Путин за пръв път разговаря със сепаратистите в Донбас

Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с лидерите на проруските сепаратисти в Източна Украйна за пръв път след избухването на конфликта.

Обратно в новината

Коментари - Путин за пръв път разговаря със сепаратистите в Донбас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Юридически в Донбас не са сепаратисти и няма как да бъдат такива, т.к. днешната "власт" в Киев дойде след като свали законната такава с държавен преврат и се самопровъзгласи за "законната", в пълно противоречие с Конституцията на Украйна! В Донбас отказват да приемат властта на узурпаторите от Киев и всъщност защитават законността, а "властта"в Киев се стреми да окупира и подчини цялата територия на Украйна. Ето защо в Донбас няма как да са сепаратисти, въпреки че от Киев ги наричат така. Юридически Донбас е правоприемника на законната власт, свалена чрез преврата от 2014г. и като такъв следва да се постарае да освободи от окупацията останалата част на Украйна, която за момента временно е в ръцете на узурпаторите от Киев. Такива ми ти работи! След САР идва реда и на украинският бардак...и не се съмнявайте и там както и в САР ще бъде сложен ред!

...а фактически истината е,че Путин изкуствено създаде и подържа кървавият конфрикт в Украина със цел да си отмъсти на Украинският народ,че изпъди марионетката му и пое курс към Европа!И да изнудва по някакъв измислен от него начин Европа!Което разбира се беше и си остава провал и срина всякакво доверие в него и правителството му!Настана и пълна изолация и все по обхватни санкции тасочени към Путин и приятели на които той отговори по путински като наложи санкции на руският народ!

И защото Украйна ОТКАЗА да участва в газовия шантаж на Русия към Европа, включително и към България.

За пръв път... И всички му повярваха. :))

Путин е грешно. Трябва да се вярва само на доказани цивилизовани демократи като Тони Блеър или Тереза Мей.

Пошушнаха си нещо с Тръмп ... Украинците пак ще стават руснаци :) Ами ние да не станем пак турци....да викаме Путин за 3-ти март , че...

Викай го всеки ден, ако искаш. Нито украинците ще станат руснаци, нито ние турци. Тъкмо ще мога да го посрещна подобаващо. Дали да не се организираме 20 човека, да няма как да се направи кадър, без да се вижда плакат срещу него? :))

20 души може:) Ама двеста тукофили не можете се събра :)

Защо "ПАК"???? Че те освен "русини на окраината" не са БИЛИ НИКАКВИ ДРУГИ!!! А ние.....ние сме си фурнаджийски лопати, пак ще се завъртим!

Путин си гледа интересите на Русия и хич не го интересува кой какво мисли за него и как го обиждат. Даже напротив..колкото повече плюят по него западните "демократи" и лицемери, толкоз повече се потвърждава че е в правилна посока. България може само да спечели от един български лидер с подобни качества и мироглед. Ама уви немаме такива хора...имаме само тикви, бандити и откровени предатели :-(

Политиците са част от народа. Те не пристигат от вакума. Това е най-доброто, което може да предложи народът. Тъжно, но явно е факт. И защо става така? Защото всички българи са тарикати и гледат как да минат тънко. Всички. Без изключение.

По предложение на украинеца Медведчук Путин де факто легитимира Захарченко и Пл.... Укрите сами си вкарват автоголове!

Путин с този си разговор, дефакто призна двете републики ...

Крим бе вид автономия, а Донбас и Лунганск не. Иначе руснаците са се скъсали да подаряват територии на Украйна. Имат обща история. Започват от една държава Русъ, киевска Русъ или по-късно наречена Киевска Русия. От там, а и местното население на Киев русъ, се предполага, че идва името Русия. В СССР влезат 3 Украйни (народна, западна, социалистическа) и никоя от тях не е достигала Черно Море. Като съществуват едва 4 години от края на ПСВ до СССР. После почват огромните подаръци от Ленин (Новорусия - примерно 2 Българии като територия), грузинеца Сталин (западни части и към Полша), украинеца Хрушчов (Крим). За последният при разпада на СССР все пак договарят специален статут - да има руски войски там и така нататък.

Поначало руснаците правят грешката да предоставят територия на друга страна, при което фактически най-важната им военоморска база в района се намира точно там. Нещата са сбъркани и оплетени още в зародиш. Сега целият свят е признал тази територия за част от Украйна, въпреки няколкото страни признали референдума за присъедняване на Крим към Русия и това прави нещата още по-комплексни. Комплименти на господин Путин, че е окаьзал съдействие за размяната на плениците и от двете страни, добре ще бъде те да са със семействата си за празниците.

Те, руснаците, точна така станаха 1/6 от света. Като раздаваха територии... Звучи логично, нали? Нали не вярвате, че след Урал е имало само коне и храсти, та руснаците са се заселили там, за да ги облагородят. Или вярвате, че местните са се натискали да станат част от Русия?

Тъй де, стига сте се крили!

Путин и сие отдавна забравиха хората в Донбас, загърбиха убитите и им е все тая за живите. Целта на Путин беше стратегическия кримски полуостров, за да запази военното си влияние в Черно море. На него не му трябват въглищата на Донбас. Просто хората там имаха някакви надежди, но те бързо угаснаха. Сега украинците ги мразят и с удоволствие ще ги убият, а руснаците не ги искат....

Толкова не им пука, че вече трета година пращат помощи нон-стоп. На практика ги издържат, за разлика от Киев, който по същество абдикира.

Киев трябва да им праща и боеприпаси предполагам или? Жена ти , като захойка и ти прати телеграма, че й трябват кинти, ти какво правиш?

С този символичен жест Путин повиши Захарченко и Плотницки в ранг на държавни глави... Бавно, но сигурно Киев губи и Донбас...

Аз

Киев отдавна загуби Донбас. В момента Киев губи западна Украйна, за която Полша и Унгария, а в малко по-малка степен - и Румъния, не крият апетитите си.

Виждалили сте по голям нещастник от този милиционер ????? Съсипа и фалира Русия ......

Но издигна фашизмът в държавна политика

Съсипан и фалирал си ти Овча главо. Погледни икономическите показатели на Русия в началото на управлението на Путин, по средата и сега и тогава ако разбереш нещо пак напиши!

Достатчъно ми е да видя руските туристи сега и преди 4 години. Колко са и как пазаруват. Сравнението е доста показателно за путиновите успехи.

мракобесец, 4.5% ръст на годишния БВП какво е? Американския гъзоблизец Елцин беше разрущителя на ОНД - политически и икономически! Путин превърна Русия в осма иконимика в света и заради него Г-7 стана Г-8

а тиквата ? или е твои идол !!!

КГБистите зад граница не са милиционери. Бъркаш ги с хора като Тиквата и неговата секретарка Цецо Ухото!

Eто какво се получава, когато някой, който си няма никакъв хабер от нещата почне да превежда ....Става въпрос за размяна не на затворници, а на военнопленници от двете страни, към които се добавят и нещастници, набедени от Киев, че подкрепят сепаратистите. И между другото, размяната "всички срещу всички" е клауза от минските споразумения, които са толкова трудни за спазване от Киев.

Точно става дума за размяна на ВОЕННОПЛЕНИЦИ ...