Няколко страни издирват изчезнала подводница

Международно издирване се води за изчезнала подводница на аржентинските военноморски сили, която е в неизвестност от дни.

Обратно в новината

Коментари - Няколко страни издирват изчезнала подводница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам корпуса, егати таралясника. Някоя лоша заварка ще да е поддала. Дано са живи!!!

Според последна информация,е имало 7 излъчени сигнала към сателитите на геостационарна орбита от потъналата аржентинска подводница. На борда на лодката се намират 44 моряци от които първият помощник командир е жена! Аварийните сигнали са излъчени между 10 сутринта и 3 часа следобед в събота. Сигналите се обработват за да се съберат данни за местоположението на морският съд.

Съвременните средства за локализация на потънал морски съд се наричат- излъчвателни спасителни буйове!Познати са като-ELT, PLB, EPIRB или Beacon! Работят на принципа на радиофаровете.Излъчват дигитални сигнали в честота 406 Mhz. с мощност от 5 вата на интервали от 50 секунди.Сигналът има обхват от 5 километра и според ефекта на Доплер се засича от ниско летящите спътници на ниска орбита LEOSAR. Спътниковата система за засичане и оповестяване при изчезнали морски съдове се нарича-COSPAS-SARSAT и е въведена в действие през далечната 1982 година. Действа безотказно и сигурно стига да има сигнал за засичане! Аварийните буйове имат специални кодове с името на морският съд предназначението му и ИМО регистъра, поставени още при закупуването им. Сигурни средства са и абсолютно безотказни! Всеки морски плавателен съд е длъжен да има такива спасителни буйове според морските правила. На аржентинската подводница ,би трябвало да има поне два такива буя. Буйовете се откачат автоматично сами при съприкосновение с морска вода и отиват на повърхноста над потъналия морски съд. При навлизане на морска вода в специален сектор на буя започва химическа реакция,при която датчици засичат наличието на морска вода и включват излъчвателите за аварийно оповестяване! Всичко това е добре на книга,обаче не се знае дали буйовете не са разрушени от взривна вълна ,ако е имало взрив от пожар на борда на подводницата.

Нацистите са се опитали да се пръждосат, ама не им е отдало. #draintheswamp.

Аржентина! И като я намерили на дъното, по чудо жив бил останал само огнярът. Тия пък кравари-гаучоси какво се правят на велики, я пример от нас с "Дръзки" и "Слава".

Последните версии от командването на Аржентинския военен флот са-Пожар на борда -водородът от батериите се е взривил! Тенекето е станало моментално на парчетии и е отишло на дъното!

По принцип всички плавателни съдове имат плаващи буйове ,които в момент на потъване на съда се откачат автоматически и излизат на повърхността.После започват да излъчват сигнал с точното местоположение с джи пи ес координати.Спътниците го засичат и предават аварията в специален център,където се включва аларама и хукват да търсят желязото. Може обаче буят да не се е откачил ,или въжето да се е оплело в ръждивите германски тенекии и така мястото остава неизвестно.

Подводница в подводно положение се счита за вражеска . Инструкция на Русия и САЩ - дава се предупредителен залп / изстрел / пред нея да се отклони от курса си и излезе в надводно положение

да построим подводници, но не знам кой ще се навие да служи на гях? Каракачаном да възложи на нашия ВП Коплекс !

а неколко милиона българи търсят изчезнала държава! некой да е виждал, а?

Тея, дето са плъзнали по света не я търсят на правилното място. А тя си стои на място има-няма над 1300г. Само трябва да се извади от калта, да се почисти от боклуци и да се използва по предназначение.

НЛО, Путин?

По времето на "студената война" спътниците виждаха вестник и номер на кола. Сегашните пак доказват, че нищо не виждат.

От тогава замърсяването на атмосферата е по-голямо а и сега кой ти чете вестници...

Дано да не е в Бермудския триъгълник, няма спасение тогава!!!

рече и отсече отличникът по география

Ас знам каде е! Тарсете я на даното! За по-вече дитаили - обадате ми са в Канал 3. Тарсети Маг Магда.

Кое ''дано'' ,ма Магде , дай повече ''дитаили'' ?!

Ти днес не трябваше ли да си на училище ?!

Деба и тъпанарите ..... толкова ли няма проследяващо устройство което да бъде включвано при подобни аварии, околоземната орбита е осеяна със всевъзможни спътници. Лапетата на GSM-ите си имат GPS което с изумителна точност показва местонахождението им а тези за тази консервена кутия не са ли се погрижили ... ей така при авария да цъкнеш копчето за да те спасят.

ма да бе! то всичко на тоя свят е на цъкване на едно копче и готово! как не са се сетили ...

тогава да им се не видят и GPS устройствата

гпс-чето на телефона ти приятелче е приемник и по него ти можеш да се ориентираш къде си, а не някой друг да те намери. Нали се сещаш, че там където са няма интернет на повърхността, а да не говорим за дъното. Тази версия за носенето по вълните е за пред хората. Със сигурност има механизми за подаване на сигнали при бедствие, но за жалост едва ли са в бедствие.

Има, със сигурност една или две цивилни системи, и допускам и поне една военна. Покриват цялата повърхност на планетата, а даже и на луната може да сработят.

Погледнах в гаража - НЕ е от моите !

Ама верно бе , аз нямам и гараж !

Що не се обърнат към Холивуд? Като им гледам филмите, ще я намерят чрез някой спътник на третата минута...

Да я търсят при "Курск"...

Тоя стар германски таралясник,кой знае къде се е разцепил и е потънал. Умряла е подводницата на сто процента!

Само едно не ми е ясно! Защо никъде не пише, че лудите говеда за пореден път са се размазали...в японска риболовна гемия! Тия малоумни луди говеда! Дай им да си играят, на блъскащи се корабчета! То не се блъскаха по танкери, по контейнеровози и по какво ли още не!

Тъй съм са нашмаркал чи ни си помна фамилиятаа... Ама питай тоя оня ако искаш да пошмъркаме заедно от дулото на АК-то

Към всичи разбирачи. А ние имаме ли си подводници? И защо?

Подводница може да имаме само ако закупим което е съмнително защото цената е солена. А колкото до построяването на подводница самото споменаване на подобна идея звучи абсурдно и налудничаво. Шанса ни е да си купим на лизинг някоя бракувана и да си я ремонтираме.

Що да не си купим бре... Я да е живо моето момче,той как си купи навремето прз '87-ма,цела подводница от братята от СССР...продаде си жълтия Вартбург и си я ...купи... Верно,на буксир я влачиха до Турция,дето я рязаха за скрап,ама те така направи първия милион!

къде е аржентина с нейния БВП къде е БГ ? и имат само 3 и то втора употреба :))) ... ти подводница ли искаш или лекарствата всеки да си ги плаща за всичко ? хубаво лошо в здравеопазването доста неща се плащат от НЗОК, искаш да няма НЗОК но пък да имаме една подводница :))) примерно ... откъде ви изравят такива войнолюбци бе :)))

Само в проруските кенефи може да се случи това! В сибирския - курск, а в пампаския сан лайнян!

Скорпион и Трежър да не би случайно да ги е заварявал дядо ти в карезе-то ?

А в Фекалистан, страната на лайняните говеда, където потапниците Трешър и Скорпион се самопотопиха, и дори не успяха да извадят:) Щот лудите говеда кат истински кенефи, са с две ръце дълбоко заврени в гъза:)

а ве трол малоумен , много избирателно пишеш - я кажи освен за Курск , нещо и за К-8 ( през 1970 г. , първата потънала руска атомна подводница ) и за Комсомолск ( 1989 год. ) . Резултат ще ми брои , гнида.....че и за руски кораб , специализиран във вадене на подводници ще плямпа. С него ли извадиха Курск или срам , не срам викнаха западняци да им я извадят на следващата година.

Най - трудно е да се пребориш със стихиите дано екипажа да е успял!.

Няма да е лошо, руснаците да си предложат услугите за намирането и. Все пак, преди 2-3 години пуснаха на вода"Игорь Белоусов", един специализиран кораб създаден точно за това, за спасяването на аварирали подводници и дълбоководни работи.

куркс

Трешър и Скорпион.

Точно руснаците са печално известни как НЕ вадят закъсали подводници.

sawo

Защо? Американците имат доста повече потънали подводници, но освен Курск ти за колко знаеш изобщо?

Е не е кат хамериканските атомни потапници Трешър и Скорпион, които дори хамърите с левите си ръце не успяха да извадят .

Построена е в Германия - Thyssen Nordseewerke, Emden през 1983 година! Инспектирана и пусната на вода на 19 ноември 1985 година. TR-1700-клас подводница. Подводницата е претърпяла капитален ремонт!Между 2008 и 2013 година тя е била рязана на две ,за да и се сменят двигателите и батериите с нови! Стойността на ремонта е излязла 12,4 милиона долара. Най вероятно е причината за изчезването и да е точно-проблеми с заваръчните шевове. Сцепила се е на две и е потънала някъде.

Демек глътнала е вода.

Водите южно от нос Хорн - вълни като малки планини, бурни ветрове, айсберги и студ. Едно от най трудните и опасни места за корабоплаване в света.

Аз

Под водата няма вълни, таквос... Ама пък ако ѝ се наложи да изплува във вълни... Не ми се мисли... Ще си изпотрошат кратуните.

ми... има. не такива, каквито си мислиш, но има.

само дето нос хорн е на илядо километра от залив сан хорсе.

Тоя е от добрич, не виждаш ли. Простено му е да е прост.

Наште манги - вече водолази, са я чопнали..бравус - мноо джелезо има по нея ! Леко с торпедата и ракетите само - не с трионя, че сички летиме !

ДА НЕ СРЕЩНАЛА НЯКОЙ ЦИМЕНТОВОЗ ?

А , чие производство е тази подводница????? Нека разбелем това и тогава да коментираме!?!?? Много е трудно когато над теб има 150-200м вода , Ти си в "консервата"!!!!!!

Тези подводници имат специални буйове със сигналзаця за бедствие, които ако подводницата неможе да изплава, се пускат и те излизат на повърхността, от там е по-лесно да ги открият. Все пак е достатъчно трудно да се намери бедстваща подводница, по принцип тези машини са направени да са трудно откриваеми.

до всички русофили и русогоби ! не плуите по прводничарите , без значение дали са цивилни или военни . които не е влизал в подводна лодка не знае колко струва да бъдеш там . благодаря ! дано намерият момчетата живи и здрави !

Шило

Дано!

а граматиката и тя струва много, мерси.

до къде ли не води машинният превод на Гооглето. "летателни машини", какво е това чудо, а?