Поне 9 загинали и 20 ранени в жестока катастрофа до Микре

Тежка катастрофа стана днес по обяд в района на главен път София – Варна, в района на с. Микре, Ловешко.

Обратно в новината

Коментари - Поне 9 загинали и 20 ранени в жестока катастрофа до Микре | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коли с пернишки номера не подлежат на контрол и санкции?

Бойче, нареди слънчо да изгрее утре сутринта, моля!

Какво ще прави Борисов в болницата? Ще полива на докторите да си мият ръцете ли? Само ще пречи на лекарите и с огромната си охрана.

Каква полза има от финансист на мястото на катастрофата?

Че пернишките коли са с предимство даже и когато са в насрещната лента?

Докато Баце построи "Хемус", вече няма да има кой да я използва, защото всички ще сме се изпотрепали по инфраструктурата останала от римско, турско и социализЪма.

Претрепвайте се щом не умеете да шофирате. Шофирането не е само натискане на педали, местене на предавки и въртене на волан. Шофирането е изкуство, което огромната част от шофьорите не владеят (включително и аз, и затова не съм активен шофьор) и в комбинация с импулсивни действия, неадекватни реакции и самоуверонст са пагубни.

Докато НЯМАМЕ свястни шосета - така ще е ! някой се влачи пред теб, няма как да го задминеш и си принуден да изпреварваш като за целта няма къде да идеш другаде освен да влезеш в насрещното. А видно е, някои хора нямат добра преценка на ситуацията и не умеят да изпреварват...но това е друга тема. Крайно време е по такива невралгични точки (като и пътя Бяла) да се направят по още едно платно в посока и по средата с КАМЕНЕН РАЗДЕЛИТЕЛ !!!! Както е в Гърция, Италия, Щатите...дори и да не е точно магистрала, това ще спаси много човешки животи ! Който се влачи - в дясното платно, който бърза - изпреварва в лявото и се прибира обратно. Който пък катастрофира поради някаква причина (спукана гума примерно) - поне няма да изхвърчи в насрещното и да утрепа други невинни хора, защото ще бъде овладян (спрян) от каменното разделение. И само така ще спадне драстично броят на жертвите из България. Друг начин няма, това е. Ние просто нямаме шосета и сакатлъците стават непрекъснато. Мир на душите им, горките хора.

А пътя между Владая и Драгичиво като е с четири ленти,каква е причината през ден да се обръщат по таван?

Предколеден курбан! Почва се.....! Жалко за хората!

Надявам се бат'Бойко да спаси ранените и умрелите, оппа без умрелите....каква държава !

Лека им пръст на починалите. Последният етап на изчезването на една нация необратимо започна за съжаление.

Единият шофер пернишки боклук, другият шумянски селян...тези са от онези 80%.

Ананиев е изкарал курс за Бърза помощ, преди 50 години. За това отива, да помага.

В момента като численост полицията е повече от колкото в "годините на тоталитаризма". Пак през същите години от Абланица до Ябланица имаше поне две патрулки на пътя и дисциплината беше на висота. А това да са ви написали акт и да не сте си платили глобата беше абсурд.

когато има балгарски мАже зад волана, такова ниво на жертвите е съвсем в реда на нещата... а иначе слабите шафьори са милите ни половинки?!? жените били некадърни зад волана?!? мъжете МОГАТ да карат? хахахаахха!!!:-)))))))) забавлявам сеееее!!! глей кво прави булгарскийо мАж? трепе на пакя! ЖЕРТВИТЕ са в ДВУЦИФРЕНИ ЧИСЛА! а иначе е много УМЕН и е ПО_УМЕН, от Жена си! и нивгиш не мое и прости, че паркилара НЕперфектно, както той УМЕЕ! пффффф!!!!:-))))

Господин Фуражка, как така не можело да има на всяка крачка патрулка , ТО НЯМА НИКЪДЕ ПАТРУЛКА!! А нали сте над 40 хил. фуражки, защо да НЯМЯ КАК!! ОСТАВКА , МАМКА ВИ МРЪСНА МАФИОТСКА!

Не разбирам какъв е смисъла? Катастрофата става към 13.00 часа. Към 16.00 часа пожарникаря праща линейки. Линейките ще бъдат в Микре към 18.00 часа. За какво са линейки на мястото на катастрофата, 5 часа след нея? Или пострадалите ще чакат линейките? За да ги дават по кабеларките? След 19.00 часа, по новините?

Извинявай, на колко години си? Ако си на 12-13 ти е простено, ако си на повече - жалко за теб! Ранените отдавна са по близките болници. Тези специализирани автомобили са пратени там, за да превозят спешните случаи до София, където има специалисти и болнични заведения с апаратура. Гледай си кабеларката и недей да разсъждаваш на тематика, за която се иска елементарна обща култура!

Ама, ако не ги прати премиера тия линейки, не могат ли да тръгнат сами?

Нищо изненадващо, предвид нивото на булгаристанеца - шофер...Комплексари и селтаци...

Отсечките край село Микре и село Малиново са си опасни. Взели са доста жертви...

Премиерът Борисов изпрати........

В БГ, всяка коледа си взема кръвнината. Защо ли ?

Мир на душите на загиналите.Притеснява ме друго.Дали журналистите от всички телевизии са научили и дали са отишли там за да отразят не трагедията а колко велможи от властта са там и да не забравят да им вземат интервю.Утре целия ден само за това да говорят.Да не забравят и да открият близките на починалите и да навират микрофоните в лицата им а не да ги оставят на спокойствие да изживеят мъката си.

Хайде да оставим ББ и да погледнем обективно на нещата!!! Всичкото това е резултат от безумното и безотговорно шофиране в града. В града, където всеки се бута като идиот, предрежда се отпред на светофара, сменя лента без мигач или ако има мигач се бута веднага, щото мигача дава предимство, на околовръстното има ли дупка между две коли веднага ще се бутне, щото неговата лента е по-бавна и т.н. Тези същите неща се правят и на магистралата, където скоростта е по-голяма, НО там е и ГОЛЕМИЯ - камион или ТИР. Той няма да намали или да спре, да избибитка, да ви напсува и и вие да си продължите да си правите тия неща. Журналята? ББ? Не, Ганьо!

В този участък преди няколко години катастрофира и баш мутрата на транспорта (по време на предното Му правителство). Явно дори и личният опит няма значение за управляващите

Ей, я да не обиждаш, че ще те намеря и ще ти таковам манерката. Ние, дето сме на свободна практика, такива глупости като държавните служители не правим

Село Микре - централно място за опити за колективно самоубийство на нацията. (Нямам намерение да обиждам жителите на с. Микре, те нямат нищо общо със самоубийците!)

Тази катастрофа е поредното доказателство, че 80% са дебили. Погледнете какво става по улиците и пътищата и няма да остане място за никакво съмнение.

Тази катастрофа е поредното доказателство, че 80% са дебили. Погледнете какво става по улиците и пътищата и няма да остане място за никакво съмнение.

Трагедията е неописуема ЗА ВСИЧКИ !!! МИР И ПОКОЙ НА ДУШИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ! СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ ИМ ! И на фона на тази истинска трагедия,няма как да не де открои една също ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ... Това е роболепното,мижитурско сервилничене на почти всички занимаващи се с медии... ,,Бойко Борисов НАРЕДИ да се изпратят още 4 реанимобила от ВМА....".... А дано утре да не забрави да НАРЕДИ И НА СЛЪНЦЕТО ДА СЕ ПОКАЖЕ ОТ ИЗТОК,ЧЕ БЕЗ НЕГО НЯМА ДА ...СЪМНЕ !!! БОКЛУЦИ ДОЛНИ !!!

Голяма трагедия. Лека им пръст на загиналите и късмет и здраве на ранените! Господа журналисти, стига с тоя Бойко. Ако взема да му стане нещо ще закриваме България ли? То бива хвалби и величаене, но и другарят Ким Чен Ун би се засрамил.

Каква е тази държава дето за всеки проблем търчи министър предстедателят...все едно няма структури, няма полиция, бърза помощ, пътни полицай, пожарна, патрули или въобще държава. Това държавата Бойко Борисов ли е???Тъпаци сте Българино, тъпи и прости ще си умрете и такива ще си изчезнете от лицето на земяга...слава Богу!!!

Бял ден да не видиш, от днес нататък! Кретен!

Наред с пътя край Бяла, пътят край Микре взема ежегодно тежки жертви. Вероятно ще обвинят шофьора на буса за несъобразено изпреварване. Сигурен съм, че е така. Но вина имат и други. Не зная точно къде се случила катастрофата, но там има особености в релефа. След Сопот и преди Голец и до Микре има едно стрмно спускане от няколко километра. Пътят е прав, със само два завоя (при Голец и преди бензиностанциите на Микре) . Тези, които идват от Микре са ограничавани със 60 км още от разклона за Ловеч. След Микре бързите коли дават газ и изпреварват по нанагорнището. Тези, които се спускат са по-голям проблем. Много коли си карат с разрешените 90 км, но други пъргавелковци изпреварват със над 100, дори бусове и камиони, защото може да се вдигне висока скорост. Психология. Ами сложете подходящи, дори нестандартни големи знаци

100km...Там карат дори с 140км...Луда работа. Пътят Ловеч- Плевен е същата работа- дори и със 120 да карам пак ще се намери някой откачалник да ме изпревари...Резултата го виждаме...

Гражданино,по коментара Ви имам само една забележка. Катастрофата не се е случила. В тия неща случайните работи са рядкост. Катастрофата е причинена от нечия самонадеяност и арогантност.

ЩО ЗА МИКРОБУС Е С ТОЛКОВА ЖЕРТВИ И РАНЕНИ. СИГУРНО СТОВА ДУМА ЗА АВТОБУС.

Кога ще има спасителни хеликоптери ??? Кога ?

Няма камикадзета за тях

...ЗАЩО във всяка новина се вмъква някаква положителна героична нотка за бандита от Банкя,който управлява България?Има дежурни в Бърза помощ,дежурни в полицията,има специалисти на място,защо трябва Той да им праща реаномобили?Има ли изобщо институции в България или се превърнахме в абсолютна монархия от мутро-комунистически тип. Мир на праха им на всички жертви в тази катастрофа!

Просто ти отговарям: Тези реаномобили са от частни клиники! Бързата помощ....... сещаш ли се или не се??? Жокер: държавна институция е.

ВМА не е частна клиника... Или аз бъркам?

Пише, че вероятната причина е неправилно изпреварване от страна на шофьора на буса. Жалко за хората, да почиват в мир :(

Пътуването по пътя Търново- Ябланица е вече като руска ролетка. Лудо каране, ужасен трафик -постоянно, тирове един след друг които пердашат със 100км... Ужас:(

Kalin

не знам каква държава сме щом освен ББ никой друг нищо не прави явно.Толкова ги е страх от него че не могат самостоятелно да вземат решения за които са назначени и вземат заплата?или Борисов толкова е закъсъл че се нуждае от перманентна реклама на култа към неговата личност!!!

Или на теб ти хлопа дъската, та си седнал под тази новина да си пробутваш политическите простотии

Мир на праха им! ПП: ВМА си има добър диспечер!

Като чета коментарите разбирам причината за състонието на държавата и случващото се в нея.

Ужасно, просто ужасно... Милите хора, да почиват в мир и дано жертвите сред ранените не се увеличат. Край няма войната по пътищата и това е. Трябва нещо да се направи. При катастрофа винаги се говори за жертви, а на практика е убийство. Именно така трябва да се третира от съдиите. Започнат ли да съдят виновните за убийство, нещата ще се променят.

Капана за хора на бойко сработи пак. Мир на праха им и Бог да пази останалите.

драконовски мерки за българските шофьори и от катаджиите да се почне, там участъка е проблемен, времето е лошо, но когато едни само претендират става така, а и болницата беше с проблеми, голяма беда е това

"""""В микробуса са пътували незрящи възрастни хора""""""Класика...Автора на дописката ,като ,че ли иска да каже , че ще има облекчение за НЗОК и НОИ,ма брЯво

не упреквай бог, бе кретен, ти карай с 180, пък после някой друг ти е виновен!

Тия полуидиоти от КАТ и полицията трябва да ги закрият и да ги назначат към БАН - и без това само статистика водят.

В БАН не водят само статистика бе пе-де-раст

Прав е човека. В БАН водят полугладно съществуване, за оялите се пътни полицаи това ще е като концлагер

Господи, дай мир на загиналите, и бди над живите! Амин

Като гледам положението в страната ,той /господ/ трябва само над България да стои

Не е нужно да се изяснява причината за тази трагедия - бас държа, че причината е неправилно изпреварване в участък без видимост и несъобразена скорост!

Не е нужно да ми вземаш ника обаче.

Бахму, ти къв голям проблем имаш

d4

един от двамата водачи също е бил незрящ... дано полицията установи кой от двамата е бил. а може и двамата да са. жалко за загиналите. много са!!

Глупости говорите. Буса с незрящите е под наем с шофьор с дългогодишен стаж. Мир на праха му.

там пътя е страхотен но това е лошо време бре като карат с 200 става беля правиш ли разлика от сухо и мокро не е там е белята

А МВР само води статистика!

А вие какво искате да прави МВР? Да сложи през 300 метра полицай с палка ли? И да ви дебне, за това, че сте малоумни и не спазвате ограниченията и не се движите съобразно пътната обстановка - мрачно време, мокра настилка....малко мислене трябва да се извършва в тия глави, не само да се почесвате! Все някой друг ви е виновен на вас....

Искам КАТ да събере глобите, които е наложил. Ако трябва с помощта на НАП, бириниците в НАП, ДСИ и ЧСИ. Ама бързо !

Комай не само буса, а и шофьора е бил с пернишка регистрация...