Русия, Иран и Турция оформят бъдещето на Сирия

Министрите на външните работи на Русия, Иран и Турция са се договорили на срещата в Анталия по всички ключове въпроси за Сирия, съобщи Сергей Лавров.

Обратно в новината

Коментари - Русия, Иран и Турция оформят бъдещето на Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам и не вярвам на ушите си - а къде са УСА, Франция, Англия... ма как без тях бе хора!

"великите три" да оправят собственното си бъдеще и тогава да решават бъдещето на други

От тези тримата нищо не зависи.Да си оправят проблемите в собствените страни.

Тия ще уморят от глад ,,,умерената опозиция,,,,, отглеждана и въоръжавана от САЩ тц тц тц вече няма да има пресен неовкусен чонвешки дроб или сърчице Ми ся

Русия не може да си оправи собственото бъдеще, не се знае утре дали ще я има, тръгнала да оправя света! Барбар Петко с мъжете!

На 30 септември 2015 г. руските ВКС дислоцирани в Сирия извършиха първите си удари по цели на ИД. Те бяха там по молба на президента на Сирия и от тази гледна точка те бяха единствените, които по силата на международните закони можеха да водят бойни действия на тази територия. Тогава знайни и незнайни западни наблюдатели и експерти се надпреварваха да пророкуват афганистански крах за Русия до края на 2015 г.. Днес тези пророци мълчат. Днес никой от т.н. демократична общност не говори за смяната на президента Асад . Днес в социалните мрежи и в YouTube набира популярност една песен : "Дядя Вова , мьi с тобой". Това са съвременните реалности.

Да две години за операция за която обясняваха че ще приключат за "от 3 до 6 месеца" ! И дават свидни жертви от двете страни на барикадата официално двама руски генерали загинаха от страната на Асад, а от страната на ИДИЛ жертвите им не са толкова ранкирани, но не са и по-малко известни като шампиона по бокс на Русия за 2006 г. Вячеслав Ляпшин!

За 6 години в Сирия САЩ успяха да похарчат милиарди долари за създаването на ИД и т.н. умерена опозиция. За тези 6 години, до средата на 2015 г. това което успяха да направят САЩ и коалиция беше да свият територията управлявана от Асад до 25 % от територията на Сирия. После дойдоха руснаците и за две години Асад възстанови контрола си над 85 % от територията на страната. Това са реалностите.

Убит един генерал (не два) благодарение на предателството на американци, които организирали точечния удар. Руснаците открито заявили,че убийството е фактически е извършено от американци. Руснаците едва ли ще го забравят - има много начини да се отплатят.

Убит един генерал (не са два) благодарение на предателството на американци, които организирали точечния удар. Руснаците открито заявили,че убийството е фактически е извършено от американци. Руснаците едва ли ще го забравят - има много начини да го върнат.

На българската клавиатура има буква "ы" /само малка/, намира се горе вляво, на един клавиш с "q".

Евала на братушките, където стъпят, навсякъде въвеждат твърд ред и навсякъде настъпва мир и благоденствие! Примери бол: Съгласно Федерален закон от 17.12.2009 за ветераните, миролюбивата Русия е участвала в бойни действия от 1950 г. В Китай,Северна Корея, Унгария, Чехословакия, Алжир, Египет, Йемен, Виетнам, Сирия от 1967 до 1982 г. 5 войни, Ангола, Мозамбик, Етиопия, Афганистан, Камбоджа, Бангладеш, Лаос, Ливан, Южна Осетия, Грузия, Абхазия! Това е съгласно Федерален закон от 17.12.2009 Остава обхвата да бъде разширен с Крим, Източна Украйна и отново Сирия, 6-та война! Това Интернета и Гугъла са много мръсни и гадни!

Браво Пънчо, За събиране на информация си се справил доста прилично, но са анализа си зле. Като първопричина друг трябва да сложиш начело, не бъди скромен, симпатизираш им.

Федеральный закон от 17.12.2009 г. 316-ФЗ О внесении изменений в Федеральный закон О Фонде содействия реформированию жилищно-коммунального хозяйства и отдельные законодательные акты Российской Федерации. ЩО ЛЪЖЕШ?

ПЪН ЛИ СИ,ЧВОР ЛИ СИ,АМА ДОСТА МЕ РАЗСМЯ!Особено за Алжир

С пълен памперс, световните рекордьори по военен бюджет са се оттеглили на проветриво и отдалечено място. Да не смърдят де.

"Световната сила " сша и алианса, към когото и ние принадлежим, къде са ? Има ли още неразбрали кой спечели войната в Сирия? Разбрахте ли, че политически отново сме от грешната страна ?

Що да го разбираме, ние си го знаем. Лошото е че верно сме държава на "дебилите".

Ако някой има право да решава съдбините на Сирия като държава това е единствено и само сирийския народ. Вторият по право, но който може само да дава съвети, ако му ги поискат е този, който превзе столиците на ИД в Сирия и Ирак - Ракка и Мосул! Тия тримата много ми приличат на персонажите на една известна картина на Чудомир - "Шменти капели". В кръчмата ,на масата , с чаши в ръка, които обаче пълни кръчмаря, който в случая липсва - следователно чашите ще са празни, а разговора - словестен онанизъм.

какво са се договорили във Виетнам Тромпета и Путя. Очевидно янките са се оттеглили от територията която загубиха,

loyola

чакай малко а САЩ и ЕС, къде ще са? Щом не са поканени, значи е много вероятно някой откачен терорист (или по-скоро група) да направи атентат в Анталия.

Тези си правят сметката без кръчмаря.Който е Сирийският народ както и САЩ и международната общност!Русия и Иран са дестабилизиращ фактор в Сирия!И Ердоган също със инатаа и ожесточението спрямо Кюрдите!

За сега бъдещето на Сирия се очертава бедно и продължително. Жалко за сирийците !

За пореден път, мечката оскуба орела! Хахахаха

А къде са в случая наглите американски империалисти, които си мислят, че командват света.

тоя път прецакаха юдейте, американците и ЦРУ

А руските дивойки кой жа ги ибе ?!!

Я согласен !!!

Така, така, само тези, които създадоха и до ден днешен подкрепят конфликта в Сирия, могат да го решат. Света трябва да има респект от руският и турският дикататор. Е позагинаха милион и половина, сринахме до земята цветущи градове, но накрая ние ще сложим ред.... зашото сме миротворци!!!

"СветЪТ трябва да има респект от руския и турския диктатори."

В българския книжовен език е допустимо в устната реч вместо пълен определителен член -ЪТ/-ЯТ да се изговаря непълен -А/-Я. Не е грешка да произнеса СВЕТА, а за мен и да го напиша!!!

Тъпак, градовете бяха сринати много преди намесата на РФ. Глупако, кой създаде ИД?

точно русия и турция са създали ид да стане ясни - четете между редовете бе хора!

Никой не е виждал Башар жив с месеци Що така? Нали уж печели войната?

Без САЩ може да има масали, масажи , наздравици и до там Каквото каже Тръм Велики - това ще е... Иначе ше Томаховки от сърце :))

точно русия и турция са създали ид да стане ясни - четете между редовете бе хора! Тръмп хич не му е зор за сирия бе господа!

Путю , султана и аятолаха... Бог да ни пази!

Ще те пази, няма начин! Само такива тъпаци като тебе се надяват някой да ги пази, та дори това да е сам Господ. 80% дебили!!!мбухахаха

Ей неграмотник замени самоопределението... вежлив с неграмотник и нещата ще ти паснат, като звънче на свинче.

Путю да те освобождава и Ципрас да има да ти дава!!!

Башар е отровен по заповед на Путю за да не го натопи в Хага за химическото оръжие ?

Окупаторите си делкат Сирия без самите сирийци?! Съща както навремето ни освободили и ние сме го научили чак след Берлинския конгрес

Много съм любопитен да видя как човеколюбците и справедливците от Русия ще въздадат справедливост за кюрдския народ. Векове наред поробен от турците, но с ясно самосъзнание за нация. Турци, сирийци и иранци държат земята на кюрдите, държат правата на един народ и векове наред го убеждават, че не е народ, поради това няма права и няма нужда да помни кой е? Така руснаците ни убеждават, че не сме народ и държавата ни за нищо не става. Ние, обаче сме повече нация от руснаците и всички останали.

Руснаците нямат нищо против кюрдите да имат държава. Просто не е моментът за това. Първо трябва да приключи войната в Сирия. БРАТЯТА отдавна подържат официални контакти с ПКК.

човече, русские държат под робство десетки народи, и експлоатират тях, земите и ресурсите им от столетия, ти се надяваш да се трогнат за кюрдите??

Абе що руснаците нямат песен за "три синджира роби", пък българите имат бе, нефела??

Сирия е хилядолетна държава. Когато в Европа туземците са живеели в землянки, в Дамаск е бил пазарът на света. И тази хилядолетна държава беше разрушена, заради кефа на няколко западни банки и саудитския крал.

хилядолетна е, от 1946г. също като рф която е от 1991г.

Глупости на търкалета. Що не се гръмнеш - да не се мъчиш?

Е па БГто е от 1990г. Ко ривеш?

Русия разчиства американските проксита в Сирия. Срещу милиардите вложени в ИДИЛ сега САЩ получават куп димящи парцали и джапанки.

Жалко че няма кой да разчисти щатскияТ тролетариат дето дращи по българските форуми.

САЩ воюва с ИДИЛ и превзеха Ракка и Мосул Путю воюва главно със сирииските деца и болници.

При Руснаците "лабаво няма". Ако решат, Спокойно могат и до Берлин да се "разходят", пътя го знаят. Лошото беше в Ардените - те, Амириканците в Европа не са стъпвали, камо ли пътя да знаят. И тогава Рузвелт казва по телефона на Сталин - Йосиф, помагай, че тези СС дивизии ще ни Ебат Мамата. И Йосиф нарежда на Жуков, а Жуков си знае работата ... така са били нещата едно време...

Каква снимка бре мър.шо? Тази която си сложил очевидно не е твоя, в същото време друг по-голям идиот от теб не се вижда.

Тез смешници са тръгнали фа решават бъдещето на Сирия без Тръмп Велики :)) По- скоро са ходили в Анталия за каркаде чай и масажи от руски девойки ....

какво очаквааш от страна, в която 90% от населението е убедено, че ленин е жив?

никнейм кенеф по 7, Идвам да се гушкаме..

Американците пък остават в Ирак и Афганистан. Нищо, че талибаните ги трепят на "килограм". Така и раздават "Пурпурното сърце" - също на Килограм.

Скоро Сирия ще е в НАТО. Всички окупирани от кочината държави избират свободата !

Скоро няма да има НАТО. Разпадът започва през 2020г. с излизането на Турция. След нея ще я последва Гърция, а след това и Унгария. След това ще видим. Ние ще излезем последни - миг преди САЩ.

Без Сирииците се решава бъдещето им? Или те са окупирани от Путю, Ердо и резака и никой не ги пита ....

Знаете ли защо капитализма победи комунизма

Султаня, Путю и аятолаха си делкат Сирия.... Няма повече такава държава ... Горко на освободените !

Уморения кон Лавров е изцвилил поредната тъпотия, на която не могат да спрат да се смеят в Брюксел и Вашингтон, че даже и в Бейджин !!! Кой го интересува кво решили три пешки на световната политическа сцена ??? То Турция по има глас, ама Раша и Иран са напълно безгласни букви !!! Е....поне форумните копейкаджии си правят душевни чекии под тая статия. То и едно време СССР решаваше, докато Рейгън не реши да го погребе и му се из*икае на гроба - ФАКТ !!!

Рейгън беше жив труп по това време.

Алцхаймер, за нищо не ставаш!

Трите държави са регионални и съседи и трите д. имат взаимен интерес от стабилизациятя на Сирия. Америка няма никакъв интерес от стабилна Сирия, навсякъде където е стъпил американският ботуш ,там няма демокрация . Днес около 85 процента от турците имат негативно отношение към американската политика, днес Турция се обсъжда излизане от структурите на НАТО, все повече се чува да се направи всенароден референдум за излизане от НАТО . Последният гаф на НАТО в Норвегия показа че срещу Турция върви планът на Айзенхауер за пълна политическа ,икономическа и военна окупация от НАТО. Всичко това ориентира турското политическо ръководство отново да се върне на фабрикационните си калибри начертани от техният основател и вожд Ататюрк . Всички почнаха да вярват че Америка е най големият враг на световният мир.

Ердо не е много за вяра, но Путин го вкара в пътя, та затова и Турция е спомената във вр. с бъдещето на Сирия. Е, засега разбира се. Интересна е публикацията в Ню Йорк Таймс от 16 ноември т.г. с подкаста Дъ Дейли, озаглавена "Слушайте Дъ Дейли: Целейки ИДИЛ и убивайки цивилни" ("Listen to The Daily: Targeting ISIS, and Killing Civilians", The Daily, By MICHAEL BARBARO NOV. 16, 2017), където четем (слушаме): "...Водената от Америка битка срещу ИДИЛ е определена като най-прецизната въздушна кампания в историята. Нейните въздушни удари обаче са убили много повече цивилни, отколкото някой е признал...", та се питам, как ли ще да е било при предишните, не чак толкова прецизни краварски въздушни удари?!

Аз

Ами... второкласна военна сила... Толкова си могат говедарите...

"Китай тества оръжия, които могат да стигнат до САЩ за 14 минути" ("China Is Testing Weapons That Can Reach The US In 14 Minutes", by Tyler Durden, Nov 18, 2017, Zero Hedge).

САЩ блестящо се справиха с ИД в Ирак и сега гледат агонията на Кремъл в Сирия!Руските ресурси потъват безрезултатно в сирийската пустиня,а руската икономика и финанси се скапват и съсипват жизненият стандарт унизително!

Колко да е блестящо, ИДИЛ се зароди благодарение на падането на Садам. Оттогава минаха 15 години.

Жалка история. Ако беше написал тая дивотия преди две години, можеше някой дебил от 80-те % да ти се върже, ама - сега?

пак сметките без кръчмаря :))))

духа супата

"кръчмаря" пусна главорезите да си ходят по живо по здраво и целия свят разбра - кой разрежда виното с вода.

КЪДЕТО Е ВЛЯЗЛА КОКА-КОЛА, ТРЕВА НЕ РАСТЕ ПЪРВО Е КОКА, А ПОСЛЕ КОЛА

За Россия ли говориш? Щото там препаратите за баня са по големия проблем .. мдааа

Що тъй вашата майка-грантокърмилница не участва????

Без одобрението на САЩ,всички сетки за Сирия са празни и наивни,а кюрдите,подкрепяни от САЩ и коалицията и, стават все по силни и важен фактор в събитията!Та без САЩ и кюрдите всички договорки в Сочи,нямат никаква стийност!

Шило

Сериозно? Турците какво мислят? Уважавам направеното от кюрдите, показаха чудеса от храброст, доказаха, че заслужават автономия, но -дотам. Решения за Сирия те не могат и няма да могат да вземат.

Аз

Кюрдите могат да вземат решения за Сирия и ги взеха - с посредничеството на Путин. Находищата в северна Сирия ще са техни и затова се отказаха от независимост. Така печели и Турция - няма да има независима кюрдска държава на границата си. Путин ги уреди по системата всички печелят, с две изключения - САЩ и ЕС ще духат супата много дълбоко.

Отдавна няма никакъв кръчмар. Още преди 20 години, видни говеда зад океана предупреждаваха, че ще дойде време говедарника да се прави на велик, а в същото време да се самоизолира - санкциите, предговарянето на търговски договори и оградите правят точно това.

На умираща крава никой не обръща внимание. Защо Русия влезе в Сирия без одобрението на САЩ ? Както влезе, така и ще изгони наглите агресори които на 14 000 км. имали интереси. Окупацията на България от тях ни докара до пълна ликвидация.

Соросоид, кой ги брига щатите за нещо?

Или окупаторите сия делкат без да им пука за сирииския народ?!

Путин да те исвобождава и Ципрас да има да ти дава!

Американски Кюрдистан не е предвиден ! Когато се реши въпроса с Украйна , може да се помисли за онези кюрди , които нямат американски инструктори !