Запазиха 10 хил. лв. праг за плащане в брой и отстъпката 5%

Прагът за кешовите разплащания се запазва на 10 000 лева, реши на второ четене бюджетната комисия в парламента. Остава и 5% отстъпка за декларация по интернет.

Обратно в новината

Коментари - Запазиха 10 хил. лв. праг за плащане в брой и отстъпката 5% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е няма такова неуравновесено правителство. Сто пъти щеше да е 5000 лв, после пак връщаха на 10 000 лв. Ама то до 31-ви декември има още доста време дет се вика, не се знае на 01.01 с какви промени в последния момент ще усъмнем!

Ами сега Цеко Сифоня и ПИБ от къде ще съберат парички за втора кабинка на Банско и за изсичане на цял Пирин.

Аз прага на кешовите разплащания съм си го направил сам. Повече от 1000лв. в брой не нося и не плащам. В днешно време всичко е он-лайн. Не спирам да се чудя на новини от сорта как на някой му разбили колата и му взели чантичка с 20,000 лв. Тези хора акъл имат ли да носят такива суми?

Онлайн ти дърпат пари. За да имаш банкови разплащателни карти плащаш за цяла година до колкото знам. Ползваш не ползваш за да я имаш картата плащаш. Отделно за да имаш дори влог в банка (спестовна сметка) си на минус вече, дърпат ти по 5 лв на месец. Майка ми имаше 1000 лв на влог, оная седмица ходи да ги провери хоп вече са 875 лв. От нищото стопени. Изтегли ги и си закри сметката. Така че буркан-сейв вкъщи е най-сигурно и не си на минус. Особено за сиромах човек за който и 5 лв са много. Аз нямам сметки в банки и никога няма да вложа. Нямам големи суми пари. Така че не си струва. А иначе по темата....повече от 400 лв кеш или онлайн не съм плащал. Дадох 400 лв кеш за един смартфон преди години и това ми беше най-голямата сума която съм плащал някога в живота си.

babavimeca@abv.bg

Човече, искрено ти съчуствам, че си сиромах, ама да те светна, че не вземат кой знае колко... Последния апартамент, който купих преди 2 години ми излезе малко над десет лева за превод от близо 70 000. Но и двете сметки в една банка, де. Новата ми кола - мисля, че пак толкова. Но става въпрос само за часта, която платих в директно 1/3-та - към 13 000. Обслужването на сметка в различните банки има различна цена, както и лихвите са различни. Преди месец последно проверявах лихвите и срещнах три банки с лихва над 0,5%. Едната беше 1.05 - колкото при бай Тошо. Но не желанието ми да се хваля ме накара да ти пиша. Имам апартамент за близо 100 000 лева /с ремонтите и обзавеждането/, карам чисто нова кола за 40 000, но мобилният ми телефон струва 170 лева, на 3 години е и поне още година ще го търкалям. Бас държа, че твоята кола струва 800 лева, ама 400 за смартфон си дал... Сигурно и по над 150 лева на месец даваш за цигари... Човече, ако си подредиш приоритетите, животът ти няма начин да не стане по-добър. И вероятно ще си смениш ника. АКО! Иначе цял живот ще си: "На гол тумбак, чифте пищови!"

Какви 5 лв. на месец, в коя банка това? Затова сте сиромаси - защото се оставяте да ви лъжат! Аз имам разплащателна сметка в ПИБ и месечно ми удържат само по 1,50 лв, такса, като онлайн заплащането на всички комунални раэходи през нея ми е безплатно.

Бахти идиотите дето са влезли в този парламент. Особено се открояват тези от идиотската партия герб. Лошото е, че техни кадри са окупирали важни комисии и министерски кресла - това са нереализирани икономисти, недоучили юристи, тъпи пожарникари и физкултурници, само готвачи няма в тая сбирщина.

само свине в парламента!

Какви са тези закони които приемате , Оставка и бегайте от България , защото Отмъщението е сладко правилно средство ! Узурпирахте властта и се самозабравихте !

Приходната част е на преизпълнение - защо да се режат отстъпки и кешов таван. Напротив - стимулирайте.

10 000 лв праг? Кога журналята ще научат разликите между праг и таван?

едното ти е отдолу-другото отгоре

Това месечно ли е или как точно ? Аз мога да сключа договор за нещо например за 50 хил. лева и че ще го плащам на 5 пъти по 10 хил. лева. Тоест мога от понеделник до петък да платя в кеш пет пъти по 10 хил. лева ? Тези кеш неща няма да спрат мафията ако това е целта...

Не работи така тая работа. Това се водят свързани операции, поради което общата сума на сделката не може да надхвърля тавана, пък ти ако искаш плащай на 100 части в продължение на 5 години - все тая.

Ако действително искат да се изсветли икономиката не е начина с лобиране в полза на крадливите банки. Да вдигнат ДДС регистрацията на 200 000 лева и гарантирам много постъпления в бюджета. Сега усложняват живота на всички дребни фирмички и насила ги карат да крият оборот. Иначе за някакви 5- 10 000 лева над 50 000 влизаш в усложнени схеми на счетоводство и излишни разходи.

Абе не може така! Притеснявам се за банките. Трябва кеша въобще да е забранен, та като си купуваш вестник от 20 стотинки с карта да им снесеш поне 50 стотинки за услугата.

Трябваше да гласуват 1000 лева. Аз съм твърдо за това. Плащам си комисионните на банките, за да не фалират. Обичам да си плащам и застраховката "ГО" за всяка от трите коли, които имам. Нищо, че колите не правят катастрофи. "Човеците" са тези, които ги правят. Обърнете внимание, пак по банков път. Иначе когато си плащам доставките на оръжие, дрога и цигари си нося куфарчето с пачките. Те така си живея блажено.

А когато жената направи катастрофа, тогава правите ли се, че си карал ти, за да може твоята гражданска да поеме щетите?

Мръсните крадливи банки и агентите им в събранието удариха греда.

И оти ги ручаа тогава жабетата? Може би целта им беше роднините им да влезат в ругатните на ората?

ЗА Менда Стоянова ли да мислим след като пак си дигат заплатите с над хиляда лева ползвайки неправилно правилото на трите месеца, а ние нека да лапаме мухите.

Как не могат да го прокарат нали имат мнозинство или пак само празни приказки да се замаже положението!

кога ще вдигнат прага за регистрация по ддс другото са празни прикаски

И аз това питам, ама отговор - Няма! Единствено Дянков си направи устата, от тогава - нищо!

Предишният мандат пишман патриотите искаха също прага да се вдигне на 200 000 лв., но нещо се снишиха и дума не обелват през този мандат.

ГАДНИ ГЙЕРБЕРАСТИ ХАК ДА ИМ Е

Днес е хубав ден за българската демокрация!

Разума надделя над простотията на ГРОБАРИТЕ. За мен лично е хубав ден, лобито на банките загуби. То бива некадърни икономисти но Владко и Минда направо удариха дъното.

Лобито на парите под масата победи ако ме питаш.

гейберастите от ГЕП пак са в поза парттер ....густо майна...щот са кухи кат таа пака менда филибилиева

После се чудете как да се справите със сивата икономика. Над 500 лева трябва да са по банков път. Ако ще да контролирате стойността за банковия превод, но ще виждате всеки лев в държавата. Така има заплати под масата, дават се на ръка...

ЩЕ СИ КУПУВАШ ТЕЛЕВИЗОР ПРЕЗ БАНКАТА-ХИТРО,МАЛОУМНО НО ХИТРО;)

Глупости. Защо трябва да има посредник при сделките? Да не говорим, че посредника е някаква картова система регистрирана в САЩ и някакви чужди банки. Нещо решиха, че руснаците не иим харесват и им спряха плащанията. Да се поставим в поза партер /не че вече не сме/. Найс а. :-)

Че то тази държава се крепи все още само от сивата икономика и те гледат да я съсипят И като заминат хората в Германия какво ще правим ?

Такава простотия нямаше и при Бай Тошо Как смееш и кой си ти да се разпореждаш с парите на хората ?

Ама от statist малоумници, ей... Светлата икономика се движи от банкови преводи и от пари в брой, а сивата се движи от торби с пари. Тяхното естество е такова, че те така или иначе са извън всякакъв контрол. Това е същата малоумщина да се ограничават разрешителните за оръжие на нас, които спазваме закона, за да се бори престъпността, която така или иначе само с нерегистрирано оръжие работи. Отделно, че все повече симпатизирам на сивата икономика - тя поне върти едни пари. Иначе данъците като минат през бюджета и след това се разграбват от Боко, Пеевски и още няколко дебелака. Такава консолидация на капитала е вредна и затова по-добре повече играчи, за да има повече хаос в системата, вместо да е овладяна от шепа отвартителни индивиди.

ади Т2 и прав ти път кви ги дървиш тук....смешник!