Жена е убита при поредна катастрофа в Ловешко

Жена е загинала при нова тежка катастрофа, станала на главния път София-Варна - около 19.00 часа, в района на село Български извор, съобщиха от ОДМВР-Ловеч.

Обратно в новината

Коментари - Жена е убита при поредна катастрофа в Ловешко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лошо.....

готини коментари! жертвите по пътищата в България са намалели половина за последните 20 години, въпреки тройно увеличеният автопарк! понеже някой ми пишат за европата, ще пиша и аз за европата! жертви по пътищата на европейска България по области на един милион население : ловеч 263 !! разград 208 видин 169 монтана 163 силистра 143 смолян 37 софия 31 тия последните са доста по ниски стойности от средните за европа! драги жители на севера, станете европейци!

Нека продължим с анализите! - Най-малко пари за пътища- в Северозападнала Бг. -Най-много- около столицата. - Всичко що има акъл - към столицата/ в северния район- тъпо ,куцо и сакато. Най- добри заплати/ съответно изправни автомобили/ - в големия град. - Най- ниски доходи- северозападналият район. Така е , и така ще бъде още... не знам колко "петилетки"! :-(((

типично Софийско шофиране е... караме в трафика, баровеца поглежда в огледалото вижда че си с поевтин автомобил забелязва че си го видял, и демонстративно без мигач те засича...

Мое ли да питам, щот не съм оттук-защо на най-българският столичен булевард " БЪЛГАРИЯ" на 100-ци метри няма никакви номера на сградите, особено преди МОЛ БГ? Това принуждава шоферите да се оглеждат и да спират и питат минувачи, което създава предпоставка за ПТП. МИ т'ва ако е в САЩ, като пощаджия няма да си намеря адрезза и съм изгонен още 1-ви ден! Десетки пъти съм писал, че Изходът за Летище София от Юж ДЪГА-ИЗТОК е ЛОШО означен с една малка табелка, няма предварителни стрелки указващи, че след 1км, 0,5 км има изход за ЛЕТ .Хората се объркват и подминават,след това обръщат и се губят, влизат в настрещно!! Освен това там има и пресичане на ленти-/архитектска ГРЕШКА/ водеща също към ПТП. Никой друг народ не би го търпял това положение. // Самоотговор: Само едни хора некомпетентни в Строителството и безотговорни създават хаоса. Начаниците са като тях и останалото население е също като първите 2 категории. 80% +++%.

Забелязал съм че по софийските улици много водачи не подават мигач преди смяна на ленти при натоварен трафик или подават след като са започнали вече маневрата. Това крие опасност от удар. Как стоят нещата в НЙ и Чик: Най-много неподаващи мигач при смяна на ленти са афроАмерканси чайниците. От лента на лента не подават мигач, от малка улица на малка също. Подават мигач само при влез/излез на/от булевард и магистрала. Питам един Бобомбо -защо?" Аа казва той,прадедо ми като е скачал от клон на клон на едно и също дърво си е мълчал, а когато е скачал от едно дърво на друго е надавал крясък или вик. Това е генетично заложено". А чайниците -те нямат периферно зрение поради дръпнати очички и мигач не им трябва , защото гледат само напред.

Падна малко дъждец и пътят София -Варна се превърна в АД! Майко мила, какво ли ще стане, когато падне и първия сняг???

Имаше 2-3 дена без жертви на пътя и дойчевелето се беше оклюмало. Сега по 3-ма, по 9-ма и дойчевелето сияе от щастие. Омразните му българи измират, как да не се радва !? И пак, както му е редът, новините, то какви новини ама, та почва с усмивка деня - катастрофи, трупове, нещастия. Спазва твърдо редакционната политика, зададена от посолството !

Магистрала Хемус глупако! Магистралата трябваше да построиш!

Колкото и пъти да спирам и да кажа на полицай за опасна кола на пътя..... обадете се на 112 Майка ви свинска, да ви пенсионират на 80.... марди с марди

Какво да се очаква ор дебили, сами да са на терена, пак ще се ръгат. За българина ДЕБИЛ, все някой друг му е крив о като му кажеш какъв е се обижда смъртно. Ами дебили сте включително и аз, защото неможе да живееш сред дебили и да не си такъв. :)

И що се сърдим на Иво Христов?!

Обиждаме се, че ни нарекоха "прости", "дебили" и "със сбъркан чип". А се правим на ударени, когато гледаме "шАфьорите" как безобразно не спазват знаците, не уважават останалите участници в движението, не пазят живота на пътниците които превозват. Този участък около Микре и Сопот е идеално асфалтиран и маркиран, в т.ч. и със знаци "черна дупка". Какво повече да се направи, преди да се построи магистралата?

Неспазването на правила, закони изобщо вякакъв ред е характерно за левия политически спектър. Там където са анархисти, леви, либерали и всякакви други безнравствени хора, обясняващи безредието със свобода. Свободата е живот, а живота и справедливостта могат да бъдат достигнати само със спазване на правилата - нравствени и юридически. Редът е вдясно.

Шедьовър, няма дума ! До каква степен сме ослепели от политически пристрастия !?

Не обвинявайте КАТ - те са вече търговско дружество, за пореден път вдигнаха цените на регистрационните номера. Техните служители вървят по същия път - вдигане на мизата, мръщят се на 20 лв. и чакат на пусия.

Затворете го този Ловеч, град на мутри и доносници. Или направете водосвет - някой вешугер го е урочасал.

Какъв Ловеч те гони тебе бе овча главо? Ловешко, не Ловеч. Катастрофите са на централния път София-Варна, шматко заспала, на 90% участниците в тях въобще не са от Ловешко.... Е па затвори го пътя и ползвайте самолет, тамън да спрете да се избивате като идиоти, щото толкова си можете. Няма какво повече да ви сложат там, белким мирясате и вкарате акъл по време на шофиране.

Ей тъй, за статистиката: Едната катастрофа е между ПЕРНИШКИ автобус и ШУМЕНСКИ камион (най идеалните се намерили), другата е автомобили с Варненска и Софийска регистрация. Третата не знам, ама и тя ще е същата работа вероятно. Тъй, че верно, ползвайте самолет.

1994г. 1390 убити. 2015г. 708 убити.

Така е. И това при 2-кратно увеличение на автомобилите и 3 кратно увеличение на изминатите километри ! Безспорно постижение ! Заслуга на българските водачи и българската общественост ! Но кой да им го признае, дойчевелето ли да им го признае ? Не, за тях българите са непълноценни. Това е смисълът на пропагандата. Никой не се интересува от цифрите. Един само да загине и се почва - бай Ганьо такъв, бай Ганьо инакъв ... Расисти, сър !

Германия 1992: 11300, 2015: 3459. Заради такива дебили, които само хвърлят числа, без да могат да разсъждават трезво е такова тежко положението. В момента в България загиват най-много хора, по отношение на гъстота на населеност, от целия ЕС. У нас е най-зле и няма изгледи това да се промени в близкото бъдеще.

протежетата на Борисов за толкова години не направиха магистралата.

бомбите на европата от серията "демокрация" убиха 2 милиона българи и раниха и осакатиха още 4 милиона... и кво?

Е не може Бойко да ти държи ръчичките докато караш. Сами сте си виновни, че затъпявате прогресивно. (Буквално и лично за теб съдя по коментара ти)

Гениално,хужник

Капана на бойко сработи и днес. Нека почива в мир.

Ниска култура на движение и неспазване на правилата............... Основни причини са висока скорост, слаба преценка на видимост и неспазване на маркировката(ако я има) ..... резултатите са налице .......

А къде забрави слабоумните неграмотници със купените книжки?

Е, кака Цеца ша земе да опрай работата ..законово.

Кому е нужно всеки ден да се съобщават колко са умрелите на пътя? В останалите държави мислите ли има такава практика? Особедно в огромните страни като САЩ, Индия и т.н.? Или там хора не умират от всякакви битови инциденти. Освен да пълните главата на българина с негативна информация и да го побърквате и оскотявате допълнително, друг ефект нямате.

Живея в САЩ от 15 години помията е същата .... катастрофите с умрелите се съобщават

И тъй като горе споменаха САЩ, аз ще кажа за Индия, че е същото - непрекъснато се споменава кой кого убил и къде станала голяма катастрофа. Аз лично не виждам какъв е проблемът - да ги съобщават, дано някой си вземе поука. Вчера например при стеснение на пътя в другото платно един натисна педала до ламарината само и само да не спре и да изчака, а да мине пред мен. Добре че карам по-бавно, за да имам време да реагирам и успях да спра, иначе и ние щяхме да сме в новините. На магистрала Черно море, която в момента правят и движението е в едното платно, един се мъчи да ме изпревари около километър, и най-напрая успя отдясно да мине - за какво? Някакви мижави 6-7 километра да рискуваш живота си и живота на другите???? Да не говорим, че за да успее да изпревари този пред мен, го натисна почти извън пътя преди моста.... За съжаление не виждам с този манталитет и това мислене на по-голямата част от шофьорите как ще успеем да намалим катастрофите - кръстя се и тръгвам, друго не ми остава.

Пълно е с такива идиоти. Затова трябва да ни задължат всяка кола с видеорегистратор. И записите да се приемат в съда или пред КАТ и веднага санкцията. Поне някои ще мирясат след две-три глоби.

на това му се вика пътят на дебилите

Това е един много красив и удобен път. Ако има катастрофи, то е защото липсва дисциплина у някои лица. Когато пътуваш през седмицата или нощем по пътя няма толкова коли, колкото през събота и неделя, тогава може да изпитап наслада от шофирането в прилично темпо. Оставам с убеждението, че катастрофите се правят от хора с лоши умения. Това не са добри "пилоти", нито са дисциплинирани, а несъзнателни хора, които се омайват от скоростта и не са способни да преценяват възможностите на колата си. През този сезон пътят няма сцепление, както на топло и сухо, но някои въобще не се замислят и търчат като идиоти. Такива са без накладки, дискове, гуми и мощност. Тежките катастрофи се правят от коли с недостатъчно мощност и лоши шофьори. Умореният водач е всякога лош шофьор, защото не спира да почине. Помислете колко важно нещо е самодисциплината.

Това е удобното оправдание на управляващите. А тяхната вина е голяма - нека да се съобразят с това, че 80% сме дебили. Нека да осигурят условия за по-голяма безопасност, включително с допълнителни курсове, по-добри пътища и подходяща маркировка.

Бойко веднага да построи една военно-полева болница там около Сопот-Микре, че жертвите веднага да бъдат обслужвани! Казах! А може и две!

имаме си чисти форми на бг тероризъм: уличен и пътнически в училищата в болниците стадиони ,кръчми,дискотеки -парламента също дават начални признаци... всичко това би било добре ,ако бяхме поне 500 милиона . лошото е, че дори не се забелязват нечии сериозни опити или изказвания по тези национални въпроси,което ни кара да вярваме в най-конспиративните теории,които със сигурност ще се окажат напълно верни .

Това е един от най-неприятните за шофиране пътища - след разклона при Ябланица до включването в магистралата - изключително натоварен с автомобили, в т.ч. и тежкотоварни, движещи се бързо. Отдавна трябваше да се построи магистрален път - не само там. Непонятно е деленето на Северна и Южна - България не е ли една. Да се събере подписка за ускоряване строителството на магистралата!

Не малка част от катастрофите стават при изпреварване на товарни автомобили движещи се със 70-75 км/ч. Техните водачи създават колони от десет и повче коли и НЕ ГИ ПРОПУСКАТ, там където е възможно, а напротив - в случай на наклон при слизане, карат с пълна газ, за да не ги изпревари някой. След това на следващото изкачване - 40 км/ч.

В някои войни за ден има по малко убити от колкото у нас за един почивен ден по пътищата. Явно напразно се възмущавахме от професора. Прав е бил човекът

Споко бе, скоро ще завършим Хемус!

Нда, вие само гласувайте за мен, и да знаете, че не сте... дебили.

често пътувам и по магистралите и по този път с многото убити..рядко виждам полицейска кола, на магистралата има само до Пловдив..рядко на другите пътища..абе какво правят тези катаджий по цял ден че никакви ги няма по пътищата бе....ужас

Тия от КАТ,както и вдички дембелидембели от МВР,трупат стаж,шкембаци и броят...труповете от ПТП-та и ,,битова" и всякаква друга престъпност! Те това правят Гичке!

Що ти е полиция, да нацвъкат камери и да събират книжките и колите после. Ако кара без книжка - затвор 3 месеца, ако пак го хванат - година. Полицията не може да е навсякъде, но камери навсякъде - може!!!

Плевнелиев и Павлова трябва да бъдат съдени, защото като министри на регионалното развитие лишаваха северна България от средсва за подобряване на пътната мрежа.Спомнете си как Павлова правеше магистрала "Хемус" ту скоростна отсечка,ту горска пътечка,с цел препроектиране и бавене строителството и.Тия жертви са по тяхна вина.

А иначе искат оставката на Проф. Иво Христов, че ги бил обидил. Пътят е прекрасен, прав, почти без завои, натоварен е, но ако всички караха внимателно нишо нямаше да се случи.

Милиционерите трябва да са на пътя, но не скрити в храсгите, а да са видими и да създават респект. В нормалните държави патрулите на пътната полиция са на Пътя!!! А не в канцелариите на управленията, където играят белот и чакат съобщение за поредната катастрофа. Уж имаме най-много милиционери по статистика, а си оказва, че те са чиновници... Милицията трябва да у по улиците, за да има ред, дисциплина и респект.

до всеки дебил по един милиционер, да го пази от собствената му дебилщина?

КАТаджиите там само по храстите можеш да видиш, почива си и снима. Народа се изпотрепа, а частният КАТ още нямат мнение по темата...

Ловешката болница нали щяхте да я затваряте! Няма нужда от нея. Бойко ще изпрати 5 хеликоптера и една совалка и готово , у Софето за 15 минути!

Лесно е да се обвиняват шофьорите, но века не забравяме, че магистралата Варна- София все още рипсва, пътищата не се поддържат както би следвало, за сигнализацията няма плосто как да е по- зле ситуацията. Тръгваш по някакъв път, ро нъмно, в дъжд,..Господ да пази, защото адекватна и навременна информация липсва! Съжалявам, че трябва да го кажа, но само в България и Сърбия ситуацията е така плачевна. А цените на винетките в България и Австрия са еднакви...качеството на инфраструктурата не...

Не мога да проумея, защо хора които са решили да се самоубиват не избират други начини, а завличат хора които искат да жияеят. Безумци спрете да убивате невинни.

В България останаха 100%Дебили. Умните хора се евакоираха в чужбина

В чужбина явно имат сериозна нужда от неграмотници.

Аман бе... Само за няма и 48 часа съдбата показа че смешните мерки на КАТ са ... трагични. Тук не става дума за големите и увеличаващи се глоби в закона. Става дума за липса на превенция. По-добре малки глоби, но налагани без условия и веднага. Другото е корупция, която отнема животи.

МВР СЪБУДЕТЕ ТОВА НЕ Е НОРМАЛКО ЗА 24 ЧАСА 11ЖЕРТВИ ЗАРАДИ БЕЗЗАКОНИЕТО КОЕТО ЦАРУВА В ШИБАНАТА БЪЛГАРИЯ И ТЪПАЦИТЕ КОИТО БЪРЗАТ ФУЧАТ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА НИЩО ПЪЛНИ ТЪПАЦИ ЩО НАРОД ИЗМРЯ ДА СЕ ВЗЕМАТ СПЕШНИ МЕРКИ ПО ПЪТИЩАТА И НАЙ НАКРАЯ ДА НАПРАВЯТ ТЪПАТА МАГИСТРАЛА ХЕМУС НО ДОКАТО СЕ КРАДЕ ....

ми то отдавна са се събудили в мвр! когато аз карах курсовете през 1986г убитите в катастрофи бяха 1070 души! 1994г е рекорда 1390 души!! 2015г. са 708 души , при четири пъти повече автомобили, изминаващи по три пъти повече километри!

Еййй, от КАТ пари и за тролове на мериха, ц, ц, ц, ама да обезопасите очевидно трагичния участък, не могат.

Трольо, тия числа боко ли ти ги спуска?

През 1986 година това понятия като пасивна безопасност, деформируеми зони, и еърбеци не баха измислени. Отделно половината автомобили нямаха даже фабрично колани. еръбек беше ламариненото табло на Варшавата или москвича. И затова почти всеки удар със скорост по голама от 20 км в час задължително завършваше със жертви. Така на времето един мой братовчед даде фира - Москвича не включил добре на скорост и тръгнал по инерция по нанадолното и докато той успее да натисне спирачките Москвича ударил един камък и човека ударил с глава таблото, а таблото железно. Та затова жертвите тогава са повече.

МВР не са пъдари, за да пазят всеки, който нарушава правилата за движение.

Нормално е да има толкова много катастрофи при такава дебилност в Булгаристан.

насименто, последно: убита загинала починала ??

Време е Бат'Бойко отново да обяви война на войната по пътищата.

Циливилизация, колкото скоростта е по висока, толкова краят е по близо, продължаваме напред !!

Обиколил съм ЕС и мога да кажа че има държави където се кара по-бързо от тук , но никой не прави такива безумни рискови изпреварвания както е при нас. Липсата на преценка и непознаване възможностите на автомобила + хлъзгав път правят доста опасна комбинация. Не скороста е причината за катастрофа а човешката глупост и дебилност която те подтиква да правиш безумни изпреварвания разчитайки на късмет.

Хубаво е да се възложи на експерти от HSBC да анализират дали е необходима Хемус или Живков я е построил да си ходи до Правец . Ако мнението е положително да се изчака няколко години и да се питат учените от БАН.

Абсолютно неадекватна пътна маркировка и знаци в участък от около 40 км. Всеки може да види пътя след бензиностанцията на с.Сохот в посока Варна. ето линк https://link

Защото само крадат. От толкова години "Хемус" е само химера. Виновните са в правителството и парламента.

Дибили по пътищата, физичните закони важат независимо от писаните и от КАТ. Всички автомобили могат да осигурят частична защита на возещите се в тях до 90км в час. След тази скорост дори и за тези с мощните немски возила, дето прелитат,само по една молитва пускаме....Аз съм виждал самокатастрофа със 120 на нова Астра - неможеш да различиш вътре кое е мъжко и кое е женско.Тъй че ползвайте главите не само за любов, ми и за мисъл .... освен ако не сте в 80- те %. В тези случаи ви четем майсторските автомоболни изпълнения по вестниците

На нас няма нужда някой да ни обявява война. Достатъчно е само да ни снабди с по-мощни коли. Даже и ръцете си няма да цапа с кръв, ние сами всичко ще свършим!

Почина световния шампион по вдигане на тежести. Наим Сюлейманоглу. Да почива в мир.