”Спасителят на света” на Да Винчи постави рекорд - $450 млн.

Картината "Спасителят на света" на ренесансовия гений Леонардо да Винчи е продадена за 450,3 милиона долара, съобщи аукционна къща "Кристис".

Обратно в новината

Коментари - ”Спасителят на света” на Да Винчи постави рекорд - $450 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баах маа му! Колко евтини са станали парите. Дали да не мина на мидени черупки!

".................. В мълчанието общо изведнъж се тихо непознат обади мъж: Как възхитително е нарисуван Христос! Как трогва Неговият лик! Пред нас разкрива се талант нечуван на майстор с дар действително велик. А друг поде в притихналата зала: Туй копие е от оригинала! Самият той, откупен за милиони, краси сега парижките салони. Не! Не е вярно туй! каза тогаз един стар мъж със слаб, треперещ глас. Оригиналът Първият, Предвечният, от целия всемир по-скъп и Вековечният, продаден бе да заявя туй смея, за трийсет сребърника във Юдея! И всички в срам наведоха глави, че тъй бе оценен Христос, уви!"

токущо ми пратиха нов каталог от предстоящ търг в една от ONLINE-AUCTION къщи , Торино , Италия . на разположението следното - salvator mundi link

12 австро унгарски дуката , златен. вместо 450 милиона щд едни левчета за същото ...

здравейте безработни местни убици , където Ви ще липсват след 35 години мързъл в канавката на нарко-употреба точките за прилично пенсиониране - нали с постигането на 65 годишната ви възраст , държавата ще Ви подари патлака , да се справете в раните часове на вечерята в около блоково постранство ? но по темата : 1/2 милиард не льовчета , а USD за едно мазно платно , размер 50х60 , от преди 400 години ли ? Май , трябва да има много мангизи в SWAP постранството на blokchain , естествено финанцирано от европейската централна банка като easing , да може да се лайнува на ролката тоалетна хартия такива скромни сумички , нали , дабе ,дабе... утре отивам при социалните : да си получавам послужените 140 лева пенсия , защото повреме на тежък преход 1991-2017 год. работодателят ми не му е било за отстискане колкото да си е било , а скрънса дал само най най най . така че , драги убици в около блоково постранство при настъпването на мрачното , нека и Вие да си помислете за кого Вие всъщност вършете си честен Ви занаят .

Някой да се замисли, че Спасителят на света, Исус Христос, дойде за спасението на душите ни! ? Знаеш ли, човече, че ако не се покажеш от греховете си и не потърсиш Спасителя, за да спаси душата ти, твоята душа е обречена на вечни мъки в ада ?

някой да се интересува от александър македон , юли цезар ли ? мао-дзе-донг , сталин ли ? имам си аз утре час при моят зъболекар ! ще играем шахмат с 140 лева .

не е трябвало да я продава. но...

Защо да не я продава като му предлагат колосална сума! Цената е убийствена, човека направи голяма печалба

ЛЕОНАРДО Е БИЛ ГЕЙ - ТРАВЕСТИТ И СЕ Е РИСУВАЛ САМ .. И ТУКА Е ТОЙ И НА МОНА ЛИЗА ПАК ТОЙ :)) ... ОБАЧЕ КИНТИТЕ СА ПЛАТЕНИ ПОНЕЖЕ НЯКОЙ ИДИОТ ВЯРВА ЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИ ЧАШАТА НА НАЗАРЕТСКИЯ ДЪРВОДЕЛЕЦ :))

интересна комбинация, Исус с кристално кълбо. За какво му е на Исус кристално кълбо, окултен символ, след като е син Божий, вижда и знае всичко.

Разбираш ти от окултизъм, колко аз от трамваи !

Картината е била продадена през 1958 г за 60 долара. Сегашната продажба е за 400милиона, а не 450.....

А 2005та била купена за 10 бона ... После я "реставрирали" и се оказала страшен"оригинал" на Да Винчи ... Хоп 400+м ... Тея са такава мафия....

баси фейка, който има за пране да копува!!!

Добре де, какво толкова аз я купих!

Шиши, ти ли си ?

Нали се разбрахме, че тия търгове са перални.

... молодец, димка, какои ти пич... продал корову, купил москвич...