Русия строи ограда между Крим и Украйна

Русия започна строителството на гранична ограда между анексирания от нея през 2014 г. Кримски полуостров и Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Русия строи ограда между Крим и Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега е момента за нова далавера. Русия строи ограда с цена 5 пъти по евтино от нашата. Що пари за крадене. Валерка защо спиш?

ами то никой не иска да ходи там! Бягащите от там са проблемът!

Стига сте писали за тези примитивни идиоти. Вече ставате много досадни, г.да журналя на руска ясла.

На кого му пука какво правят някакви азиатски свине. Ами то е ясно - правят свинщини.

Какво ни занимавате всеки ден с азитската кочина? Някой ще вземе да си помисли, че рассия не е Нигерия със сняг, а Горна Волта с ракети да речем...

Свестните руснаци бягат от Путя но само ограда не стига трябва и заградителни роти като през втората световна война- нали така спечелиха напред може и да оцелееш назад чекистите с картечницине нямат пропуск- не човешко но ефективно

Абе тия в Крим идиоти ли са, няма ли кой да ги научи как да крадат . . . ? Как може ограда от 50км. да струва само 3.3 милиона долара ? Че то на тоя принцип нашата ограда с Турция, която е 200км (или 4 пъти повече) трябва да струва 13.2 милиона долара. Но нашите поли_цици не са толкова тъпи, те я построиха за 160 милиона евро, без да броим колко още са разходите от бюджета. Затова сега оградата ни е "Стратегически Обект", всички я пазят, защото там са закопани милионите, но само ББ знае къде точно . . . . и само той има ключе от касата . . . . !

Много скоро се налага кримчани да бъдат ограждани за да не бягат от рая на Путю ;) А вишки с картечници ще има ли както навремето беше?

По времето, по което разни празни глави въздишат, по границите ни имаше така наречен "кльон", плюс широка охранявана полоса, а местното население получаваше награда, ако предаде бегълци от "рая".

За рассия и пр азиатски кочини...

че те боли хоя ?

Крим е законна територия на Руската Федерация , както и голяма част от Украйна. На тези територии живеят хора с руско самосъзнание.

За "Империята на Злото" всички земи по света са законно нейни. Тя се е опитала да ни "приобщи" към нейната територия още от тъй нареченото ни освобождение през 1878 г. И до сега ламти за Задунайската си България. Поколения българи бяха лъгани и възпитавани, че Русия , която Г.С.Раковски нарича "ВИНАГИ ПРОКЛЕТА РУСИЯ", е наша двойна освободителка и неизменна благодетелка. При съединението ни Княжество България с Източна Румелия Русия настоява това съединение да се разтрогне. Изисква от Турция да окупира повторно Източна Румелия. Непокорните българи разгневяват Русия. На Цариградската конференция през 1885 г. В подкрепа на руските искания застават немските и австрийски дипломати. В този драматичен момент АНГЛИЯ защитава и подкрепя Съединението на България и оказва дипломатически натиск Турция да не бърза с въоръжения отговор. Русия винаги е ламтяла да заграби Европа. Да си зададем въпроса защо още Наполеон е тръгнал срещу Русия. Като толкова много ни обича Матушка Русия, защо 7,5 милиона българи от Дон до Урал насила са преименувани на татари. Преди Крим Русия заграби територии от Грузия. Защо Русия заградби територии на Япония, Китай, Монголия, Румъния, Финландия, Полша? Защо?

А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?

изока,че радев е клепоух глупак!И е резидент на Москва

Който много иска, губи и това което има - Украйна загуби Крим, загуби и Донбас.

Загуби цяла Украйна! Та кой е загубил повече , Ъ ? ;)

Оградата се строи от руснаците да не бягат на запад гражданите им от меда и маслото ,което тече в империята на злото

Само простак може така мисли

abasador

поради, многобройни и спорни мнения и коментари предлагам кратък тест по темата; ... защо ще се строи оградно гранично съоръжение между Крим и Украйна? с минус " " мнението, че оградата ще спира украинци и др. искащи да влезнат в Русия. с плюс "+ " мнението, че оградата ще спира руснаци искащи да напуснат Крим. Лерк ден.

abasador

супер, до сега имам общо 8 плюсове и минуси, поставени от българки и българи. Останалите или незанят да четат български, защото са германци, защото мога само да предполагам, че съгласно приетото наскоро решение на Бундестага за ... третият ПОЛ. Та тези от третият пол, ако се умножат това ще бъде краят на човечеството и въобще не ни трябва глобалното затопляне. За съжаление е факт, че вече и у нас ги има, четат коментара ми, но понеже няма по какво да се почесат (нито плюсове имат нито минуси под кръста) нищо не слагат. Това е, с тези от третият пол, ще дойде и краят на човечеството. Лек ден.

я дира, вас трябва да ви съдят за съзнателно изопачаване на фактите - крим се отдели от украйна след референдум, къде е тука анексията. Ако сте неграмотни да ви уволнят, обаче прозира умишленото ви облъчване и манипулиране на читетелите което е наказуемо със затвор.напишете си официално извинение и поправка на текста ако обичате.

рефереднуми, не разбара ли. Чуждастранни агресии, бомбардаровки , окупации и тераристични акции могат да вадят до независимост, но мирни референдуми - не! ДИР-ките са спецове, мнението име от последна инстанция.

Референдум,проведен в условия на военна окупация...

Както България строи ограда срещу пълчищата бежанци от Сирия,Афганистан от Африка... така и Русия се пази с ограда от отчаяните бежанци от Украйна !! А преди фашисткия преврат от 2014 не бяха така отчаяни , и ограда нямаше срещу тях !

къде ви намират толкова неумни бе? да не ви отглеждат в тъмна изба? ми россия и украина имат 1 500 км . граница без крим! тази стена е да спира кримчани да бягат в украина! няма човек на света който да иска да иде в россия!

Ей браточка, толкова си прост, че направо ти се чудя как пазиш равновесие.

Не разбирам. Или ти много прост или глуп. Погледни какво става в Украина. Само тып и луд иска там жевее.

Нашата ограда спира само българи. Забранена е за посещение само от българи.

Хайде да смятаме. Според посочените числа, един линеен метър ще струва 66 долара. Сега нека приемем, че в руската ограда не е калкулиран прилежащ път. Нека да допуснем, че теренът е благоприятен, тоест равен като тепсия. Е добре де, но дори и тия неща да се добавят в цената, пак няма да се приближи до нашите 500 евро на метър. Гръцката ограда е два пъти по евтина и значително по ефективна от нашата. Всеки да си прави сам изводите. А що се отнася до Крим, никой повече няма да допуска хора, които да взривяват далекопроводи и газопроводи!

тая година бях там на курорт

Бавно, но сигурно Русия го слага отзад на хохлите.

ние помним една берлинска стена и на тази ограда съдбата ще е същата, но след доста години може би пак 45, защото за сега нефт и газ все още се използват масово

Ти бъди рахат, брой ги 100 и нЕма да сбъркаш.

ч ение знаем и за стена с Мексико бе кьопек

Бюджет на Русия зависи от нефт и газ само на 30%, а не като в Норвегия. Когато не мислишь - говоришь тыпи неща.

вероятно си прав крепостнико. бвп на россия : 2013г. 2.231 трилиона 2016г. 1.283 трилиона голям напредък имате в производството и търговията на стоки за бита!

Брех! Та 50 километра руска ограда струва точно, колкото един километър от нашенската - три и нещо милиона долара! Вицето ни да отиде да види от какво се прави техната ограда? Да не са ни крали от бодливата тел. А може да е дело на ИГИЛ - ските събирачи на скрап! Бързо! Проверка! Караул!!!

ами не е същото, защото тези от Крим бягат от Русия, а онези от Мексико искат да влизат в САЩ

бягат зер у шестък на 31 февруарийй...смехуран ...свърши салото и цэ перемогата вече...скоро почва веселбата

Яз разбирам, чем български списания не говорят защо строят тази ограда, но нали има интернет... защо толко моите сънародници в България като в филм "Тримата глупаци"?

По разпореждане на другаря Борисов Русия строи ограда между Крим и Украйна. Другаря Борисов веднага разпореди да бъдат изпратени 16 линейки за помощ на пострадалите.

ББ ЩЕ РЕЖЕ ЛЕНТИЧКАТА НА ОГРАДАТА;) вместо кремълското джудже

ПЕДЕРАСТИТЕ СЕ ЗАРЕЖДАТ И ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ! МОЖЕШ ДА МИ ИЗТРИВАШ ПИСАНЕТО - ТУК, СЕГА, НО СИ ПОМИСЛИ КОЛКО И КАКВО ИМАШ В ПРАЗНАТА СИ ТИКВА НА РАМЕНЕТЕ...

мало сало и денги нет для укаинских хироив

Кольо ( нерегистриран ) 18.11.2017 09:37 . Дирчета, научете смисъла и значението на думите, преди да ги лепнете както ви падне. Думата "анексия" означава НАСИЛСТВЕНО присъединяване. Референдумът никога не е насилствен и резултатите от него също не могат да се квалифицират като насилствени. Виж, присъединяването от САЩ на кралство Хаваи през 1959 г. като 50ти щат е парекселанс анексия, с морските пехотинци, и без никакво допитване до народа (без референдум) Използвайте думите с ум и разум, а не като политически папагали.

Че си мамин е повече от ясно, а как се казваш е без значение в случая. Когато Крим бе анексиран от Русия, в същият този форум коментирах, че присъединяването и референдума с 99 % "ЗА" присъединяване е същтото като у нас по Татово време. Бях оплют от колеги, а пък минусите ме зариха. Година по-късно, лично великият Путин (под международен натиск) си призна, че е изпратил в Крим 35 хилядна специализирана армия,... за да осигурява ред при гласуване на РеферендумА... ! ! ! Мамин.... абе мамин си, няма що.

Как? С какво слушиш? С крака? Путин казал че в Крим имала (официално) руска военна база. Никой никого не пратил.

Русия строи ограда между Крим и Украйна, учейки се от САЩ които строят ограда на границата с Мексико.

Ще ги призня русначетата за братушки, ако изплатят и ни занулят външния дълг и уговорят мораториум на по-нататъшни международни заеми за България. Същевременно, да инициират мащабно международно разследване за всички кражби и откраднатото да се върне в държавната ни хазна. Виновните да бъдат наказани с отнемане на придобитото- до екзистенц-минимума и възбрана да заемат каквито и да е държавни постове до края на дните си. Гаранция, че веднага ще минем доброволно в тяхната "сфера на влияние". А може и САЩ да го направят това. Или Германия/ЕС. Или Китай. Или всички, заедно. Стиска ли ви? Заповядайте!!

строят хохлите к...а му Янко-беха натрупали едни камари със земя покрай границата и са са обраснали с трева и така са ги за....ли , а колко пари са изпапали покрай тези камари....по ТВ-то им само говореха говореха и така си остана.

Готов на всеки ли е да се продадеш? Дори като шега не върви . Противно е.

Тези от ЕС които се явяват агресори спрямо Украина.Играят сечено на шахматиста,стратега с най големия ррррр...ейтинг(не ръст)и много малко акъл....Та тези агресори от ЕС които подпомагат хунтата и бандеровците .Да вземат да вземат да свалят визовият режим за Украинци раиш ли и сега сички Кримчани са се засилили да стават пак украинци като при това се отказват от безценното си рускопутлераско гражданство!Това е удар под краста от страна на агресивна Европа която разпалва войната в Донбас,а Пути умиротворява агресивните напъни на Европа .Раиш?

Тръмп е виновен....Той започна.....

Ми естествено, кой друг, ама защо и Путин се назландисва?

МРЗ-то в Русия е 215 лева! А в БГ гони 510 лева! Оградата е да не бегат братушките в БГ-то! Ама в морето няма как да турят ограда, а Крим до БГ-то е по-близо, отколкото Либия до Италия! Сещате се кво ще става, след като "Денег нет" и няма да има!

русия е 2 пъти колкото европа , ресспубликите са повече от космите ти по брадата и за мрз е напълно безсмислено да се сравнява, а и тука денги нет , никой не се ьалетел да прескача оградата за да дойде при тебе , така че споко

Сулъо ... дори тези черничките от Африка, където е почти пълен глад транзитно подминават БГ, явна е тяхната заплата е "по-висока" от българската .Дали е така не знам, но явно не им се иска да останат тук. Защо ли? А бедната Русия е втора след САЩ по миграцията.Как така?

първо САЩ нападнаха СССР, после СССР нападна САЩ, после пак САЩ нападнаха СССР, после пак СССР нападна САЩ.... Накрая дойде Господ и ги изгони и двамата.

После, като се събуди, гащите мокри до кръста, а отзад яка топка "биологически матрял"!

общинското 00 се обади, заинтригувано, но и засегнато...

Май нема да е така, щото на долара пише "Верваме в Богот"! А на рублата пише "Богот ДГД"!

Руски помияри, жалки сте. Бих ви уволнил на секундата, ако сте ми подчинени. С вашия дебилизъм ще отблъснете и малкото българи, които все още изпитват симпатии към Русия.

Само идиоти могат да кръстят държавата си Покрайнина. На кого ? На Руската империя разбира се. В историята е известна единствено Киевска Русия, но не и Киевска Украйна. Точка по въпроса !!!!

Така е. Украйна наистина е на края, но на края на цивилизованото човечество към което успя най сетне да се завърне след вековното поробителство. От Украйна обаче започва светът защото Украйна е люлка на цивилизацията. Езикът на който са говорили древните укри е в основата на всички съвременни езици. На него са писали Овидий и Омир. Древните укри са изобретили колелото и са опитомили коня. Ненадминато строително достижение е изкопаването на Черно море. Древният украински пълководец Александър Македоненко обединява дреният свят. Така,че Украйна се явява крайъгълен камък на човечеството. От там и името Украйна

САЩ строят ограда на границите на анексираните от Мексико щати Тексас, Орегон, Аризона и Калифорния. Е ? Евроатлантическите педали защо не я коментират ?

Кво да коментират, че оградата спира Американците да бегат от Тексас в Мексико, а оттам през Куба в Русия и Венецуела? Мухахаха!

ся требе и ограда с кльон около сека яхта на оуигарх .................... ха ха ха

600+ коментара, 99% дело на щатните щатски тролчета. Явно доста са изгладняли горкинките. От Козяк понижиха тарифите?

А ти правителствен ли си? От правителството на коя държава?

Не знам как е от Козяк, ама от рускато посолство твърдо казаха "Денег нет"! Това да е повлияло някакси на Олигофрените, възхищаващи се ПО ПЪТ И БЕЗ ПЪТ от Руския ИМПЕРИАЛИЗЪМ?

Сорос осигури ли грантовете до края на годината?

бил сам кам 100 пати в украина, за последен пат преди месец. впрочем освен в латинска америка и австраля...каде ли не сам бил?...балгарофил сама и не сам приварженик на народ, които избира за свои лидер идиот като обама и пази боже трамп. но прятелю, американците вапреки идиотята имат очевидни успехи за 2ч0 години. пуснаците...наи богатата дарява имат очевидни неуспехи за 500 години.

Явно голямото драпане от Крим е започнало! Нема туристи, нема пенсии, полизията бие, минимална заплата 230 БГ лева, цени двойни на тези в България! Вот вам "Крым няш-мяш"!

Много точно си описал положението в Украйна, само много си завишил мин. заплата, под 200лв. е и много хора работят за толкова.

Сигорно бегат в бившото СеСеРе, дето МРЗ-то е 215 лева! А в БГ гони 510 лева! Оградата е да не бегат братушките в БГ-то!

Мозъците им са замръзнали на съветските другари. Освен огради и скапани оръжия, друго така и не се научиха да правят. Нито научиха, че оградите и железата са безполезни

Бе те нека си се оградят, че апетити към залежите на Русия има много. Ама, пита се в задачата, как ще се огради партокрадцията им от всенародната любов???

Кви залежи кви пет лева бе бляд малоумна. Русия е единствения агресор в Европа. Това е положението, колкото и да се ошитвате да изопачите истината.

Така е, как вероломно се приближиха към границите на НАТО, руските ,,агресори".

ТЪПАК! И какво? Някой ще инвестира стотици милиарди в една война с цената на десетки хиляди жертви, за да стане собственик на 5 газови залежища? На тая тъпотия могат само малоумните пиани руснаци и малоумните им български подгласници да вярват!

Не бе, не вярваме да е затова. Щатите строят бази, вкарват танкове и армия и плащат грантове на тъпаци като теб единствено с благотворителни цели. И, който не вярва в това е Руски трол, или ретрограден интелигент...

Кви залежи, от камънаци по плажовете? Там даже пясък нямат! Оградите дали ще спрат бягството на залежите? Не познаваш братушките брато, те ще откраднат и изнесат даже оградите, без помощта на цигойнерите!

Тя оградата лесно се слага и лсено се маха, блядове малоумни. Ама позора за Русия и глада на ушанките ще си останат.

То се слагат мрежа по границите за да не преминават мигранти.Само че въпрос с понижена трудност.От коя страна ще са мигрантите?

И с ограда хората ще намират начини да бягат от империята на злото на Путлер, но ще им е по-трудно. Може и разстреляни да има - едно време разстреляха по границата опитващите се да се измъкнат от комунистическия ад.

Мрежата я слагат за отчаяните от две години насам кримчани да не бягат в Украйна.А те украйнски диверсанти и спецови и през морето и други места могат да проникват във Крим примерно.

Хахаха, кой ще бяга в бедна и гладна Украйна бе Деби.

Друго си е богата Русия бе, глупи. Цял свят там се изнесе.

а скоро и по-1з-тия меридиан за разделяне на запада от изтока! ха ха ха!

е говорил по телефона с другарката Нинова дали ще може да командирава Елена Йончева да инспектира мрежата на границата между Русия и Украйна,да проверява за дупки и стълби за прескачане.Руските другари останали очаровани от граничните познания на нашето Ленче.

малкото ленче е гоуем пич с гоуеми клещи и малко мозък.

А нахлуването на селяндурите в София бе разрешено от оня тъпанар Желю Желев. Не помните ли???

Предлагам всички ИСТИНСКИ софийци, коит не могат да траят "селяните", да спрат "да отдават" под наем безценните си имоти на същите тези "селяни", благодаря!

Това е Второто селско нашествие. Първото е по времето на народната влаС- на селяка с партиен билет.

Дирчета, научете смисъла и значението на думите, преди да ги лепнете както ви падне. Думата "анексия" означава НАСИЛСТВЕНО присъединяване. Референдумът никога не е насилствен и резултатите от него също не могат да се квалифицират като насилствени. Виж, присъединяването от САЩ на кралство Хаваи през 1959 г. като 50ти щат е парекселанс анексия, с морските пехотинци, и без никакво допитване до народа (без референдум) Използвайте думите с ум и разум, а не като политически папагали.

Ти за антируска пропаганда и грантове не си ли чувал/а....??

а бре кольо, а бре недоучило глупаче, ми ти хубаво си прочел какво е това нещо референдум, ама що не прочете и, че референдумите се провеждат задължително на територията на цялата държава , в случая украина?! и, коленце глу.павко, препоръчително е, по време на референдум да няма въоръжени лица от чужда държава около секциите за гласуване

И ти да бе попрочел малко, а не не повтаряш украински измислици! Крим в състава на Украйна е полуавтономен, със собствен законодателен орган- Върховен съвет на Крим, собствено правителство и само съдебната власт е в ръцете на Украйна! Така че имат право а си правят рефендоми:-))

Дивите хълмове на Кримския полуостров се харесали на немската императрица Екатерина и тя взела, че поръчала на царедворците да й го вземат на всяка цена, да се изживява като византийска владетелка. Добре, ама татарите вече били там и рекли, че не искат, а тя им отвърнала-няма не искам! и войни, войни, та после революции, революции и ето ти днес стена за чудо и приказ, и национална гордост.

Оградата е нужна, понеже жителите на Крим скоро ще напускат полуострова и "земния рай" Путин изгладнели и дрипави! Според рускоезичната Уикипедиа в: - САЩ са имигрирали 3 163 084 руснаци (отделно 5.1 милиона американци имат руски корени,т.е. родени от имигрирали руснаци) - Канада са имигрирали 500 600 руснаци - Германия са имигрирали 216 291 руснаци - Великобритания са имигрирали 75 500 руснаци - Австрлия са имигрирали 67 055 руснаци - Франция са имигрирали 37 949 руснаци Уж в Русия е много хубаво, всички са "богати" и "щастливи", но няма нито един американец, германец, французин или англичанин, който да е напуснал родината си и да е емигрирал в "земния рай" Путин. Половината от мненията под статии за Русия са на руски изселници в България! Уж в СССР много хубаво, но никой не стои там! ОГРАДИ ТРЯБВАТ ЗА ДА НЕ БЯГАТ!

Май оградата е по-необходима около Европейска България, че тук останахме само цигани и пенсионери. Митничарите, Катаджийте и управляващите не ги смятам...

Никой не е твърдял, че България е най-богатата страна на света, най-великата, най-силната, както тръби путлеристката пропаганда и както й пригласят русофилистиците в България, повечето от които са си руски изсленици! Русия уж е по-по-най от целия свят, но всеки който може бяга от там, заселват се включително и в България! Нещо не се връзват нещата май а?

Един ден Русия ще върне Кримския полуостров на Украйна барабар с оградата, която ще построи.

И това ще стане, след като върнеш грантовете, дето ти ги плащат за да пишеш глупости.

Добре, ама като има преграда, напрежението няма къде да излиза и се връща обратно навътре...