Безредици и запалителни бомби в Атина и Солун

Гръцки младежи нападнаха полицията със запалителни бомби на годишнината от потушаването на студентските бунтове срещу хунтата през 1973 година.

Обратно в новината

Коментари - Безредици и запалителни бомби в Атина и Солун | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тия са като разлигавено, невъзпитано дете, което ляга на пода и реве за щяло и нещяло, за да му купят всяка играчка, която поиска. щото европейските му родители десетилетия наред така са го научили. в момента техни сънародници, само на няколко километра от центъра на атина са потънали в кал и разруха от жестоките наводнения. аз помисих в първия момент, че протестират нещо във връзка с тези наводнения и бедствия. пък то-вечните глупости на търкалета на разлигавените малаки...

Тия са най-големите мързели и боклуци в целия свят. Дано се избият помежду си.

Доста зле си -малко е тъп коментара ти...и затова ли брутния вътрешен продукт е 3 пъти по голям от нашия-май ние сме по тъпи от тях и мързеливи.

Същата простотия като в България- вместо да се кротнат и оправят поразиите от времето,си дорезват клона.....

Кротват се тъпите и не си знаят правата и интересите-а който ги знае ги зщитава а помисли ако можеш.

Чекайте догодина, като подпукат схващинците свитцерските и кипърските банки и оффшорки, кво има да става...

Като не ти се бачка, го удряш на протест.

на всякъде по света има за какво да протестираш, а равноправие НЕТ

Гърците сами се освободиха от турско робство.На гръцки студент,мой приятел с недомвлъки му обяснявах за "Шипка"на банкнотата от 1 лв.,че там са участвали и руснаци.Знаеше,а ма е така да пита.

Защото са единни и стока а не като нас боклуци гъъъъзо миииийници.

Сами, сами, колко да е сами? Пак е вследствие на РУСКО-турската война от 1829. Автономиите на Гърция, Сърбия и Влахия е писана в Одринския мирен договор.

мани ги тея, от ирония не разбират. примерът с банкнотата кърти.

Тъпако от Солон надоли са били само 200г турско

Гърците се освободиха сами с решаващата роля на Руския флот разбил Османския в редица морски битки. Резултат: Шейх юл Ислям подписва Автономия на Гърция, а по късно и на Сърбия. При тази автономна власт техните Левски и Ботев не създават тайни комитети, а се готвят за битка явно- организация и пари за оръжие- Ипсилантис, Колоктронис, Мега-Капетаниос Мяулис с брандерите. Вярно е, че гърците побеждават големи османски войски, но преди това са клани Месолонги, о-в Псара и много други. След като Мяулис потапя през нощта с брандер турския флагман, Дениз паша напада остров и коли 10 000 гърци, носи доказателство на Падишаха 4 000 чифта отрязани уши и 8 чувала с главите на първенците. Без Русия няма кой да спре Аскера да въвежда ред и спокойствие в каазите.

на гърците, ние българите сме си свикнали да сме си роби, да ни управляват простаците и ние да им се радваме!

А сега си роб на нашите машала.

Явно пак Путин им е виновен!

не бе, не!

И тия са добре спонсорирани отнякъде- няма такова животно като спонтанен военизиран протест.

...типична българска пу.ка.

а овцете на българия се строиха за поредното доене, стригане и такоwане от европата! ха ха ха!

Дали от европата. дали от росията...

Гърците са доказало много отдавна какво се крие под понятието безмозъчен. Те са позьори, лъжци, крадци мързеливци и нищо друго. Ако не бяха в западната сфера на влияние щяха да бъдат като албанците. Дори сърбите са повече европейци от гърците.

При нас злоба завист най силното притежание.

....и тарикатския егоизъм.Трагедията с Ботевата чета е най-яркия пример.А поговорката за сабята и преклонението е същноста и срама на нацията(турците и циганите в бг са част от нациятаи да не си мислят, че и за тях не се отнася).Те даже са по-големи измекяри.Никога няма да видиш циганин на протест, освен ако не е в "маалата".Абе отчаяна работа .Положението от зле отдавна отиде към безнадеждно.

Да честваш годишнина от нещо е едно , но да нападнеш полицията , те това вече си е нещо съвсем друго ! Само да отбележим , че ако тия келеши бяха направили това в САЩ , сега просто вече НЯМАШЕ да ги има на този свят ...

Правилно си констатирал-не ги разбираш тези работи. И кое разбираш-българската мизерия и овчедушие.Освен да се развяваме(включвам и себе си) и да одумваме другите и да се правим на разбирачи, докато откровени нагли тарикати изградиха репресивна машина от нов тип.Машина мощна, безпощадна и безотказна.А си се наврял в краката на новите управници или "бизнесмени" си изгорял без да разбереш.ДАНС, мутри, НАП, МВР ,журналисти и държавни служители ти разкават играта за нула време , само да си надигнеш леко главица.И никой няма да му направи впечатление или да ти съчуства."Матряла" така е обработен, до такава степен е наплашен, че не смее нищо да предприеме като гърците.Всички тези репресивни органи са създадени за да доят робския матрял и са докарани до "синдрома на роба"и гледат и търпят гаврата и величаят този който ги тормози.Факта, че няма един окошарен олигарх или явен крадлив "бизнесмен" или приватизатор говори за нашите мизерни, страхливи и завистливи душички.В Европа знаят много добре какво ще последва ако пипнат гърците.Ислямска държава ще им се стори като медицинска сестра или детска учителка.Ако и ние имахме гръцкия дух, сега бедните пенсионери нямаше да получат по 40 лева, а по 1000.Нямаше да работим за 500 лева а за 2-3 хиляди евро.Нямаше да търпим Домуза да прави отборче, което ние да издържаме-има да дава 55 милиона-сума достатъчна да създаде една прилична футболна група например(то за какво ли ни са тези чалготечни герой, ама просто сравнявам.Та такива ми ти работи.

Ама ти там за демокрация ли го мислиш...бегом на там мизерник.

Гърчоците, намазали от всякакви канали и трафици, да си мълчат. От тях ни дойде чалгата вмирисана на кръв и пари. Да спрат да се изживяват като всьо и вся, комунисти и фашисти барабар.

Тия днешните гърчоля ко сакат? ...Годишнина от потушаването на студент.бунтове от 1973-та.... Ами то тогавашните протесиращи са баби и дядовци на днешните... Хунта няма... Що палят ,трошат и с/у кого се бунтуват?! Или,кога наближи Коледата,настъпи ,,сухия"" за безкрайния купон с...,,Ййеессоо барбааа" сезон...се борят със скуката чрез митинги и ...БЛОКАДИ! Да се очакват и дивите селяци с трактороте,барбекютата край границата...

Тия днешните гърчоля, защитават правата на бабите и дядовците от бунта през 1973, защото знаят, че утре и те ще бъдат такив.За това бабите и дядовците там получават по 1000 еврака за Коледа, а твоята баба-20,а с такова плямпане като твоето, дървен философ когато станеш дядо, не само няма да получаваш нищо, но и ще даваш дупе за хляб.Ясо Барба.Малака.

надали има по-корумпирана държава от Гърция- тия краднат и от Изток, и от Запад с пълни шепи щото били дали на света цивилизацията ,разбираш ли...

има, има....помисли още малко и се поогледай!!;)

Трябваше да си организират такива протести когато правителствата им подписваха за заеми. Сега поне щяха да имот моралното право да казват че няма да връщат парите.

византакис ше ги разръчкат дагадиной заедно с банкакис тугедъракис и ше фъркат толстие банкеракис и мръснакис мангизакис .................................ха ха ха

Гърци. Поне не са тъй заспали,като нас. Иначе,чудесен повод Геройко пак да държи високопарни речи-"....стабилност,я гледайте какво става в съседна Гърция...."

Родината на демокрацията. Студентите се интересуват от повече от курви и джойнт.

ГРЪЦКИТЕ СТУДЕНТИ. Не може да усвоищ 800 милиарда евро като дълг, а даже магистрала да нямаш в другата половина на държавата си - Беломорска Тракия. А цялото крайбрежие на Гърция - къщи евтни с плоски покриви - приличат на трафопостове. И какво - един отрасъл с корабостроене и друг, свързан с добив на алуминий и производство на алуминиеви мивки. Основно частен туризъм и друго какво??? Най-бедната държава в 60-те години на миналия век, днес отново с баири и храсти, и сухи необитаеми острови с червена пръст, където и птица няма, мърта тишина и припек.. Жестока, мъртва красота със синьо небе, тъмносиньо море - неприлично солено, мъртва суха природа. Но будни, бунтуващи се хора. Недоволни, че от 800 -те милиарда са получавали някакъв незаслужен стандарт, а кега са на сухо. Но това не им пречи да са съгласни граждани на държавата си в която всеки ден наобяд спускат кепенците на магазините и прозорците на къщите си, щото било горещо... Интересно,а защо германците не го правят,щото пък им е студено поне 8 месеца в годината, за разлика от 4-месечното горещо в Гърци???? Работят по 6 часа макс гърците, но имат самочувствието да са недоволни, въпреки усвоените и откраднати 800 милиарда дълг...

Абе айде произвеждат доста повече от нас. Като си купувах от онова черното боди за мазане на колата отдолу против ръжда пишеше, че е произведено в гърция.

Така трябва и у нас но срещу политиците, ама с тези заспали дебили...

Да ама при дебили не става

немат умора.

Как пък разбра че са точно анархисти? Може да са всякакви - социалисти, десни, националисти и т.н.

СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С ГЪРЧОЛЯТА, ЧЕ В БУЛГАРИСТАН ИМА МНОГО НЕЩА..............

Прав си..да нали ни оправят надупени а завиждаме на тях че си защитават интересите ние сме -прост народ слаба държава!

По този начин гърците изразяват "любовта" и "благодарността" си към Вашингтон за военната диктатура, която американците им инсталираха навремето...

Не само там ..........опитаха се и на другаря Ердоган да инсталират хунта ама той се усети овреме и сега си купува С400 та да сваля ф35-ките

На края на изречението се слага точка.

Не само, може и въпросителен или удивителен знак.

Може и многоточие...

, не само у нас имало много дебили!

А 'га им даваха мангизите нема да са толко недоволни!

на сорош :))) по един откос за всичките :)