Какво представлява Европейският стълб на социалните права

Стълбът на социалните права се отнася до осигуряването на нови и по-ефективни права за гражданите, съобщи пресслужбата на Европейската комисия.

Обратно в новината

Коментари - Какво представлява Европейският стълб на социалните права | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уеуе, кръстим се, Брекзти се случи точно увреме! Айде честито, толко искъхте цоциализам, ето ви го, дигайте фойерверки и се радвайте! Уеуе, как мее закрилел Бог, кога ме е натоварил на самулета за Лондон.....

Значи пак некадърните циганите, мързеливите и смотаните ке лапът от онва, дето работливите, читавите, коректните и способните са създали, а последните ке лапът кура на Юнкер. ЦоциализАма го живехме, не сме изненадани че цоциалистите планират да се бетонират с гласовете на онези, за които друга надежда да лапът - нема. Ако това влезне в сила, предвиждам, ах такъФ живот, че сички ке се Фтурнът да емигрирът в Сиберия ......

Ето какво I

Такива, същите решения и програми огласяваха другарите в социалистическите страни малко преди историята да ги помете...

Четете внимателно..... Как галант но прокарват идете си.... Видяха че не им се получава и сега пробват като по учебник писан от нашия ВИнету да лъжат и заблуждава.... Ама на нас не ни минава и ние сме яли маса и сол. Истината е че ЕССе провали богатите ограби ха бившите Руски колоний прочистват териториите около Израел за това настояват да интегрира ме изселени те от там. Цирк шоу Европа..... Няма правителства всичко се управлява от WZO

Ако това беше програма на БСП,щеше да бъде обявена за комунистическа и анатемосана от нашите" демократи"!Европа се социализира и върви към истински социализъм,въпреки профашистките прояви.Идеята е основополагаща и жива и с вечна перспектива!"Септември ще бъде май!Ще бъде!"

Не гласувайте за партии или личности който са или са били в Народното събрание! ++ Копирай и разпространявай този текст на всякъде, ако не искаш да ти се гади като четеш БГ новините в следващите години.

Връщат ме в едно минало и отречено време. Но така и не ми става ясно едно. Българите като ходят да работят в старите страни от ЕС и трябва да получават заплати, като на техните специалисти, кога техните хора ще започнат да получават в България заплати като българските специалисти? Или те си пазят пазара на труда и собствените работници, а техните хора в България с невероятните си за стандарта заплати само ще вдигат "средната" работна заплата? Трудно схващам логиката и равнопоставеността. То много начини да се изнасят пари от България, но дали трябва да има такива официални възможности

Стига с тия ПРАВА. За права приказват разни чужди Шпиони- Араби и негри... Нека си търсят правата в Африка или Саудитска Арабия, а китайците - в Китай... Нашите ЕвроДепутати трябва да кажат- ТОЧНО това. В Европа, Арабите- Мююлнмани не са равни и не може да са равни с Европейците, щото арабите сме ги убивали в продължение на повече от 1000 години. Държавите от централна Европа трябва ВЕДНАГА да спрат тая Измислица на Юнкер.

направил ли си си ДНК анализ? Ами ако се окаже, че си 46% процента арабин? Тогава - оох котьооооо...

Аман от празни приказки!!!

привлекателни лозунги. Сякаш чета конспект или помагало по научен комунизъм за студентите в АОНСУ през 80-те години на миналия век. Лозунги без реално съдържание, без претворяване на заявеното в истинския живот водят само и единствено до едно - тотално отрицание на проповядваната "идея". Това го видяхме в Източна Европа преди 30-тина години.

Животът в Европа е направо ужасен - нищо общо с бившия соц. рай или днешната процветающа Рашка. Мляяя..

в Гейропа било рай видиш ли, що са те тия срещи за някви созиални стълбове, за някакви права, които ги има? Има ги ама не са ги видели и още по-малко са си ги взели? Бе ай от тука ве, права?!? Глезотии само. В Рашка щом нямало било права и тука не им трябват нал тъй?

Извинете Мда, на мен ли пишете или просто се упражнявате за да кандидатствате за работно място в "Крым реалиии"?

Хайдеее,циганите пак са уредиха с безплатни жилища...

дрън, ярина! Толкова по темата.

Прав си.

Че то, това не беше ли така още при бай Тошо? Е, до преврата на другарите луканковци на 10.11.1989г., разбира се!

Не, не беше. По времето на Бай ти Тошо се стреляше по границата. И забележи и като искаш да излезеш. Сигурно, защото носиш тайната на българското кисело мляко пришита в хастара на рубашката... Или новите планове за "Лада", които да продадеш на "Ауди". Разбира се, може и да си носил процесора на "Правец", за да го продадеш на "Ейпъл"... А, ти, щеше да живееш в село Нищово и да се пишеш комсомолски активист, за да се преместиш в град Малково, а като станеш партиен другар щеше да можеш да се преместиш и на място, което сме чували...

кога ще падне тавана на пенсиите,но не само на новите,както казвате.Разрушете тавана на пенсиите,не само на определени коледни,на определени без таван.Защо разделяте и противопоставяте.

не си знаем , какво ръководил преценки и уговорки за постигнатото социална спогодбо без пенсии от 1997 година помежду Германия и България , предвид многобройни български граждани там . Но едното знаем със сигурност : вноските се изплащат и толкоз . Юнкър от ЕС ни говори за система с различни скорости : работил ли си в Франция , Италия , Испания - редовни плащанията по набираните пенсионни точки . Със Англия до сега всичко подобно - но , уви , след Брексит Англия да предложи немският принцип . А за Германия , май , какво да кажем ли ?

какво да очакваме от ООН , ОЕСД , подобни ? ... ripping for , living on the second floor ! Или както казал бивш президент РБ : всичко по инерция .

Кога ще падне ВЪЗРАСТТА за пенсиониране. ИЗРОДИ искате от хората около 50 години стаж за да умрат и да не им дадете никаква пенсия. С кървави сълзи да заплачете дано!

коледна картичка с най-добри пожелания от евробюрократите към прецаканите.

В Европа кипи труд с общи усилия да се променим към по -добро. Ама ние кога ще станем Европа? Защо само имитираме дейност, а фактически в България вилнее все още комунизма. Всеки тези социални права важат за хетеросексуалните. Докога ще се потъпкват основни права на гейове и лесбийки = да могат да сключват официално брак, да се онаследяват, равни права при осиновяване на деца + детски надбавки, при кончината на единия партньор, другия да го онаследи и т.н. Гейовете се дискриминират жестоко на работното си място, само ако кажат какви са. Докога тази игра на котка и мишка? Разни социални и обществени права за хетеро- и хомосексуални!

за какво говориш? Че трябва да има някакъв отделен социален кодекс само за гейовете ли? Че те не са ли граждани като останалите? За тях не важат ли правата, законите и отговорнистите важащи за всички? В крайна сметка те нали това искат, да се отнасят с тях както с останалите защо отделни закони и кодекси за тях? Това не ги ли разделя от другите?

Жива да не бех, за какво ти е да казваш на работното си место, че си гей? Не моем да ги разберем гейовете просто, ти да не искъш да се свалеш на коуегите? Ей....ако бозата в чутурата ти и гЗа ти са вкиснали, то какво оПщо има закона с това?

Тук се говори за уусловия на труд, за справедливи доходи, закрила за социално слабите и подпомагане на децата...и сте лепнали снимка на лесбийки с надпис отдолу "ЕК разработи подробно социалния стълб на ГРАЖДАНИТЕ на ЕС", тва няква нова форма на ирония ли е?!? Кво искате да кажете?

този "стълб", да не е бил крив в началото и да е трябвало да се изправя..!? "Уважаеми" майсторки и майстори на правата кратавица, тези неща ги има написани от десетилетия. Може да се намерят по-добри формулировки и девизи за копиране и спастряне. Ученичка в 11 клас ще се справи за ден-два. Заемете се отново със съществените неща, като обема на казанчетата в кенефа и не губете многохиляден човешки ресурс за копиране на няколко страници хартия! Кокошкте още вярват в щастието, което им обещахте...!

Достоен коментар. Силно се надявам да могат да го прочетат писачите!

те имат по важни дела - поквзваха си чорапите. Пардон "демонстрираха" си чорапите.

да пада ,и да се дават адекватни пенсии....четете точка 15. Борисов затова не е отишъл.

Човек да умре от мъка ,че не е обратен , циганин или поне негър !

Никога не е късно да станеш първото.

Е, явно ВЕГАН, че е по-лесно.

Неслучайно снимката към статията за "Европейският стълб на социалните права" изобразява хомосексуални с кучета. Иде да ни каже че в новият ред нормалните са дори след животните по права, ако имат изобщо такива.

Домусчиев питахте ли го, дали е съгласен?Ами "бизнеса" ? Ей сега ще ревнат.. Кви са тези несъгласувани с тях решения?

Това е просто декларация някаква. Нито има реална стойност, нито механизъм за прилагане. Споко. Довечера ще пийнат, ще хапнат и кой откъде е.

Това нещо като доклада от ЕК към България ли е? Онази хартийка с която тук нашите само си бършат подгърбието.

В съюза на българските робовладелци сигурно са подскочили. Те за 20 лева увеличение на минималната опърдяха студията, ама за изравняване на доходите, какво ще е... Мале, мале.

Дрън-дрън - добри пожелания без реални резултати. И това го дрънкат поне от 30 г.

"Жените и мъжете имат право на равно заплащане за равностоен труд." Къде останаха безполовите, третополовите, обратнополовите и т.н.?

Те имат право на по-високо заплащане! Че тяхната никак не е лесна!

Изчетох точките и ми стана ясно защо нашият премиер е "пропуснал" срещата и подписването на хартата. Подписът все пак задължава, срещата е в достатъчно тесен кръг и няма как след време да кажеш, че някой ти го е фалшифицирал;)

Ще приобщаваме Фносните Цигани ли? Така като чета, за тях се говори