Шофьор уби 16-годишно момче на пешеходна пътека

16-годишно момче е загинало на място, след като е било блъснато от шофьор на джип на пешеходна пътека край бургаското село Атия.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор уби 16-годишно момче на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато не осъдят кмет и накажат с глоба поне за неправилно начертана пешеходна пътека, това няма да се случи. Те майсторите в парламента направиха мислени пешеходни пътеки на кръстовищата, ти сега си се сетил, че са опасни и вредни. Фактически подклаждат "войната на пътя", а всъщност я създадоха наскоро като създадоха конфликтни места на пътя със самия закон.

Заслепяването в България е масова практика, някой наема ли се да обобщи каква част от българските шофьори си прави труда да превключи светлините? Бог да прости младия живот..Би ми било интересно, защо полицията не санкционира заслепяването. През лятото е лесно да ограничиш шофирането по тъмно..в останалото време нямаме избор..

Ако си карал автомобил, сигурно ще знаеш, че заслепяването няма как да бъде засечено от катаджия. Как да бъде наказан извършителят според теб? Само ако заслепи катаджия в автомобил по време на работа. Нима катаджиите са като богове, и виждат всичко по необясним и магически начин?

2 години условно и хубав рушвет за съдиите и вещите лица. Welcome to Bulgaristan!

ей хора спрете се бе, за къде бързате толкова, вечер гледам шофьорите бързат ли бързат ама за къде? За вечерята ли, за поредния мач ли за кво бързате, притеснявате се че жените ви ще се чукат със съседа докато ви няма ли какво, ми те ако искат ще намерят време д го правят. Баси забавете малко темпото....

още не е дошла зимата но безотговорността на българите няма граници

Абсолютно си прав! За съжаление няма кой да ни чуе. Драстично ще се намалят произшествията, да не говорим за смъртните случаи!

За всички СТРАДАЩИ от ЗАСЛЕПЯВАНЕ:Намерил съм прост и много ефективен начин за борба със заслепяването. Поставям на предното стъкло от вътрешната страна една слюда или плексиглас синя, зелена, оранжева или каквато намеря с размери 20 х 5 см -примерно, като монтирам преди това 2 вакуумни холдера или смучки, Цветната слюда със гумените смучки я поставяма на стъклото хоризонтално така, че когато седя на седалката нормално -долният край да е малко над сектора на зрението ми. Щом ме заслепят за миг си изправям гръбнака и фаровете на заслепяващата кола попадат в зоната на цветния филтър. По този начин аз Гледам и " омаломощените " светещи фарове и Пътя пред себе си. без фаровете да ми влияят!! Това ми е спомен от БГ Авиацията и е много ефективен гасител на лъчите на дългите фарова. Иначе в ЮеС като се разминеш вечер с 100 джипаедин след друг с фарове на дълги или застанеш да чакаш на кръстовище за ляв завой и оставаш без очи, Там е забранено да се кара на дълги в град, но не могат да се справят с проблема.

Бухале, това звучи интересно. Мисля че съм виждал да продават нещо подобно братята китайци, което се закачваше на сенника и цветния филтър (май беше жълт) се спуска надолу когато караш нощем. Предполагам че и жълтите очила за шофиране имат подобен ефект... А в БГ авиацията какво има, някаква бленда на шлемовете ли ?? ... първоначално реших, че си сложил нещо тип огледало, за да се сещат да изключват дългите .....

приятел ,вече изгубих много време да обяснявал и закъснявам, но ще кажа нещо. АКО ти гледаш през жълти очила, ти Гледаш постоянно -всичко през филтъра. Съответно намалено И за фаровете, НО намалено и за пътя през теб. Тоест" гаси" фаровете, но "гаси" и Пътя. Моя прост чалъм е че ти си караш нормално. Когато те заслепят изправяш гръбнак и глава веднага. По този начин очите застават на 10 см по високо спрямо стъклото където е долния край на филтъра. Тогава ТИ виждаш заслепяващите фарове през филтъра /виждата се като светли точки и вече не заслепяват/ , НО останалата част от пътя , под филтъра я виждаш НОРМАЛНО. Ако имаш постоянно очила . те гасят фаровете , но намаляват и зрението на всичко. Това става само с едно движение на главата. Изправяш стойката както седиш: Фаровете попадат зад филтъра -90% губят сила, а пътят пред теб е под филтъра -100% видимост. Ако свалиш сенника отпред той ти крие видимост, А през филтъра гледаш къде отиват фаровете, което е много важно без те да те заслепяват. Опитай, ще успееш. Аз шофирах с черни очила в НЙ през деня и един черв светоф през очилата не видях червено, а само светлинка. От тогава НИКОГА карам с цветни очила.

...Долният край на цветната прозрачна слюда да бъде малко над ХОРИЗОНТАЛНИЯ ВЕКТОР НА ЗРЕНИЕТО на седящия шофер. Така с повдигане на гръбнак -главата, съответно очите, ВЕДНАГА лъчът от заслепяващия фар минава през филтъра и вече не заслепява. А очите гледат спокойно ставащото отпред, виждат и заслепяващите фарове като точки, къде се движат. Особено важно при завой или ако има неочаквано препятствие -/камък,каруца, животно/ на пътя и попада в мъртва отпред зона, предизвикана от сенника или заслепяването.

Браво, Бухале, но едновременно трябва и да натискаш спирачка, че законът правилно изисква да намалиш или спреш, пък филтъра ти е за спомен от авиацията, няма лошо. Тук е пълно с иноватори и майстори, добре е да им кажеш, че има и просто решение - крак - спирачка, и е задължително.

броите ли деца мои? 8 от 10 убити на пакя са ликвидирани от шафьор. и само 2 от 10 са в ликвидация от шафьорка... интересно хора са шафьорите... били по-добри от шафьорките? язе сам съгласен! 8 от 10 е 4 пати в >! по-добри са в ликвадията! верно си е!

Имаш ли идея, какво е съотношението между мъжете и жените шофьори в България ?? И колко километра средно на година навъртат едните спрямо другите. Щото без това само плещиш глупости .....

Няма смисъл да се делят на мъже и жени шофьори. Има можещи и не можещи шофьори. За полуможещите мъже, които са и голяма част от шофьорите, ще каже че доста жени са мнооого по-умери от тях. За съжаление много некадърни шофьори + идиотски знаци и ограничения + лоша маркировка и осветяване..... Но ако се сменят идиотските пътени със пешеходни светофари, вярно малко по-скъпи, уверен съм че произшествията и смъртните случаи драстично ще намалеят.

Роксана, очевидно един от никовете ти е силно компрометиран, опитай с още десетина други - и като стил, и като добре отгледани от "оператор на биологична единица".

Е, както каза Премиера - с ТОЛ системата драстично ще намалеят и злополуките.Приемайте я час по-скоро!

Жипа винги е с предимство, роби! Газили сме ви и пак ще ви газим!

Абсолютното предимство на пешеходеца на пешеходната пътека е най-глупавото решение. Шофьорът не винаги може да реагира, особено когато хлапето изскочи като снаряд. Желязо срещу плът - шанса е 0. Решението е светофар. Време за реакция и от двете страни. Може да спре и колата и човека. Аз пред рейс не пресичам докато не спре. Най-често чакам и колите да спрат и тогава тръгвам. Малко по-хлъзгаво и си отнесен, автомобилът няма как да спре, физически закон - инерция.

Дали случайно си се сядал/а зад волана на автомобил през последните десетина години ? Не друго ами ако го беше правил/а щеше да си напълно наясно , че преди всяка пешеходна пътека тип "зебра" има знак означаващ я и ограничение от 30км в час . Респективно ако се спази това ограничение то колкото и да е дълъг спирачният път , а такъв в случаят даже и няма , евентуалният удар няма да води до смърт !!! Абе приказваме си едни колкото да си запълваме времето май ?!?

Карам непрекъснато различни по тегло автомобили, но съм и пешеходец непрекъснато. И двете страни имат основателни претенции, но реалността не е към нито една от страните. Точно двустранният ми опит ме кара да имам тава мнение. Никакво ограничение не помага когато има леко усложнение, а за джигита по-добро решение от светофар не е измислено. Става въпрос за човешки живот!

"Заслепен от фарове" -??? Аз по принцип, като ме заслепят, често се налага да намаля почти до спиране... Но и тъй като няма власт в България, има много гамени, които си слагат ослепително силни фарове и никой нищо не може да им направи... Дали това е първата катастрофа, която е заради "силни фарове", или има и други, или този се опитва да се измъкне!? Показателно е това, че "няма спирачен път"!!!

Не критикувай защото безгрешни няма. Чукни на дърво и се моли на Господ, да не попадаш в подобна ситуация.

Dobromir Dimitrow

В случая не критикувам, казвам как правя аз! Иначе сте прав, лошото е, че на всеки може да се случи, защото са малко шофьорите, които не нарушават никога Правилника!!!

Като караш джип какво ли може да те заслепи? Предполагам само камион или автобус... Този щом е отивал на работа с жена си, значи редовно минава през това място и би трябвало предварително да намали, а не да прегази момчето без спирачен път! Бог да спаси душата на детето и да даде сили на родителите и близките му! И да пази нас от такива джигити!

Dobromir Dimitrow

Навярно сте прав... Заслепяването не е извинение, като не виждаш пътя - спираш!!! Но какво правят "законотворците" срещу колите с изключително силни фарове?!?!?!? То и на къси в града има такива, които ме заслепяват, пък какво остава на дълги извън града...

Специално на това кръстовище от много години има НЕПРЕКЪСНАТО действаща камера! Ограничението е 60 км/ч! По правило се спазва от всички преминаващи, защото камерата е известна и маса народ си е получавал "честитките" от нея! Това само за сведение , за радетелите на камерите и непрекъснатия контрол!

кръстовището е винаги ярко осветено!

от джип "Шевролет Каптива" напълни се с джипове и тролове

На шофьора да му предпишат лечение в санаториум и спа процедури, за да се съвземе от стреса. На родителите на убитото момче да наложат глоба, която да изплатят на шофьора за нанесените морални щети и уронване на репутацията.

Циничното ти мнение само показва какви сме станали! Жалко за ученика! Много жалко за всички нас. Съболезнования към родителите!

Мнението наистина е цинично, но е вярно....абсолютна безнаказаност и безхаберие...е това научи българина да прави каквото си иска....ЗАКОНИ И САМО ЗАКОНИ, КОИТО ДА СЕ СЛЕДИ ДА СЕ СПАЗВАТ.....

A какво правим с убийците от ОПГтата ТоплоФЪКация, ЧЕЗ, ЕВН, ЕнергоПро, Веолия, банките, ЧСИтата и подобна проклета надконституционна сган?!?

Това в България. Не че не мрем и от друго - лоша храна, некачествени лекарства, замърсен въздух, западнала здравна система ... Всяка година губим по един 40 000 град, колкото Враца!!!!! А за пешеходните пътеки - не е трудно да се обезопасят: 1. Двойна гърбица от всяка страна - през 10 метра 2. Нарези на пътя, на 100 метра преди и след пешеходната пътека, за да събуждат заспалите 3. Добро осветяване. Това е напълно достатъчно. Може да се започне от най-опасните пътеки.

2000нормални шофьора да си чупят колите заради 2-3 идиота минали за час .

Ами иди питай майката на убитото момче!!! При това, минавайки с 20 км. /ч през гърбиците не си чупиш колата ....

Тиквеник, направи нещо най-накрая, покажи поне малко интелект и държавнически манталитет! Докога полицаите ще налюдават пасивно как се потъпква закона? Докога ще назначавате само некадърни герберасти навсякъде?

Човекът ти обяснява, как независимо от водачите и автомобилите, пешеходците ще могат да преминават безопасно !!! Да ти напомня ли че именно правителството на ГЕРБ увеличи максималната скорост по магистралите!!!! Тогава според твоята логика, всички там трябва да бъдат съдени за "съучастничество и подбудителство" към убийство на пътя ?!!! Ей, в ГЕРБ само лош човешки матриЯл са събрали .....

Отивал е на училище. А къде са били на ГЕРБ полицаите... къмто 60 000 на брой ? А къде са им били камерите ?? А къде са им били радарите ?? А имало ли е осветяване на тази пешеходна пътека ?? А маркировка нова, знаци и гърбица ?? или на Бойко пак някой друг ще му е виновен, след 9 години управление

Вие минавали ли сте оттам някога? Специално камера има, ограничение 50 мисля беше. Друг е въпроса, че може да се направи по-сигурен начин за пресичане на широк 4 ленти междуградски път.

А тази камера работила ли е ? има ли често нарушения на ограничението от 50 км ?? Ако и на двете отговорът е ДА, тогава какво се случва със записите ???? нищо не видях за гърбици, надиране на пътя за да вибрират колите, осветление на пешеходната пътека и патрулка, която да се появява от време на време там!!!!!

бил го заслепил насрещен автомобил????? ами то и на кръстовищата със сфетофари има насрещни автомобили; и там ли няма да види червеният сфетофар и там ли ще мачка хора??? дебилско оправдание!!;))

Ся, дал' го отведоха, шофьора, в районното по новите директиви на ГЕРБ? Но щом не са ясни показанията на дрегера, значи е ясно другото.

Не коментирам конкретния случай, но е факт, че никакви инвестиции не се правят за изграждане на пешеходни пасарелки над платното. Най-бързо и евтино е да се забучи поредният светофар, или с 2 кутии боя да се направи "зебра". (Какво друго освен уникални примери за некадърност, са "зебрите" на АМ "Тракия" на излизане от София?) Това злополуки, замърсяване на въздуха, време за придвижване - хората сами да се оправят.

още по-евтино е шИфьорът да знае, че не е на писта и трябва да натисне кучките при необходимост! Все пак разходът е по-малък.

Така ще е докато всеки във България се прави на по голяма мутра от другите на пътя.сега убийство по непредпазливост от 1 до 4 г затвор със добро поведение след 2г години е вънка да трепе други.Аз ако със на бащата на загиналото дете ще го убия тази гад,иначе правосъдие няма да има справедливо за този.

тоя следва да премине офталмологична и психологична експертиза относно пригодността да бъде шофьор. Колата не може да бъде обект за убийства въпреки правилниците.

нормалният българин да си носи пищов за всеки случай.

Oбзалагам се, че във войната в Cирия, има по малко жертви отколкото по пътищата в BG-то!!;))

Aвтомобилите, имат спирачки, Hо, децата HE!!!! Hямало, никакъв спирачен път???????? Tоест, този дебил е отнесъл момчето на таран!!;))

Cега, започват адвокатските "гимнастики": заслепен бил, момчето бягало и накрая,... Aми, убитият е "виновен"!!;))

Да спрем убийците по пътищата: RoadmadnessBulgaria!

но първо да спрем анархията по форумите

Здравейте дебили, как сме днес? Няма да се притесняваме, виновни са Путин, Дойче веле и американците.

дебилствал на воля по шосето.

Bсички си мислят, че да си водач на автомобил е проста работа!!?? OK,.. HO,.. не е за прости хора!!!;)

Първо, на такива първокласни пътища изобщо не трябва да има пешеходни пътеки, а надлез или подлез. Второ, защо децата трябва да ходят на училище още из тъмниците. Тези от селата заради закритите училища и жълтите автобусчета в най-зверския студ стават сутрин в 05.00 ч., за да стигнат до училището и висят по спирките като хъшове - ако не ги бутне автобус, ще ги наръфа някое бездомно куче. Трето, като знаят от училището, че е така, раздалили са им поне по един светлоотразител да си закачат да се виждат. Че шофьорът съгласно закона има вина, има - все пак е пешеходна пътека. И затова ще си отнесе заслуженото. Но всеки шофьор знае, че в момента на разминаването с друг автомобил на фарове има т.н. мъртва зона, в която на практика нищо не се вижда, а се кара на доверие да няма нещо отпред. Дори да не са те заслепили - а сега всеки идиот си е монтирал мощни ксенонови самоделки фарове с изобщо неотговарящи на стандартите крушки.И така до момента, в който се разминеш. Може да се 3-4 секунди, но това е предостатъчно да стане беля. Изобщо заради всички тъпотии в държавата, си е отишло едно детенце, което в сучая дори е било напълно изрядно при пресичането

Браво!! Така е. Главната причина е в Организаторите на движението. Не може там да има проста неохраняема пеш.пътека. Обаче като пиша как е в САЩ ме оплюват. А табелката за еърпорт София от Юж дъга Изт е жалка и е след кръстоска на ленти!!! Къде са предупредителните знаци на 1 км, 0,5 км преди това? Жа взема да монтирам няколко знака на моя глава. Чужденците се объркват и се смеяти и подиграват, а водачите от БГ-Прованс пцуят и обръщат влизайки в насрещно със смъртна опасност.

Не те оплюваме, другарю, но не се постигат промени чрез писане по форумите. Пишете до институциите. Аз успях да сложа огледало на остър завой - много се гордея!

80 процента са пияни затова убиват

и 80% са дебили нали???

Поредната условна присъда в условна държава.

СИГУРНО Е ЗНАЕЛ, ЧЕ ТАМ ИМА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА - ЯВНО ВСЕКИ ДЕН ПЪТУВА ЗА РАБОТА, ТЪМНО Е ОЩЕ, НО НЕ МУ Е МИНАЛО ПРЕЗ УМА ДА НАМАЛИ, НАЛИ. ВСИЧКИ СМЕ НОМЕР ЕДНО... ОСТАВА ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ СМЕ СМЪРТНИ.

И ученикът е бягал да хване автобуса.

и какво като е бягъл???? преди пешеходната пътека има предупредителен знак, че след знака има пешеходна пътека!!! този дебил, защо не спазва знаците??? за това има първо причина и после следтвие!!;)

За да се намалят жертвите на пешеходни пътеки, трябва да се сложат легнали полицаи от двете страни на всяка пешеходна пътека.....

Ники

Време е да се въведат жестоки данъци за джипове и SUV-ове. Куцо и сакато вече се вози с такива автомобили, като 95 % въобще нямат необходимост от този вид автомобил. Повече повреждат пътищата, повече харчат и повече замърсяват въздуха. Ударите с джип са много по-опасни за пешеходци и обикновени автомобили. Най-смешното е, когато запъртък с ръст 1.50 м слиза от огромен джип Тойота. Вервайте ми нЕма такъв смЕх да гледаш такъв комплексар. Той дали и гумата може да свали от главината нещастника тъп.

Ами спомни си го оня, Стависки, ледената балерина, чак Хамър беше подкарал, та затри два млади живота!

Само да припомня без да го оправдавам,че хамъра му беше подарък от федерацията

Голям джип малък пиш...

Мисля,че един надлез(главен път все пак)щеше да спести по не този живот

Кисело ли е гроздето кума-лисо?

Скоростта ?

обобщено с една дума - България. Каквато е и каквато ще си остане.

Не оправдавам шофьора, напротив искам да си понесе цялата отговорност и да получи съответното наказание. Но освен отва считам, че пешеходни пътеки като тази, както и тази на околвръстното на София до Казичане нямат място по пътищата ни. Абсурдно е натоварен път с 2-3 ленти във всяка посока и пешеходна пътека през него. Една пасарелка с асансьори би решила изцяло проблема.

УВСЪ, там има кръстовище, пешеходна, автобусни спирки, камера, ограничение 60. Какво още трябва да има, за да се кара по правилата там?

Легнали полицаи от край до край

Вината пак ще отиде в шофьора, а държавните агенции ще се измъкнат. Преди години на Бяла русенско ставаха много катастрофи и все шофьорите им бяха виновни. Сега гледам правят кръгово, разширяват пътя. Значи излиза, че не само шофьорите имат вина, а и тези който организират движението. Резултатите ще стават все по-зле, ако наистина не се правят двулентови пътища и БЕЗОПАСНИ за пешеходците съоръжения.

Тъпите чиновници не са тъпи,а са въвели понятието "несъобразена скорост" и така всички проблеми остават в шофьорите.Правят дупки по пътищата и те наказват,ако попаднеш вътре.Нова тъпотия-ако бързаш много,те задържат в РПУ за да бързаш още повече след това

Кой се интерисува от това ,че всеки ден ни убиват по всички възможни начини?Едни емигрират като от чума и правилно,други загиват по най нелепи начини.Само тези горе нищо не ги сполетява.

"По неофициална информация, шофьорът е обяснил, че е бил заслепен от фаровете на друга кола и затова не е видял момчето" И е бил заслепен от поне 20 метра разстояние от пътеката до няколко метра след сблъска,че да не види момчето ли?!Това сигурно е поредният шофьор които като види пешеходец ускорява и кара на зигзаг само и само да не му се налага да спира.

цял живот минавам на пешеходна пътека без да си търся предимството и още съм жив... просто не виждам тялото ми какво предимство има пред ламарините....

Това е поредната голяма трагедия.Милото дете.Боже, защо не убиваш виновните за това което става тук?Защо?

Ще останем без некадърни продажни министри

На всеки автомобил задължително да се монтира GPS ограничител на скоростта, и за всяко нарушение веднага да удържа глобата от картовата сметка! И минималната глоба да започва от 1000 евро....

Спираме ти филмите на мига !

Ало, Хелоу! Филми, ама реални! Смееш и се подиграваш обаче движейки се по Кенеди юг, като влизаш в долния етаж на Даунтаун Чикаго от светло изведнъж става тъмно, въпреки осветленито. Върте 4-те ленти се вият като змия , много завои и изходи повече от 2 км. Ако ги няма светлоотражателите на асфалта си умрял. Има и частични заслепявания от отсреща. За долния етаж на Бостън даун левъл въобще да не говорим. Ти самонадеяния влезеш ли там без ексидент няма да минеш. А, ва дън си бра'тчед на Профиво? Кажи нещо същестено, а не само обиди. или опровергай с факти и версии. Абе вЕрно профиво е прав.

Четете внимателно. Нещастието е на шосето Бургас- Черноморец-... Не е на пешеходна пътека в градска част. Ачик на пътя е станало и отговорност носят И организаторите на движението. Трябва да бъде намерен начин как пешеходците да пресичат безопасно.Пешеходната пътека трябва да е осигурена с жълти мигащи светлини. Светофар, подлез или надлез. В САЩ при наближаване на мегаполисите лентите достигат до 7. по белите разграничителни линии са набити в асфалта хиляди светлоотражатели. Ако ги няма вечер и при дъжд, сняг и мъгла линиите не се виждат и ще се изпотрепят водачите. Но там Някой мисли и решава проблемите. Заслепяването е страшно. В САЩ 1/2 от жените водачи не знаят че има къси и дълги светлини, както баща им ги нагласи, така си карат .

Обаче всички, които сме останали тук да живеем, знаем, че не сме в САЩ и трябва да се съобразяваме с това, което сме постигнали всички ние като част от държавата.

Аз също карам в БГ и беснея от недомислени строителни решения и безотговорност на властимащите .Не хваля САЩ. Но нашите проблеми те са ги имали преди 60 години. Трябва да вземаме готовите решения щом като не можем сами да решим проблемите. А че САЩ живее смучейки от когото може/ двоен аршин за БГ/ е съвсем друг въпрос извън нашите компетенции. И ОЩЕ: Каквато е разликата между БГ и Германия по организация на движението, такава е и между Герм и САЩ. Мниго са напред. Кръговите кръстовища са забранени в много Мегаполиси ЗАЩО?? Не са по-прости от БГ.

Бухал,като ти се случи другия път да слезеш до "даунтауна" гледай да не те заслепят или да не те спре полицията за изгоряла крушка пък ние тук все някак ще се оправим и без твоите препоръки

Излизал съм на Охайо екзит за Даунтаун хиляди пъти. 7700 вдигнал/стоварил на ОхАРА/ и Мидуей. Безброй на Гуардия-Джиефкей. Алоу Ас'олдър, Полис кат та спре за изгоряла крушка, записва това в ел-дневник на рекорда и дава срок 24 часа да се отстрани. Без да те глобява. Ако обаче след 24 ч те спре пак за същата крушка, ще види в ел рекорд че вече имаш срок и тогава те глобява. Но още на първото спиране ако си на Ай 10 заради една изгоряла крушка може да попаднеш в Зандана ако нямаш ЮеС документи Беше $7 000 за да излезеш и отиваш на съд, където да доказваш нещо си. Трабахо, на Руски паметник пише:" Не нам"

щом е нямало спирачен път шофера изобщо не е знаел че на пешеходна минават пешеходци.... да си бере гайлето сега... жалко за момичето....:(

Горкото дете. Бързало е за училище, а е намерило смъртта си. Страшна трагедия.

Тоя дебилда не се прави на утрепан - изобщо не е гледал. На това място отсечката е права и има достатъчно време да спре, заслепяване ако е имало е само за миг- после фокусът на светлината се измества, а освен това няма спирачен път, което означава, че и изобщо не е бил готов да спре в случай на пешеходец!!!

Моли се да не попаднеш в ситуацията на шофьора.

Oт 38 години е такъв, ти пише човека!!! Mислиш си, че за толкова години не е попадал и на по сложни ситуации ли??? прост дебил!!;))