Учебници на турски език раздавани от партия на деца в Шумен

Министърът на образованието Красимир Вълчев е разпоредил проверка по сигнал, че в училища в Шумен се разпространяват учебни помагала на турски език.

Обратно в новината

Коментари - Учебници на турски език раздавани от партия на деца в Шумен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

никъде по света не е забранено да се печатат и разпространяват учебници на друг език...всеки има право да се възползва и учи на какъвто си иска език извън училище, а в училищата това е регламентирано с закон.

"На учредителния конгрес на партията на Лютви Местан ДОСТ са също зам.-председателят на Партията на националистическото действие Семир Ялчън, който предаде поздрав от лидера й Девлет Бахчели. "Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина" КОЯ Е ТАЗИ ПАРТИЯ: Партията на националното действие (на турски: Milliyetçi Hareket Partisi) е турска крайнодясна националистическа партия. Основана през 1969 година от полковник Алпарслан Тюркеш, партията е свързвана с неофашистката терористична организация Сиви вълци (тясно свързана с пантюркизма и отговорна за множество терористични атаки). От 1997 председател на партията е Девлет Бахчели. АКО ТОВА НЕ Е МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ! АКО ТОВА НЕ Е ОТКРИТА ТУРСКА АТАКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, здраве му кажи! ЗАБРАНЕТЕ ТУРСКАТА ПАРТИЯ "ДОСТ" и ИЗГОНЕТЕ МЕСТАН и ТУРСКИЯ ПОСЛАННИК ОТ БЪЛГАРИЯ! ПРЕKЪСНЕТЕ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ С ФАШИСТКА ТУРЦИЯ

На 4 март, 1 ден след националния празник, ДПС- коалиционния партньор на БСП- поиска задължителен майчин език в училище! 04 март 2014 ДПС поиска задължителен майчин език в училище "ДПС иска в новия закон за училищното образование да се запише, че изучаването му е задължително за децата от съответните малцинства. Правителственият проект на закон още не е внесен в парламента, но хората на Местан държат да има подобен текст в него. Те ще го предложат между първо и второ четене, защото в момента това не е предвидено от образователното министерство"

По принцип може да се учи турски ,но като превод на българските учебници!В Сърбия е така!Сръбски учебници се превеждат на български,затова учебниците от БГ стигат до там чак за втория срок!Но точно турски учебници от Турция предполага пропаганда ,и не е редно по никакъв начин!Също колко са турците с майчин турски е спорно!Голяма част са турцизирани татари бежанци от Бесарабия и Крим от средата на 19 век!Повечети са руси със сини очи обаче и не може да се твърди, че са дори етнически татари!Действително трябва да се изследва ДНК!

и какво ще му кажете , например на някой татарин в българия "хей ти нямаш право да се чувстваш турчин, забранено е по закон..или... днк'то ти не съответства..хахаха

Ако твърдиш, че си негър, но си със сини очи, руса коса и бяла кожа и днк теста показва, че си бял, това какво говори? Че имаш психическо заболяване. Така че, моля те обърни се към регионалната служба по психично здраве и помоли да те затворят за доброто на всички нормални хора.

военното училище и поделенията в Шумен?! Та нали те бяха обицата на ухото на "турците" в този град и регион! Защо заличихте това, което са създали политиците при създаването на Третата Българска държава?! Нима сте по-умни от тях или по-добре познавахте нравите, манталитета и стремленията не само на местното население, но и на югоизточната ни съседка?!

След като самата България настоява българите в Албания да учат български, в Сърбия да учат български, в Украйна да учат български, защо и турците в България да не учат майчиния си език по учебници? ОТГОВАРЧЙТЕ БЕ НАЦИСТИ, ПАРДОН ,НАЦИОНАЛИСТИ!?

За това си има закони - ученето на майчин език е регламентирано от Българския закон. Създаването на чужди училища (като ливанското например - също). Това обаче е чиста, брутална пропаганда и би трябвало да е подсъдно, особено ако е инициатива на уж българска партия!

Хайде покажи ми един етнически турчин в България! 95% от "турците" са си или чисти българи или чисти цигани. Турчалята се изнесоха още края на 19-ти и началото на 20-ти век, всичко що остана са местни или както вече казах цигани. Що не си направят ДНК тест, а? Щото не ви отърва. Боклуци продажни.

бб е марионетка на ердоган ,едва ли има нещо против турска религия,манталитет,език и закони . благодарение на него Бг се утвърди като вилает на турция и днешното му отсъствие в ес го доказва на 100%.

Ислямът трябва да се забрани със закон.

И ЕНИЧАРСТВОТО СЪЩО !

бавно но сигурно ни налазва исляма

пак опираме до баи тошо да разреши проблема ... ама сега и аскер няма ... ха ха ха

От община Смядово отдавна раздават корана на малките ромчета, а кметицата ги награждава за това. Ислямизацията тече с пълна сила в региона.

певица на Доган е от там, а?! Тогава какво се чудиш? Едно показват като поведение, а в същност друго правят, нали?!

И какъв е проблема след като така или иначе искаме да има учебници на български за учениците ни по света? или ние пак си мислим, че сме някакви кой знаекоо специални, а?

учебници се издават с разрешение на съответното министерство и в съответствие с учебната програма на дадената страна.

Problema kratuncho e v tova , che s bylgarskite uqebnici ne se pravi skrita isl[mizacia, YASNO!!!

може би в този учебник все още стои картата на Османската империя, а България е Виалет Булгаристан.

Това трябва веднага да бъде смазано!!! Това е НЕДОПУСТИМО!!! По тая логика дайте да разпространяваме и учебници на Иврит, Арменски, Цигански и.т.н. Казано е , че официалният език е БЪЛГАРСКИ!!!! Който иска да изучава марсиански - в извънкласни форми ПОД КОНТРОЛА НА ДЪРЖАВАТА, щото с това се злоупотребява на етническа основа!

Ами то и в Сърбия официалният език е сръбски, ама ние искаме да им раздаваме учебници на български.

Нещата са решени законово. В България също има обучение по "майчин" език, който може да е турски!

А децата от северните покрайнини,защо да имат български учебници.

А вие как раздавате учебници за българите по света?

душко има разлика и явно не я откриваш? Разликата е голяма едно е да дадеш учебник извън учебното заведение и друго да го дадеш в него. Разбираш ли или пак да ти го обесня? Когато директора на училището дава на учениците учебници които не са допуснати от министерството първо става административно нарушение, второ зависи от текстовете в учебника може да стане наказателно. Разбираш ли глупи? Тук в България сами си правите да ви е зле!

Ами те и нашите раздават учебници, които не са одобрени в другите държави. Двоен аршин.

А как беше с лекарите в Босилеград.Те преглеждаха незаконно там, но ние решиьме,че сурбите са виновни.

Ами ако се окаже ,че са раздавани извън училище

Българите не могат да го възприемат...онези 80 % българи.

нормално е ,ако директорите са мохамед ,ахмед или лютфи . в Бг всичко (и нищо) е нормално .

не схващате ли, тече проверка

Не се ли "сещате", че каквото и да намерат, всичко ще бъде старателно "покрито" под различни приятни обяснения в името на "етническият" мир. А етническите партйи и чуждото/турско влияние ще продължи...защото така иска "статуквото"

ДПС е проклятието на България!

Трябва да има затворени политици за държавна измяна, ако от това събитие равностметката не е поне 10 човека в панделата. В затвора!!!

тая част на БГ да я превзели вече....по търлъци... даже не сме и разбрали...

voknid

Тъй ами. Нали трябва да разбират новините на "майчин език"!

Ако учебниците бяха на руски коя партия щяхте да подозирате ?

Да, ама учебници на руски НИКОГА не е имало, бе, еше гиби

Виж, ако бяха на английски щях да ти кажа!

Ми то руски само намайкатипуткатазнаеше!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не сравнявай руските с турските. Едното е близко и подобно на нас а другото е чуждо и враждебно!

С турците изкарахме 500 г. с руснаците не можахме и 50. С кои сме по близки ?

Ние, че я знаем партията коя е - знаем я, а ти подлого мръсна, бастун с бастун, защо не я казваш?

Каво чакате бе.Почвайте ги тези гаджали веднага бе. учебници на турски в бг училища-заплаха за етническия мир.Проверка на офисите на тази партия и разтурване на тези антибългарски национслистически вертепи.А не онова кюлхане Доган ,нагло да иска турцизация.Веднага сезиране ЕК за насаждане на турски извъневропейски национализъм в държава от ЕС.

Няма какво да се разследва . ДАНС много плътно следи Местан .Направо В Ареста - Съд _Затвор .

Комунягите са добри по активните мероприятия. Тяхната партия разработи и създаде ДПС. С техни напътствия ДПС е повсеместен октопод. Но по тяхно време видиш ли нямаше такива учебници! А сега извъднъж хоп! В подходящия момент пуснати и ... разкрити. А ГЕРБ също е тяхно творение.....

А ти какво? Всички са ти виновни щото са комунисти. А ти? Ако всички тичат срещу теб, дамисли ке кой е объркал посоката

Само да питам. Кой каза, че партията с учебниците е ДПС? Никъде не откривам информация за партията.

Откога на деца се разрешава да правят статии. Или ако не е това случая, откога на неграмотници се разрешава да пишат статии!?

то пак добре че не са на китаиски!

Министре, какво стана с мандатността на директорите във СОУ ? Имаш ли представа, какви схеми и гимнастики се разиграват срещу можещите учители в интерес на барчедите, бадженайките и приближените ! Защо убивате средното образование с нашите данъци ? Давате ли си какви ги правите ?

Дека са троловете? Тва ще е на бат ви Путин 5 тата колона дет клати, разклатената булгарийка!

Да се арестуват немедлено! А братята сърбе за един преглед на простатата 5 часа в ареста пращат ...