ами като не знае друго *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

след като неможе да сте навсякъде, то тогава защо не можете да пишете актове като гледат клипчета от видеорегистратори одобрени от МВР... само се оплаквате като стане проблем, но за решения никой не говори. Това е присъщо на политиците, но нека не правят същото и в МВР.

Сега вече ще се чува: Туряй петдесетака в книжката,че иначе в районното! Няма по-голяма глупост! И катаджията,вместо да си върши работата на пътя ще е бавачка на алкохолици! Ха-ха-ха!

Какво значение има какво ще ти каже полицаят? Нормалните хора карат бавно и внимателно за да не се превърнат в поредната жертва или убиец на пътя.... Останалите дето се чудят какво ще им каже полицаят - просто трябва да си върнат книжките в КАТ щот не са дорасли

А може ли полицаите ДА ГИ НЯМА НИКЪДЕ, освен край печките в РПУ. И ДА ЧАКАТ, ДА ГИ ПОВИКАШ, при произшествие. ТЯХ ГИ НЯМА НИКЪДЕ, КЪДЕТО ИМА ПРОБЛЕМ. Отварят "касичката" там, където падат пари. Като например на бул.Тодор Александров - веднага след светофара на кръстовището с бул.Христо Ботев. Защото там, светофара откъм тяхната страна светва в зелено, няколко секунди след насрещния. И шофьорите са готови за глоба. Ако не го знаете, др.Маринов, значи нищо не знаете. И не само там: На входа на Плевен, табелата е още в храстите. ЗАЩО, според Вас? А шофьорите се трепим по пътищата, като мухи. ПОЛИЦАИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМАТ ФУНКЦИЯТА ДА ПОМАГАТ. От тях трябва да се пазим.

Това не може, ама има други неща, които може, ама никой не ги върши. Например половината големи камиони са окичени с безброй безумни светлини, които разказват играта насрещно движещите се в тъмното. Що не ги спирате? Глоба в максимален размер и демонтаж на красотите на място? Щото сте тъпи и не се сещате? Мързи ви? Не искате? Не можете? Или всичко накуп.

Това мнение трябваше да бъде дадено от началника на КАТ, а не от г-н Маринов. Работа на г-н Маринов, по неговия трудов договор, е да координира и контролира дирекциите под неговото управление, а не да дава мнение, на коя пешеходна пътека, колко полицаи трябва да има. Отгоре на всичкото, той дори не е казал, че това е мнение на шефа на КАТ, а го изказва, като свое собствено, което е пълно безумие - и аз мога да имам мнение за това, колко полицаи трябва да пазят пътищат, как да ги пазят и прочие. Но това мнение няма да е мнението на дирекция КАТ.

Абе МУТРО , поне една патрулка да има, то от София до Варна ни една няма!Нали сте 40 хиляди, повече от армията!! Мафиотски коптор!

Всички сте У-кнали против полицията. Вярно е. Но защо чакате тя да ви пази. Инстинкт за самосъхранение нямате ли. Аз защо си мисля, че започваме да берем плодовете на неадекватното ни образование. Започва да излиза един "материал", който не чете, не пише правилно, не познава законите на физиката, не знае, или не му дреме как се живее в общество. Излиза поколение в което Аз-ът е над всичко. Много може да се пише по проблема но не му е тук мястото. Остава вярна приказката за английската ливада - косиш и поливаш... и така 200 години.

МУТРАТА КЪВ ПОЛИЦАЙ МОЖЕ ДА Е ?? ... ТОЙ ПАЗИ МУТРИТЕ БЕЙОВЕТЕ И МУТРОВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ :))

Браво не тия умници от вчерашната среща - след като тъпката бонбони Мериси и пиха уиски, титаните на мисълта изсраха поредните безумни решения. Щели да водят нарушителя в най-близката ченгеджийница, за да правят справка за нарушенията му - алоуу, чингетата, тия таблети за какво ви ги купиха, да редите пасианси ли? И докато водите един нарушител, колко още ще преминат безнаказано? Трябваше в стил Боко Капацитете просто да се забрани движението на ППС през опасните участъци в страната - няма движение, няма проблем. Боко Глупака за пореден път счупи глупомера.

МОЖЕ, МОЖЕ! АКО НЕ МОЖЕ ОТКАЖИ СЕ ОТ ПОСТА! НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА! УЧАСТЪКЪТ ПРИ МИКРЕ Е ДАЛ ТОЛКОВА МНОГО ЖЕРТВИ, НЯМА ЛИ НЯКОЙ КОЙТО ДА СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА ЗА ТОВА?

То никъде ги няма! Всеки ден по Цариградско шосе минавам по 2 пъти.В бус-лентата карат като идиоти а в останалите 2 платна пъплят като дебили!!!

МУТРАТА ПОЛИЦАЙ : ... "МИЛЬОЦИОНЕРИТЕ ПАЗЯТ САМО МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ " ...

от куки не се очаква да мислят и измислят решения ,а да изпълняват , но те са толкова увредени вече ,че дори тази си функция не могат да изпълнят и затова е чудо по пътищата ни.

Какви полицай. Има си техника за целта с техника. камери, скорост, запис, глоби и т.н. Те ги премахват. Скоростта човече. Министър на вътрешните работи военен, който не се е доказал в армията. Районното, ППР, полицай на всяко кюше. Ай стига глупотевини.

БРЦК

Размера на санкции няма никакво значение тук. Крайно време е дебилите със значки и тия без значки да го разберът най- накрая. Което има значение е НЕИЗБЕЖНОСТТА на санкциите. ТУК е проблема. Всеки си кара както му е кеф, само защото знае ,че НЯМА кой да го глоби или ,че ще се размине с 20лв. Това е. Всичко друго е дебилни напъни на едни кретени да симулират дейност.

Тоя е Ботура на снимката.А е, Ботур, ква сана тя бе.Махна предупрежденията за камери и видя ли до къде я докара.Ама ти не си виновен, толкова си можете сикаджиите-силни сте в щавенето.

По-добре хич да ви нема, тъпаци!И с вас и без вас все едно. Даже с вас по-зле!

Абе тапир, кво се правиш на ББ? Кой е казал, че трябва да сте на всяка точка. Вие си вършЕте работата както трябва в точките, на които се намирате и няма да има никаква нужда да сте на всяка точка. В Стокхолм съм ходил повече от 10 пъти. Виждал съм няколко полицая да патрулират на централния площад. Никъде другаде не видях. Обаче като наближа пешеходна пътека по тротоара, колите, които карат с поне 60 плавно намаляват и спират преди пътеката. До една. В началото създавах проблеми, защото като ги гледах с каква скорост се движат, решавах да изчакам да преминат, но те до една спираха и не помръдваха, докато не мина - без клаксони, без светлини. ЗАКОН!

Момче, СЪЗДАЙТЕ - ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО!!!!!НЕ СА НУЖНИ ПОЛИЦАИ!!!!НУЖНА Е - ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО!!!!ЗНАЦИ, ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ТАБЕЛИ И ОГРАНИЧИТЕЛНИ НА СКОРОСТТА МЕРОПРИЯТИЯ!!!!

Няма как една мутра и нейните слуги и "братовчеди", също мутри, да направят нещо полезно и нещо читаво за страната. ТОВА НЕ Е ВЪЗМОЖНО, по съвсем обективни причини. Това са тъпи индивиди, които никога през живота си не са вършили нещо градивно и полезно, никога не им се е налагало да мислят. Вместо да почерпят от чуждия опит, тези питекантропи, отново и отново се опитват да откриват топлата вода, а техните безполезни мозъчни напъни българския народ плаща с кръвта си.

Не бива да се преекспонира идеята за водене в районното. Едва ли го мислят сериозно. Просто се опитва да ни каже, че са готови на какви ли не мерки, само и само да намалят безумието по пътищата. Но правилното решение вече беше изказано в някои от коментарите по долу. И аз като човек, живеещ в чужбина, мога само да ги повторя: 1. Адекватни пътища 2. Адекватни пътни знаци - в момента по-голямата част от тях са абсурдни!!! 3. Адекватни технически мерки - камери за превишена скорост, камери за средна скорост и камери за общ контрол на трафика (различни са). 4. Адекватни пътни полицаи 5. Адекватни закони Адекватни шофьори? Не, няма нужда. Всички неадекватни шофьори стават адекватни още в момента, в който стъпят на границата на страната, в която живея. PS. И още нещо любопитно - само за пример. И двете ми деца имат шофьорски книжки. Едното го бяха скъсали първият път само, защото без видима необходимост кара с 30 при ограничение 40. Другото ми дете го спря полиция в града (и аз се возех в колата), за да го пита, защо кара с 5 (пет!) километра под ограничението! Така се задържал ненужно трафика. Аз самият карам винаги нови и доста мощни коли и никога не съм спиран от полицаи. Но глобите са свързани с размера на заплатите и аз го знам отлично. Освен това, всяко нарушение или пътен инцидент, в който си участвал в последните пет години се отразява на годишната ти застраховка. Ако е по твоя вина - много нагоре. Ако НЕ Е по твоя вина - пак нагоре, но по-малко. Само, защото си допуснал да участваш в пътен инцидент...

-Момчета,тия пътни знаци са противоречиви и ненужни. -Общинските обирджии-ние сме само за глобите.Не ни интересуват знаците

Докато има подкупни полицаи,и не само те,няма да спре войната по пътищата....

Законът за движение по пътищата трябва да се прилага изцяло, а не избирателно. Трябва да се санкционират всички нарушения, вкл. и най-"безобидните". И глобите трябва да се дължат доживот. Само така ще се създаде респект от закона.

Що само глобите по закона за пътищата да са доживотни! Има толкова много глоби в толкова много закончета! Ако се прилагат теб от сутрин до вечер трябва да те глобяват!!!

при напълно умишления демократичен хаос се създават идеални условия за разграбване на остатъците от държавата, при което няма виновни,но ВСИЧКИ са отговорни,особенно тези с най-висок егоизъм ...