Менда Стоянова: Бюджет 2018 ще е най-добрият

Бюджет 2018 ще е най-добрият от началото на кризата досега, заяви Менда Стоянова пред Националния форум на Предприемачи ГЕРБ.

Обратно в новината

Коментари - Менда Стоянова: Бюджет 2018 ще е най-добрият | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добър, но за кого?...........

Ей, таз Менза Стоянова много ербап, бе. Тя направо като Джингиби - покаже се, скрий се...

доволно нахилена

Менте, За кого е най-добрия този Бюджет? Нали един ДАВА! на когото си иска... и се крие зад полите на Стоянова, Цачева, някаква министърка на МВР и други фусти.

Бюджет за бюджетните храненици, циганите и бедните избиратели и за нашите фирми. Сбогом България !

Като Върнете рушвета от ИНСА ОИЛ тогава бюджета може да е и най добрия на цялото земно кълбо!!!

менто ,догодина безработицата ще е под 1%.Кой иска да работи за тези заплати?Започвайте внос от вън.Ама защо ли?Икономика няма.Сега като спре "санирането" и строителството с парите откраднати от КТБ безработицата пак ще се качи.Боклуци крадливи.Нищо в тази псевдо държава не е наред.

И на тая смотаните българчета, които си въобразяват, че са номер едно и вечните жертви на някой друг, а не на собственото им малодушие, ѝ плащат заплатката от джебчетата си,

....тъз пача. тъз птица с хоризонтално сплескана човка можи само на Ото Скорцени минидиля дъ съ хареса ки

Не коментирам там, където не съм компетентен. Тъй като разбирам от образование твърдя, че да се дават пари не е гаранция за промяна. Първо трябва да намерят хората, които разбират от образование, за да направят необходимата реална реформа, за да дойдат очакваните резултати. В това НС тези хора не ги виждам.

Брутен външен дълг 2017--33 148,9 милиона евро/33 милиарда.--66% от БВП... Плащания за 2017г.--3 515,2 милиона евро.. Заеми платими ПРИ ПОИСКВАНЕ--11,7 милиарда евро. Публичен дълг--6,6 милиарда евро. Частен външен дълг--26,5 милиарда евро...

Демек Швейцария на балканите!!!!Сега даже и ЕС можем да вземем на буксир....А представяте ли ако не беше този ОРЕШАРСКИ къде щяхме да бъдем!!!!!...лек приятелски съвет....Да вземем да ,,напляскаме,,ЕК дето пренебрегва София за ЕАЛ ,пише ни тъпи доклади по мониторинг и ни слага на последно място в тъпите му класации...Как може ,кретените, да не виждат ,,УСПЕХИТЕ,,....

МенТо с голко усти и задника сте вие там от голямото ''доброутро'' та вземато по 20 пъти по големи пари от тези дето са работили по 35-40 години за да има какво да продавате и крадете вие..Зѝасрамете се поне малко и се скрийте...

За вас съ сигурност и нокой мислещ не се съмнява в това....Вашите заплати с по 300-400 нагоре ама ревете като биволици за тези мижави 40 лева дето ще дадеМ на една част от пенсионерите.. Нагли и ненаситни сте но всяко нещо има начало и край...

Какво става обаче, когато настоящите и бъдещи разходи на България за здравеопазване, пенсии и образование не се покриват от съответните приходи? В този случай се появяват дефицити в системата, като разликата между приходи и разходи, а сборът от дефицитите дава количеството скрит бюджетен дефицит или скритата публична задлъжнялост. Така бюджетът всъщност няма излишък, а освен това всяка седмица има нови фалирали общини и общински болници. Препоръките ми за мерки през бюджета са да има повече ефективни мерки за борба с корупцията, провеждане на структурни реформи в икономиката, подобряване на демографията, повишаване качеството на образованието и намаление на данъчното облагане (намаление на ДДС и диференцирано ДДС), както и въвеждане на необлагаем минимум на доходите. - Бюджет 2018 г. ще даде ли гаранция за скорошно влизане в Еврозоната? - Скритият дълг ще ни пречи за Еврозоната, затова трябва внимателно да се разпредели тежестта му между бюджетите ни в следващите години. Отлагането на изплащането му пък ще доведе до по-висока цена и натоварване на бъдещите поколения.

Румен Гълъбинов: Бюджет 2018 г. няма излишък, има фалирали общини Относно дълговете в Бюджет 2018 има доста притеснителни неща. Явният дълг е формиран от сбора на всички бюджетни излишъци и дефицити през годините и е основен критерий при ограниченията на ЕС до 3% от БВП дефицит и до 60% от БВП публичен дълг. Тези показатели не разкриват цялата истина за дълговото бреме на България. Това заяви пред Фрог нюз финансистът Румен Гълъбинов. - Бюджет 2018 г. ще осигури ли средствата за реформи в ключовите сектори? - На пръв прочит Бюджет 2018 г. не дава големи основания, че ще се проведат нужните реформи в България. Има предвидени повече пари, за да се увеличат учителските заплати, което едва ли ще подобри българското образование, ако не се реформира значително повече образователната инфраструктура на учебните заведения. Има планирани допълнително пари и за здравеопазване, но не става ясно дали ще се проведе реформа в болниците, така че да не фалират и да се намалят дълговете им, като се задържат младите лекари в страната, а не да заминават на работа в чужбина. Има обещани повече пари за пенсии, без обаче реформа на пенсионния ни модел, като тези повече пари за пенсии са за сметка на увеличаване на осигурителната тежест. Отново се увеличава осигурителната вноска и така се увеличава общата данъчно-осигурителна тежест на всички работещи за сметка на това пенсионерите да получат увеличение на пенсиите. Така че бюджетът е социален за тези, които са получатели от него, но не е за тези, които осигуряват приходите в него.

- Намалението на капиталовите разходи ще увеличи ли инвестициите? - Бюджетът продължава да изостава с капиталовите разходи и инвестиции, като има намаление на капиталовите разходи, а капиталовите разходи това са всъщност разходите за големите строителства и държавните инфраструктурни проекти, които се очаква отново да се финансират основно от еврофондове и европрограми. Намалението на капиталовите разходи не ни дава основание да се надяваме, че ще се увеличат и инвестициите, а не се очаква да има и увеличено капиталообразуване в българската икономика. Това е и едно напомняне, че в следващите няколко години България трябва да си промени икономиката така, че да разчита повече на самостоятелното си финансиране, отколкото на европомощите, които ще намаляват с времето, защото само с тях не можем да развиваме икономиката си и да разчитаме основно на свежи пари от Европейския съюз. България трябва да подобри значително своята инвестиционна среда, да търси и да намери стратегически инвеститори, които да помогнат за развитието на икономиката ни, а това се постига със структурни реформи. - Какъв ще е реалният дълг, заложен в бюджета? - Относно дълговете в бюджета има също доста притеснителни неща, като тук трябва да правим разлика между явните и скритите дългове. Явният дълг е формиран от сбора на всички бюджетни излишъци и дефицити през годините и е основен критерий при ограниченията на ЕС до 3% от БВП дефицит и до 60% от БВП публичен дълг. От друга страна, този показател не разкрива цялата истина за дълговото бреме на България, което надвисва в бъдеще. След като към него се прибави така наречения скрит дълг, дългът ще надвиши определения таван от 60% от БВП. Скритият дълг всъщност e обещанието на държавата да предоставя на гражданите сега и в бъдеще различни ползи като пенсии, здравеопазване и образование. Всички настоящи и бъдещи разходи трябва да бъдат покрити от настоящите и бъдещи данъчни приходи и осигурителни вноски.

Абе КОТЕ, защо не си мълчиш? ЗА 10 години след втората, Германия пак е на първо място по СВП. България 27 год. затъва. 10 год управлява ГЕРБ 2 % растеж от 0.5. Можеш да го изчислиш !

За бюджетните храненици е добър.

Менда - Това е Един ИКомунистически ЗАПАРТЪК. ГЕРБ-арите даже и да привлекат разни "ПРофита" да ги представят в Управлението - все тая.Като нямаш Вкус и най- хубавият Дезодорант ти мирише на "развалена херинга".

Погледнте снимката - това е отражение, но Името се вижда, като менДА ... то и фотографията е вече Против Простаците.

Имах проблем с Гробищата - с един Гроб. Можи би трябваше да изчакам 2018, че Гробът да станеше истински ГРОБ. ..................... Тази Менда, кога ще се срещне с Бай Ставри?

за кого ще е добър?

...кой не знае Мендла от Пловдив, кой нее слушал за нея....))))

Менда е голяма Мента

МеДа обгрижваше Кцар Киро ,а сега хвали бюд,жега на Горанката.

ще е най-добрия за крадците на държавната трапеза. За нас, дето плащаме данъците въобще няма да е добър.

Не си струва да се чете статията за другарката Шменти Капели. С тази стъкмистика герб докараха страната ни до икономически тигър на ЕВропа, данъчен рай и райска градина. Нека другарката Шменда да отговори на един прост въпрос - защо като страната ни е супер, преките чужди инвестиции за 2017 г. са 2 пъти по-малко спрямо 2016? Хайде и една добавка - защо българите продължават да емигрират от тази приказна страна към бедни държави като Германия, Англия, Испания?

"защо българите продължават да емигрират от тази приказна страна към бедни държави като Германия, Англия, Испания?" Защото при назначените от комунистите "бизнесмени" работиш а заплата не получаваш. Но това полека лека благодарение на партия ГЕРБ започва да се променя. Комунягите фалират.

Лекцията госпожа Мента е изнесла пред форума на Предприемачи ГЕРБ /ПГЕРБ/. Сигурно тези "бизнесмени" имаш предвид?

Пак си се нашмъркал като МоскоFF!

"защо като страната ни е супер, преките чужди инвестиции за 2017 г. са 2 пъти по-малко спрямо 2016" Защото няма работна ръка. Комунягите не искат да работят. Лежат на хълбок и чакат държавата да ги храни.

Пак си се нашмъркал като МоскоFF!

Националният статистически институт посочва други данни! Само за една година населението на страната се е стопило с над 50 хиляди души и вече е 7 101 859. Само за година изчезна един средно голям град! Според доклада на същия този институт 5.4 милиона българи са в недоимък- под издръжката на живота са 75% от домакинствата в България!!! Всеки трети българин не може да се лекува!!! За една година цената на детските храни се увеличава 107%!!! Това ако не е целенасочен геноцид то какво е? А ще ми се бият в гърдите като орангутани! Изчезвайте, че не мога да ви гледам!

50 000 дърти комуняги дали фира. Баси, това ако е истина комунизмът наистина си отива.

Първо, не е лошо да се лекуваш, ако вече не е късно! И второ- ако прочетеш данните на НСИ ще установиш, че демографския срив не е поради увеличена смъртност, а поради намалена раждаемост!!! Младите не желаят да раждат в тази скапана от гробарите страна!!!

Че то и този не беше лош. Не знам в ролята на какъв,Цветанов раздаваше електроуреди на пострадалите от дъждовете в селата край Бургас.Едва ли нужните за хората перални,печки и хладилници,са купени с негови лични средства или такива на Борисов.От партийната субсидия ли са?Или от Бюджета? Лошо няма-помагаме на пострадали сънародници.Но ако са фискални пари,защо точно Цветанов ги раздава????Отново реклама на Партията майка.....

Електроуредите са купени с пари от субсидията на ГЕРБ. 140 000лв. са дадени за електроуредите. Комунягите както обикновено не дадоха нищо.

,,..Бюджет 2018 ще е най-добрият от началото на кризата досега, заяви Менда Стоянова пред Националния форум на Предприемачи ГЕРБ.

Това ще рече, че за "бизнесмени" БСП кражба повече няма да има. Фалит и след фалита мизерия. Те фалитите на червени фирми вече започнаха.

Че как няма да намалее безработицата, като няма кои да се регистрира в бюрото по труда, всичко е навън!!!

Мързеливите комунисти никой никъде не ги иска. Нито "навън", нито "навътре". Комунягите крадат, а тези дето не успяват да откраднат нищо лежат на хълбок и чакат държавата да ги храни. Измет.

Менте Стоянова е най-мразения Гербер в България след Премиера Борисов ! Продължава с нейното арогантно държане , искам да и кажа , че Парламента не е Даначната Служба в Пловдив , където покриваше много Мутри да не плащат ДДС и данъци ! От както на Власт са Герб , живота и здравето на българина стана лош и по-хубаво да не се връща , 10-15 години назад ,а да говори и пише за техния , Герберски период , убиващия и пълен с Афери и откровени кражби !

"От както на Власт са Герб , живота и здравето на българина стана лош" :):):) За сметка на това при комунистите всичко бе много хубаво. Фалит на държавата и купонна система при Луканов, хиперинфлация, унищожени спестявания и втори фалит на държавата при Виденов, при Станишев нямаше трети фалит на държавата защото на власт дойде Бойко Борисов и успя да преведе държавата през кризата.

Единственото сигурно нещо в този живот е смъртта ти, на второ място по сигурност са данъците, на трето място е задължителното образование, на четвърто място - нищо друго освен тях. Оградите, границите, оръжията и бюджетът съвсем не означават сигурност, те означават просто разделяне и противопоставяне. А сега какво.

докато не се вдигне прага за регистрация по ддс няма как да е добра година за малките фирми-това е бюджет на корпорациите и големите крадци

Комунистическите фирми и при този праг не плащат данъци. На нормалния бизнес прагът не му пречи.

проф.Иво Христов вместо да се занимава цял живот само с дебилите, той е добре да покаже и разликата межу - демокрация и представителна "демокрация".

Диваци и варвари в България са само комунистите. Това са хората унищожили елита на нацията и българската държавност. Диваци и варвари са и назначените комунистически "бизнесмени". Българският народ, българската интелигенция и нормалният български бизнес, партия ГЕРБ и Обединени патриоти не са диваци и варвари. Те са гръбнакът на нацията, теса хората които с труд и пот на челото изкарват и парите на мързеливите, алчни, безполезни и вечно недоволни комунисти. СМЪРТ НА КОМУНИЗМА.

Сус мА,ай мекере булка!

Клиент в секс шоп: - Да имате надуваеми световни лидери?

Какво може да се очаква от СкОТО СКЪРцени ?Болен фашизоиден мозък.Лично аз съм го игнорирал и го прескачам.Не му чета простотиите и не се дразня. Имаше един подобен малоумник Атила,който скандализираше всички. Сега може да се прикрива зад друг псевдоним. ТАКОВА Е ЛИЦЕТО НА НЕОФАШИЗМА- УРОДЛИВО И ОТБЛЪСКВАЩО.

Ако мога да перефразирам думите на един бивш министър- егати и държавата щом един партиен секретар на данъчна общинска служба прави бюджета на страната.

Егати комунистическата партия щом председател и е една седесарка, размахваща двата пръста и ревяща 'комунистите в Сибир" а после и мастита приватизаторка.

Егати и "дясната" алтернатива съставена от второразрядни "нереализирали" потенциала си по времето на соца партиинии и комсомолски секретари, деца и внуци на комунистически тартори и висши номенклатурчици, и милиционери-доносници с началник рекетьор с докторат по трошене на кокали и "не знайно" колко гепени с ортаците от СИК милиарди от заграбени чужди бизнеси и строеж на по-тесни с метър -два магистрали.

Да, управляващите трябва да се отчитат пред трудолюбивия и измъчен от комунистическо иго български народ. Но в никакъв случай не бива да обръщат внимание на мързеливите и алчни комунистически мърши, висящи като непосилно бреме на врата на същия този народ, който ги хрантути и им плаща пенсиите, а те само реват по формите, че им е малко.

Народа вече 73 години работи за едни и същи господари за това България се обезлюдява с бясно темпо.

Народът благодарение на партия ГЕРБ вече работи за себе си. А комунистите не работят за никого. Те никога не са работили. Само мързелуват и крадат.

Вие питате - представителният политик: президент, премиер и министър отговаря. Ако въпросът не му харесва - отговорът е "Не е ваша работа". Ако този отговор не ви харесва - сами сте си виновни.

СЕМ, къде си, вижте Дир. бг какви ги върши, санкционирайте ги таези дебилни журналя!!!

Не знаех, че в ДИР.БГ трябва да пишат само комунисти плюещи Правителството и собствената си родина. Тва дир.бг да не ти е в. Работническо дело?

Постовете ти са изпълнени с омраза .

Ото Скорцени ( нерегистриран ) 19.11.2017 09:56 Никът ми Йосиф Сталин ли трябва да е? Лошо няма. Аз харесвам Сталин. избил е болшевиките на Ленин до крак.

Името (прякора) ти, баце, е Идиот!

За първи път чувам,че съществува такова нещо"Предприемачи ГЕРБ". Те ли са основните играчи по Обществените поръчки?Сигурен съм,че Мента визира точно тях,с"най-добрия"Бюджет.За гербаджийските предприемачи,ще е най-добрия,безспорно.

Госпожи и господа журналисти, искам да попитам, ЗАЩО ПОЗВОЛЯВАТЕ НА НЯКАКЪВ БОЛЕН И С МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ ИНДИВИД, ДА ПИШЕ ОБИДИ, ДА НАСАЖДА ОМРАЗА И ДА ПРИКАНВА КЪМ ФИЗИЧЕСКА РАЗПРАВА, ОЩЕ ПОВЕЧЕ С ПСЕВДОНИМА ОТО СКОРЦЕНИ?!Другите коментарии триете, които са против Бойко ти, но тоя ненормалник, явно, герберун, не?! Или и вие сте като него, изповядвате нацизма, не се учудвам, напротив!!!

Я ме изтрийте сега, защото обидих доброто ви име!!!Срам ме от вас!!!

една ,,мента,, в ,,парламенда,,...!!! тази беше ,,казала,, нещо за ,,свинското със зеле,,...???

Защо публикувате постовете на Ото Скорцени и други ХИТЛЕРИСТИ??? Или грамотността ви не стига до там, че да знаете кои са били те?

простака Ото на модератора.

Никът ми Йосиф Сталин ли трябва да е? Лошо няма. Аз харесвам Сталин. избил е болшевиките на Ленин до крак.

,,..Мента Стоянова: Бюджет 2018 ще е най-добрият..,,??? да имахме и една ,,мастика,, за един ,,хубав,, ,,синио зелен,, облак...!!!