Прокурор: Превенцията защитава от ало-измамници

През последните десетина години полицията и прокуратурата са засипани от жалби за измами, извършени по телефона. Измамените са хиляди, кражбите са за милиони.

Обратно в новината

Коментари - Прокурор: Превенцията защитава от ало-измамници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма защита в държавата.....това е работа на полицията...не е нужно да ни обяснявате ..а да пазите народа......

Престанете да поставяте тези простотии на прокурора от Пловдив, с които заблуждавате и манипулирате обикновените българи. МВР, ПРОКУРАТУРАТА и СЪДЕБНАТА ВЛАСТ са институциите които СА ДЛЪЖНИ ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ. И ДА ЗАПАЗЯТ НАШИЯ ЖИВОТ, ЗДРАВЕ И НАШЕТО ИМУЩЕСТВО. Ако не могат, или не искат да се справят с престъпните елементи, да си ходят по живо, по здраво.

Както винаги делото на давещите е оставено в ръцете на самите давещи се. Алооо, тогава да закриваме разследващите органи, защото на всички ни е ясно, че без чадър над тях няколко десетки изроди нямаше да дерибействуват вече десетилетия. Една държава, когато има воля, може да се справи за 24 часа, явно, че не иска. Защо не иска, също ни е ясно...

Превенцията е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на тези, на които всички ние, лично, плащаме заплати, командировки, автомобили, бензини. С други думи, ние сме ви наели да ни пазите, затова ви плащаме. И това сте вие- всички служби и поделения на МВР, всички поделения на Главна прокуратура, всички Съдилища в България. Не е верно, че от потърпещите зависело тези престъпления да не се случват. Всеки човек е създаден от природата като индивидуалност - има добронамерени и доверчиви хора, има наивни, има душевно болни и какви ли не още характери и състояния на хората. Вие сте длъжни така да построите своите схеми на работа и като координирате съвместната си работа, да заловите тези престъпници, и не само да ги заловите, но и такива наказания да им наложите, та посмелите да повторят, да заобикалят България. Както за всички ваши действия до сега, вие пипате престъпниците с меки ръкавици. Никой от нас няма да има против, от ваша страна да се въведат крути мерки против всички престъпни банди- и за обирите и за изнасилванията и за побоищата по беззащитните хора по селата и пр. и пр. В лагери за принудителен труд ли ще ги вкарвате, Белене ли ще отваряте, дълбоко в мините ли ще ги сваляте да копаят, това е ваша работа. Ние искаме от вас ДЕЙСТВИЯ, а не съвети. ВИЕ СТЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА НИ ПАЗИТЕ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО.

Полицията защитава ало-измамници

пита, къде в други държави има "ало измамници" и как се справят с такива? У нас всичко може да се случи: да ти отнемат имот, жилище, автомобил, да те оберат, да те заплашват, да те пребият и т.н. Има ли хванати, осъдени? Колко са?

Как ало-измамниците научават име,презиме и фамилия,че и професия на лицето и с часове му блокират тел.,а полицията заявява-не сте дали пари,значи няма извършено престъпление,не ги познавате-значи неизвестен извършител,а за проследяване на разговорите от моб.оператор-трябва специално разрешение

Преди няколко месеца в Гърция заловиха наш телефонен измамник. Само за опита за измама /не е успял да получи парите, защото е бил заловен от полицията/ е бил осъден по бързата процедура на седем години затвор. Нека опита пак.

Демек старите хора са си виновни!Полицията е само да прибира заплати,да вдига рамене и да вика - нищу нимоъм да напрайм- или пък ако хванат някой ало измамник който е изнаглял да краде без да се отчита и милосърдните и безпристрастни съдии го пуснат!По рано ,а и сега звеното от полицията и ДС която се бореше със стопанската престъпност ги експлоатираха джебчиите и измамниците както и крадците на коли !След 10.10 вече ги ръководят!Та и до днес!

Това явление е подкрепяно от т.н."управляващи"Друго обяснение няма.А като знаем кой е начело ще продължава да е все така.Има хора изселили се от тази мафиотска Държава вече по тази причина.Щом интелигентни хора се хванаха значи заплахите са страховити.Кой е способен на това?Психопат ли?

Много нещо е написано за да не се каже, че и банките са в играта, и осигуряват инф., трансферните фирми, като "Маниграм" и "Юнион експрес", че телефоните се подслушват със съдействие на тел. оператори... Че чадърът се държи от полицаи, ако и самите полицаи не участват... И изобщо се мълчи, че става дума за мафия - поглъщане на държавата от престъпността. Т.е. и "медиите" са съществена част от мафията.

В схемата са и здравната каса, която съобщава на престъпниците кой човек е самотен и лесна плячка, ЕСГРАОН, които им дават информация, банките, но на първо и равноправно място са полицаите и телефонните оператори. При сключване на договор за мобилна услуга, домашният ми телефон без да ме уведомят, го бяха включили в указател, за да им е удобно на измамниците