Дете на 13 години е загинало при катастрофа

При тежък пътен инцидент в района на Сопот е загинало дете, а майката му е в критично състояние с опасност за живота. При инцидента са пострадали шестима души.

Обратно в новината

Коментари - Дете на 13 години е загинало при катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този участък от пътят от Ябланица до Севлиево е строен изключително качествено през седемдесетте години в съответствие с най добрите световни практики за онова време. Точно поради това въпреки многократно нарасналият трафик и сега е в добро състояние. Маркировката знаците и ограниченията са адекватни. Точно това е и една от причините за огромният брой нарушения. Другата, основната е че държавата последният четвърт век абдикира от задълженията си. През "мрачните години на тоталитаризма" в тази отсечка имаше минимум четири патрулки на пътя, а сега нито една. При това през тези години полицията беше с по малка численост от сегашната.

Престанете да шофирате и да си гледате в смартфоните и да чатирате. Разкарайте тези стойки за телефони от таблата си. Много е опасно.

Само знаят да крадат и да се хранят от мафията по ПТП-та!

Заранта имше няколко излезнали автомобила извън пътя в този участък, преди час в Български Извор пак отворени въздушни възглавници и смачкани тенекиии. Коли без стопове по мъгливата магистрала и такива пъплещи с по 60 на чиста и суха магистрала...

Проблемът е в ниския коефициент на сцепление на покритието. Тези от Апи, Напи и мереребето да не се правят на ощипани, а моментално да поставят подходяща грапава настилка.

По-скоро трябва да се намери начин да нагънат шофьорските мозъци.

Изпреварването е една от най-опасните маневри и трябва много да се внимава,когато се предприема.

нема никви проклятия... нормален път като всеки друг си е. просто българинът е БЕЗКРАЙНО ПРОСТ, безкрайно самонадеян, тъне в невежество и не спазва никви елементарни норми на поведение на пътя и извън пътя. това е. положението е непоправимо...

А ти си умен китаец нали.Просто българина е безкрайно търпелив.Търпи да го гърбят с такси,глоби и един куп застраховки и винетки и да троши и се избива по междуградски пътища не пипнати още от "оня строй".Търпи да го лъжат, че двулентов път е магистрала.Ганчоооо, ганчо, явно си нямаш и хабер от понятие какво е това магистрала и скоростен път.Когато всичко е по правилата и българина знае, а когато чужденеца дойде тук и той се трепе.Защо инциденти с български водачи в Западна Европа са ИЗКЛЮЧЕНИЕ.Балък.

Началник

кое е изключение?!? помниш ли ягодоберачките в испания ли бяха? шестичка. некви бусове с имигранти в германия, тирове с емигранти е унгария... не ги помня вече. некъв нашенец срути мост в италия дори. личи си колко си наясно...

Проклятието е АПИ! Питайте защо когато завали дъжд целият състав на КАТ Ловеч се командирова в участъка? Причината е НИСКИЯТ КОЕФИЦИЕНТ НА СЦЕПЛЕНИЕ. Това е факт от много години. Единствения уред за измерване на коефициент на сцепление е в ръцете на АПИ и отчита каквото кажат шефовете. Няма независим орган, който да контролира този показател на настилката. Безумна държава сме.

Дежавю!

От Български извор та до Ловеч е помашки район - прокълнат е!

В безбройните катастрофи в този участък изключително рядко участват помаци. Като правило са от 80-те% транзитно преминаващи и мислещи се за безсмъртни. Хоа които смятат,че след като писаните закони може и да не се спазват,че така може и с законите на физиката. Законите на физиката обаче са неотменими както и факта, че сме смъртни и понякога внезапно смъртни. Точно в този участък и път и знаци и маркировка са както трябва.

"Адът е там, където всеки мисли за себе си, а раят - където всеки мисли за другия"...

МЕСТНИТЕ ОТ ТОЗИ РАЙОН,КАЗВАТ ЧЕ РАЙОНЪТ Е ПРОКЪЛНАТ.ТАМ НЕПРЕКЪСНАТО СТАВАТ ГОЛЕМИ ТРАГЕДИИ.ТАМ ЗАГИНА МОЯ ПРИЯТЕЛКА ПРЕДИ ГОДИНИ. МИСЛЯ,ЧЕ НАИСТИНА ИМА НЕЩО ОТВЪД РАЗУМА ...

Първо много ми е мъчно за жертвите-незрящи хора и особено за това невинно 13 годишно дете.Мир на праха им и нек Бог да ги прости.Но... Докога ще изправят само шефа на КАТ примерно да отговаря и да се говори за скорости, несъобразяване и разни другин глупости.Не виждате ли келявия тесен път-София-Варна, който отдавна трябваше да се нарича магистрала"Хемус".Не може ли спешно да се реконструира участъка-все пак сме държава на първо място по финасова дисциплина, значи има пари за 10 км за 4 ленти, а все ограничения, камери глоби и ....безчет жертви.Да ви приседнат глобите от излишните ви капани рекетьорски алчни и безхаберни лекета.Нека тези жертви тежат на вашата грозна съвест.

Ей това е жива постотия!А бе дирници,имате претенциите,че информирате потребителите си,ама не ви се получава много добре!Нужно е читателят да е ходил на курсове при Ванга,за да може да разгадае информацията ви!И понеже неграмотните журналя са написали без никакво уточнение,че е станала някаква злополука в Сопот,то читателят ще се наложи да гадае за кой Сопот става въпрос!Дали става въпрос за град Сопот,рожденият град на патриарха на БГ литературата Иван Вазов и световно известните му братя, генералите Георги и Владимир Вазови, или за село Сопот,намиращо се в ловешка област!Град Сопот е на подбалканския път,а село Сопот е на севернобалканския път!Добре е тези неща да се уточняват господа журналя,ако имате претенции,че информирате обществото!

Никос,не е до простотия на журналята,просто в този район стават толкова често подобни трагедии,че никой не се и замисля да уточни за кой Сопот става дума,смятай за какво иде реч.Дори и националните телевизии споменават Микре и Сопот ей така,сигурни че всички знаят за какво става дума...

Явно такава е тенденцията в новинарството,да не уточнява, а да оставя потребителят да гадае!Село Микре също дублира името си.Аз зная село с такова име и в петричката околия.

между селата Сопот и Микрe, вече е напълно възстановено, разбрахе ли? Чакат се следващите луди или дато карат без мозъци, кадидати за болници и гробища.

самонадеяни, нагли и неграмотни шофьори! трябва по-строги наказания и повече камери по пътищата! ганьо от друго не разбира!

Сваляне на криминалната организация ГРОП от власт заради геноцида който извърши и продължава да извършва над българите от Северна България.

Борисов вместо да праща линейки да вземат да внесат спешни законови промени за ограничаване на катастрофите направо крути мерки.

Направо да спре катастрофите, какво само да ги ограничава!

Закони и сега има. Няма кой да ги прилага. Ако започнат да ги прилагат, избирателите ще се расърдят, че вече няма анархия и става лошо ...

Г-н Насименто, Информация за инцидента до Сопот вече е публикувана в ДИР.БГ. Това стана още по обяд. Вие сега ли научихте?

d4

безумията продължават! докога?? хора, опомнете се! карайте внимателно и спазвайте правилата! правилата са измислени именно поради такива трагедии. Да почиват в мир загиналите.

Сякаш проклятие тегне над този участък та се избиват и пострадват толкова хора.

как ли ще живее