Какво разкри казусът ”Главчев”

Правилно е, че Главчев се оттегли. Защото това, което извърши, е наистина недопустимо за една парламентарна демокрация. Но се видя и нещо много страшно.

Обратно в новината

Коментари - Какво разкри казусът ”Главчев” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само с едно съм съгласна с Ивайло Дичев, а именно, че професорът-социалист трябва да намери поне малко мъжество и да подаде оставка, заради скандалното си изказване!

Не се обиждайте ! И Левски е казвал кривиците в очите !

Съгласен с вас за професора ... но какво правим с генерала-премиер ... няма да ви припомням всичко с което е нарекъл собственният си народ .... и да не забравяме, че "казусът Главчев", тръгна след репликата на Борисов за "наркотрфиканти и търговци на гласове в НС" така че не може избирателно да се обиждаме и избирателно да искаме оставки ... нали така ...

ами ние отдавна сме се запътили към авторитаризма. Ще изберем и следващия път Борисов в компанията на Цветанов и т.н.. Един от важните пунктове на тази програма е подсилване на национализма/избирането на външен враг е част от това/. При всички споменати държави го има. При нас също, в следствие на което в НС се намърдаха патрЕотете.

тъй, тъй - гладна опозиция обединение около нея си сънува... Затова пък лъсна нещо страшно - бг автор за DW е на хранилка при червените. Запомнете го!

от миналата седмица за България. Докладът на БАН за АЕЦ Белене! Заради простотията на счетоводителя тази изключително важна тема за бъдещето на България беше смотана на заден план.В държавата управлявана от полуобразованите сериозните теми са нежелани. Трябва да се мисли!За да се мисли обаче трябват специалисти ,знания ! А не хасковското корифейче или оня с баничките. А да не продължавам,че ми се плаче...

Това е ГЕРБ. Гледайте го. Това е поведението и лицето ГЕРБ. Минава при 80 % !

Еййй, пак Путин им е виновен ей. Знаех си, че е той. А есга малко по-сериозно, че въприсният идиот списал статията е толкова заблуден в русофобията си, че няма как да види ЗАЩО ВСЪЩНОСТ беше отрсранен Главчев. Той беше махнат така скоросрелно, защото председателят на европейският парламент Антонио Таяни има визита у нас заради председатлеството. И по протокол трябваше да изнесе реч пред българският парламент. Но като разбрал, че ще трябва да говори пред празни трибуни, заради бойкота на БСП Борисов веднага разкара Главчев, за да няма поредната излагация. Все пак лизанетго на евро-задници е приоритет и на ГЕРБ, не само на написалия статията.

Прилича удивително на кукла на конци.

фашизмът има и други наименования,които авторът е изредил

Профукани са 10 хил. лв. за депутатска командировка, на която никой не отишъл . 10 хил. лв е струвала депутатска командировка в Молдова, на която не отишъл почти никой. В началото на октомври 7 депутати от всички партии трябвало да посетят Молдова и да се срещнат с българи там. Но така и не тръгнали, защото в същия ден се гласувала оставката на Делян Добрев, допълва БТВ. Парите са от бюджета на парламента, а депутатите казват, че са спазили партийната повеля и затова не са заминали. Защото всеки глас в онзи ден бил важен. Тъй като решението било взето в последния момент, никой така и не предупредил домакините в Кишинев. Щетите за Народното събрание са под формата на неоползотворени билети и нощувки. Все още няма отговор дали парламентарните групи ще върнат парите в касата на Народното събрание.

Курни, ако Бойко или някой друг от ГЕРБ започна да насъсква членовете на твоята партия срещу теб, как би го приела? Това те не го правят, защото са възпитани и толерантни, а не коварни като теб. Срам за теб. Не си и възпитана, а нахална и груба.

Ами #Кой активира Свинаря и Пико да правят преврат срещу Нинова бе кратун?... Ай сикт.р...!!! Дааа...!!!

Обикновено такива стратегеми ги внушава Решетников!

имам усещането цхе г-жа курнеля ще заварши в сада с обвинение за сексуално насилие. и ми се струва че това заслужава.

От Филиповци ли си? Хайде на училище, че няма да има помощи! С такъв правопис си само да даваш акъл на хората!

Голем смях ще е Курнелка,начело на народното събрание! Вместо в затвора!?

В никоя нормална държава поведението на Корнелия няма да се толерира. Мисля даже, че ще я пратят в клиника да се лекува. Жириновски клоунът на Путин ги прави тези изцепки за сол и за пипер, но той затова и взема по няколко процента само.

Нинова не извърши нищо нередно. А Генералната мутра трябва да стои мирно в Парламента и да отговаря, когато му искат обяснения.

Защо рубликата се именува "На фокус" вместо "Дойче веле".

И на децата стана ясно чии интереси защитава Дойче Веле - модела на обществото описан от стааария Платон: Елит-Охрана-Простолюдие. В ролята си на охрана (добре платена), Дойче Веле ни учи нас (простолюдието) как демокрацията служи на ....елита. От мен приятна неделя и ако някой от елита прочете това - вдигнете надниците на Дойче Веле, че нещо го закъсаха от към творческа импотентност.

Поведението на Нинова, не трябва да се разглежда откъснато от цялостната й изява като опозиционен лидер. Това е ден след ден крясъци, скандали, истерии. Така, че ако вземем отделния случай можем да кажем :"А изтърва си нервите.", но не- това беше тормоз, налаган от Корнелия и Елена от месеци насам и грешката не закъсня. Поради горното той беше прав да спре едно продължително , брутално държание, но това трябваше да направят всички политически сили- да се изправят срещу нея- тя е от село, няма възпитание и маниери, нито интелект поне природен, но да й кажат ясно, че ако не спре с този род истерии и профанщини, ще престанат да общуват с партията й заради нея. А то обратното- тя тероризира и се прави на тероризирана. Селски хватки.

те в Дойче веле всичките комунистически ченгета.

от 20 години съм в чужбина, но това име ми е познато от преди 30 г. - демократ та дрънка. Каквото направи дядо - все лошо - има такава приказка за деца, та каквото и да направи Боко - все лошо. Да смени Главчев . лошо, да не го смени още пр. Ама много нещо унизително направил Главчев -лошо. А да наричаш целия български народ - дебили - красота! А Корнела - лъжата и крадлата -приватизаторка може да говори на опонентите като на дебили - много хубаво, никак не е обидно. Абе кавото и да направят комунягите по добро няма.

В герп имало желязна дисциплина - желязната дисциплина е идна от характеристиките на тоталитарната и авторитарна партия. А някой е посмял да каже нещо напреки на милиционера-водач Боко Мисълта, а веднага е напуснал партията, изгонен като мръсна котка. Партии от този тип не са добре за демокрацията, това ни връща във времето на тоталитарната държава, а в момента герп и държавата са се слели в едно цяло. Рано или късно това ще има край, но да се надяваме, че Началникът скоро ще вземе при себе си земното недоразумение от Банкя, с което ще отбележи краят на тази тоталитарна формация, именувана с обидното име на човешка болест - Гасторо-Екзофагелна Рефлекс Болест.

ГЕРБ,неграмотнико цръвень!

Кали, явно си блондинка!

DW,бъдете обективни-беше оттеглен от мутрата.

Точни констатации за милата ни наша картинка, придружени с нескопосани опити за обобщения по отношение на световната политика.

Не мога да разбера ЗАЩО НИКОЙ ... ама НИКОЙ, нито медия, нито сайт, да не говорим за НЕзависим журналист, не каза нещо МНОГО ПРОСТО ... "КАЗУСЪТ" го забърка Бойко Методиев Борисов с поредното си непремерено /меко казано/ изказване ... и понеже НЕГО никой не може да го призовава в НС /а сме Парламентарна Република по Конституция/ за да ОТГОВАРЯ ... Главчев влезе в незавидната роля на защитник на НЕПРИКОСНОВЕННИЯТ ПРЪВ ПАРТИЕН И ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ... жалка картинка ...

ВСИЧКИ "казуси" в България, от 2009 г до сега, могат да се сведат само до едно единствено име Бойко Методиев Борисов!

Е как ще си ходи проф. Христов, кой знае колко пари е налял или наляли фирмите около него в партийната касичка на БСП, та такава инвестиция не се заличава с лека ръка.

Професора каза, че царя е гол.Всички лицемери скочиха.На някои им се иска да сме като щрауси - главите в пясъка. И да сънуваме розови сънища...Да ама не.Браво на професр Христов. Христо Ботев:"Свестните у нас считат за луди" Борба 1871г

*професор

по достойнство желязната дисциплина". Правилно.Никаква собствена мисъл....само дисциплина. Един мисли за всички. За какво всъщност се бореха демократите?

tazi selska moma ninova,otdavna triabvache da ia izgoniat ot parlamenta, a ne da otstraniavat Glavchev.

Spirit

Отстраняването на Главчев беше груба политическа грешка на Борисов. С това само разчиства пътя към властта на БСП и ДПС. В един момент моделът # Кой няма да има нужда от мюрето Борисов и ще поиска директно да вземе властта било чрез Курнелия, било чрез някой нов Орешарски. И тогава горко му на Борисов, ще се проклина заради властта която даде на Цацаров, който за пореден път ще се обърне срещу него. А 80 те процента български дебили, горко им и на тях..

верно имаш ментални проблеми

Бойко, ако биши мъж, за какъвто претендираш, трябваше да запазиш Главчев, да теглиш една майна на Кернилийка и на всички, които се опитват да се месят в нашата политика и да продължиш. Искал някой си да не говори пред празна зала - майната му! Тогава щеше да бъдеш за уважение . Така се излагаш безкрайно много.

Главчев беше прав!

DW първо да каже Меркел ще я бъде ли или не.Иначе съм съгласен- тази гюрюлтия,сеир и шутовски номера ги слушаме и гледаме още от зората на т.н. демокрация, която при нас се превърна в популизъм и правилото не ме гледай какво дрънкам гледай какво правя или дясната ръка не знае какво прави лявата.Главчев не е проблема, а перманентната ситуация от поне от времето на ИКостов насам като парламент е само цирк и говорилня уж сме били парламентарна република, май че сме само пърлама.

Вацлав Хавел ... вън комунистите от Власт? Те за вечни провокатори Явно писанията на автора И.Д. са провакация в стил г-жа Лъжа.изопа-чавърка.Защо "бил чул критика на Г-жата, а не е чул убидите "послуш- ници обезличени депутати от ГЕРБ нямате достоинство"с цел разделяй! Явна лъжа виж случая Добрев гово- ри за обратното. Г-жа Л. нарече Б.Б. "страхливец и рушител на държавно- стта, а пред BTV ..." има мутри..." Трето - г-н Главчев на предишното заседание устно предупреди г-жата, че ще я накаже съгл. правилника, ако продължава да сее убиди и я наказа 100% съгл. з-на процедура, но наглата г-жа Лъжа безсъвестно но Наглата г-жа Лъжа безсъвестно изопачи фактите и вместо Срам... И.Д. твърди, че е саморазправа с противници, ако се удъжи срока за давност на прекратени искове за явни кражби от приватизация ужас И.Д. твърди, че медиите ги притес- нявали /а те са купени частни/ и ... И.Д. тръди, че сл. Главчев е лакмус за путинизация, нелиберал и бетон! черешката му е единение с г-жа Л. Изхода- Лустрация по чехски.Хавел

"Пожеланието и проф. Христов да се оттегли заради дебилизиращото му изказване, е един вид спасяване на достойнството - разбира се, че е добре редовият соц-депутат да намери кураж и да подаде оставка, но все пак не е същото. Единият има власт, другият - не." Ай стига бе професоре, верно ли не е същото ... те тея от DW незнам защо все на такива червени макарони като вас плащат да пишете, ама сте прав, не е същото, точно както написахте това е демокрацията - при ГЕРБ когато найкой сгафи, си ходи, а при БСП - никога. Затова и скоро няма да управляват..

Ама вие не разбрахте ли, че не Главчев сам се оттегли, а самодържеца Борисов го отстрани, за да не му разваля "имиджа" (фасона) пред някой изкукал еврогейски чиновник! Много бързо забравихте какво каза Главчев оня ден: "Няма да подавам оставка!", но веднага щом Главатарят на бандата ГЕРБ се появи в НС, без да е поканен, бившият комунист Главчев се напика от страх и сдаде екипа, уж в "името на България"! Ниц пинизи! В "името на Главатаря" го направи преко воля! Къде тук е разделението на властите? Откога Мин. председателят има пълномощията да "уволнява" депутатите от НС?! Без дебати, без обсъждане!

Той, Борисов виждате, как се слага на европейските и американски, пък и на руските матрьошки!!!!

Крайно време е г-жа Лъжа да влезе на червена кобила в Парламента, точно както правят некои пачи в бигбрадъра.

Дебилът Иво да си ходи. Сега бесепарите , твърдят , че не е бил от техните, сигурно те са от останалите 79%.

зрънце истина. Но зрънцето си е зрънце. Имаме нужда от цял ВУЛКАН !

МИШОЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ 5 ВЕКА СА ЧАКАЛИ НЯКОЙ ДА ГИ ОСВОБОДИ :)) ... А СИНОВЕТЕ НА ЕВРЕИНА ИВАН ШИШМАН СА СЕ УРЕДИЛИ КАТО ЦК НА БКП : - ЕДИНИЯ ПРИЕЛ ИСЛЯМА И СТАНАЛ ИСКАНДЕР БЕГ - А ДРУГИЯ ЦАРИГРАСКИ ПАТРИАРХ ЙОСИФ 2-РИ И ГО ЛАПАЛ НА СУЛТАН МЕХМЕД :))

Чакал да влезем в ЕС та е той да публикува целата си мисъл.

Абе Главчев трябваше да го махнат само заради фамилията........ аааа и носа..... се пак кат те дават в телевизора требе да мязаш на нещо

Браво за коментара! Моите адмирации.

Откъде ги намира Боко разни цецки, цветки, тетки, главчовци и цвъковци? В тоя ГРОБ само калинки ли има? Уж голяма работа, а не могат един човек с анторитет да предложат за важен държавен пост. Марш всички в "столицата" на Пекин - Виетнам!

Казусът с Главчев разкри и едно друго нещо, а именно че БСП и ДПС са едно цяло, скачени съдове. Иначе не може да се обясни поведението на ДПС, които също напуснаха парламента, без да е гонен техен депутат.

Постъпката на главанаков беше едно ментално порно в разрез с всички демократични норми и Правилника на НС! Много малко са воайорите като теб, които биха останали да му се наслаждават. ВСЕКИ УВАЖАВАЩ СЕБЕ СИ ЧОВЕК БИ НАПУСНАЛ В ЗНАК НА НЕСЪГЛАСИЕ с такова безпринципно потъкване на демокрацията! На Нинова и беше спрян микрофона и беше заглушена и изгонена (прикани квесторите да я изведат от залата) в момент, в който правеше заявление от името на парламентарна група! Еми тъпи сте това гейберастите и тва е.

А бе каква опозиция са партиите мафии БСП и ДПС...?!? Та нали начело на комунистическата мафията БСП е крадлата(доказано с откраднатите на безценица акции на Техноимпекс) и лъжлата(изобличена от съветника на Путин ген. Решетнишков) КУРнинова... Ами нищожеството истински при това нагъл дебил Иво Христов...!?! Не са по долу и останалия комунистически дженк Кутев, Зарков, Симов, Славчо артелчика, Тас/шко ДС/КГБ-то... Опозиция - доказани комунистически некадърници и крадци ограбили България - ех защо го нямаме все още българския Пиночет...

Скоро, скоро ще го дочакаш! Ама не се знае от чии комунисти ще започне! Тези от ГЕРБ (май са повече от парлам. група на БСП) или от тези на БСП, които Нинова предвидливо отстрани! Ха да се обзаложим!

Казусът Главчев за пореден път потвърди, че страната се ръководи от демократично избран диктатор заобиколен от плужеци - ласкатели които в стремежа си да му се докарат го излагат на всяка крачка. Нинова и Кутев са лайномети, но в изказването на Нинова което послужи като повод за изгонването й нямаше ни що обидно. Крайно време е Бойко да разбере, че плужеците които издига първи ще го провалят и при първите по-големи трудности ще го предадат.

Председателя на която е да е партия не е над законите и правилата и следователно е редно когато ги наруши (а то е очевидно, че ги е нарушил) да бъде наказан. Сега обаче "за да не се излагаме пред чужденците" - бе наказан - наказващия, който по принцип е прав. Е къде е логиката в цялата работа. В цял свят когато те изнудват - официланата позиция е - не се преговаря с изнудвачи. Да не говорим, че наказанието "отсъствие от заседание" е смешно само по себе си като последствия за наказания - то е като да набиеш куче с кренвирш. Те депутатите и без това не работят нищо а отстраняване от работа на неработещия си е награда. Ще може да си пие кафето съвсем легално.

Категорично не сте прав! Нинова не е никого обиждала и Главчев за да защити Б.Б. от негово предишно изказване, че в Н.С. има трафиканти, наркодилъри и контрабандисти, я изгони! Нинова искаше от името на нейната група да принуди Б.Б. да каже, кои са тези в Н.С. та да се започне съответната процедура за Цацаров! Е точно това Главчев не разреши и изгони Нинова и Кутев, а после великодушно им намали наказанията! Хайде да не си кривим душата и да наричаме нещата с истинските им имена! Остава въпросът :- Кои са хората упоменати от Б.Б. като престъпници и са народни представители и защо не се осветляват и са под чадъра на Герб?

Но крайният ефект от статията е пак в посока талантливо общо-говорене, без слагане на пръст в раната на истинските проблеми, измъчващи България. Примерите с Путин и останалите "тоталитаристи"не доказват в крайна с/ка нищо, тъй като цялата конструкция на къщата начовешкото битие е с дефектни основи, без значение колко красива и привлекателна да е фасадата (т.е. илюзията). В света се извършва промяба, каквато не е имало от зората на човечеството. Но по причини от различен характер, хората (най-вече управляващите и професорите) не искат да я осъзнаят и изненадата в един момент ще бъде много неприятна.

Бях се отказал да чета такива публикации на на Дойче веле заради злобните и често неадекватни писания по адрес на страната ни, но в случая не мога да не приема един сравнително добър анализ, макар и малко повърхностен, на казуса Главчев! С някои малки отклонения, авторът е успял да "напипа" същината на случващото се в нашия политически живот!

Много сте злобни и дребнави в този форум. Представителна извадка на целокупния български народ.

h 1

МРИ ЧЕРВЕНА (ЧЕРВИВА) ХЛЕБАРКО !!!

DW трябва да бъде забранена, защото е фабрика за лъжи!

Да променим конституцията и да направим отново ЧЛЕН /за народа/ 1 - ГЕРБ е ръководната партия начело с нейния основен орган Б.Борисов,

Ха тъй де! Да си дойдем на мечтите на олигарсите!