Столтенберг: ЕС няма да може да замени НАТО

Европейският съюз няма да може да замени НАТО с новата отбранителна програма, подчерта генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Обратно в новината

Коментари - Столтенберг: ЕС няма да може да замени НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ви Намеква Човек... .. Ви Надебелява... .... Ви Предупреждава Дир.бг ! --> че Тук Е Епицентърът на Хибридната на ДнешенКремъл . ...а вие - Правите ли ИзобщоНещичко да НЕ се И-Допуска ?! Е, какво да ви Прави Човек я ?!

Коя европейска страна има армия???В цяла западна Европа половината мъже се водят само такива,ние станахме по малко от стадиона!!!Турция вече бяга леко по леко и......??????

Световна война няма да има- не в този вид, който познаваме. Мрежата от разпръснати локални конфликти е новата форма на противопоставяне. Освен това, вече се правят безкръвни преврати и почти безкръвни революции, военните пазят цивилното население, доколкото могат, полицаите пазят демонстрантите от прояви на насилие, пак доколкото могат,т.е. напредваме като човечество... А, да-и смъртното наказание е почти отживелица.

евроатлантическите ценности нещо хванаха пукнатини. цоцинтерна, в името на столтенберг не вярва в ес, в името на комсомола.... хахаа

Късметлия е Столтенберг, какви поддръжници има само: Борисов: При война с Русия ние сме на страната на НАТО 18 SEP 2017 "Трябва да се прави ясно разграничение, че България е част от доктрината на НАТО, ние сме член на Алианса и ако стане световна война ние ще се бием на страната на НАТО. Руските ракети реално са насочени към България и ние трябва да си даваме сметка за всичко това. Това обяви по Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов, запитан по скандалната тема с приетия наскоро доклад на Министерски съвет, в който Русия се сочи като опасност за Европа. Борисов посочи, че има страни като Швеция и Австрия, които не са част от НАТО и могат да водят по-различна политика с държави като Русия. Но ние сме част от Алианса, имаме ангажименти към него и трябва да си даваме сметка за това. Премиерът посочи, че руските туристи са ни много скъпи, имаме нужда и от руски газ, който да направи силен газовия хъб. Но паралелно с ангажиментите си към НАТО водим прагматична програма на дружба с Русия. При ситуация обаче на евентуална война, за каквато говори и Столтенберг, ние ще сме на страната на НАТО."

И натуту и европа ще заплачат с кървави сълзи ако се стигне до война. А от България няма да остане нищо. Ще се сбъдне мечтата на такива откачени изчадия като тебе.

Ало, умнико, с кой мозък разбра, че искам война???

Ясно, човека не иска да си загуби службицата...

НАТО е САЩ, а американците се на.сират като си помислят че няма да могат да контролират Европа. ..

:) Така се започва !

Българи избраха да живеят на Запад и пренебрегнаха широката, свободна и благоденстваща Русия ???

Аз пък се чудя що 2.5 милиона кримчани избраха изостанала Русия, що не избраха демократична Украйна?

Водопадите от плюфки, които туземните рашофилистичета изсипват върху Запада не променят реалността - Европа е най-доброто място за живот на човек, който иска да живее свободно и достойно.

Аз

Що се отнася за хомосексуалисти, пък били те и кремълски, съгласен съм с тебе. Въпреки че не мога твърде да съчетая хомосексуалист с достойнство, ама карай... Ти си знаеш...

беше,но става все по-зле...

Знаех си , че не сме в Европа !

Този нещастник трепери за Работата си ! С ЕС армия НАТО отпада, и този отлично Платен Трол Столенберг остава Без Работа !! Съответно реве за да си я запази. Какато и да е,НАТО умира !

Не искаме Нато! Искаме мир!

Аз

Само за пример... Без никакви претенции за изчерпателност или научност... Просто елементарен пример - факт от близката история. След обединението на Германия, натовска ФРГ се сдобива с известен брой МИГ29 от ГДР. Същите немодернизирани МИГове, като нашите. НАТО ги разполага на някаква ВВ база във Франция, където натовски пилоти се учат да летят на тях, след което се правят учения с Ф16, за сравнение. Трябва да се отбележи, че натовските пилоти, рзбира се, са владеели Ф16 много по-добре, отколкото МИГ29, на който току-що са се качили. Резултатът от проведените 50 учебни боя бил 49:1 за МИГовете. ЧЕТИРИДЕСЕТ И ДЕВЕТ НА ЕДНО в полза на самолет, на който пилотите не са се чувствали комфортно. Трябва, също така, да се отбележи, че Ф16 и досега си остава най-добрия самолет в НАТОвските армии, при това не относително, не за времето си, а в съвсем абсолютни категории. И днес Ф16 разбива в бой всеки друг натовски самолет, вкл. и разните му раптори, светкавици, Ф35, 4ти, 5ти, 6ти и прочие поколения и не знам си какво още. А МИГчето вече остарява, вече има модернизирана версия, за последните разработки и на МИГ, и на СУ, чак няма какво да говорим. За тях е все едно дали имат насреща си Ф35 или етажерка от ПСВ.

Германците правят коли, да си возят курвите, а мужиците - оръжия, да си пазят земята!

Аз

Германците в буквалния смисъл на думата са окупирана държава. Така че е безсмислено да се оценява военния им потенциал. Иначе са народ за уважение по много причини.

за Лека нощ троля!ГФР-то ги раздадоха ГДР-ските оръжия.И ние намазахме нещо ама съм забравил какво.!Американците а купували от да речем Молдова въоръжение за тогава модерно и самоетите са били използвани от американците за разработка на тактики,и за летящи мишени! А на тези абсолютни измишльотини за въображаеми победи на МИГ над F ще припомня дна битка между Сирийски и Израелски пилоти над долината Бекаа когато Израески F-ки свалят над 70(седемдесет) Сирийски Су-та и МИГ-ве без да дадът загуба!Такъв е резултата и до днес!Стотици поразени съветски МИГ-ве и Су-та без нито една загуба за F-ките във многобройните конфликти в Близкият и Среден Изток! А Раптора и Светкавицата няма да имат в скоро време руски или китайски аналог.

Аз

Помним, помним... 59 изстреляни ракети, 36 изгубени по пътя, 23 усул-усул... долетели... Поражения: столова, ремонтен хангар, учебен център, 6 бракувани за части самолети. Оцеляло - команден център, писта, всички здрави самолети... Та... Ми добре... Щом си казал...

НАТО е САЩ,другите кой ги ебава за нещо.Нашите войници къв го дирят в Афганистан....границата е врата в полето ни сме тръгнали на майната си.

По разпореждане на другаря Борисов Столтенберг каза, че ЕС няма да може да замени НАТО. Другаря Борисов веднага разпореди да бъдат изпратени 16 линейки за помощ на пострадалите от Столтенберг.

Украйна и Грузия нямало да станат членове на НАТО. Ами няма, даже и те си го знаят. Защото НАТО не приема страни, които имат териториални спорове със съседите си. И е нормално, кой западняк иска Украйна да влезе в НАТО и на следващия ден да обяви, че Русия я е нападнала и да ги вкара, западняците, във война с Русия ? Няма да стане. И руснаците са се погрижили - два териториални спора с Грузия - Абхазия и Осетия и три териториални спора с Украйна - Крим, Донецк и Луганск. Кога ще се разрешат ? Ами Кипър го разрешават вече 43 години ... Русия бърза работа няма, тя не е до 2040-та година, както България.

Да им го тура на съседите. .и най-вече на съседките!

"ЕС няма да може да замени НАТО", разбира се. Защото няма да може директно и явно да тури САЩ начело. Така че никакви такива за замяна на НАТО от ЕС!

Аз

То... НАТО + САЩ пак НУЛА, така че... се тая...

"При евентуална война между САЩ и Русия, американците ще се бият до последния европеец..."

Американските подлоги тука - край тяват!

България - вън от НАТО и ЕС !

Аз

Да не забравяме МВФ! Много важно!

Съгласен ! вън от всички мракобесни античовешки креатури !

Оооо,оправихте Афганистан,та сега и Арктика.......

Този бивш социалист от Норвегия е само говорител на нато, а и Норвегия не е членна ЕС. Забогатяха покрай нефта в Сев море ама всичко има край, а като викинги са готови да нахлуят навсякъде където има плячка. Докато не изтече 99г договор на сащ с бившата зап.Германия от 1949г. няма да има обща отбрана на ЕС.

НАТО и амереканците са в пълен упадък видяха какво стана в Сирия с новото оръжие на Руската Федерция и сега се чудят какво да правят краварите имат 800 бази по целия и огоромен бюджет но и това няма да ги спаси затова Столтенберг сега даде заден ход краварите не им пука за Европа защото първо ще спасяват собстмнената си кожа онзи ден Русия поснаха нова ядрена подвадница и новия модернзиран Ту -160 с ядренте ракети на борда всичките са с нови технолгии !!!Остралия краварски проект НАТО отива в историята !!!САЩ са една империя на глинени крака !!

Аз

В Сирия НАТО не видя новите руски оръжия. Видя масовите руски оръжия, които още годинка-две и ще почнат да остаряват и руснаците ще ги сменят, та затова си позволиха да изпуцат. За новите си оръжия руснаците засега само намекват, а модерните им са толкова в сферата на фантастиката, че в Интернет са практически неотличими от чистите измислици, освен, може би, за свръхспециалистите по въпроса. Това, което се знае със 100% сигурност е, че в евентуален директен военен конфликт с Русия, НАТО няма да разполага с флот, авиация, ПВО, ПРО, ракетни войски, средства за ЕМ и радио-борба и човешки личен състав. Във всички тези сфери Русия изпреварва САЩ така, както САЩ изпреварват Вануату или Науру.

Руснаците и северно корейците ходят гладни, нещастни, несвободни и много въоръжени! На нас българите по ни харесва модела на Запада богати и щастливи хора, също не лошо въоръжени, затова и копираме Западният модел и ще го изградим! Ако не ни беше окупирала Съветска Русия сега българите щяхме да живеем добре, като Австрия!

Ти да не си някой пенсиониран старшина склададжия, та си толкоз информиран ???

Подкрепям изцяло ! Колкото по-бързо България се махне от агресивния блок НАТО, толкова по-добре ! Не искам войни, агресии и насилие, чийто генерато са САЩ - двигателя на НАТО ! И само някой да не ми обяснява, че НАТО пазело мира - на зряла възраст съм, видял съм много и евтини пропаганди, като тази не биха ме подбели.

че кои е тръгнал да напада европа ... те арабите я превземат полека лека числено , а парата и златото са отдавна зад океана у евреите ... а вие си лаите тук , като си ниямате какво да правите ... ха ха ха

НАТО е нашата сигурност и опора от руска агресия.......НАТО го има и ще го има, докато го има тоя азиатски кенеф, пълен с орки, които грабят и убиват мирни народи !!! ВИдяхме какво стана с Украйна, Грузия, Молдова, ученията до Полша и изказвания на министри от рода - "На руските танкове, не им трябват визи за Европа"......Ей затова НАТО е нужно и дано стане още по-голямо

да бе ...иначе как ще има араби да те мушкат , ако нато изчезне и няма кои да ги пуска у нас ... хаиде побързаи , закъсняваш за геи парада ... ха ха ха

Аз

Роналд баси Рейгън... Някй да е чувал за Милърд Филмор? Или Франклин Пиърс? Еми... президенти на САЩ. След 100 години и Рондю ще го помнят толкова, колкото и тия. Даже в САЩ не всички историци ги помнят. Вечно, обаче, ще се помнят гении, като Самюъл Клемънс: "САЩ са чудесна страна и аз се радвам, че са я открили... но все пак щеше да бъде по-добре ако не я бяха забелязали и бяха проплавали покрай нея..."

Ти кога слезе от паметника????

още един нов козяшки трол...

НАТО се разпада и време му беше!

Ще ти се! Толкова сте прости! Дрънкате глупости, докато действителността не ви зашлеви през лицето!

ЕС в момента /за съжаление защото имах надежди в този съюз/ се разпада в аритметична прогресия!!! Много скоро ще започне да се разпада в геометрична прогресия и тогава ще го усещаме огромен и твърд!!! Англичаните се спасиха защото имат пари!!! Как ще се спасиме ние се пита в задачата /и не е от висшата математика/...???

НАТО е отживелица от Студената война!!!!! САЩ изкуственно Го поддържат/финансират/с цел да бъдат базите им в окупираната от тях Европа по близо до Русия!!! Срущу кого се бори понастоящем НАТО???Кой го заплашва????КОЙ противник иска територии от "членовете"/васалите/ на НАТО?? Н И К О Й !!!!!!Важното е да обират парите на тъпите евроГейци за превъоръжаване с американско оръжие!!!!

Тъпия глупак Путин заплашва Европа която е свободно обединение от държави които членуват в НАТО!Така,че окупирана Европа от американците е поредната тъпанарщина на глупака от Кремъл койт единствен в 21 век завзема територии и напада подмолно цяла Европа с простотиите си!

в последно време опорните точки от Kозяк са много глупави...

Ето ви доказателството, че човек мисли със задника си. Иначе казано, в зависимост от стола, на който седи. Що се отнася до този, безлично лице.

Грузия се споменава ... и Онзи Грузинец - Насрания, ще го гонят от Украйна... Самата Украйна е със свалени Кюлоти - от ония Розовите, още от 60-те - те младото поколение не знае за тях ... Руснаците с Една армия влизат в Украйна, като на парад - никой няма и да стреля, освен някой наркоман от Десен Сектор ... Не го правят, щото Киев не им е нужен - да си докарат "държавен сифилис" с таз Украйна - остатъчна. ------- Е това е картинката. А тоз Педераст да си говори...

НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА КУЛТУРНИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ... ДЕТО СЕ НАЛАГА ОТ ХУЙВУУД :))

чи те росфильм и мосфильм умряха! Сега Русия налага своя културен и политически дебилизъм чрез тролове като теб,фалшиви новини,и лъжещи от сутрин до вечер руски медии!На които врочем и у вас на Савушкина не им вярват и си предпочитат долара и еврото пред рубъла

Американски миризрив цървул и нещастник. Колкото по-бързо се оттърве.ЕС от токива Свини толкова по-бързо ще се оправи.

Този трябва да бъде незабавно разжалван и изправен пред военен трибунал за разпалване на етническа омраза и подстрекаване към война! През ден се кълнеше, че руснаците всеки момент ще окупират Прибалтика, а от тогава минаха години! Трябва сериозно да се преосмисли ролята на политическото ръководство в алианса. Друг е въпросът, че действително нато няма как да бъде заменено от европейски военен съюз. Какъв ще е тоя съюз? Кой ще го води? Внучката на Хитлер? Без такива! Нато е отживелица но не бива да се заменя с нещо по-лошо! Всяка страна в ес има своя армия и е достатъчно да се сключат договори за взаимна отбрана без да се прави общ военен съюз. Германия никога вече не трябва да командва европейските армии защото това ще свърши още по-зле от предния път! Ако американците вече нямат ресурса да контролират швабите, то тогава да се намеси Русия!

НАТО Е ЮДЕО-ФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ ... ЗАЩО ?? ... АМИ ПОГЛЕДНЕТЕ КОЙ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ :)) ..СЛУГИТЕ НА ЖИВКОВИСТИТЕ ОТ ЦК НА БКП СВЪРЗАНИ С УБО ... А ТОДОР ЖИВКОВ Е НЕЗАКОНЕН СИН НА ФЕРДИНАНД :)) ... ГУГЪЛ : - УБО СЪЗДАДЕ СИК ГЕН.ЛЮБЕН ГОЦЕВ - ТОДОР ЖИВКОВ СИН НА ФЕРДИНАНД

Тавариш любен гацев никагда не работал в УБО, он всегда работал во внешной разведке.

ГУГЪЛ ВЕСЕЛИНКА РОТШИЛД ... ПЛЕМЕНИЦА НА КИМОН ГЕОРГИЕВ - ПРОЧЕТИ КОЙ Е ТОЙ :))

ЛЮБЕН ГОЦЕВ БЕШЕ И МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ , МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ... И Е ТВЪРД ЖИВКОВИСТ:))

нали ,иначе остава без работа?

Трака му чейнето да не си загуби заплатата. Иначе не знае защо е там и за какво е. Измисля си всякакви заплахи. Скоро ще има и за извънземни.

Нищо Подобно - Педерастите, както и Курвите са Взаимно Заменяеми. ----------- Този според мен е Отявлено Педи ... Че то НАТО си е Чист Педерастлък ... не знам, както са я подкарали, може и Танковете да ги боядисат в Розово. ----------- Малеййй, ако Братушката ги подхване тези "изгъзени", Ламанша няма да стигне да ги ... Поиздавят

JMM®

Аз знам, че след всяка война Русия все надупена остава ... Това показва историята !

Толкова са ти и знанията.

Столтенберг: ЕС няма да може да замени НАТО което се командва от САЩ.

ЕС - ДА ,НАТО-дагодуха.

Фашистка Украйна гризна дръвцето, а? :))

Класически пример за фашистка държава в момента са Русия и КНДР - един народ, една партия, един фюрер.

21 век е...демокрация! Все пак трябва да има и такива хора, пазещи света от световния фашизъм на краварите!

европа-убава мома иска я и раша искат я и уса ................... ха ха ха

НАТО освен, че не иска да си ходи, ами иска и Европа да му плаща разходите.

А такааа, НАТО се насади в Европа и май е иска да си ходи. Америка иска Европа да е кукла на конци.

ВБА

Колкото по бързо НАТО бъде разпуснато, и заменено от ОЕА /обединена европейска армия/ толкова по добре за ЕС и неговата независимост от външни фактори. Досега САЩ забъркваха, и продължават да забъркват кашите по света, а НАТО го използват, като маша за прокарване на грандоманските си амбиции за владеене на света, като сега поставят под ударите на терористите всяка една страна на ЕС, а не само на САЩ вследствие на водената от тях нечовешка политика. Относно Украйна може да се каже, че справедливостта за Крим възтържествува, като това го реши народа с референдум съвсем законно, като автономен район. Украйна не трябва да се сърди на руснаците поради историческа, и политическа неправда преди време, а на себе си, защото други 3 страни искат да я разцепят и може би основателно, но зависи от гледната точка на историята. Все, още политиците на запад, и съответно военните живеят със старите разбирания за света от миналия век. Тия чугунени глави не разбраха ли, че всичко се променя не оттука, и то времево за по добро на всички, както беше, и разпадането на СССР иначе досега щеше да има война... Американците, и НАТО трябва да забравят старите си илюзии по бързо, за да може света да тръгне по новия си път на развитие и съществуване. Случайни неща няма ѝ, който не го е разбрал значи, нищо не знае за живота в нашия ареал....

Добре,че е НАТО иначе глупави диктатори със нисък ръст голям рейтинг и малко акъл щяха да разпалят нова война в Европа която както винаги щяха да загубят,но щяха да съсипят и големи територии!Затова НАТО трябва да остане най силната боенна организация на планетатаа

Аз

Е... засега НАТО е второкласна военна сила, трета по сила на планетата. И изостава все повече.

Не си прав! Разпускането на ВЪРШАВСКИЯТ договор, развърза ръцете на САЩ и в резултат запалиха половината свят.Добре, че РУСИЯ навреме изкара новите оръжия, та НАТО малко се заптиса. Мирът в света се крепи на моща на РУСИЯ!

Много ми е трудно да вярвам на славейчето , което скърби за "вЪршавскияТ" договор и пее напоително за "моЩа" на Русия.

Тоя не беше ли едно време някакъв ляв радикал , демек терорист. Няма проблем , сега е американска подлога , демек па терорист.

толкова простотия самодръвникая оправя.

НАТО си отива, спете спокойно деца! :))

Това е надеждата на руските хибридни активисти, за тяхно разочарование потвърждавам, че това е невъзможно и няма да стане!

Ми тогава защо квичат русопедалите?

не знаех че Канадският министър на националната отбрана е индиец, браво